• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Aralık Anneleri

MESA NIN OLACAK AĞUSTOS AYNI İÇİNDE CNM .. haberdar ederim seni.. bende unutmazsam inş:)

Ayy banada haber verinn nütfeeennn :5:

herkese günaydınnnnnnnnn.. geçmişi okuyorum ama birtürlü bitmedi. anlaşılan ramazan boyunca sahura kadar sohbetler sürecek. neyse bir selam vereyim dedim.

hayırlı olsun cnm. sonunda artık şüphe felan kalmamıştır kızanın konusunda. benim bebişte 22+1 de 460 gr idi . seninki mi büyük benimkimi gelişmedi yaa.. üstelik önceden 12 gün önden giden bebişim artık 3 gün önde. iyi beslenemiyormuyum acaba..

cnm benim şişliğim çok oludğundna sabah kalkınca 15-20 dk ayaklarımın altı acıyor. basarken acı hissediyorum sonra alışıyor sanırım. herkeste ayrı bir tepki var sanırım.

Demekki ayak agrılarıda normal ahh şu bebikler ahh ne hale soktular bizi :9::9:

ay ay ayyy neredesinfiruze ve yarenhande beni unutmayın he ben de ankaradayım. buluşma fikri iyi olur hatta süper. ilk aklıma gelen yer de ankamall oldu:) serin serin dolanırız. ben tek başıma çıkamıyorum tansiyon düşüklüğü yüzünden korku oluştu bende.sıcak oldu mu daha beter tabi.. son kata oturur bişiler yer içeriz ohhhh:) valla planı yaptım bile..
anne bebek seminerini ben de deli gibi araştırdım ama bişi bulamamıştım. valla çok sevindim ağutosta mesada demek.harika:)
bu arada ben detaylı için fatihe gittim. düzen tıp merkezi neresi bilmiyorum ki

Bende Ankaradayım tatlışlar benide unutmayın hee :20::20:

böhüüüüüüüüüüüü sabahtan beri girmedim yazmadım :14::14:biride dememişki bu kız nerde diye:43::43:belki kocamı gırtlakladım cinnet geçirdim belki işten çıktım :14::14: (nerde o günler:27:) [/QUOTE
allah korusun akıllım allah başımızdan eksik etmesin onları. bu sıralar ben de mırın kırınım ilgi göstermiom die işler değişti tabi o benim peşimde. geçenlerde tartışmıştık da. neymiş efendim ben çok vahşi seviyomuşum canını yakıyomuşum sürekli. yanına gittiğimde artık neremi acıtacak die benden korkar olmuşmuş. öyle mii dedim. peki tamam bundan sonra canın acımayacak merak etme.yaklaşmıyom yanına kuduruyo tabi. zaten ramazan da geldi. o yatıyo sahura kadar ben oturuyom sonra sahur yapınca namaz kılıp yatıyom o kuran okuyup gelio deerken ben uyuyorum. ama bugün uyumadım numara yaptım.pislik geldi yanıma öptü öptü bi de karnımı okşadı.önceden olsa yapışırdım hemen sümük gibi. ama yok artık iice kudurtcam onu bakalım.eski beni çoook aricak. soğuk nevale oldum artıkın. tavsiye ederim işe yarıyo:63:

ahaha :1::1:ayy bende sendeki şikayetleri kocişten yana yaşıyorum severken canımı nasıl yakıo anlatamam bende o sinirle bi bağırıom hemen kaçıo 5dk sonra yine aynı afedersin popoma bi vuruo canım gidio :17::17: senin yazdıklarını okuyunca kendimi hayal ettim bir an :1::1:

halimem tabii ki sana kızamayız bu bi tercih meselesi.herşeyin normal yollardan gerçekleşmesi en uygun olanı bana göre. yoksa bakma ben de doğumdan kesilip biçilmekten deli gibi korkuyorum. bi de bu forumda mı okudum başka bi yerde mi hatırlamıyorum.sezaryenle dğna bebekler kucaklanmaya daha fazla ihtiyaç duyuyorlaarmış. hani o güvenli sıcacık ortamdan biranda çekilip alındıkları için. ama normal doğum aşama aşama gerçekleştiği için bebek bir nevi alışıyor duruma. yani sezaryen bebek için daha sağlıklı diye bi durum yok.bütün gelişmiş ülkeler de normale yönlendiriyolar zaten. sezaryen oranı çok düşük ve o da annenin ya da bebğin sağlığını tehlikeye atacak bi durum varsa yapılıyıor. krndini sezaryene şartlama canım. yaptıktan sonra pişman olabilirisn. iyileşme süreci de çok uzun hem.ameliyat sonuçta.
ama 600 tl doğum ücreti inanılmaz uygun. 35 tl muayene parası da. benim bahsettiğim yerler binlerce liradan ağız açıyolar.drunla doğum konusunu konuşmamış olsan bile az çok emin olabilirsin sen normal istesen de sezaryen oldururlar seni.

yok cnm ya dediklerin baya uçuk fiyatlar ben bi hastaneye daha sordum sezeryan 550, normal 350 dedi. bu milyarlardan bahsedenler resmen ticarete dökmüş iş nede olsa mecbur diyip sömürüyolar ALLAH ıslah etsin valla yaa...

Ay tatlımmm ne oldu sana kuzum öyle nazar mı değdi yoksam geçmiş olsun canım benim bende dün netim kesildi giremedim bugunde başıma ne geldi kocişi sahura kaldırdım sürahi içinde yağ vardı sen elimden kay bütün halıya dökül :14::14: Oturdum gece gece sinirmden ağladım napcam ben şimdi die kociş teselli etmeye çalıştı ama nerdeee ben salya sümük :25::25::5::5: gece kaç saat onla ugrastım her yer yag oldu bugün annecim geldide yıkadı halıyı sağolsun sabahtan beride onunla ugrasıodum yenı gırebıldım yanı :63:

geçmiş olsun mardincim. şükret en azoından benim gibi sıvanmış kedi boku temizlemedin gecenin bi yarısı.
hem de çok şanslısın ne güzel hırpalanarak seviosun. ben de istiyom beni de hırpalasın die ııh benimki çok nazlı.

geçmiş olsun mardincim. şükret en azoından benim gibi sıvanmış kedi boku temizlemedin gecenin bi yarısı.
hem de çok şanslısın ne güzel hırpalanarak seviosun. ben de istiyom beni de hırpalasın die ııh benimki çok nazlı.

Valla haklısın beterin beteri var kedi poku temizlemekten iyidir :1::1: Ayy ama varya yağda acaip psikolojisini bouzo adamın her yer vıcık vıcık kayyıo buz pistinde gibi hissettim kendimi Allahtan düşüpte kalçamı 2.kez kırmadım ayy Allah korusun :18::18: Bu arada hırpalanıp sevilmek güzel ammaaa bazen kocişin eli ağır oluo oda canımı yakıo :(

Son düzenleme:
şimdi yemek yapma zamanı..adaşım nasılsın...:emir_bebek:geriye dönk okuyamadım...

sagol cnm ıyıdır dınlenme pozısyonuna gectım bıraz pcyı alıp şöyle bir geçmişe göz atayım dedim bugun camasır yıkamakla gectı gunum yarın boyacı gelecek ortada ne var ne yok onları toparlıyorum ara ara dinlenerek:)
sen nasılsın yemegımı yaptım bende şimdi artık ezana yakın sofrayı hazırlarım

sagol cnm ıyıdır dınlenme pozısyonuna gectım bıraz pcyı alıp şöyle bir geçmişe göz atayım dedim bugun camasır yıkamakla gectı gunum yarın boyacı gelecek ortada ne var ne yok onları toparlıyorum ara ara dinlenerek:)
sen nasılsın yemegımı yaptım bende şimdi artık ezana yakın sofrayı hazırlarım

senin negüzel hazır ben başlamadım daha ..7 de başlıycam.bende bir ara dışarıya çıktım.sonra uyudum...

pc bakıyım dedim..badana boya ayy çok yorma kendini...

HALİMECİM;kımse sana tercihinden dolayı kızmaz cnm merak etme ama benim nacizane fikrimi sorarsan eger 2dogum yapmış biri olarak kesinlikle normal dogumu tavsiye ederim cnm..ben her ıkı dogumumda da sancım gelmeyip suni sancıyla dogum yapmama ragmen bunda yıne normal dogum istiyorum..annenin saglıgı acısındanda bebek ıcınde normal dogumdan ıyısı yok..normal dogumda vucut kendını daha cabuk toparlıyor sut gelmeye hemen baslıyor sezeryanda sut hemen gelmıyor bebek ıcın sıkıntı oluyor bu..normal dogumda belkı bır kac saat sıkıntı cekıyorsun ama dogum olayı gercekleştiği an herşey bitiyor sezeryanda dogumdan sonra baslıyor sıkıntı bunlarıda ıyıce düşün derim cnm..normal dogumun anne içinde bebek içinde sayısız faydaları var cnm dogal olan birşey zaten diğeri suni ve resmen amelıyat oluyorsun kesılen yer ne kadar dıkılsede bır daha asla eskısı gıbı olmaz ve 7 kat kesıyorlar az bişey deil bu:(

ben bir türlü şu çizelgeyi yapamıyorum bilen varmı nasıl...kopyala yapıştır diyorum ama kabul etmiyor.:52:
ya o cizelge işini sanırım deryaydı cok guzel anlatıyordu ılk zamanlar yapmak ısteyenlere bende oyle okuyup yapmıştım bellı bıyerınden kesıp kopyala yapıştır yapılıyordu ama anlatmasını beceremem kı ben şimdi:))

HALİMECİM;kımse sana tercihinden dolayı kızmaz cnm merak etme ama benim nacizane fikrimi sorarsan eger 2dogum yapmış biri olarak kesinlikle normal dogumu tavsiye ederim cnm..ben her ıkı dogumumda da sancım gelmeyip suni sancıyla dogum yapmama ragmen bunda yıne normal dogum istiyorum..annenin saglıgı acısındanda bebek ıcınde normal dogumdan ıyısı yok..normal dogumda vucut kendını daha cabuk toparlıyor sut gelmeye hemen baslıyor sezeryanda sut hemen gelmıyor bebek ıcın sıkıntı oluyor bu..normal dogumda belkı bır kac saat sıkıntı cekıyorsun ama dogum olayı gercekleştiği an herşey bitiyor sezeryanda dogumdan sonra baslıyor sıkıntı bunlarıda ıyıce düşün derim cnm..normal dogumun anne içinde bebek içinde sayısız faydaları var cnm dogal olan birşey zaten diğeri suni ve resmen amelıyat oluyorsun kesılen yer ne kadar dıkılsede bır daha asla eskısı gıbı olmaz ve 7 kat kesıyorlar az bişey deil bu:(

cnm tercih meselesi bu zaten hepimiz normal istiyoruz da tabi mecbur olanlar dışında,ALLAH göstermesin belki bebekte yada annede sorun olursa illaki sezeryan olacak,cesaret meselesi tabi şimdi normal yapan kadınlara sorsan asla sezeryan istemez,ben mesela kesilmekten korkuyorum bi arkadaşım enfeksiyon kapmıştı yazık ne kadar uğraştı kucağında bebekle o yaradan kurtulmak için ve en önemlisi normal doğum daha sağlıklı olduğu için ben normal tercih ediyorum,ve bunun yüzünden devlet hastanesinde bile yapabilirim,ama sende belki bir anda anlamadan normal yaparsın tek nefeste inş.RABBİM hepimize nasip etsin inş tek nefeste kurtarsın.

halimem tabii ki sana kızamayız bu bi tercih meselesi.herşeyin normal yollardan gerçekleşmesi en uygun olanı bana göre. yoksa bakma ben de doğumdan kesilip biçilmekten deli gibi korkuyorum. bi de bu forumda mı okudum başka bi yerde mi hatırlamıyorum.sezaryenle dğna bebekler kucaklanmaya daha fazla ihtiyaç duyuyorlaarmış. hani o güvenli sıcacık ortamdan biranda çekilip alındıkları için. ama normal doğum aşama aşama gerçekleştiği için bebek bir nevi alışıyor duruma. yani sezaryen bebek için daha sağlıklı diye bi durum yok.bütün gelişmiş ülkeler de normale yönlendiriyolar zaten. sezaryen oranı çok düşük ve o da annenin ya da bebğin sağlığını tehlikeye atacak bi durum varsa yapılıyıor. krndini sezaryene şartlama canım. yaptıktan sonra pişman olabilirisn. iyileşme süreci de çok uzun hem.ameliyat sonuçta.
ama 600 tl doğum ücreti inanılmaz uygun. 35 tl muayene parası da. benim bahsettiğim yerler binlerce liradan ağız açıyolar.drunla doğum konusunu konuşmamış olsan bile az çok emin olabilirsin sen normal istesen de sezaryen oldururlar seni.

hepinize kesinlikle hak veriyorum. bi de sorun şu ki; burda detaylı anlatmak istemiyorum. sonuçta hepimiz çok hassasız bebeğimiz konusunda: ama normal doğumda yaşanan bi kaç şey anlattı bana kendini bilmez insanlar gözüm korktu benimde :( nedense böyle bir psikoloji çöktü üstüme ve atamıyorum bi türlü:(( inşallah doğuma kadar atlatırım bu durumu. muhtemelen doktorum beni sırf para için yönlendirmez. öyle paracı diil. üçlü, dörtlüyü bile yaptırmadı bana. bakalım artık hepimi,zin hakkında herşeyin hayırlısıııı....:97::97::97:

kızlar normal doğum gözünüzü korkutmasın sakın.ben hem normal hem sezeryan yapmış birisi olarak söylüyorum.normal doğumdan sonra çok rahat oluyosun.sezeryan tam bi işkence 1.gün sütüm gelmedi.2-3 günlerde de 25 ml tek geldi.kızım bi hafta mama ile beslendi.normalde ise oğlumu hemen emzirdim.kimse olmadan bebişimide yıkamıştım.rahat yürümüştüm.sezeryan yerim 20 gün iyileşmedi.:50:

kızlar normal doğum gözünüzü korkutmasın sakın.ben hem normal hem sezeryan yapmış birisi olarak söylüyorum.normal doğumdan sonra çok rahat oluyosun.sezeryan tam bi işkence 1.gün sütüm gelmedi.2-3 günlerde de 25 ml tek geldi.kızım bi hafta mama ile beslendi.normalde ise oğlumu hemen emzirdim.kimse olmadan bebişimide yıkamıştım.rahat yürümüştüm.sezeryan yerim 20 gün iyileşmedi.:50:

ya bende cevremde sezeryan yapanları gördüğüm için biliyorum gercektende öyle süt hemen gelmıyor ve mecburen bebege mama verıyorlar bizim gelinle dayımın eşi aynı anda dogum yaptılar bizim gelin normal dogum yaptı ve hemen emzırmeye basladı bebeini suan 2aylık oldu maşallah topaç gibi dayımın eşi sezeryan oldu sütü gelmedi mamaya başladılar sonra emzirmeye basladıysada cocuk mamayıda bırakmadı..birde bizim gelin hemen ayaga kalktı dayımın eşi 1hafta yattı zor oturup kalktı..
bende oglumda dogum yapar yapmaz hemen kalktım daha hastanedeyken gelenlerı kendım karsılıyordum ayakta dikişimde olmadı hiç cok rahattım inş buda normal olur..

normal dogum ıstıyorum bende hatta doktorumla onceden konustum ılk gorusmemızde ben normal ıstıyorum dedım sız normal dogum taraftarı degılsenız ben baskasına gıdeyım dedım ..

tabı bebek dönmez iri olur fılan sezaryan amenna ..

ama hersey normalken bende normal dogum yapmak ıstıyorum ınsallah normal olur ..

normal dogumda dogurunca sancilari unutuyorsuun ben normal dogum yaptiim oglumu ama burda agladims ezeryan diee yine almadilaar:) doktorlaar normaal diyor ben sabaha kdarr snci cekip sonra dayanamayip epidural aldim epidural normal dogum oldu amaaaa sancilari cektim tabi :) bebegi gordugun aan iste bu diyosun yaa bide o sancilarda guzeel evet diyosuun kavuscam bebegimee geliyoo cook heyecanllii yaa ben o sncilardaaa bi dahaa aslaa dogurmicm dediim bak siimdik ikinci minnakimaa kavuscaam insALLAAAH sezeryanda saglam giripp curuk cikiyorsun ve cocuk doguncaa tum sancilar basliyorr kizlrr kesinliklee korkmaayin epidural normal dogum yayginsaaa onuda arastirin derim

selam kızlar
2 gündür giremiyorum baya kaynatmışsınız yine :)
dün ayrıntılı ultrasona girdim.hep renkli görücem sanıyordum ama sonlara doğru bebişimin yüzünü renkli gördüm.tabi önce pek bişeye benzetemedim daha çoookk küçük çünkü.hala gelişimi geriden geliyor 1 hafta kadar.aslında kol ve bacak boyu haftasıyla uyumlu ama kafa ve karın gelişimi 4-5 gün geride.galiba benim beslenmemle alakalı.çünkü sıcaklar yüzünden birşey canım istemiyor.suyu normale dönmüş ,şimdilik gelişim durumunu takip edeceğiz.250 gr olmuş..manken olacak benim kızım.kilosuna dikkat ediyor.kızım diye rahatça söyleyebiliyorum kesnleşti çünkü.
bu arada kordon boynuna dolanmış.doktorcum hemen felaket senaryoları üretti.anne karnındaki bebek ölümlerinin çoğu bundan oluyor diye.aslında 3 bebekten 1 i boynunda kordonla doğuyormuş.hareketlerini hissedince devamlı kontrol et bebeğini dedi.benim takıntılı hale getirmeye çalışıyor ama ben bebeğimin iyi olduğuna inanıyorum.stres yaparak onunda strese girmesinn istemem hiç.
bu arada tetanoz aşısını sordum.sormasaydın yaptır demeyecektim ama sorduğuna göre 28. haftada tek doz yaptır dedi.
vee 2 hafta ilişki yasak neden olduğunu anlamadım aslında ama idrar kültüründe bişey çıkmış.aslında akıntım felan yok denecek kadar az ve kaşıntıda yok.anlamadım neden böyle bişey istedi.üstelik 2 hafta sonra gelde tekrar bakalım da demedi.belki yasağı delerim :1:

Back
X