kızlar oğlum 4 ay bir haftalık ek mamaya henüz başlamadım.. ver diyende var verme anne sütüyetiyorki kiloa lıyor diyende var kafam karışık bu konuda. arada tattırıyorum. o ayrı ama ek mamaya hiç başlamadım başlasamı altıncı ayı beklesemmi. zaten birerona hiç bulaşmadım emmez ne olur olmaz diye. emzik almıyorduda alıştırana kadar canım çıkı. e aloıştırmasaydın keşke diyeniniz belki olur ama ben yanlızım ve hiç yardımcım yok herşey bana bakıyor emzikle rahat ettim. ama alıştırana kadar pekmeze bandırdım. doktora sordum vermesen iyi ama madem kararlısın pekmeze bandır ver dedi:) doktoru bile başdan çıkarttım. 4. ay bitimi 5. ay başlangıcı kontrolünde boy 63.5 kila 7.200 gr nasıl sizce
birde doğumdan sonra göbek ne zaman gider ya.. bende resmen göbek kaldı.. daha acısı yeni yeni dinmeye başadı sporda yapamıuorum.. bu arada sezeryanla doğum yaptım. zaten tedavi süreci sayesinde 72 kiloyla hamile kaldım 96 ile doğum yaptım hastaneden çıktığımda 92 ile çıktım. şimdi 4 ayda hamile kaldığım 72 ye düşmeyi başardım ama göbek durduğu yerde duruyor. hedefim 2 ay sonra 63 düşmek ama göbek kalacak diye aklım çıkıyor. biraz göbek hareketi yapayım diyorum inceden inceye sızlıyor dikişler bırakıyorum. ve bride ben daha hiç adet olmadım... dotroa gideceğim ama bir türlü vakit bulup kendim için gidemedim. hamilelikde dişim kırıldı daha giideceğim ofofof yanlızlık zor ...
Canım, bence bebişin boyu da iyi kilosu da..Bence ek gıdayı ufak ufak tattırsan dahi esas olarak süt vermeye devam et..Madem sütün var, emebildiği kadar emsin..Ben hala öyle yapıyorum..Doktor "6. aya kadar ek gıdayı öğün olarak verme, sadece tattır" dedi çünkü..
Sezeryan sonrası kalan göbek genel bir problem maalesef..Bence gayet iyi kilo vermişsin..4 ayda 20 kilo vermek çok zor birşey bana göre.. Ben 6 ayda 17 kilo verdim..ki doğuma girdiğim kilodan hesaplıyorum bunu..Hastaneden çıktığım kiloya göre 13 kilo vermişim 6 ayda..Göbek bende de var maalesef..Üstelik ben 52 kiloyum..Henüz spor yapmadım..Sadece yürüyüş o kadar..Bu arada adet olunca gerçekten farkediyor, bunu da söyleyeyim yani..
"Yalnızlık zor" dediğine göre çevrende akraban falan yok herhalde..İşin zor canım..Allah kolaylık versin..
Son düzenleme: