2011 Aralık Anneleri

Henüz benim oğlumun da dişi çıkmadı canım..Ama doktor bu durumun genetik olduğunu söylüyor..Sen veya eşin eğer geç diş çıkarmışsanız kızının da dişinin geç çıkması muhtemeldir..
Kısacası diş olayının doğrudan d vitamini ile bağlantısı yok..

annem benimle ilgili hiçbir şey hatırlamıyor.dişide hatırlamıyor. kayınvaldem kesin hatirlar ogluluyla ilgili şeyleri :) sormadım ona.

salık problemi olmasında canim . dişler yavaş yavaş çıkar inşallah. çocukları olan tanıdıklara soruyorum diş konusunu. geç çıkması daha iyi diyorlar.bilmem artık hayırlısı

kizlar ya melegimolsundiye bir arkadas vardi haberi olan varmi nasil diye
yaaaaaBENIM CADININ huyu degisdiiiiiii uyumuor gunduzzzzz ve kg verdi 2dis birden cuikariorrr
offffffff sizin gunununz nasil gecior bebelerle

kizlar ya melegimolsundiye bir arkadas vardi haberi olan varmi nasil diye
yaaaaaBENIM CADININ huyu degisdiiiiiii uyumuor gunduzzzzz ve kg verdi 2dis birden cuikariorrr
offffffff sizin gunununz nasil gecior bebelerle

İnan ki bugün benim aklımdan da geçti melegimolsun..
En son eşiyle alakalı problemleri vardı ve iyi değildi..Keşke yazsa da haberini alsak :44:

Canım, diş çıkarıyor diye huyu değişmiştir..Gerçi bizim henüz dişimiz çıkmadı ama bebeklerde iştahsızlık ve huysuzluk yaptığını biliyorum..Umarım en kısa zamanda dişleri çıkar da rahata erer kızın:nazar:

annem benimle ilgili hiçbir şey hatırlamıyor.dişide hatırlamıyor. kayınvaldem kesin hatirlar ogluluyla ilgili şeyleri :) sormadım ona.

salık problemi olmasında canim . dişler yavaş yavaş çıkar inşallah. çocukları olan tanıdıklara soruyorum diş konusunu. geç çıkması daha iyi diyorlar.bilmem artık hayırlısı

Evet aslında öyle diyorlar, geç çıkan dış, geç dökülür diye...:44: bizim cadi 5 aylık iken ilk dısını çıkardı şimdi 4 tane var. Bu arada kızlar Bebisleri emzirmeye devam ediyormusunuz ? Biz devam, 2 yasina kadar emzir dedi doktor:52:

Karaca, bu arada senin oğlanın fidan gibi boyu var :nazar: cok tatlı çıkmış yeni resminde:16:

Son düzenleme:
Evet aslında öyle diyorlar, geç çıkan dış, geç dökülür diye...:44: bizim cadi 5 aylık iken ilk dısını çıkardı şimdi 4 tane var. Bu arada kızlar Bebisleri emzirmeye devam ediyormusunuz ? Biz devam, 2 yasina kadar emzir dedi doktor:52:

Karaca, bu arada senin oğlanın fidan gibi boyu var :nazar: cok tatlı çıkmış yeni resminde:16:

Çok teşekkür ederiz :16:Bu aralar bir yere tutunup ayakta durmayı çok seviyor..Favorisi de balkon demirleri :9: Gelen geçen arabalara bakıyor çünkü..Pek seviyor arabaları..

Ben emzirmeye devam ediyorum ama sütümün eskisi kadar olduğunu söyleyemem :50: Yine de pes etmeden devam edeceğim..

Canım sizin İzmir'e ne zaman gideceğiniz belli oldu mu?

Bizim dişimizde iki gün önce çıktı. Biraz geç kaldı ama dediğiniz gibi geç çıkan diş daha sağlam olurmuş.
Bu arada dün yani 9 ayını doldurduğu gün emeklemeye başladı meleğim :nazar:
Bende emzirmeye devam ediyorum.
Bayanlar demir ilacı hakkında söylenenler için ne düşünüyorsunuz. Benim kafam karıştı. Versem mi vermesem mi bilemiyorum.

ben 6. ay bıtınce basladım sımdı herseyı yıyor cok sukur ama dısler cok cok zorluyor bızımkını ıstahsız olduk bu aralar

bızım bıngıldagımız 5.ayda kapadı..bas cevresı her ay buyuyorsa sorun yok demektır

bı de bızım alt dısler cıktı üstler cıkmadı ..su an 4 tane altta dısımızvar bı tane de kopek dısımız yarıldı 5 oldu

zor surecmıs gaz derdımız bıttı dıs derdımız basladı

bı de yurumeye basladık dur durak bılmıyoruz et tutmuyor tabı kı ..

vayyy.. grubun ilk yuruyeni olabilir mi acaba kuzun??? nasil gozumden kacmis yaww.. gozun aydin canim

Henüz benim oğlumun da dişi çıkmadı canım..Ama doktor bu durumun genetik olduğunu söylüyor..Sen veya eşin eğer geç diş çıkarmışsanız kızının da dişinin geç çıkması muhtemeldir..
Kısacası diş olayının doğrudan d vitamini ile bağlantısı yok..

kesinlikle katiliyorum. ben 1 yasindan sonra cikarmisim babamiz 8 aylik... erenin hala disi yok bakalim kime cekecek oglusum:))

Bizim dişimizde iki gün önce çıktı. Biraz geç kaldı ama dediğiniz gibi geç çıkan diş daha sağlam olurmuş.
Bayanlar demir ilacı hakkında söylenenler için ne düşünüyorsunuz. Benim kafam karıştı. Versem mi vermesem mi bilemiyorum.

canim demir ilaci gelisim icin onemli.. ferro sanol hakkinda bir suru haber cikti. biz ferrum kullaniyoruz onda da paraben var ama vermek zorundayiz. eren cok zor kilo aldi istahinin kapanmasini istemiyorum. buyumeyi direk etkiliyor...

bir de gec cikan dis saglam olmuyor. misal ben... 1 yasindan sonra cikardim ama ailemin diger bireyleriyle ayni yapiya sahibim. sadece oglumun gec cikaracak olmasina seviniyorum. nedeni ise gaz sancisin ustune gelmedi (biz 5,5 ay gaz cektik) en azindan su an birseyleri tutup rahat rhat agzia goturuyr. daha erken olsaydi bunlari yapamazdi ve acisini hafifletmek daha zor olabilirdi. benim acimdan tek avantaji bu :))

Çok teşekkür ederiz :16:Bu aralar bir yere tutunup ayakta durmayı çok seviyor..Favorisi de balkon demirleri :9: Gelen geçen arabalara bakıyor çünkü..Pek seviyor arabaları..

Ben emzirmeye devam ediyorum ama sütümün eskisi kadar olduğunu söyleyemem :50: Yine de pes etmeden devam edeceğim..

Canım sizin İzmir'e ne zaman gideceğiniz belli oldu mu?

Eee Nede olsa erkek, şimdiden kafayı arabalara takmis:55: inşallah, Allah kısmet ederse canım hafta sonu İzmirdeyiz:21: :emir_bebek: yasasiiiiin:16:

Ooo hayirli olsun:nazar: artık hergüne bitane dış çıkmaya baslar...
Bu konuyu daha once yine konusmustuk ( kullanılmalı mi acaba diye). Bizim doktor vermedi, özellikle sordum doktora; bebekler dogmadan önce anneden, doğduktan sonrada anne sütünden ve yemek yemeye baslayincada gıdalardan Demir ihtiyaclarını karşılıyorlar demişti bizim doktor. Yani bir bebeğe test yapılmadan, Demir ihtiyacı olup olmadigi kontrol edilmeden,Demir ilacı vermek yanlis olur dedi. Hatta Türkiye'de saglik bakanlığı acil olarak, Aile hekimliğinin bebeklerde kullanılmak üzere ücretsiz dağıttığı Ferro Sanol isimi demir ilacı toplatıgini okumuştum...:6:

Eee Nede olsa erkek, şimdiden kafayı arabalara takmis:55: inşallah, Allah kısmet ederse canım hafta sonu İzmirdeyiz:21: :emir_bebek: yasasiiiiin:16:

Gözün aydın canım..İnşallah çok iyi geçer tatiliniz..Şimdi ailende çok heyecanlıdır :21:

Gerçekten de arabalara takık halde Karahan..Dışarı çıktığımız vakit hangisine bakacağını şaşırıyor :9:

Bu arada ben oğlumun dişini geç çıkarmasına seviniyorum çünkü burası çok sıcak..Zaten hastalandı, iştahı kesildi..Şimdi yeni yeni toparladı..Bütün bunların üzerine bir de dişi çıksa çok daha fazla yıpranacaktı..

Gözün aydın canım..İnşallah çok iyi geçer tatiliniz..Şimdi ailende çok heyecanlıdır :21:

Gerçekten de arabalara takık halde Karahan..Dışarı çıktığımız vakit hangisine bakacağını şaşırıyor :9:

Bu arada ben oğlumun dişini geç çıkarmasına seviniyorum çünkü burası çok sıcak..Zaten hastalandı, iştahı kesildi..Şimdi yeni yeni toparladı..Bütün bunların üzerine bir de dişi çıksa çok daha fazla yıpranacaktı..

bizim kızda 2 dişi 2 ayda anca çıkardı,biri diğerinden azcık kısa hem de,:9::9:10 gündür de ishal,ama günde 2 kere nediren 3 oluyo,nermalde günde yada 2-3 güne yapardı,dediğin gibi geç çıkarması iyi,üst üste sıcakta çocuklar mahvoluyo valla,artık eylül geldi haftaya daha serin olur zorlanmazlar artık, bizimki de diğerlerini çıkaracak heralde,acele etmiyo bizim kız yavaş yavaş estire estire zayıflamadan diş çıkarıyo acelesi yok galiba:9::9::9:

bizim kızda 2 dişi 2 ayda anca çıkardı,biri diğerinden azcık kısa hem de,:9::9:10 gündür de ishal,ama günde 2 kere nediren 3 oluyo,nermalde günde yada 2-3 güne yapardı,dediğin gibi geç çıkarması iyi,üst üste sıcakta çocuklar mahvoluyo valla,artık eylül geldi haftaya daha serin olur zorlanmazlar artık, bizimki de diğerlerini çıkaracak heralde,acele etmiyo bizim kız yavaş yavaş estire estire zayıflamadan diş çıkarıyo acelesi yok galiba:9::9::9:

Olsun canım, geç olsun da güç olmasın:nazar:

Bu arada benim oğlum hep günde 3 kere kaka yapıyor..Aklıma takıldı, acaba çok mı sık yapıyor diye ama doktor 3 günde bir defa yapmasının da, günde 3 defa yapmasının da normal olduğunu söyledi..Tabi ateş, kusma vs..gibi başka bir sıkıntısı varsa o zaman durum değişiyor..

Ben diş için artık oğlumun doğumgününü bekliyorum..Muhtemelen o da babası gibi yaşıyla beraber çıkaracak dişini..Zaten henüz belirti falan da yok:9:

aman etmesinler acele zaten yaa :)) benim oglumun hiiic acelesi yok hele.. sakin sakin zamaninda ciksin disleri. dedigin gibi perisan oluyor cocuklar..

Ay sorma valla arkadasim cok heyecan var cooooook:52: ayrıca cok Tesekkur ederim güzel dileklerin icin:16: inşallah Karahan'in bisruru arabası olur, hemde gerceginden....:34:
Veeee kızlar bugün bizim minisin alttan iki dısı daha patlatmıştı:53: cok mu hızlı gidiyor biz yaaa:44: 2 üstte 4 tanede altta olmak üzere Toplam 6 pirlantamiz var:nazar:
Darısı basınıza artik:3:

Ooo hayirli olsun:nazar: artık hergüne bitane dış çıkmaya baslar...
Bu konuyu daha once yine konusmustuk ( kullanılmalı mi acaba diye). Bizim doktor vermedi, özellikle sordum doktora; bebekler dogmadan önce anneden, doğduktan sonrada anne sütünden ve yemek yemeye baslayincada gıdalardan Demir ihtiyaclarını karşılıyorlar demişti bizim doktor. Yani bir bebeğe test yapılmadan, Demir ihtiyacı olup olmadigi kontrol edilmeden,Demir ilacı vermek yanlis olur dedi. Hatta Türkiye'de saglik bakanlığı acil olarak, Aile hekimliğinin bebeklerde kullanılmak üzere ücretsiz dağıttığı Ferro Sanol isimi demir ilacı toplatıgini okumuştum...:6:

Diş konusunda çok endişeliydim ama maşallah korktuğum gibi olmadı çok şükür.:nazar: sadece alt tarafında pişik oldu. Onun dışında bir şey yok.darsı diğer dişlerin başına.
Bende test yaptırmadan demir ilacı kullanmama taraftarıyım. Cuma günü dr a gidip test yaptırıcam. Umarım ihtiyacı yoktur. Yiyeceklerle demir ihtiyacını gidermeye çalışıyorum. Fakat ne kadar faydalı oluyor bir baktırıcam.

ben 6. ay bıtınce basladım sımdı herseyı yıyor cok sukur ama dısler cok cok zorluyor bızımkını ıstahsız olduk bu aralar

bızım bıngıldagımız 5.ayda kapadı..bas cevresı her ay buyuyorsa sorun yok demektır

bı de bızım alt dısler cıktı üstler cıkmadı ..su an 4 tane altta dısımızvar bı tane de kopek dısımız yarıldı 5 oldu

zor surecmıs gaz derdımız bıttı dıs derdımız basladı

bı de yurumeye basladık dur durak bılmıyoruz et tutmuyor tabı kı ..

maşallah senin bebiş hızlı maşallah

kızım gene soğuk algınlıgı olmu.doktor hava değişimi dedi :( boyu 72 kilosu 8 :( .bebek büüytmek çok zormuş.benim kıızm gibi nazlı bebeği büyütmek daha da zormuş :(

selam

bızım kız hızlı masallah ama uykumuz hıc yok bugun saat 7 de kalktı 10 da uyudu yarım saat ve zorla saat 5te uyuttum ve hıc durmadı sureklı bı oraya bı buraya oyle cok yemedı de nereden alıyor bu enerjıyı bılmıyorum ya

bakalım ne kadar uyuyacak..

selam

bızım kız hızlı masallah ama uykumuz hıc yok bugun saat 7 de kalktı 10 da uyudu yarım saat ve zorla saat 5te uyuttum ve hıc durmadı sureklı bı oraya bı buraya oyle cok yemedı de nereden alıyor bu enerjıyı bılmıyorum ya

bakalım ne kadar uyuyacak..

Aynı benim oğlum:31: Sabah 7 de kalktı, 11 gibi yattı..12 gibi kalktı..15 dakika önce uyumadı, resmen sızdı artık :9:

Bende senin gibi merak ediyorum bu kadar enerji nasıl oluyor diye, çünkü Karahan'da fazla yemiyor..Bana sorarsan yapıları böyle..Dur durak bilmiyor oğlum, bazen hakikaten yetişmekte zorlanıyorum..İlgisi de çabuk dağıldığı için sürekli aksiyon istiyor..
İşimiz zor bizim kısacası, çünkü ben değişeceklerini düşünmüyorum..

Güzel Aralık anneleri,
Nihayet 1 aylık tatilim başlıyor. :16: Allah kısmet ederse,1 ay sonra gorusmek üzere. Hepinize sevgiler, bebislere öpücükler...:54:

Back
X