2011 Aralık Anneleri

Tum anne ve bebişlere hayırlı geceler. Doğuma 1 ay kala interneti kapatmıştk o zamandan beri yazamadım. Gerçi hala int yok tlfdan yazıyorum. 20 aralık sbh 9da sezeryanla oğlum doğdu. Melih koyduk adını 49 cm 3330 gr. Şimdi 3 ay 4 günlük oldu. Dün kontrole gttk 6.900 gr ve 65 cmdı masallah oğluma. Abisi sıkıştırmazsa sakin bi bebek. Gaz derdi vardı azalmaya başladı. 15 gundur bronşolit ile mücadele ediyordu iyi şimdi. Hepinizin bebeklerini merak ediyorum. Emmeyen bebekler emsin uyuyamayanlar uykuya dalsın annelerin bol sütü olsun inşallah

Tum anne ve bebişlere hayırlı geceler. Doğuma 1 ay kala interneti kapatmıştk o zamandan beri yazamadım. Gerçi hala int yok tlfdan yazıyorum. 20 aralık sbh 9da sezeryanla oğlum doğdu. Melih koyduk adını 49 cm 3330 gr. Şimdi 3 ay 4 günlük oldu. Dün kontrole gttk 6.900 gr ve 65 cmdı masallah oğluma. Abisi sıkıştırmazsa sakin bi bebek. Gaz derdi vardı azalmaya başladı. 15 gundur bronşolit ile mücadele ediyordu iyi şimdi. Hepinizin bebeklerini merak ediyorum. Emmeyen bebekler emsin uyuyamayanlar uykuya dalsın annelerin bol sütü olsun inşallah

Canım hayırlı olsun bebeğin. Güle güle büyüt... Allah hayırlı sağlıklı uzun ömür versin.. Bu sitede epey ıssızlaştı ekserisi genelde facebookta Aralık 2011 anneleri gurubunda paylaşımlarda bulunuyoruz.. Bende pek girmiyorum buraya tesadüf seni gördüm canım.. Bizim guruptada çoğu bebişin gaz sorunu uyku sorunu oldu.. ama çok şükür her bebiş yavaş yavaş toparlıyor.. Büyüdüler ek mamaya geçenler bile oldu benimki de onlardan biri...

kizlarrrrrrrrrrrr sorum olacak ben sabah aksam bazen sabah ogle aksam emziriyorum genelde mama veriyorum nutrilion diye mama ayni mulipa kutusu gibi ama yazi deisik yurt disindami oyle satiliyo acaba cunki eczaya gidiyorum diyorum mulipa istiyorum diye nutrilion veriyor anlamadim gitti ama resimlerine bakiyorum ayni kutu hersey bi yazi farkliiiiii korkuyorum zarar vercek diye bilinmedik bisise

Belki yan ürünüdür canım.. Zarar verecek bir ürünü eczaneler satmaz zaten..

kızlar yardııım oğlum uyuyamıyor uyurken deli gibi ağlıor önceleri öğleden sonra yapardı şimdi sabahları da sorunlu kolikten farklı uyuku problemi sanırım komşulardan çekiniyorum ağlayınca bir şey mi oldu deyip geliyorlar :(nasıl uykuya dalıyor bebekleriniz:?

Canım facedeki arkadaşların çoğu internetten beyaz gürültü diye birşey varmış onunla çocuklarını uyutuyorlar.. İnternetten beyaz gürültü diye gir çıkar. Birde hamileyken en çok dinlediğin parçada rahatlatabikir bebişini.. Ben kuran dinliyordum gebeyken ve şimdi bebeişimi çok rahatlatıyor...

kizlar bebileri ne siklikta yikiyonuz hastanede hergun yikandi benimki eve geldimdede yikadim sonrasi zor oldu gun asiri yikiyom hergun daha iyi oluyo ama useniyom siz ne siklikla yikiyonuz:26:

Ben hergün yıkıyordum son iki üç haftaya kadar hastalanınca biraz seyrekleştirdim ama yine hergün yıkamaya başladım.. Sudan çıkarınca ağlıyor kızıyor tekrar suya sok diyor resmen....

sanırım dıslerınden cok huysuz mızmız kakamızda degıstı ama atesı yok sımdılık

evet ablalarınd atopiğin 4. bıtırdık bıle

dıkıslerımden cok cektım 3.5 aylıkken erımeyen ıc dıkısımı aldırdım ..

berbattı ..artık gectı

facebookta yoksun dımı sen

Sumakcığım Sumak demek ne güzel yawww özlemişim... Biraz burada görüneyim dedim.. Nostalji yapıyorum :)
Bakıyorum iki tarafıda idare ediyorsun..
Bu arada bebişinin dişleri çıkacakmış hayırlı olsun canım inşallah fazla sıkıntı vermeden çıkarırı dişlerini.. Bizimkinin hala çıkmadı ama felaket ağız akıtıyor önlük tutuyorum artık :)

evt ıkı taraftayım da luveyla :) boyle daha ıyı .

kızlar bebegım oyle huysuz oyle aglıyordu kı tum tahlıllerı yaptırdık kaka ve cış..sonuc bebegımın dişi cıkıcakmış..

onluk zaten yetmıyordu el agızında sureklı aglama dişine bastırınca susmaları vardı kakası degıştı dılını emıyor boyle garıp garıp hareketler

hızlı cıksada rahatlasak ya

selam kızlar yazmayallı naya oldu.herkeşlerin bebişleri tosun gibi olmus bakıorum bizimki henuz 5500 gr benim oglusum 1565 gr dogmustu 34 haftalıkken şimdi yeni toplarlanıyo

selam kızlar yazmayallı naya oldu.herkeşlerin bebişleri tosun gibi olmus bakıorum bizimki henuz 5500 gr benim oglusum 1565 gr dogmustu 34 haftalıkken şimdi yeni toplarlanıyo

hiç canını sıkma sakın canım. benimki 41+1 de 3790 gr doğdu ama şu an 3 aylık 5000 gr :(( 2 ay emmemiş farketmedim. 3. ayda sağıp verdim 700 gr aldı 5000 oldu mutlu oldum :D

gecen gun aklıma geldın vallahı

olsun toplarlanır yavas yavas

hiç canını sıkma sakın canım. benimki 41+1 de 3790 gr doğdu ama şu an 3 aylık 5000 gr :(( 2 ay emmemiş farketmedim. 3. ayda sağıp verdim 700 gr aldı 5000 oldu mutlu oldum :D

sepkem aylık kontrollerınde farkedılmedı mı kılo almadıgı

Aaa essucuğum merhaba bende seni çok merak etmiştim... Benden sonra doğum yaptın sende 34 haftalıkken.. Canım doğum kilosuna göre aldığı kilo iyi bence.. Sağlıklı olsunalrda yavaş kilo alsın.. Bir kaç ay sonra dengelenir.. Nasıl emiyormu mamamı vedin... Küvezde kaldımı bebişin....

evt ıkı taraftayım da luveyla :) boyle daha ıyı .

kızlar bebegım oyle huysuz oyle aglıyordu kı tum tahlıllerı yaptırdık kaka ve cış..sonuc bebegımın dişi cıkıcakmış..

onluk zaten yetmıyordu el agızında sureklı aglama dişine bastırınca susmaları vardı kakası degıştı dılını emıyor boyle garıp garıp hareketler

hızlı cıksada rahatlasak ya

inşallah canım hemen çıkarda dişleri bebiş rahatlar...
Bende artık giriyorum çünkü Kasım 2012 annelerinede katılıyorum burayı es geçemiyorum..

Sende sıkma canını canım.. Bunu hemen biçok anne yaşıyor.. Bebeğin emdiğini sanıyor doyduğunu sanıyor vs... Sorunu anlamışsın en azından... Yinede kilosu iyi ama...

gecen gun aklıma geldın vallahı

olsun toplarlanır yavas yavas

sepkem aylık kontrollerınde farkedılmedı mı kılo almadıgı

ilk 2 ay 400 gr aldı. 3. aydan sonra bakarız dediler. sol göğsüm acıdığı için pompa aldım. günde 2 3 defa sağıp verdim. ben sağıp verdikçe o daha çok istemeye başladı :D eşek sıpası doymayı öğrendi :D bu ay da 700 gr alınca anladık çekmediğini. doktor anlamadı yani :D

Aaa essucuğum merhaba bende seni çok merak etmiştim... Benden sonra doğum yaptın sende 34 haftalıkken.. Canım doğum kilosuna göre aldığı kilo iyi bence.. Sağlıklı olsunalrda yavaş kilo alsın.. Bir kaç ay sonra dengelenir.. Nasıl emiyormu mamamı vedin... Küvezde kaldımı bebişin....

inşallah canım hemen çıkarda dişleri bebiş rahatlar...
Bende artık giriyorum çünkü Kasım 2012 annelerinede katılıyorum burayı es geçemiyorum..

Sende sıkma canını canım.. Bunu hemen biçok anne yaşıyor.. Bebeğin emdiğini sanıyor doyduğunu sanıyor vs... Sorunu anlamışsın en azından... Yinede kilosu iyi ama...

yok canım ya sıkmıyorum canımı. yaşadıklarımı düşününce bu ay 700 gr alması bile çok büyük mutluluk benim için. sütümün kesilmediğine şükrediyorum :D

merhab akızlar,
inanın artık "nasılsa kimse yoktur " diye uğramıyordum ..birilerini görmek çok güzel.

face cileeeer arada buraya da uğrayın da topik yetim kalmasın...

kiloları mı konuştunuz?
benim dana 3 ayını doldurduğu gün 6,5 kiloydu. salı doktor kontrolü var. kaç olmuş bakalım...

ay sizin kilolari gorunce korktum ben benimki siskomu ya obez olmasin 3 kilo 730 gram dogdu gecen ay 6 kilo 510 gramdi simdi 29 unda tartilcak 3 u doldurduk gecen persembe 2 aylikken 6 bucuktu doktor normalin ustu dedi ama tehlike yok dedi ben sisko bebi sevmiim ama siskoda gorunmuyo boylu cok ideal gorunuyo anlamadim gitti bu kadar kilo nerde tasiyo:50::50:

ay sizin kilolari gorunce korktum ben benimki siskomu ya obez olmasin 3 kilo 730 gram dogdu gecen ay 6 kilo 510 gramdi simdi 29 unda tartilcak 3 u doldurduk gecen persembe 2 aylikken 6 bucuktu doktor normalin ustu dedi ama tehlike yok dedi ben sisko bebi sevmiim ama siskoda gorunmuyo boylu cok ideal gorunuyo anlamadim gitti bu kadar kilo nerde tasiyo:50::50:

biz aynı gün doğurmuştuk galiba demi 22 sin de . benim kız 3040gr doğdu 2. ay bittiğinde 5000gr olmuştu. yarın kontrol var bakalım kaç kilo aldı. senin bebeğin kilolu durmuyorsa kemikleri ağırdır ondan ağır basıyordur. çarşıda falan milletin bebeklerine bakıyorum yazık çocukların kafası kadar gıdıkları var Allah Allah benim kız yanlarında küççük suratlı kalıyor resmen suratları şiş şiş gıdığın içine gömülmüş uyuyorlar çok komik :)

SÜT İÇİN:

haa bu arada geçen gün 2 porsiyon kabak tatlısı yemiştim valla öyle bi süt yaptıki sormayın. tavsiye ediyorum süt için kabak tatlısını deneyin bi de.

bizim kizda 3225gr dogdu ayin 8 inde ydi doktorumz gecen ay 5.100 grmdi doktor normal oldugunu soyledi zayif gorunmuyor zaten ama sutum okadar azki bi ogununu bile karsilamiyor cok sukur 3 ay azda ols verebildigime sukrediyorum sen naptin kaynanaylaa kiz :)

luveyla artık tebrubelı bı annesın sana soruyorlardır :)

ozledım valla ılk gunlerı ya..

kıloya gelırsekte

benım kız 2750 dogdu

1.ay 1250 aldı 4 kılo oldu
2.ay 750 aldı
3.ay 750 aldı
4.ay 1.100 aldı

en sın 15 gun once 6500 fılandı kusuratını unuttum..

bana az gelıyor ama odktor yakaladı artık koca kızo ldu ortalamayı yakaladı fılan dıyor

bakalım ek gıdaya baslamadık henuz doktorum kesınlıkle 6 ay anne sutu dıyor hemsıre ebemızde 4 erken 6 gec 5te basla dedı 5.ayda 15 gun sonra baslıyoruz ınsallah

şu dişimizde cıksaydı bır an once ..

merhaba kızlar buraya daha sık uğrayacağım sanırım. benim küçük tosunum da 6 kilo olmuş 4.ayını bitirdi.sadece mama aldığı için çok kilo almasından korkuyordum doktora kızım obeez olmaz di mi dedim :)) doktor kilosunu çok iyi buldu fazla değil obez falan olmaz dedi.valla kilo alsa bir dert almasa bir dert. bu arada benim kız bir türlü sesli gülmedi yaa ıhh deyip kesiyo gülmeyi hemen çok ağırdan satıyor kendini :))

bızım kızda kıkır kıkır nasıl kahkaha atıyor nefessız kalacak dıye korkuyorum bende ..kahkaha atsa bı dert atmasa bı dert yahu :)

kılosu ıyı bence de aysalh korkma hıc

ne guzel oldu burası ya boyle ısımlerı hatırlıyorum dırekt nıcklerı gorunc eeskı gunlerde kı gıbım. 3 gun olmustu gecen sene bu zamnalr mercımegımı ögrenelı

gelıp bakmıstım kımse var mı dıye..ugrasamam topıkle dıyede acmamastım kasım annelerınde takıldım baya bı ..sonra ve sımdı buradan cıkmıyorum :)

luveyla artık tebrubelı bı annesın sana soruyorlardır :)

ozledım valla ılk gunlerı ya..

kıloya gelırsekte

benım kız 2750 dogdu

1.ay 1250 aldı 4 kılo oldu
2.ay 750 aldı
3.ay 750 aldı
4.ay 1.100 aldı

en sın 15 gun once 6500 fılandı kusuratını unuttum..

bana az gelıyor ama odktor yakaladı artık koca kızo ldu ortalamayı yakaladı fılan dıyor

bakalım ek gıdaya baslamadık henuz doktorum kesınlıkle 6 ay anne sutu dıyor hemsıre ebemızde 4 erken 6 gec 5te basla dedı 5.ayda 15 gun sonra baslıyoruz ınsallah

şu dişimizde cıksaydı bır an once ..

Sumakcığım dur canım ikinciyi doğurayım tecrübeli anne kategorisine gireyim :)
Bencede kızın kilosunu dengelemiş canım...
Benimki erken ve küçük doğduğu için ilk aylar 1100 -1300 şeklinde aldı 4. ay 200 gram aldı derken şimdi beşinci ayını bitirdi 7000 gr..

Kilo alımı bebeğin doğduğu kilosu bünyesi ilede çok alakalı doktor normal diyorsa tedirgin olmayın kızlar...

Sumakcığım dur canım ikinciyi doğurayım tecrübeli anne kategorisine gireyim :)
Bencede kızın kilosunu dengelemiş canım...
Benimki erken ve küçük doğduğu için ilk aylar 1100 -1300 şeklinde aldı 4. ay 200 gram aldı derken şimdi beşinci ayını bitirdi 7000 gr..

Kilo alımı bebeğin doğduğu kilosu bünyesi ilede çok alakalı doktor normal diyorsa tedirgin olmayın kızlar...

evt topladı canım allahtan

senın kı abımız artık :) bız mesela babası da bende oyle zayıftık kucukken

ben bı ara sısmanmısım ..7.8 ayda mamaya gecmıs annem doktor dıyet yaptır zayıflat demıs gec yurumusumde o yuzdne popoyu kaldırammaısım

ama genclıgım hep zayıftı esımınde oyle o yuzden masalın da oyle ırı yarı bırsey olmasını hıc beklemıyorum saglıklı olsunda gerısı onemlı degıl

soranlara ,kınayeleı laf soyleyenlere de anası ne kı danası ne olsun dıyorum susuyorlar :27:

bızım kızda kıkır kıkır nasıl kahkaha atıyor nefessız kalacak dıye korkuyorum bende ..kahkaha atsa bı dert atmasa bı dert yahu :)

kılosu ıyı bence de aysalh korkma hıc

ne guzel oldu burası ya boyle ısımlerı hatırlıyorum dırekt nıcklerı gorunc eeskı gunlerde kı gıbım. 3 gun olmustu gecen sene bu zamnalr mercımegımı ögrenelı

gelıp bakmıstım kımse var mı dıye..ugrasamam topıkle dıyede acmamastım kasım annelerınde takıldım baya bı ..sonra ve sımdı buradan cıkmıyorum :)

ne bileyim ya benim kız niye sesli gülmüyor bişey mi var diye aklıma geliyor.insan tecrübesiz olunca en ufak şeyi bile büyütüyor.
bu arada ben de özlemişim burayı kk nın yeri bir ayrı

Ozlemisim sizleri, burayi
Arada girip bakiyordum ses soluk yoktu burda
muhabbetler yeniden baslamis ne guzel
benim oglum uc gune kadar mamayla ve memeyle karisik besleniyordu. Uc gundur biberonu agzina bile surmek istemuyor. Sutum az ayrica sadece sol memeyi aliyor. Bir de sadece uykuluyken emiyor.Oyy oyy ne zormus annelik.
gaz sorunu bitti derken sira bunda galiba. Bakiyorum kollarina bacaklarina bogum bogum degil, tombis degil yani.
Yemeyi sevmeyen bebek ne zormus yahu.:5:

Back
X