• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Aralık Anneleri

bu arada ben ne tetanoz ne şeker yüklemesi hiçbirşey yaptırmadım iyice saldım kendimi 15 gün önce kontrole gidecektim onuda gitmedim halbuki 15 günde bir gdrdm kontrolum olmasa bile ailevi sorunlar insanı herşeyden soğutuyor bebeğim sağlıkla gelsede tekrar hayata dönsem inşllh ( hepimiz hayırlısı ve sağlıkla bebeklerimize kavuşsak çabuk gecse şu 2.5 ay)

Bende yaptırmadım cnm rahat ol drum zaten tetaanoza gerek duymadı seker yuklemesı de amnıyosentezden dolayı yaptırmadım yaptırıp sorun yasayan cok arkadasımız olmus Allaha emanetiz artık bebeklerimizde bizde Allahım kendi korusun sanırım sen yine sıkıntılısın bebeğin seni hayata eminim ki baglayacaktır dogacak bebeişinlede herşey yoluna girecektir lütfen üzülme

ben yine kaçar çocukları alıp geleyim okuldan ufaklıkta başladı abi ablasıyla okula bütün gün boyundan büyük 2 çanta boynunda sırtnda içinede ablasının eski kitapları kalemleri dolu şekilde dolaşıyordu açıldı okulda çocuk merağını aldı dün eve gelmicem diye ağladı yolda hep milletin çocuğu annem nerde diye ağlar bizimki okulda kalacağım oyun oynucam salıncak diye ağlıyor :)
çok ilginç bir gündü dün ..... türkmen gelini benimdir o zaman ne yazmışım ki hatırlıyormusun canım merak ettim şimdi komik bişey yazmadım umarım çünkü hamilelik konusunda çok şaşkındım 13 yıl arada sonra tekrr hamile kalınca :) ilk gb herşey hiçbir bilgi kalmıyor

bize dr 140 ı geçenlere diet veriorz dedi. diyetle 140 ın altına düşmezse insüline başlıyorz dedi. hiç bişi yiyemiyorum.herşey yasak.offff offfff şu eltinin dr una bende gitsemmi ne diyette vermiyomuş ne güzel

canim eltinin doktoru bence iyi doktor oldugundan degil sorumsuz bir doktor oldugundan boyle davranmis.bence eltin onu degistirsin.sende kendi doktorunu dinle adam dogruyu soylemis.bende ilk kizimda yaptim diyet cok zordu ama basardim insuline gecmeden atlattim.allah sanada yardim etsin canim.

Bende yaptırmadım cnm rahat ol drum zaten tetaanoza gerek duymadı seker yuklemesı de amnıyosentezden dolayı yaptırmadım yaptırıp sorun yasayan cok arkadasımız olmus Allaha emanetiz artık bebeklerimizde bizde Allahım kendi korusun sanırım sen yine sıkıntılısın bebeğin seni hayata eminim ki baglayacaktır dogacak bebeişinlede herşey yoluna girecektir lütfen üzülme

inşllh bebişlerimiz evlatlarımız sağlıklı olsunlar da biz onların iyi olmalarıyla iyi oluruz benim sıkıntım geçmez artık salağa yatmak deyimini uygular oldum gülüyorum kendimce herşeye geçiyorum. yarın randevum var kısmetse inşllh hayırlı haberlerle dönerim bebemin beyninde 5 mm boşluk vardı 3 mm inmişti acaba tamamen kapanmışmı merak ediyorum.rabbime emanet inşllh gelişimi normale dönmüstür ben son 1 aydır 2 kilo verdim sresten karnımda küçüldü sanki 4-5 aylığa döndüm tekrr odanda doktora gitmeye korkuyorum sanırım sorun varsa diye birde en son gittiğimde doktorum kalsiyum konusunda çok eksik gördü bebemide gelişiminide ilerleme göstermiyor çok hareketli yavrum ya 5 dk yerinde dursada biraz kilo bari alsa hemen dönücem ben acil çıktım

Ankara hamişleri

mesa hastanesinde 8 ekimde doğum ve emzirme süreci ile ilgili seminer var.. Saat 10-15.00 arası bilginize... Dilerim bu sefer kaçırmam ve gidebilirim:)

Arkadaşlar kuzular büyüyor ve mutlu sona yaklaşıyoruz..:)
Benim bir sorum olacak. Hastaneye gelenler, eve ziyarete gelenler ve bebek mevlidine gelenler diye ziyaretcilerimizi sınıflarsak bu bebek şekeri kimlere veriliyorr? Hangi grubaaa? Hayır hiç gitmedim :44: ve keşke gidip öğrenseydim dedim. Ben hastaneye gelecek olanları cok önemsiyorum ve süslü püslü sekerler hazırlatmak istiyorum ama annem mevlide olur o süslü bebek sekerleri hastaneye gelenlere su üzerinde bebek figürü olan çikolatalaran alınır diyor. Bilen yapan var mı? Biri beni aydınlatsın lütfeeen:49:

umarım çıkmaz canım yaa... sağlıklı olsun bebişler inşallah...:emir_bebek::emir_bebek:
ben de dün yaptırdım şeker yüklemesini, başıma gelmeyen kalmadı...
2 kez baygınlık geçirdim, uzun süren görme kaybı oldu..
vee yalnız gitmek zorunda kalmıştım, dün eşimin okulda ilk günü olduğu için ders programını aksatamadı, annemlerde kız kardeşimi okuluna samsuna götürmüşlerdi.. yani kimse yoktu gidebileceğim..
zaten bende hayatımda başıma hiç böyle bişey gelmediği için tahmin bile edemedim, ve üstelik kendimi de gayet iyi hissediyordum.. hiç kötü bişey gelmedi aklıma benim..
önce gittiğimde açtım tabi birazda bekleyince şekerim iyice düşmüş olmalı, kanımı alıp bir de üzerine o yapay şekeri verdiler.. sonra ordan çıkıp diğer işlemleri hallettim ve 1 saat olmasına 20 dk kala bi yere oturdum.. ve neyse ki o sırada oldu olanlar.. oturuyordum yani.. önce tüm vücudumda karıncalanma sonra görmede azalama.. ve karanlık.. uzun bi süre kendimde olduğum halde hiç bişey göremedim ben... beni odaya götürdüler, biraz uzandım kan alan hemşrenin yanında.. kanımı tekrar aldılar tabi 1 saat olmuştu bu arada.. iyi hissettiğimde kalkıp gittim.. belki tansiyonum düşmüştür diye tuzlu bişeyler aldım ayran da içtim.. ve dolmuşa bindim.. evimin önünde inecektim.. gayet te iyi hissettim.. sonra birden yine oldu, bilinç kaybı, ve karanlık.. ilk işim eşimi aramak oldu... bayılsam kimse beni tanımıyordu dolmuşta.. fakat nerde olduğumu söyleyemiyordum eşime.. ağlamaya başladım ben hiç bişey göremiyorum diye.. :43::43::43:dolmuştan birisi söyledi nerde olduğumuzu.. meğer tamda onun çalıştığı okulun yanına gelmişim.. indim ve kaldırıma oturdum.. hemen arabayla fırladı okulun bahçesinden.. en yakın sağlık ocağına yetiştirdi beni.. tansiyonum nerdeyse sıfıra düşmüş.. ve şeker yüklemesi ağır gelmiş.. ikisi beraber beni bu hale getirmişler..
çok kötü bir gündü gerçekten dün..:2::2::2:
şeker yüklemesini kınıyorum..:47:
bebeğime bişey olabilirdi yada bana..
bugün birazdan çıkıp sonuçlarımı alıcam kızlar..
inşallah hepimizinki iyi çıkar..

Canım geçmiş olsun bir daha tekrarlanmaz inşallah.Son aylara yaklaştıkça aslında pek fazla yanlız kalmamak,araba fln kullanmamak lazım sanırım.Bende cuma günü yaptırdım yüklememi ama bana doktorum ısrarla ve defalarca aç gelmememi sabah mutlaka kahvaltı etmemi,sadece 1-2 önceden şekerli bişey yemememi söylemişti.Ben sabah kahvaltımı edip,öğlende yüklememi yaptırdım.Burada bakıyorum çoğu arkadaşta açken yaptırıyor yüklemeyi,benim doktorum niye aç istemedi acaba.Aç olmak şart diilse de size niye aç gelmeniz söyleniyor,aç kalıncada böyle tansiyon düşmeleri oluyor işte.

Arkadaşlar kuzular büyüyor ve mutlu sona yaklaşıyoruz..:)
Benim bir sorum olacak. Hastaneye gelenler, eve ziyarete gelenler ve bebek mevlidine gelenler diye ziyaretcilerimizi sınıflarsak bu bebek şekeri kimlere veriliyorr? Hangi grubaaa? Hayır hiç gitmedim :44: ve keşke gidip öğrenseydim dedim. Ben hastaneye gelecek olanları cok önemsiyorum ve süslü püslü sekerler hazırlatmak istiyorum ama annem mevlide olur o süslü bebek sekerleri hastaneye gelenlere su üzerinde bebek figürü olan çikolatalaran alınır diyor. Bilen yapan var mı? Biri beni aydınlatsın lütfeeen:49:

Walla canım ben o süslü püslü şekerleden yaptırdım hastaneye ve eve gelenlere onlardan vereceğim... mevlüt içinde ayrıca şeker yaptırmayı düşünüyorum... bebek figürlü mevlit şekeri külahları var çok şirin.. öle bişiler yaptırıp dağıtmayı planlıyorum kısmetse..

inşllh bebişlerimiz evlatlarımız sağlıklı olsunlar da biz onların iyi olmalarıyla iyi oluruz benim sıkıntım geçmez artık salağa yatmak deyimini uygular oldum gülüyorum kendimce herşeye geçiyorum. yarın randevum var kısmetse inşllh hayırlı haberlerle dönerim bebemin beyninde 5 mm boşluk vardı 3 mm inmişti acaba tamamen kapanmışmı merak ediyorum.rabbime emanet inşllh gelişimi normale dönmüstür ben son 1 aydır 2 kilo verdim sresten karnımda küçüldü sanki 4-5 aylığa döndüm tekrr odanda doktora gitmeye korkuyorum sanırım sorun varsa diye birde en son gittiğimde doktorum kalsiyum konusunda çok eksik gördü bebemide gelişiminide ilerleme göstermiyor çok hareketli yavrum ya 5 dk yerinde dursada biraz kilo bari alsa hemen dönücem ben acil çıktım

Canım yaa Allah yardımcın olsun dogacak bebeğin herşeyi yoluna koyacak inşallah bebeğin içinde endişelenme Allahın izniyle hiçbirşey olmaz bu gittiğinde güzel haberlerini alırız sende bol bol süt iç en azından bir bardak sütünü bir kase yogurdunu ihmal etme bebişe faydası olur merak etme sen kendine dikkat et geri kalanı bosver gitsinn

Ankara hamişleri

mesa hastanesinde 8 ekimde doğum ve emzirme süreci ile ilgili seminer var.. Saat 10-15.00 arası bilginize... Dilerim bu sefer kaçırmam ve gidebilirim:)

ayy inşallah bende unutmam da giderim ne güzel olur :1::1: iyi oldu haber verdiğin cnm saol

Canım ekşiden tiksindiysen şimdi çıkan mandalinalar hep ekşi yiyemezsin o zaman büyük ihtimalle büyük marketlerede gelmiştir eşim marketlerede veriyoruz dedi çünkü

Heyecanlanmamak elde değil gerçekten canının parçası olacak cok sevdıgın ınsandan ve senden bır parca omur boyu sana muhtac mükemmel birşey ya daha kucagımıza almadan bunları dusunuyoruz kucagımıza alınca neler dusuncez kımbılır

cnm ekşiyse almim ben çünkü bayıltacak derece sarsıyo beni annem geçen gün turşu yapıyodu ayy o sirke varya resmen komaya soktu beni bide kız için ekşi aşertir derler :63::63::63: yalan küllen yalan ben deli gibi tatlı istiyorumm :56::56:

canim eltinin doktoru bence iyi doktor oldugundan degil sorumsuz bir doktor oldugundan boyle davranmis.bence eltin onu degistirsin.sende kendi doktorunu dinle adam dogruyu soylemis.bende ilk kizimda yaptim diyet cok zordu ama basardim insuline gecmeden atlattim.allah sanada yardim etsin canim.

annis çok haklısın cnm 540 demek direk insülin demek ve bırak diyeti insülini sürekli gözetim altında kalması demek 200 lerde seyreden bi gebelik bile insülinle düşürülmeye çalışıyo bence doktor baya ihmalkar davranıyo bu konuda :50:

panikleme. burda eltimin 540 çıktı:52: "ee ne yapacakmışsın" dedim."hiiiç" diyor. doktor çok önemsememiş. bir de kadın ikizlere hamile, 8 aylık ama 2 kilo falan aldı. tığ gibi. bir karnı var.yani çok sıkıntı bir durum olsa yatırırlar falan o değerle. bir de zaten üst sınır 140. senin çok da fazla değil gibi. doktor bilir gerçi.
540 mı şok oldum ve anne rahat mı maşallah. bizim evde panik başladı. eşim akşam ilk iş markete gidecek alışveriş yapacak küçük sütlerden ceviz galeta ve tam buğday ekmeği alaraktan diyetime başlıcam. ben pimpirikli biriyim galiba. bugün tetanoz da vuruldum. bi de kol ağrısı çekiyorum. diyet yemekle doymuyorum ben yaaa. alışmışım aslanlar gibi yemeye. az önce 1 tabak taze fasulye 1 kase yoğurt 1 tabak yağsız salata yedim ve beni kesmedi. 2 saat sonra ara öğün yapcaz bakalım ne yicem?

annis bayıldım doğum hikane. hem güldürdün beni hem de ağlattın. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah.

biz geçen perşembe 4 boyutlu ultrasonda bebişimizi gördük. aynı abisine benziyordu. doktor da bunu onayladı. babaya benzeyen 2 oğlan olcak evde. üçlü koalisyon kurcaklar ben tek kaldım. ama onu görünce kendimi çok iyi hissettim şimdi tekrar göremeye gitmek istiyorum. özledim ama 10 gün sonra gideceğiz 100grmlık şeker yüklemesi için. en erken. hadi hayırlısı

offffffffffff annis bunu herhalde 1 ikinmada dogurucan kiz bu ne hizmis masallah
benim oglumda tam dogucagi an uyumusdu drler 2 saat onu uyandirmaya calismislardiiiiiiii:60::60::60::60::60::60:

aysegulcumsenin bebegin kesin haftasina gore kgli cunku cok sekr yuklemesi yapiyorsun ve sonradan bebekde gizli seker cikma olasiligi cokama cok yuksekmis haberin olsun meyve sulari eisteee kola falanda iciyorsan bebegin kesin 4 kg ve ustu gelir buda saglik demek degilmis(buradakilerin kanitlamasiyla soylenmis sozler)
bende gunde yarim mango,1 elma,1armut ,ve domates seftali yiyordum simdi ise bunlardan birini sececegim

neyseeeeeeeeee soruna gelince tabiki AiLE AKLIMA GELIYOR suan hamilelik psikolojisinde ya dogum yada bebklerimizi dusune biliriz ama bence en onemlisi aileeeeee....

aysegulcumsenin bebegin kesin haftasina gore kgli cunku cok sekr yuklemesi yapiyorsun ve sonradan bebekde gizli seker cikma olasiligi cokama cok yuksekmis haberin olsun meyve sulari eisteee kola falanda iciyorsan bebegin kesin 4 kg ve ustu gelir buda saglik demek degilmis(buradakilerin kanitlamasiyla soylenmis sozler)
bende gunde yarim mango,1 elma,1armut ,ve domates seftali yiyordum simdi ise bunlardan birini sececegim

neyseeeeeeeeee soruna gelince tabiki AiLE AKLIMA GELIYOR suan hamilelik psikolojisinde ya dogum yada bebklerimizi dusune biliriz ama bence en onemlisi aileeeeee....

haftasına gore kılolu degıldır yav,cunku doktor hersey normal dedı .. yok oyle aman aman bı seker tüketımım yok aslında ,meyveyı cok yıyorum sanırım
azaltsam ıyı olucak ..
zaten her odktora gıttıgımde seker kontrolu yapacagız bakalım ne olucak

Merhaba kızlar nasılsınız?
Yine sayfalar ilerlemiş baya...
Okuyana kadar herkes gidiyor forumdan.. okumayacağım geçmişi umarım kaçırdığım önemli bir durum yoktur..
Canım çok sıkkın
Moralim bozuk
komşu pazara gitti bende meyve almasını istedim evde meyvem bitti.. Arabayla gidiliyor yakın değil.
Komşununda arabası var taşıyamam dedi. Pazardan arabaya kadar beli ağrırmış.
Allahım öyle üzüldüm ki... Oysa kolay kolay birşey istemem kimseden... kendim giderim minnet etmem... hazır pazara gidiyorum dediği için rica etmiştim.
Allahım insanlara ne olmuş böyle.. Şaştım kaldım...
Ben mi büyüttüm alınganlığı abarttım anlamadım!

haftasına gore kılolu degıldır yav,cunku doktor hersey normal dedı .. yok oyle aman aman bı seker tüketımım yok aslında ,meyveyı cok yıyorum sanırım
azaltsam ıyı olucak ..
zaten her odktora gıttıgımde seker kontrolu yapacagız bakalım ne olucak
canim meyve ve sebzede cok seker orani varmis hatta beyaz ekmegi degil kepekli ekmek oneriyorlar oda gunde 2-3dilim... kg problemi olmayipda gizli sekeri olan cok hstalarda varmisss....
kizlar ben burdan ppaylasiyorum insallah yanlis anlamiyorsunuzdur
bende sizin gibi anne adayiyim hicbir anenin sonradan uzulmesini istemedigim icin yararli gorduklerimi paylasiyorum
turkiyede bircok doktor cok ihmalkar hatta bebekler dogdugunda suttun az geldiginde hemen mama oneriyorlar tabi firmalardanda komisyonlarini aliyorlar lutfen dikkat edelim birbirimizi uyaralim.
uyarmak bizden uyup uymamak duyupda yapmayanlardan.....

canim meyve ve sebzede cok seker orani varmis hatta beyaz ekmegi degil kepekli ekmek oneriyorlar oda gunde 2-3dilim... kg problemi olmayipda gizli sekeri olan cok hstalarda varmisss....
kizlar ben burdan ppaylasiyorum insallah yanlis anlamiyorsunuzdur
bende sizin gibi anne adayiyim hicbir anenin sonradan uzulmesini istemedigim icin yararli gorduklerimi paylasiyorum
turkiyede bircok doktor cok ihmalkar hatta bebekler dogdugunda suttun az geldiginde hemen mama oneriyorlar tabi firmalardanda komisyonlarini aliyorlar lutfen dikkat edelim birbirimizi uyaralim.
uyarmak bizden uyup uymamak duyupda yapmayanlardan.....

yok yok neden yanlıs anlayayım canım

kepeklı ekmege gectım ıste 20 gundur fılandır beyaz ekmegı de ck tuketmıyordum zaten ..
meyve cok yemıyorum aslında yanı gunde yemedıgım oluyor bazende cok yıyorum ıste
dıkkat edeyım bıraz .
baklıyatta etkılıyormus dımı ,pazarda da hep aynı sebzeler aynı seylerı yemekten bıktım baklıyata yonelıyım dıyordum ama o da etkı edıyorsa zor olucak

yok yok neden yanlıs anlayayım canım

kepeklı ekmege gectım ıste 20 gundur fılandır beyaz ekmegı de ck tuketmıyordum zaten ..
meyve cok yemıyorum aslında yanı gunde yemedıgım oluyor bazende cok yıyorum ıste
dıkkat edeyım bıraz .
baklıyatta etkılıyormus dımı ,pazarda da hep aynı sebzeler aynı seylerı yemekten bıktım baklıyata yonelıyım dıyordum ama o da etkı edıyorsa zor olucak

canim hamilelikde tatlilari hayatimizdan cikaracakmisiz
ekmek az olacak
yumurta sut(gunde 1bardak20ml)olacakmis onun fazlasindada seker var 2-3 bardak gibi
peynir bol yenilebilirmis pastorilize edilmis sutten olan peynirleri
mutlaka et,balik ,tavuk yenmeliymis yani tabagimizi 4 bolmeliymisz protein,karbonhidrat,salata,sebze olmasi gerekirmis oncesinde corba olmaliymisss
offffffff 3ana3ara ogun olmaliymis enonemli ounge oglenmis ben sabah kahvaltisi diye bilirdim hamilelikde sabah kahvaltisi hafif oglen iyi olmaliymis aksamla beraber bebekler ozaman daha cok aliyorlarmis anneden kahvalti doneminde uykuda oluyorlarmis
kahvaltidada tost domates salatalik veyada 1tabak kelonks misirgevregi vitaminli olanlardan yeterliymisssss
amannnnnnnnnn herkes kendine gor yer isde bunlarda boyle olmasi gerekir diyolar ben neyapiyorum
seker olcme aletinin pilli bitti hemen 1cikolata,1bardakeistee,misirpatlagi keyif yaptim walla yarin cikar tabi benden bunlarrrrrr

Back
X