2011 Aralık Anneleri

size ve bebişlerinize sağlıklı günler diliyorum.bizim grup ağustos anneleri.aramızda şöyle bir liste hazırladık ama sizce olmazsa olmaz dediğiniz birşeyler var mı listede?ya da eksik olan yazmayı unuttuğumuz?fikirlerinizi bekliyoruz.

*BEBEK BANYO*
*banyo küveti
*banyo kovası
*banyo maşrapası
*banyo küvet süngeri(banyo filesi yerine )
*banyo termometresi
*bebek havlusu/bornozu
*banyo oyuncakları(isteğe göre)

*BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİ*
*saç ve tırnak bakım seti
*burun aspiratörü (otri bebe nazal aspiratör)
*bebek kulak çöpü
*bebek bezi
*bebek kolonyası
*sebamed sabun
*sebamed banyo köpüğü
*sebamed şampuan
*sebamed bebek yağı
*sebamed bakım kremi
*ateşölçer

*BEBEK ÇAMAŞIR*
*çamaşır yıkama filesi
*bebek çamaşır tozu
*bebek çamaşır yumuşatıcısı
*hastane çıkışı
*çıtçıtlı badiler(pamuklu)
*lastiksiz çorap
*patikli pantolon
*kirli sepeti(bez)

*ELEKTRONİK CİHAZLAR*
*bebek telsizi
*oda nemlendiricisi

*BEBEK BESLENME*

*biberon(cam ve kolik önleyici-dr brown veya chicco)
*biberon emziği
*diş kaşıyıcı
*emzik
*emzik kutusu
*emzik emniyet zinciri
*biberon ve emzik fırçası
*meyve-sebze emziği
*meyve -sebze emziği filesi(yedek)
*mama sandalyesi
*mama önlüğü
*cam rende(vitamin değeri korumak için)

*BEBEK ODASI*
*alt açma örtüsü
*battaniye
*pike
*yastık
*yorgan
*yatak
*nevresim takımı
*uyku seti
*ağız mendili
*abajur
*perde
*halı
*güvenli yatış yastığı(yan destek-boğulma önleyici)
*sıcak su torbası
*termometre(oda sıcaklığı için)
*hava nemlendirici

*ANN E BAKIM*

*göğüs koruyucu aksesuar(yerine göğüs pedi de kullanılabilir)
*emzirme önlüğü
*göğüs ucu kremi
*hamil e yastığı
*emzirme sütyeni

*BEBEK ARABASI
*OTO KOLTUĞU
*BEBEK PUSETİ

Canım öncelikle hapinize sağlıklı doğumlar diliyorum.. Rabbim bir avazda kurtarsın :))
benim oğlum 2 buçuk aylık :)

Bende başlıklarınıza göre bişiyler yazayım..
Bazı anne adayları banyo termometresini luzumsuz buluyor.. ama bence çok gerekli bişiy..
örn başıma bir gün ne geldi.. oğlumu banyo yapıcaz görümcem bizdeydi suyunu o hazırladı.. tabi ben parmağımla bile dokunsam suyu anlıyorum artık ta, 2 çocuk annesi olmasına rağmen suyu soğuk getirdi.. ona göre gayet normaldi su.. ama termometreyi suya koyduk 33 derece gösterdi.. halbuki banyo suyu 36-37 derece olması gerekiyor.. ben suyunu hazırlarken 38 derece getiriyorum odaya ki bebeğin üstünü açana kadar altını temizleyene kadar 37. dereceye inmiş oluyor..
Küvet için de file çok kullanışlı. süngeri nasıl bişiydir bilmiyorum..

Tırnak makasını bebedor almış babamız.. memnunuz..
burun aspiratorü wee.. ya ben kullanamıyorum onu yada kaliteli değil.. ama otri bebe kullananlar çok memnun..
Bebek bezinde prima premium care.. biz yenidoğandan 3 paket kullandık.. 2 numaradan 2paket.. 2. paketin sonunu zor bitirdik.. popomuz hızlı büyüdü..
stok yapacaksanız da 3 numara en uzun süre kullanılıyor.. tabi bu bebeğin gelişimine bağlı.. oğlum mamayla beslendiği için daha çok çiş yapıyor... ayda 3 paket gidiyor sanırım ..
Mustelanın şampuanını kullanıyorum şimdilik.. annem sağolsun büyük boyunu almış bana 3-4 ay daha gider herhalde.. kendim de niveanın şampuan ve bebeyağını almıştım.. yağını kullanıyoruz memnunum.. medelanın da bebeyağı var ama bana kokusu ağır geldi.. o da sanırım benden kaynaklanıyor nefesim kaçmıştı ondan..

çamaşır..
haci şakirin toz sabununu kullanıyorum çok memnunum.. önyıkama yapmıyorum bile 40 derecede yıkıyorum .. yumuşatıcı almadım..
hastane çıkış takımı alacaksanız 1 tk yeterli fuzuli parçaları oluyor ve bebek hızla büyüdüğü için anca 2-3 kez giydirirsiniz..
altlı üstlü takımlar alın ve çıtçıtlı badiler (0-3ay) 62cm beden olanından alın.. başta büyük gelecekler ama 1 ayda toparlıyor bebekler..

Beslenme:
Nuk 'un ortodondik emziklerinden çok memnunum.. kesinlike cam.. dr. browns ta var ama oğlum çok hava yuttu onunla o yüzden kullanmıyorum.. nuktan memnunum o da antikolik.
emzik chicconun gördüm tek parça olanından.. ek yeri olmayanları tercih edin ve damaklı olsun

Bebek odamız henüz hazır değil.. Yonca marka ufak bir beşik aldım yatak odama..
büyüyen beşik yaptırdım bebek odasına sonradan karyola kalıyor beşiğin korkuluk kısmı masa oluyor.. babyhope 930 modelini inceleyebilirsiniz ona benzer olacak.

şu fermuarlı yumuşak battaniyelerden 2 tane alın.
ince pamuk battaniyelerden de 4-5 tane bulunsun.. kusan bebek olursa anca yetiştirirsiniz..
göğüs pedlerinden hiç memnun kalmadım 2-3 saat geçince koku yapıyor.. tabi biryere giderken kullanışlı bişi ama evdeyken mendil koymak daha kolay

aklıma gelen bunlar.. sanırım uzun yazdım birazcık ama umarım faydasını görürsünüz..

Son düzenleme:
canim benim icin en onemli bebek ihtiyaci burun temizleme aleti cunki cok kotu sonuclar dogurabiliyor ben okyanus suyu dogumdan once bulundurdum kosemde birde temizleme aleti benimki cok pretik ve memnunum kendi azimla cekiyorum aletin bi ucu azimda oluyor dieri bebisimin burnunda hemencik temizleniyo ne o uzuluyo nede ben uzun omurlu bi alet oyle tavsiye etti eczaci ve iyki almisim cok super

merhaba anneler :) ben siteye oldukça acemiyim.Arkadaşımın tavsiyesi ile kayıt oldum.Acaba aralık 2011 anneleri olarak kaç kişiyiz?Soru,sorunlar ve deneyimlerin paylaşılması nasıl oluyor acaba?

merhaba anneler :) ben siteye oldukça acemiyim.Arkadaşımın tavsiyesi ile kayıt oldum.Acaba aralık 2011 anneleri olarak kaç kişiyiz?Soru,sorunlar ve deneyimlerin paylaşılması nasıl oluyor acaba?

Hoşgeldin canım,
Aralık anneleri epey kalabalığız.. malum bebişler vaktimizi çoğunu aldıkları için foruma pek vakit ayırılamıyor eskisi gibi.. ama yine de aklına takılan birşey olursa yaz.. gün içinde mutlaka cevabını alırsın, yada başka bir arkadaşımıza deneyimini paylaşabilirsin.. fikir ve önerilere açığız :)

bende erken doğumla 8 aralıktaoğlumu dünyaya getirdim bizimki çok zor bir süreç atlattı neyse çok şükür şimdi evde hepinizin evlatlarınıza Rabbim sağlık uzun mutlu yaşamlar nasip etsin

Merhabalarrrrrrrrrrr, selamlar, sevgilerrrr herkese. ya doğum yapan çekildi köşesine. göbek şhow da göbişleri paylaştık ama bebekler doğdu bebekleri paylaşan yok :)) :55:

20 aralıkta aldım oğlumu kucağıma normal doğum beklerken sıkıntıya girdi ve sezeryan ile dünyaya geldi bizi çok korkuttu.ilk hafta pişik oldu ama inanılmaz bir pişik, kullanmadığımız bez ve pişik kremi kalmadı (doktor önerileriyle mantar kremi bile) sürekli suyla yıkadım ıslak mendili tamamen bıraktım sonra salatalık suyunu sürdük geçeğimi vardı bilmiyorum Allaha şükür geçti.bu arada göz çapaklanması oldu damlalar kullandık geçmeyince mecbur göz doktoruna gittik gözyaşı kanalı tıkalıymış masaj yapmamı önerdi bir gözününki açıldı,bu sefer kolik çıktı:(Allah korusun habire birşeyler çıkıyor ,habire doktora gidiyoruz ,tüm bebeklerimize sağlık diliyorum.Bu arada emziriyorum ama sanki az emiyor bazen reddediyor istemiyor umarım bırakmaz...

herkeze ii geceler sizlere bi sorum olacaktı maşallah diyeyim kızımda gaz problemi veya başka bi sorun yok hiç olmadadı şükür gazını kendisi rahatlıkla çıkarabiliyor. ama geceleri pek uyumuyoruz yarım saat oldu uyuyo ilk kez sabah 7 gibi yatıyo arada çogunda uyanmıyo ben emziriyorum zorla çok az emiyo ve uykuya devam toplasanız 2 3 kez sabahtan akşam 9 10 a kadar kısa aralıklarla uyanıp geri uyuyo gecede ayaktayız o zamanda sık emziriyorum ilk ay 1 kg almıştı 3 kez mama vermiştim bu ay mama yemeden 800gr almış kesinlikle mama biberon emzik kaşık almıyor sütümü sağıp veriyorum bazen onuda almıyor sadece beni emiyor umarım doyuyodur doymasa uyumaz demi 2.5 aylık olcak açlığı bilir diyolar ama gögsümü sıkınca çok beyaz olmasada süt geliyo doktorum sütün yetiyo kilosu ii üzülme dedi ama endişeleniyorum ah bide uykusu düzelse uykusuz bırakamıyorum çok küçük ama geceleri uyumuyor çok zor oluyor.

canım bebeğin doyuyordur.hem çok iyi kilo almış hem de gündüz uyuyor diye yazmışsın.aç olan bebek uyumaz,çok ağlar.senin bebeğinde gece gündüz biraz karışmış.zamanla düzelir.gündüz azar azar uyanık tutmaya çalış.gece uyumaya başlar.

20 aralıkta aldım oğlumu kucağıma normal doğum beklerken sıkıntıya girdi ve sezeryan ile dünyaya geldi bizi çok korkuttu.ilk hafta pişik oldu ama inanılmaz bir pişik, kullanmadığımız bez ve pişik kremi kalmadı (doktor önerileriyle mantar kremi bile) sürekli suyla yıkadım ıslak mendili tamamen bıraktım sonra salatalık suyunu sürdük geçeğimi vardı bilmiyorum Allaha şükür geçti.bu arada göz çapaklanması oldu damlalar kullandık geçmeyince mecbur göz doktoruna gittik gözyaşı kanalı tıkalıymış masaj yapmamı önerdi bir gözününki açıldı,bu sefer kolik çıktı:(Allah korusun habire birşeyler çıkıyor ,habire doktora gidiyoruz ,tüm bebeklerimize sağlık diliyorum.Bu arada emziriyorum ama sanki az emiyor bazen reddediyor istemiyor umarım bırakmaz...
canım yazmadan geçemeyeceğim eğer pişik varsa DESİTİN diye bir krem var onu öneriyorum. MOR renk olan .ben kızımda hafif bir kızarıklık olunca hemen onu sürüyorum geçiyor. kesinlikle tedavi edici.tavsiye ederim.

kizlar merhabalar bebisimin ilk asisi oldu 2 bitcek 19 gun sonra 6 kilo 510 gram olmus bende sutum yetmiyo diye aglaniyordum ama boyu var cok belli olmuyor kilosu cok hareketli gece uykulari cok super hep oturmak istiyor yada ayakta durmak istiyor gun boyu simdi salyamiz basladi resmen tukuruyor ya heryer su oluyor ben siliyom inat yapar gibi hemen bida tupuruyor sonrada kikirkikir guluyor sabahta gulerek uyaniyor cok guzel gunler gecirmeye basladik git gide huy degistiriyor hic pisik sorunum olmadi sukur gazda bi tek goz rengi cikmadi ortaya hep bulanik ne olcak merakla bekliyoruz artik 40 i icinde belli olur diyolardi ama hala bulanik yaa

2012 ocak annesı olmayı beklerken aralık annesı olanlardanım bende,
pek paylaşım yapulmamış dogumlardan sonra?

kendi adima iyiyim cnmm saol siz nnasilsnzz kiizinla ben trde deilm burda pek ilac vermiolaaar cok sukr gazli bibebek deil rana ama duydgm bebisin ve kendinin ayagini sicak tut yemeklerdn sonra azck kimyon ye suyla inss ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Cnmm cook tsk ederim,yeni gorebildim yaziyi:))) tsk biz de iyiyiz valla.o aralar biraz var gibiydi ama iyi bebis simdi.cnm kimyonu brn vermek istemiyorum.kendim gun icinde cok tuketiyorum,sutumden gecsin bari,elma yagi ayaklarina suruyorum aglarsa sayet,rezene ve diger bitki caylarini tuketiyorum.buarada sutunuz icin humana still tee icin arkadaslarr;)

Kizlar buarada kilo veren varmi aranizda?? Ben diet vs ztn yapmiyorumda ama gitmedi henuz kilo5 kilo gitti birtek:))) o da bebisin kilosu vs.ben sanirim sisim suan,yuzugumde gelmiyor:)

kendi adima iyiyim cnmm saol siz nnasilsnzz kiizinla ben trde deilm burda pek ilac vermiolaaar cok sukr gazli bibebek deil rana ama duydgm bebisin ve kendinin ayagini sicak tut yemeklerdn sonra azck kimyon ye suyla inss ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Cnmm cook tsk ederim,yeni gorebildim yaziyi:))) tsk biz de iyiyiz valla.o aralar biraz var gibiydi ama iyi bebis simdi.cnm kimyonu brn vermek istemiyorum.kendim gun icinde cok tuketiyorum,sutumden gecsin bari,elma yagi ayaklarina suruyorum aglarsa sayet,rezene ve diger bitki caylarini tuketiyorum.buarada sutunuz icin humana still tee icin arkadaslarr;)

Kizlar buarada kilo veren varmi aranizda?? Ben diet vs ztn yapmiyorumda ama gitmedi henuz kilo5 kilo gitti birtek:))) o da bebisin kilosu vs.ben sanirim sisim suan,yuzugumde gelmiyor:)

ben dogumda sonra 16 kilo verdim 4 kilom kaldi tek onuda veremiyom ama 1 haftada verdim ben dogurdum 5 gun sonra tartildim 16 kilo gitmis sok oldum gobek felan dumduz olduydu ama su 4 killo kaldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ustumdee

ben dogumda sonra 16 kilo verdim 4 kilom kaldi tek onuda veremiyom ama 1 haftada verdim ben dogurdum 5 gun sonra tartildim 16 kilo gitmis sok oldum gobek felan dumduz olduydu ama su 4 killo kaldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ustumdee

Ben cook da emziriyorum,anca gidecek sanirim.bnm karnimda sis dgl dogumdn ciktim direk duzdu tabi eskisi kdr olamasada,sezeryan olmama ragmn.herkes iyi verdin almadin da kilo diolar ama boyumdan sanirim aldaniyorlar.ahhh gelde bana sor.smdi 40 bedenim.corap giydim mi iz oluyor,ssliktn olsa gerek.cook enteresan ben gebeykn bile coraplar iz yapmiyordu:) spora baslicm yakinda.buarada sen iyi misin? Goguslernde sorun olusmustu hatirliyorum

Ben cook da emziriyorum,anca gidecek sanirim.bnm karnimda sis dgl dogumdn ciktim direk duzdu tabi eskisi kdr olamasada,sezeryan olmama ragmn.herkes iyi verdin almadin da kilo diolar ama boyumdan sanirim aldaniyorlar.ahhh gelde bana sor.smdi 40 bedenim.corap giydim mi iz oluyor,ssliktn olsa gerek.cook enteresan ben gebeykn bile coraplar iz yapmiyordu:) spora baslicm yakinda.buarada sen iyi misin? Goguslernde sorun olusmustu hatirliyorum

EVT hala devam ediyor eskisi kadar felaket olmuyor izin vermiyorum aciyinca dinlendiriyrum oyle boyle geciyo zaman aksam sut kalmiyo goguslerde zaten yanmalar basliyo gene 6 aya kadar sabretcem sonra birakcam akisina ilk 6 ay onemli ya cok o yuzden gecen sali doktora gosterdim hala bu sekildemi diye sasirdi kadin uclari hala kara dud gibi mor

canım yazmadan geçemeyeceğim eğer pişik varsa DESİTİN diye bir krem var onu öneriyorum. MOR renk olan .ben kızımda hafif bir kızarıklık olunca hemen onu sürüyorum geçiyor. kesinlikle tedavi edici.tavsiye ederim.

Teşekkürler onu da almıştım doktor tavsiyesiyle sanırım bizimkisi alerjik,(kimisi de sütündendir demişti)şimdi atlattık çok şükür,akşam uykuya dalamama gibi bir sorunumuz var bir de emmek istemiyor gözünü kapatıyorum emzik verip geri çekip öyle emziriyorum göğsümü süt var fakat istemiyor sürekli kucak ve ilgi istiyor:(

kizlar merhabalar bebisimin ilk asisi oldu 2 bitcek 19 gun sonra 6 kilo 510 gram olmus bende sutum yetmiyo diye aglaniyordum ama boyu var cok belli olmuyor kilosu cok hareketli gece uykulari cok super hep oturmak istiyor yada ayakta durmak istiyor gun boyu simdi salyamiz basladi resmen tukuruyor ya heryer su oluyor ben siliyom inat yapar gibi hemen bida tupuruyor sonrada kikirkikir guluyor sabahta gulerek uyaniyor cok guzel gunler gecirmeye basladik git gide huy degistiriyor hic pisik sorunum olmadi sukur gazda bi tek goz rengi cikmadi ortaya hep bulanik ne olcak merakla bekliyoruz artik 40 i icinde belli olur diyolardi ama hala bulanik yaa

Doğum kilosunu bilmiyorum ama gayet iyi kilosu maşallah,sütün yetiyordur ,tükürme biz de de var:),göz rengi çok geç oturuyor benim kızımınki maviydi zamanla yeşile döndü şimdi ela ,ama göz rengi yıllar sonra oturdu.

Back
X