2011 Delikanlılarının Sünnetini Ne Zaman Düşünüyorsunuz?

Paradise

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
1.436
3
116
İzmir
Evet Önemli Bi Konu Biliyorsunuz Kızlar.. Doktorlar Hemen İlk Ayda Yapılmasın Sağlıklı Olduğunu Söylüyor Bazı Doktorlar da 2 Yaşa Kadar Yaptırın Yaptıramazsanız 8 Yaşından Önce Yaptırmayın Diyorlar Ne Düşünüyorsunuz? Doktorlarla Konuştunuz mu Hiç?

exex harika bir konuya parmak basmısın hehe ben de 6 7 yaşında yaptırmayı düşünüyorum bide düğünümün olduğu düğün salonunu tutucam o zamana kadar belkim bi kızımda olur kızıma minik gelinlik giydircem hehe kendime tuvalet diktiricem sonra vur patlasın çal oynasın ah ah o günlerde gelir inşallah:))))

işin aslı daha doğmadı bile bebek gerekli oluyor hani bazı erkek bebekler çişlerini zor yapıolar o zaman mecburi ama daha yeni doğmuş bir bebeği hemen sünnet ettirmek çok gerekli değil canını yaktırmanın bi anlamı yok bence en azından hersey yolundaysa 5 yaşından sonra düşünülmeli.

valla daha onu düşünmeye sıra gelmedi.aslında önemli bir konu.doktor sağlık açısından bir gereklilik görmezse aslında hemen yaptırmayı düşünmüyorum ben.eşime sordum geçenlerde sen ne düşünüyorsn dedi.hayırlısıyla bi dünyaya gelsin sağlıklı sıhhatli olsunda düşünürüz onu dedi.

çok güzel bir konu olmuş bzide kara kara ne yapsak diye düşünüyoruz doktorla görüştük hemen doğumda tavsiye etmiyorum dedi sarılık falan olabileceğini söyledi zorluk çekersiniz ama ev ortamına alışınca 1 aylık falan olduğunda en uygun zaman dedi bende yaptırmak istiyorum ama kıyamam diye düşünüyorum minicik daha..bi yandanda etrafımızda sünnet olan çok çocuk oldu resmen travma yaşadılar hem kendileri hem ailelere en basitinden bebekler idrarını korkmadan yaptıkları için hemen iyileşiyolarmış ama bilinçli çocuklarda idrarı tutma ateşe falan yol açıyormuş iyileşmesi daha çok zaman alıyormuş...bunlar benim öğrendiklerim ..

ben ilk 3 gün içinde yaptıracağım kısmetse erken sünnetin çok faydaları var enfksiyon riski daha az bikere ki en büyük faydası bence bu onun dışında peniste sinir damarları oluşmadığı için acı hissi pansuman derdi yok çünkü kendi idrarları antibiyotik görevi üstleniyor bunu hem doktoruma hem ürüloğa hemde fenni bir sünnetçiye sordum hepsi daha iyi olucağını söyledi ki geçen haberlerde bu konu işlendi ordaki doktorlarda aynı şeyi söylediler göbeğinden daha çabu iyileşir hem inş bu sebebler için hemen yaptırcam aile arasında mevlüdünü okutup anlıyacağı yaştata düğününü yaptırıcam

bi sıkıntı çıkmazsa ben de hemen yaptırmayı düşünüyorum ilk ay içinde yani.. sarılık marılık durumlarına bi bakalım da.. acı duyusu gelişmedn ve çocukta korku unsuru oluşturmadan halletmek lazım die düşünüyorum

Kontrole Gittiğimde Sorcam Doktoruma Hemen mi Yapılması İyi Yoksa Bekleyelim mi Diye.. Sizler de Sorarsanız Paylaşırsanız Burda Sevinirim..

Kontrole Gittiğimde Sorcam Doktoruma Hemen mi Yapılması İyi Yoksa Bekleyelim mi Diye.. Sizler de Sorarsanız Paylaşırsanız Burda Sevinirim..

benim eşim de dahil olmak üzere 3 kardeş doğduklarında fıtık olmuşlar üçüde ameliyat olmuş.ben bunu doktora sordum oda şimdiden belli olmaz doğduğıunda kontrol ettirirsiniz çocuk doktoruna demişti.yani bunuda sorsam pek net bişi cevap verecedğini sanmıyorum.çocuk doktoruna sormak gerek.
ben hemen düşünmüyorum aslında gerekli bir durum olmadıkça

hmm o zaman doğduğunda çocuk doktoruna sorarız artık nasıl daha uygun diye..

herkes farklı bişey söylüyor çünkü.. kafam karıştı

Son düzenleme:
Aklı Ermiyorken Sünneti Yaptıralım İstiyorum Ama Kv Düğünde Yapalım Aklı Ersin Bi Diyor.. Eşim de Küçükken İstiyor Ama Bakalım..

bizde doğar doğmaz yaptıracaktık ama eşimin dr arkadaşı şimdi değil 5-6 yaşlarında yaptırın demiş.sünnet derisi bebeği bazı enfeksiyonlardan koruyormuş.

benim oğlumum pipisinde fimozis var.

yani sünnet derisi pipiyi kapatabiliyo ve idrar yapma zolaşıyor eğer yapamazsa idrar yolu enfeksiyonu ve ağrı oluyormuş

2 doktora gittik.çişini kontrol edin dedi.çişini yapıyor.son doktor bir merhem verdi onu kullanıyoruz onu sürünce daha iyi oldu sankii.çişş maşallahh yapıyoo

ama ya sorun olursa diyede aklım takılıyo.ben havalar düzelince yaptıralım diyorumm.küçükken daha kolay oluyormuşş

doktor bize 2 yaşından önce 7 yaşından sonra tavsiye etti.hatta keşke doğduğunda yaptırsaydınız dedi.

Aklı Ermiyorken Sünneti Yaptıralım İstiyorum Ama Kv Düğünde Yapalım Aklı Ersin Bi Diyor.. Eşim de Küçükken İstiyor Ama Bakalım..

düğünü ilerde yaparsınz şart değilkii.

zaten büyükte olsa sünneti düğünden önce yapıolar.eskidenmi o anda kesilmesii.

düğünü ilerde yaparsınz şart değilkii.

zaten büyükte olsa sünneti düğünden önce yapıolar.eskidenmi o anda kesilmesii.

bende öyle istiyorum şimdi yaptıralım kimseye söylemek zorunda da değiliz gideriz hastaneye yaptırırız düğünü babannesi ne zaman istiyorsa yapsın :82:

biz de doktorumuza sorduk 6 ay ila 2 yaş arası en uygun zaman dedi.eğer bu arada yaptırmazsanız da 6 yaşından sonra yaptırmalı ve psikolojik olarak buna hazırlamalı gerekirse yardım almalısınız dedi.Çünkü kesmek,kan,cinsel organda acı hissi ağır travmalara yol açabilirmiş aklı ermeye başladığında.
Biz de eşimle konuştuk yazın memlekete gidince yaptırıcaz iyi bi çocuk cerrahı bulup.
Şimdi 3 aylık bi de burda yalnızız bişey olsa hastane 1 saat,yardım edecek kimse yok tek başımıza cesaret de edemedik.doktor da 6 ay diyince yaza bırakmaya karar verdik öyle işte.

kızlar oğlumu 45 günlükken sünnet ettirdim ve çok memnun kaldım bir haftaya kalmadan iyileşti ve aklı ermediği için sünnete götürdüklerinde(bizi almadılar sünnet odasına) ağlamadı ve beni aramadı. ağrısıda olmadı şükür yaptıracak arkadaşlara elleriniçabuk tutmalarını öneririm biz çok rahat ettik.

kızlar biz 4 gün önce yaptrdık,hiç de korktuğum gbi diilmiş,allaha şükür gayet iiyiz,tavsiye edrim

canım lokal anestezi oldu dimi genel anestezi uygulamadılar?

çok huysuzlandı mı sünnetten sonraki gece gündüz falan?

evet cnm lokal oldu.
gece fln hiç huyszlanmadı cnm,yanlızca ilk birkaç saat ağladı,o da korkudandı büyük iht.
battaniyede salladık uyudu zaten

burcu yazını okurken bi heveslendim ki ama bi yerde pipinin 2 deliği var ilk aylarda onlar yapışıkmış ayrılmasını beklemek daha iyi bence çişini syleyecek yaşa gelse en azından 2 veya 2.5 daha iyi olur 6-7 çok geç aklı eriyo o korkuyu yaşatmak istemem.bence ne erken olsun ne geç 2-2.5 karar..:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…