• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Aralık Anneleri

Merhaba kızlar nasılsınız?
Yine sayfalar ilerlemiş baya...
Okuyana kadar herkes gidiyor forumdan.. okumayacağım geçmişi umarım kaçırdığım önemli bir durum yoktur..
Canım çok sıkkın
Moralim bozuk
komşu pazara gitti bende meyve almasını istedim evde meyvem bitti.. Arabayla gidiliyor yakın değil.
Komşununda arabası var taşıyamam dedi. Pazardan arabaya kadar beli ağrırmış.
Allahım öyle üzüldüm ki... Oysa kolay kolay birşey istemem kimseden... kendim giderim minnet etmem... hazır pazara gidiyorum dediği için rica etmiştim.
Allahım insanlara ne olmuş böyle.. Şaştım kaldım...
Ben mi büyüttüm alınganlığı abarttım anlamadım!

cnm bende çok üzüldüm ya hemde arabayla gitmiş ya bide üstelik hamilesin sen ya :59::59:alabildinmi peki market filan yokmu yakınlarda :59:

canim meyve ve sebzede cok seker orani varmis hatta beyaz ekmegi degil kepekli ekmek oneriyorlar oda gunde 2-3dilim... kg problemi olmayipda gizli sekeri olan cok hstalarda varmisss....
kizlar ben burdan ppaylasiyorum insallah yanlis anlamiyorsunuzdur
bende sizin gibi anne adayiyim hicbir anenin sonradan uzulmesini istemedigim icin yararli gorduklerimi paylasiyorum
turkiyede bircok doktor cok ihmalkar hatta bebekler dogdugunda suttun az geldiginde hemen mama oneriyorlar tabi firmalardanda komisyonlarini aliyorlar lutfen dikkat edelim birbirimizi uyaralim.
uyarmak bizden uyup uymamak duyupda yapmayanlardan.....
cnm neden yanlış anlayalım hatta yüzümüz tutarsa bizde bişeyler sorucaz ama bıkarsınız die sormuyorum ben :78::78::78: da benm burda dikkatimi çeken bişey var yanlış bilinen şeyler hakkında düz mantık kuran arkadaşlar var , ben açıkça sölim beni rahatsız ediyo , hepimizin bünyesi yada geçirdiği bu süreç birebir aynı değil , ben rica ediyorum bilmediğimiz şeyler hakkında yönlendirme de dahil yorum yapmasak lütfen :71:

bize dr 140 ı geçenlere diet veriorz dedi. diyetle 140 ın altına düşmezse insüline başlıyorz dedi. hiç bişi yiyemiyorum.herşey yasak.offff offfff şu eltinin dr una bende gitsemmi ne diyette vermiyomuş ne güzel

canım ben o teste inanmıyorum benim 160 çıktı 50 mg yüklemesinde,100 mg da kustum komaya giriyodm sanki,bir hafta tatlı yemedim,yemektn sonra yemek derken tam teşekküllü akşam yemeği,yuvalama,pilav,köfte,et,salata,ayran vs..ölçtüm 108 çıktı,normal çıktı diye çok sevindim o gün büssürü kurabiye revani yedim bi gün sonra ölçtüm 98 çıktı,açken 70,herzamanki gibi normal yani,2 hafta boyunca eğitimde meyve,sütlü tatlılardn,şerbetlilerden yedim,sabahları hergün bal,reçel,pekmez yedim,antebe döndüm,akşam yemek yedim balık ama yağda düşün,büssürü yedim yine,1 ssat sonra misafirliğe gittik yaş pasta ve kola ikram ettiler,pasta çok kremalı çok şekerli ve kocaman,dedim şekeri ölçelim,eşimin yeğeni şeker hastası otomatik aleti var,dediler bu kadar tatlıdn sonra kesin yüksek çıkar,1 saat sonra ölç,yok dedim sonuç kaç çıktı biliyomusn 89,şaka gibi,normal bi adam yese benim yediğimi o anda 150 den aşağı çıkmaz,askeri dr. la konuştuk tel. da çok çok güzel bebek annesinin şekerini kullanıyo karın da çok sağlıklı,saçma sapan testleri yaptırmayın bi daha gikoz bebeğe de anneye de çok zararlı dedi,böyle işte hiç perhiz yapmıyom,çünkü deli gibi meyve yiyom,tatlı da yiyom,aç kalmıyom,açlık 70,tokluk 90 civarı

canim eltinin doktoru bence iyi doktor oldugundan degil sorumsuz bir doktor oldugundan boyle davranmis.bence eltin onu degistirsin.sende kendi doktorunu dinle adam dogruyu soylemis.bende ilk kizimda yaptim diyet cok zordu ama basardim insuline gecmeden atlattim.allah sanada yardim etsin canim.

amin canım rabbim hepimizi kurtarsın sağ salim yavrularımızla. gerçekten zor bi dönem ancak yaşayanlar anlar. hamile olupta diet yapmak çok kötü bişey.canım tatlı yemek istio rabbim sabır versin

cnm bende çok üzüldüm ya hemde arabayla gitmiş ya bide üstelik hamilesin sen ya :59::59:alabildinmi peki market filan yokmu yakınlarda :59:

cnm neden yanlış anlayalım hatta yüzümüz tutarsa bizde bişeyler sorucaz ama bıkarsınız die sormuyorum ben :78::78::78: da benm burda dikkatimi çeken bişey var yanlış bilinen şeyler hakkında düz mantık kuran arkadaşlar var , ben açıkça sölim beni rahatsız ediyo , hepimizin bünyesi yada geçirdiği bu süreç birebir aynı değil , ben rica ediyorum bilmediğimiz şeyler hakkında yönlendirme de dahil yorum yapmasak lütfen :71:

ben de farkettım onu .. soyledıgın ıyı oldu :)

cnm ekşiyse almim ben çünkü bayıltacak derece sarsıyo beni annem geçen gün turşu yapıyodu ayy o sirke varya resmen komaya soktu beni bide kız için ekşi aşertir derler :63::63::63: yalan küllen yalan ben deli gibi tatlı istiyorumm :56::56:

bende ekşi hiç yiyemem,yeşil erik,mandalina,limon uzak şeyler benden,hamilelikte de değişmedi,hiç aşermedim hamilelik boyunca,eskiden daha çok aşeriyodum ayyy şu olsa da yesem diye:60::60::60:

demettuba83 kullanıcısından alıntı

cnm ya çıktı gibi ama şöle sanki çok yemişimde midem çıkmış gibi oldu hani böle toparlak yuvarlak değil sizin gibi,hatta iki katım var nedense

cnm ya benimkide senin göbüşün gibi anladım kadarıyla,şiş gibi duruyor,en çokta arkadaşların cnmı sıkıyor,yok efendim hamile olduğuna inanılırmıymış,yok bu kadar göbekte bebek nerdeymiş,:43:daha dün görüştüğüm arkadaşlarım nası canımı sıktı anlatamam,1i bekar biri nişanlı,nedir benim göbeğimle alıp veremedikleri bilmem,msnden engelledim ikisinide şimdilik,sürekli hamileliğimi didikliyolar,:43:
sadece bendemi böyle garip arkadaşlar ,sizinde canınızı sıkan oluyormu ?:43:
bide şu var samimi olduğum iki insandı,onlarda böyle davranınca iyice arkadaşsız kaldım:43:

Kimse bana cvp vermemiş :(((

yok yok neden yanlıs anlayayım canım

kepeklı ekmege gectım ıste 20 gundur fılandır beyaz ekmegı de ck tuketmıyordum zaten ..
meyve cok yemıyorum aslında yanı gunde yemedıgım oluyor bazende cok yıyorum ıste
dıkkat edeyım bıraz .
baklıyatta etkılıyormus dımı ,pazarda da hep aynı sebzeler aynı seylerı yemekten bıktım baklıyata yonelıyım dıyordum ama o da etkı edıyorsa zor olucak
cnm bakliyatta dahil fazlası olan herşey etkiliyo gebelik şekeriyle alakalı değil ben tip 2 diyabetim ve eğer yediklerime dikkat etmezsem bu ilerde tip 1 e yani ilerlemeye geçebilir gebe kaldığımdan dolayı ilacımı bıraktım zaten önemli olanda ne yediğimizden çok vücudun aldığı şekeri nasıl kullandığı ve teknik kelimeyi tam bilmiyorum vücudun nasıl emdiği diyeyim bu önemli :) ve bazen şekerin yükselmesi için stres bile yeterli olabiliyo cnm burda önemli olan gebelik için veya değil ölçülü yemek sadece sonuçta şeker ciddi bi durum :) ama korkmaya hiç gerek yok tamamen bu konuda oto kontrolü sağlaman gerek :)

sevindim cnm fark etmene :)

cnm ya çıktı gibi ama şöle sanki çok yemişimde midem çıkmış gibi oldu hani böle toparlak yuvarlak değil sizin gibi,hatta iki katım var nedense

cevap verilmişti diye hatırlıyom canım,hiç sorma biz sırf şu örümceklerin yorumları yüzünden kocişle tartıştık,eşime dedim,git o cadının yanına hesap sor,niye böyle konuşuyo diye,gitmiş azarlamış ta içim rahatladı

supersiniz kizlar:69::69:
:16::16

cevap verilmişti diye hatırlıyom canım,hiç sorma biz sırf şu örümceklerin yorumları yüzünden kocişle tartıştık,eşime dedim,git o cadının yanına hesap sor,niye böyle konuşuyo diye,gitmiş azarlamış ta içim rahatladı

cnm sorma dostlarmı düşmanlarmı bilemedim,hamileyim diyemi alıngan oldum bilmem ki:14:

canim hamilelikde tatlilari hayatimizdan cikaracakmisiz
ekmek az olacak
yumurta sut(gunde 1bardak20ml)olacakmis onun fazlasindada seker var 2-3 bardak gibi
peynir bol yenilebilirmis pastorilize edilmis sutten olan peynirleri
mutlaka et,balik ,tavuk yenmeliymis yani tabagimizi 4 bolmeliymisz protein,karbonhidrat,salata,sebze olmasi gerekirmis oncesinde corba olmaliymisss
offffffff 3ana3ara ogun olmaliymis enonemli ounge oglenmis ben sabah kahvaltisi diye bilirdim hamilelikde sabah kahvaltisi hafif oglen iyi olmaliymis aksamla beraber bebekler ozaman daha cok aliyorlarmis anneden kahvalti doneminde uykuda oluyorlarmis
kahvaltidada tost domates salatalik veyada 1tabak kelonks misirgevregi vitaminli olanlardan yeterliymisssss
amannnnnnnnnn herkes kendine gor yer isde bunlarda boyle olmasi gerekir diyolar ben neyapiyorum
seker olcme aletinin pilli bitti hemen 1cikolata,1bardakeistee,misirpatlagi keyif yaptim walla yarin cikar tabi benden bunlarrrrrr

uvv ben bunlara ıdkkat etmıyorum hıc ,doktorum dıyet vermıyorum ama unlu ve sekerlı seylerden kacın dedı tamam dedim..
sadece dıkkat edıyorum ıste ama oyle ara ogun fılan degıl hep yanı ..
ara ogun kendımce yapıyorum mesela süt ıcıyorum veya bır elma yıyorum yada ne bıleyım bu tarz seyler sayılır mı kı ..

mısır patlagına bayılırım ben sık tuketırım o da mı sekerı yukseltır kı ..

pılavı unuttum mesela bulgur yıyorum hem kan yapsın dıye fılan ..

aboww bakalım 15 gun sonra gıdecegım doktor ne dıyecek ..

1 kılo aldım dıye sevınıyordum ben de bak dıkkat ettım guzel cıktı dıye off.

Son düzenleme:

tatlım ben görmedim yazdığını kusura bakma ama üzülmede tek değilsin ben tam 6 aylık oldum daha yeni bi şekil oluşmaya başladı bende bana da çok söyleyen oldu yok karnın yok , yok yanların hiç çıkmamış ilk zamanlarda eminmisin diyenlere zaten ultrason resmiyle gezicem diyodum :1: 5 aya kadar yüzümün üstüne yatabiliyodum eski eteklerimi kıyafetlerimi de giyebiliyodum ama sen takıntı yapma arkadaşlarını ben şu an bebeğimi hissediyorum ya karnm çıkmış çıkmamış umrumda değil sağlıklı olsunda yeter bana:16:

canım ben o teste inanmıyorum benim 160 çıktı 50 mg yüklemesinde,100 mg da kustum komaya giriyodm sanki,bir hafta tatlı yemedim,yemektn sonra yemek derken tam teşekküllü akşam yemeği,yuvalama,pilav,köfte,et,salata,ayran vs..ölçtüm 108 çıktı,normal çıktı diye çok sevindim o gün büssürü kurabiye revani yedim bi gün sonra ölçtüm 98 çıktı,açken 70,herzamanki gibi normal yani,2 hafta boyunca eğitimde meyve,sütlü tatlılardn,şerbetlilerden yedim,sabahları hergün bal,reçel,pekmez yedim,antebe döndüm,akşam yemek yedim balık ama yağda düşün,büssürü yedim yine,1 ssat sonra misafirliğe gittik yaş pasta ve kola ikram ettiler,pasta çok kremalı çok şekerli ve kocaman,dedim şekeri ölçelim,eşimin yeğeni şeker hastası otomatik aleti var,dediler bu kadar tatlıdn sonra kesin yüksek çıkar,1 saat sonra ölç,yok dedim sonuç kaç çıktı biliyomusn 89,şaka gibi,normal bi adam yese benim yediğimi o anda 150 den aşağı çıkmaz,askeri dr. la konuştuk tel. da çok çok güzel bebek annesinin şekerini kullanıyo karın da çok sağlıklı,saçma sapan testleri yaptırmayın bi daha gikoz bebeğe de anneye de çok zararlı dedi,böyle işte hiç perhiz yapmıyom,çünkü deli gibi meyve yiyom,tatlı da yiyom,aç kalmıyom,açlık 70,tokluk 90 civarı[/QUOT

cnm belkide sende şeker yok ben mesela geçen gün kahvaltıda portakal suyu içtim 180 e fırladı.ki yediğim domats-salatlk-peynir 2 dilm ekmek o kadar yani. bu sabah yine tokluk 155 çıktı. listeye birebir uyduğum halde bazen yüksek çıkabilio ne yazıkki. senin gibi olmayı çok isterdim.

tatlım ben görmedim yazdığını kusura bakma ama üzülmede tek değilsin ben tam 6 aylık oldum daha yeni bi şekil oluşmaya başladı bende bana da çok söyleyen oldu yok karnın yok , yok yanların hiç çıkmamış ilk zamanlarda eminmisin diyenlere zaten ultrason resmiyle gezicem diyodum :1: 5 aya kadar yüzümün üstüne yatabiliyodum eski eteklerimi kıyafetlerimi de giyebiliyodum ama sen takıntı yapma arkadaşlarını ben şu an bebeğimi hissediyorum ya karnm çıkmış çıkmamış umrumda değil sağlıklı olsunda yeter bana:16:

önemli değil cnm,eşimle tartıştuım geçen,
oda diyoki neden takıyosun onları,ne var kendilerince kızdırmışlar seni
onları savununca iyice deli oldum,uzun süre görüşmicem onlarla,
nişanlı olan arakadaşım zaten kilolu bi kız,bana yuvarlak olursun sen doğuma kadar,birden kilo alırsın felan demeye başladı,
çok kızdım kendime kendi kilosuna bakmıyor benimle alay ediyor diyemedim diye,of sanırım bi tek bende var böyle kendini bilmez arkadaşlar:14:

canım ben o teste inanmıyorum benim 160 çıktı 50 mg yüklemesinde,100 mg da kustum komaya giriyodm sanki,bir hafta tatlı yemedim,yemektn sonra yemek derken tam teşekküllü akşam yemeği,yuvalama,pilav,köfte,et,salata,ayran vs..ölçtüm 108 çıktı,normal çıktı diye çok sevindim o gün büssürü kurabiye revani yedim bi gün sonra ölçtüm 98 çıktı,açken 70,herzamanki gibi normal yani,2 hafta boyunca eğitimde meyve,sütlü tatlılardn,şerbetlilerden yedim,sabahları hergün bal,reçel,pekmez yedim,antebe döndüm,akşam yemek yedim balık ama yağda düşün,büssürü yedim yine,1 ssat sonra misafirliğe gittik yaş pasta ve kola ikram ettiler,pasta çok kremalı çok şekerli ve kocaman,dedim şekeri ölçelim,eşimin yeğeni şeker hastası otomatik aleti var,dediler bu kadar tatlıdn sonra kesin yüksek çıkar,1 saat sonra ölç,yok dedim sonuç kaç çıktı biliyomusn 89,şaka gibi,normal bi adam yese benim yediğimi o anda 150 den aşağı çıkmaz,askeri dr. la konuştuk tel. da çok çok güzel bebek annesinin şekerini kullanıyo karın da çok sağlıklı,saçma sapan testleri yaptırmayın bi daha gikoz bebeğe de anneye de çok zararlı dedi,böyle işte hiç perhiz yapmıyom,çünkü deli gibi meyve yiyom,tatlı da yiyom,aç kalmıyom,açlık 70,tokluk 90 civarı[/QUOT

cnm belkide sende şeker yok ben mesela geçen gün kahvaltıda portakal suyu içtim 180 e fırladı.ki yediğim domats-salatlk-peynir 2 dilm ekmek o kadar yani. bu sabah yine tokluk 155 çıktı. listeye birebir uyduğum halde bazen yüksek çıkabilio ne yazıkki. senin gibi olmayı çok isterdim.

kızlar bakın ya işte hepinizin bünyesi bir değil kendinizi bir tutmayın sumak face de sormuş mesela ne yiyosunuz diye ;
ben size şekeri tetikleyen yiyeceklerin yani benm hiç tüketmediğim besinleri yazayım bunlar şekerli besinler ;
1 - patates (kızarmış yada haşlanmış olsun yemiyorum )
2- havuç (yemekte veya salata çiğ olsa bile yemiyorum )
3 - bezelye
4- pirinç ( en çok uzak durulması gereken besin )
5 - mısır ( hiç bir şekilde yemiyorum )

bunları hayatımdan çıkardığım süreden sonra 4 ayda bir rutin kontrollerimde gayet normal çıkıyo şu an hamile olmama rağmen 122 çıktı tokluk şekerim. ben tatlı tüketiyorum kızlar ama bi çay kaşığını geçmiyorum , kola içiyorum ama dengeleyerek 2 gün boyunca herhangi bir kafeyinli içecek yada şekerli bişey tüketmiyorum, tatlı dediğim gibi şekerli tatlılar yerine sütlü tatlılardan bi kaşı yiyorum bunalrı yaparak kendi oto kontrolümü kurdum her istediğimden yiyorum ama ölçüsünü bilerek :)

aşkolsun yakışıklı oğlumu kız yapmışsın :34: bu arada ben de avrupa yakasında oturuyorum ve bu mobilyacıyı kk da birisinin önerisiyle bulmuştum sağolsun bizi mobilyacı dolaşmaktan kurtardı :)

AAAAA PARDON cnm yaaa heheheheh doru erkeğede gider o mobillya senin takımda çok şık beğendim onuda kocamda bunu alsak bjk sticker yapıştırsak dedi hehehehe ben hep denizcili istiyodum ama valla ii oldu önerin çok yol geldim ama değdi ben taaaa b.düzünden gittim bi de ama çok ekonomi yaptık hemde çooookkk beyendik tekrar teşekkürler

önemli değil cnm,eşimle tartıştuım geçen,
oda diyoki neden takıyosun onları,ne var kendilerince kızdırmışlar seni
onları savununca iyice deli oldum,uzun süre görüşmicem onlarla,
nişanlı olan arakadaşım zaten kilolu bi kız,bana yuvarlak olursun sen doğuma kadar,birden kilo alırsın felan demeye başladı,
çok kızdım kendime kendi kilosuna bakmıyor benimle alay ediyor diyemedim diye,of sanırım bi tek bende var böyle kendini bilmez arkadaşlar:14:

cnm ya sen baya hassassın ya ben hiç umursamıyorum geöen eşimde bana kilo aldığım için duba dedi bende bak kızım baba bize hakaret etti bize duba dedi dedim :) eşim hemen ben kızıma bişey demedim afedersin diye özür diledi ama benm hiç umrumda değil ki bence çok gereksiz takıntılar bunlar , hamilelik gösteriş değilki illa karnımızı birilerinin gözlerine sokmak zorunda değiliz önemli olan bebeklerimiz değilmi ? arkadaşlarına gelince çok yakın olduklarını söylüyosun bence yakın oldukları için seninle ilgilenmeleri güzel bi durum değilmi :26:

cnm ya sen baya hassassın ya ben hiç umursamıyorum geöen eşimde bana kilo aldığım için duba dedi bende bak kızım baba bize hakaret etti bize duba dedi dedim :) eşim hemen ben kızıma bişey demedim afedersin diye özür diledi ama benm hiç umrumda değil ki bence çok gereksiz takıntılar bunlar , hamilelik gösteriş değilki illa karnımızı birilerinin gözlerine sokmak zorunda değiliz önemli olan bebeklerimiz değilmi ? arkadaşlarına gelince çok yakın olduklarını söylüyosun bence yakın oldukları için seninle ilgilenmeleri güzel bi durum değilmi :26:

sana duba demıs benım kocam bana fil yavrusu dıyor :60:

benı tanımayanlar aa nasıl hamılesın sen sadece gobegın var dıyor ,

tanıyanlar hanı hıc kılo almadın dıyor ..dogumdan snra cok fıt olucaksın yıne dıyor

ama esımın bır teyzesı var her gordugunde bu ne hal ıkız mı doguracaksın sen dıyor..

aman hıc takmıyorum alınmıyorum da ben de onlarla bırlıkte dalga gecıyorum napıyım..

Son düzenleme:
Back
X