2011 Aralık Anneleri

ozgecim seni seviom yaaaaaa:69::69::69::69::69::69::69::69:

canim bebekden bebege anneden aneyede degisiyor bazi bebekler yatar pozisyonda emmeyi cok seviyorlar kucakda emmiyorlar bazilarida rezil emmeyi seviyorlar hic ummadik sekilde
ama hosuna gittiyse icinde kalmasin.sonradan basina bela olmayacagini dusunuyorsan allllll...
beni sevmiyonmu :14::14::14:
Özgedoruk, Destina, Demet, cevapladığınız için teşekkür ederim. Anlaşılan ben biraz fazla içiyormuşum, sayıdan ziyade öyle açık falan değil, doğrudan normal koyulukta içiyorum, yapmayayım artık o zaman.

cnm ya annemlere bakarsanda çay bişey yapmazmış onlarda bizim zamanımızda demlik demlik içiliyodu diyolar :9:

Istanbul aralık 2011 anneleri cumartesi günü buluşuyormuyuz??????

evet kızlar bu cumaya kadar kararlaştıralım gelecek olanlar burdan bildirsin yer ve zaman olarak buraya yazmayalım ya faceden yazalım yada mesaj atarız ama kimler katıacaksa bildirsin :71:
nihalla
tülayuzun
ve ben tamamız :66:

kızlar mevlitte dağıtmak için bu biberonlar nasıl indirimli olanlardan alsam mı ki? ille de şeker mi vermek lazım? yanında çikolata dağıtsam olmaz mı? :26::26::26::26:

karyola alan arkadaşlar bir sorum olacak...
full oda takımı mı aldınız şifonyer ve dolapla beraber yok sa ayrı ayrı mı aldınız..
ben karyola ve 3-4 katlı şifonyer düşünüyorum ama siz ne yaptınız bu konuda.:49:

odasına ,bır sıfonyer bır de dolap aldık ıkeadan.

bır de karyolası var bır de kendıme tek kısılık baza aldım o kadar :)

ilk aylarda da mı canım??
ben de hiç taraftar değilim aslında ama ilk aylar yanımızda olması gerek diyor herkes

Evet canım, ilk aylarda da. Etrafımıza sorarsan ya da bazı Türk kaynaklara bakarsan evet, cevap olarak bunu alıyorsun. Ama sonuçta ta annesinin eteğinden ayrılmayan, kendi başına uyumayan, kendi başına yemek yemeyen, 4-5 yaşına gelmiş hala annesi tarafından beslenen çocuklar çıkıyor ortaya. Yıllardır tek hayalim birey olduğunun farkında olan çocuklar yetiştirmek. Bu da kendi yatağında, sallanmadan, kendi başına uyuyabilen bebekle başlıyor canım. Tlatil köylerinde veya benzeri yerlerde yabancı çocuklara hiç dikkat etmedin mi bilmiyorum, o çocuklar 2-3 yaşında giderler kendi yemeklerini seçerler, sonra masaya birey şeklinde oturup kendi başlarına yemeklerini yerler. Bunu yaparken anne-babaları onlarla sohbet eder. Bizim çocuklarımızın peşinde ise anne-hala-teyze vs. vs., biri veya birkaçı birden koşturup masaya oturtup yemek yedirtmeye çalışır ellerinde çatalllarla. Bu arada bağırır bizimkiler "Annnaaaa, babaaaaaaa" diye. :)

Ben tüm bunların bu oda, yatak ve uyuma alışkanlığından başladığını düşünüyorum naçizane. Hem bağımsız bireyler olmuyorlar, hem de anne-babayı parmak uçlarında oynatabileceklerini bu ilk aylardan öğreniyorlar.

Evet canım, ilk aylarda da. Etrafımıza sorarsan ya da bazı Türk kaynaklara bakarsan evet, cevap olarak bunu alıyorsun. Ama sonuçta ta annesinin eteğinden ayrılmayan, kendi başına uyumayan, kendi başına yemek yemeyen, 4-5 yaşına gelmiş hala annesi tarafından beslenen çocuklar çıkıyor ortaya. Yıllardır tek hayalim birey olduğunun farkında olan çocuklar yetiştirmek. Bu da kendi yatağında, sallanmadan, kendi başına uyuyabilen bebekle başlıyor canım. Tlatil köylerinde veya benzeri yerlerde yabancı çocuklara hiç dikkat etmedin mi bilmiyorum, o çocuklar 2-3 yaşında giderler kendi yemeklerini seçerler, sonra masaya birey şeklinde oturup kendi başlarına yemeklerini yerler. Bunu yaparken anne-babaları onlarla sohbet eder. Bizim çocuklarımızın peşinde ise anne-hala-teyze vs. vs., biri veya birkaçı birden koşturup masaya oturtup yemek yedirtmeye çalışır ellerinde çatalllarla. Bu arada bağırır bizimkiler "Annnaaaa, babaaaaaaa" diye. :)

Ben tüm bunların bu oda, yatak ve uyuma alışkanlığından başladığını düşünüyorum naçizane. Hem bağımsız bireyler olmuyorlar, hem de anne-babayı parmak uçlarında oynatabileceklerini bu ilk aylardan öğreniyorlar.

haklısın cnm kendi yakınlarımdan da şahidim ben bu olaylara ama bide şöyle ilk çocuklarda öz güven sorunu çok fazla oluyo ama kardeş olursa eve ikinci bi çocuk gelirse gidiş değişiyo ve aynı 2. çocukta çok nadir oluyo :)

kesinlikle katılıyorum
tatillerde hep hayranlıkla izliyorum yabancıların çocuklarını ve onlarla olan iletişimlerini
biz fazla duygusal bir toplumuz sanırım ve çocuklar da bunu fazlasıyla kullanıyor
sonuç, etrafta psikolojisi bozulmak üzere olan tonla anne baba var, tek sorunları da çocukları, onların istekleri, huysuzlukları vs.
umarım biz onlardan olmayız
sağlıkla ve huzurla büyütürüz çocuklarımızı

adasimmmmmm seni sevmeyen olsun sekerimmmmmmm:69::69::71::71::71:

arkadaslar yabancilar bebeklerini emzirmiyorlarda gece uyanmasinlar diye
ve hemen bebeklerini bebek odasinda uyutuyorlar
ama ne yaparlarsa acikliyorlar
bu bebek ne anliyacak dusunceleri yokk
ve cok sabirlilar benim oglum 9aylikdan beri tek basina yer yemegini doker sacar ama kendisi yer ve secerde yemek....

ama onlarda sevgiye muhtac olarak buyuyorlar simartilamiyorlarrrrr bunuda dusunmek gerekkk....

aminnnnn canimmmmm aminnnnnnnnnn

kizlar esim ilk hamileligimde dogum gunumde supriz olarak almisdi 5kisilik atomat hemde super luks ve rahat oluyor herhekese oneririm cok amacok memnunum ama haberim olsaydi 7 kisilik aldirirdim aklimda 3cocuk varda:37::37::37::37::37: ve en guzel yonude arka koltuklarda 2tane cocuk koltugu olabiliyor...

cok saol canim benimmmmmmm
ya senin hala canin o cikolatadan cekiyormu her gordugumde aklima sen geliyorsun ciddiyim bak ozelden adresini gonder gondereyim sanaaaa:38::38::38::38:

ozgecim canim en iyisini yapiyorsun ama emzirme koltugu sonra basina bela oluyor en guzeli tekli koltuga gec ayak altinada tabure ve emzirme yastigiyla en rahati bu yontem canim tabi sen bilirsin......

demetcim hala canım cekıyor ve hala buralarda araştırıyorum bulabılecekmıyım dıye :52::52: ama yok olumsuz cıkıyor tum arastırmalarım:59: eşim hatta olmassa o arkadasın hesap nosu versın o şekılde olur dedi:69:
ayy sorma cnm ya benm de içim bi tuhaf oluyo :9:hele de birden olunca :16::16::16:iyiyizz balım biz şu pazartesi bitse dahada iyi olcaz:37:siz nasılsınız minik prensesimle :69:

bana doktorun ilk yasakladığı şeydi çay,kola,kahve ama takan kim :37: kahve hariç kola ve çay içiyorum ama çayı çok açok içiyorum kolayıda haftada bir veya iki defa :78:

iyiyiz şeker ne olsun yuvarlanıp gidiyoruz prensesimle geceleri hıç uyku yok napcaz böle bilmem:1::1:

Toplam 35 kullanıcı konuyu okuyor. (24 üye ve 11 ziyaretçi)
neredesinfiruze quLyun monaliss nihalla ozgedoruk horon destina78+ tulayuzun+ essu renkgelsinhayata demettuba83 nusyaa deryam160510+ Balmond lymonata lune biopelin hazel82 5848BL kudra07 lorin76leyla nicko blue cgdmmmt

vayy bee 35 kişiymişiz herkese selamm :66::66::66:

sana da selam cnm:64:

Ben 2 kapılı bir dolap, alt açma mobilyası (adı nedir bilmiyorum) alacağım İkea'dan. Bir de beşik beğendim alakasız bir yerden, hatta diğerlerine uysun diye beyaza boyatmam gerekecek. Bunların haricinde odaya küçük bir fiskos ve 2'li koltuk koyacağım. 2'li koltuk hem emzirme koltuğu hem de misafir vs. olduğunda bakıcı da bebeğin odasında yatabilsin falan diye kullanılacak. (başka yer kalmayacak çünkü ona) Hayırlısıyla beşiğe sığamayacak kadar büyüdüğünde de dolapla alt açmanın takımı olan karyolayı alacağım İkea'dan, beşiği iptal edeceğim. Ama kesinlikle ve kesinlikle yanımızda yatırmayacağım. Sonra kendi odasına alıştırmak çok büyük problem oluyor, bütün arkadaşlarımdan görüyorum.

cnm ilk zamanlarda gece cok sık uyandıgı ıcın yanında olmasında fayda var diyeyim sana baş edemessin ıkı oda arasında gıdıp gelmekle:52:

içine de seker koyuyorlar cok hoş oluyor

tum dediklerinde haklısın ama bence bebegin ılk dogdugu gunlerde kendini güvende hissetmeye ihtiyacı var heran yanında olmak lazım oyuzden ben ılk zamanlar hep odamda yatırdım bebeklerımı sonra 1yasına geldıkten sonra ayırdım odalarını..gece kendı odasında uyutuyordum ama sonra gecenın bır yarısı yanımıza gelırsede engellemıyordum..ben şöyle düşünüyorum ne zaman bana ıhtıyacı varsa yanımda olsun bebişim onu ılla aglatarak odasına uyutma taraftarı deılım enınde sonunda butun cocuklar zaten bellı zaman sonra ayrı yatıyorlar bırak kucukken annesının babasının kokusunda guvende hıssetsın kendını..yabancılarda egıtım cok ıyı ama dıkkat edersen anlarda cocuk buyudukten sonra cokta donup bakmıyor anneye babaya bellı bı yastan sonra ayrı eve cıkıp hayatını yasıyor ama bızde evlat anne babasının yanında oluyor oyle cekıp gıtmıyorlar..fazla abartmadan cocuklara sevgıyı vermek hıssettırmek lazım

herkese iyi akşamlar kızlar:79::79::79:

sana da ıyı akşamlar olsun deryam:64:

demetcim hala canım cekıyor ve hala buralarda araştırıyorum bulabılecekmıyım dıye :52::52: ama yok olumsuz cıkıyor tum arastırmalarım:59: eşim hatta olmassa o arkadasın hesap nosu versın o şekılde olur dedi:69:

iyiyiz şeker ne olsun yuvarlanıp gidiyoruz prensesimle geceleri hıç uyku yok napcaz böle bilmem:1::1:

sana da selam cnm:64:

cnm ilk zamanlarda gece cok sık uyandıgı ıcın yanında olmasında fayda var diyeyim sana baş edemessin ıkı oda arasında gıdıp gelmekle:52:

içine de seker koyuyorlar cok hoş oluyor

tum dediklerinde haklısın ama bence bebegin ılk dogdugu gunlerde kendini güvende hissetmeye ihtiyacı var heran yanında olmak lazım oyuzden ben ılk zamanlar hep odamda yatırdım bebeklerımı sonra 1yasına geldıkten sonra ayırdım odalarını..gece kendı odasında uyutuyordum ama sonra gecenın bır yarısı yanımıza gelırsede engellemıyordum..ben şöyle düşünüyorum ne zaman bana ıhtıyacı varsa yanımda olsun bebişim onu ılla aglatarak odasına uyutma taraftarı deılım enınde sonunda butun cocuklar zaten bellı zaman sonra ayrı yatıyorlar bırak kucukken annesının babasının kokusunda guvende hıssetsın kendını..yabancılarda egıtım cok ıyı ama dıkkat edersen anlarda cocuk buyudukten sonra cokta donup bakmıyor anneye babaya bellı bı yastan sonra ayrı eve cıkıp hayatını yasıyor ama bızde evlat anne babasının yanında oluyor oyle cekıp gıtmıyorlar..fazla abartmadan cocuklara sevgıyı vermek hıssettırmek lazım

sana da ıyı akşamlar olsun deryam:64:

sorma cnm ya o uykusuzlukla bide gelip çalışıyorum ya ben offffff:59:gece her yerim uyuşuyo gibi oluyo bem tek derdim o :59:

arkadaşlar merhaba!Ben yarın şeker yüklemesi yaptıracam yaptıran arkadaslar fiyat olarak kaca yaptırdınız.Özel hastanelerde ucretlıdır degıl mı?Normal tahlıllerde para verıyorum ama.

slm canım bende özelegıdıyorum ama sadecemuayne parası verdım şeker yuklemesınde ekstra bı paraödemedım sadece ılacapara verdım oda azbişey 3tl bişi......şeker yuklemesıne para almıyolar yanı

kızlar dün 2 tane emzirme sütyeni aldım siz aldınızmı hiç :69:

bende öncekılerden kalma vardı 2tane dün bir tane daha aldım suanda kullanıyorum eskıleri olmuyor cunku:52::52:birde alırsam şu atlet seklınde olanlardan alıcam eskıden onlardan yoktu iyi olabılecegını düşünüyorum
dün birde hamile kılodu aldım ayy cok rahatmış tavsiye ederim

selam kızlar, geçmişi okuyamıyorum. nasılsınız?
slm cnm hoşgeldin bizlerde biyaramazlık yok klasık seyler işte sen nasılsın:49:

Back
X