2011 Ekim Anneleri

Günaydın Panpişlerim, bende çok uykucu oldum daha tyeni uyandım. benim ikizler pazartesi günü dünya ile tanışacaklar. Kuzey 2.950 gr, Asil 2.850 gr olmuş dr artık almalıyız dedi:) pazartesiyi heyecanla bekliyorum. annem ankaradan geldi 1 haftadır yanımda. 3 yıl benimle yaşayacak. kuzeyle asil kreşe başlayana kadar yani. pazar akşamı yani yarında babam geliyor. doğum telaşı sardı bizim evimizi. kızlar çokkk heyecanlı gerçekten. gununuz yaklasınca daha iyi anlayacaksınız ne demek ıstedığımı:))
canım benim demek şafak 2 he :52: maşallah kuzularına :nazar::nazar: ben randevuya 1 gün kala heycandan uyuyamıyorum kim bilir pazartesi doğum yapıcağımı bilsem napardım herde doğuma kadar gözüme uyku girmezdi doğumda da horul horul uyurum :1:

Yeşilim zeytinim maşallah senin oğlana. Doğunca da senin odayı ıngaa diye inletince de böyle keyiflenicen mi bakalllım.:1: Bu arada, Demek ki NST de bebikimizin kalp sesini duyuyomuşuzz. Biz hiç nst ye girmedikte teyzesiii.

of yaaa. Ama ben müsait olup geldiğimde kimseler olmuyo topikte:63: kendi kendime konuşup çıkıyom ama yaaa.
Neyse biraz daha geçmiş okuyu çıkarız bizde oğluşumlaaa.:15:
Yarın annemlerde kalcam pazar günü grşrz inşallah. Hepinizi öptük..
rumuz teyze kankamda aynı sesle inleticek sizin odayı :23: keyiflenmemmi rumuzum nst deyken viyak viyak bi bebe sesi duyduk kulaklarımın pası gitti :1: nst çok sıkıcı ben hiç sevmiyorum çok bunalıyorum yatağa bağlanınca psikolojim bozuluyo resmen oğluşun kalp seside olmasa çekilir şey değil boşver ne kaa geç o kaa iyi :1: öpüyrum anneciğinin ellerinden :42: :71:

hey maş. Rüzgar gibi işte :)))

bu arada gördüm seni gelmişsin son gelişmelri alalım edacım

saolasın filizim :70: hemen yazdım hatta muhtemelen ben alıntı yapanakadar okumuşundur bile :1:

maş. canım Asil ve Kuzey'e :nazar::nazar: 2. ve 3. bebişeler geliyo tabi bugün yarın biri daha hızlı davranmazsa :)))

ay Allah yardımcın olsun. zor valla diş ağrısı e bi müdahalede de bulunamazsın.eşin eczaneden bi şeyler getirse idareten geçer belki diş ağrın

çokkkkkkkk şekerler pamuk şekeri gibiiiiiiiiiiiiiiiiii :69::69: sağlıcakla giysin prenses kızın :nazar::nazar::nazar:

kızlaar midem cayır catır yanıyo ağrıyıo:84::84::84::84: dayanamıyorum artık yokmu bi önerisi olan renni alıyorum ama onunda faydası yook oof çok fena sırtıma ağrılar saplanıyoo ama yaaa:59:

güzel hafta sonları ben bi çare aramaya gidiyorum :58:

3 yudum süt ic, fazla degil ama 3 yudum olmasi önemli, benimkini o geciriyor

Doğumları riskli olabilecek durumlar:

1-İlk doğumunu yapan 30 yaş üstündeki anneler

2- Boy kısalığı ( özellikle 150 cm. altında olanlar)

3- Ek başka bir hastalığı olanlar (Kalp, şeker hast v.s.)

4- Kalça darlığı olanlar

5- Çok doğum yapanlar (>5)

6- Daha önceki doğumları zor olanlar

7- Çoğul gebelikler (İkiz, üçüz)

Maşallah aras ve asya ya isimleri ile yaşasınlar inşallah ve sağlıkla gelsinler annesii
İlk test gününü hatırlıyorum eslem zorla göndermiştik seni hey gidi günler heyy

Cano annenin elleri dert görmesin inşallah hepside çok güzeller iyi günlerde kullansın Özgür paşa

hatırlamazmıyım cnm zaman çok çabuk geçiyo daha dün gibi hatırlıyorum

güle güle kullanın canım:nazar:

maşallah canom bebişine:nazar: çok tatlı paşa:nazar: inşallah hakkında hayırlısı neyse o olsun doğumla ilgili.

maşallah bebeğine canım:nazar: cicilerinizi de güle güle kullnın.

çok tatlı maşallah canım oğluna:nazar:

maşallah bebişlerine canım biz bi taneyi taşırken zorlanıyoruz senin işin daha zor tabii:65:

ah Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin inşallah.çok güzel örmüş annen ellerine sağlık.sağlıkla kullanın inşallah.

saol cnm hepimizin bebişlerine maaaşallaaaaaaahhh

tünadın kızlar.geçmişe baktım bugün bebişler görülecekmiş ne güzel iyi haberlerle gelin inş.
ESLEM maaşaallah bebişlerine.

annenin ellerine sğlık canım.özgür iyi günlerde kullansın inş.

ayyyy sevsinler onun kalp atışlarını.

saol nejlacmmmmmm haDİ artık senin adına sabırsızlıkla bekliyorummmm

Günaydın Panpişlerim, bende çok uykucu oldum daha tyeni uyandım. benim ikizler pazartesi günü dünya ile tanışacaklar. Kuzey 2.950 gr, Asil 2.850 gr olmuş dr artık almalıyız dedi:) pazartesiyi heyecanla bekliyorum. annem ankaradan geldi 1 haftadır yanımda. 3 yıl benimle yaşayacak. kuzeyle asil kreşe başlayana kadar yani. pazar akşamı yani yarında babam geliyor. doğum telaşı sardı bizim evimizi. kızlar çokkk heyecanlı gerçekten. gununuz yaklasınca daha iyi anlayacaksınız ne demek ıstedığımı:))

ayyyy çok sevindim cnm darısı başıma heralde 2 haftaya kkadar bizde buluruz o kiloyu Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsinnnn

canom annenin ellerine sağlık cicileriniz çok güzellllll

:nazar:
zeytincik bebişine maaşallah iyi kilo almış ama yinede sen erken oğurcam diye şartlandırma kendini fazlada ayakta kalma

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

oyyy belimiz koptu bizim kızımla.
minnoşun cicilerini artık ütüleyeym dedim, erken merken gelir hazır olsun kıyafetleri diye
1 saattden fazladır ütü başındayım, halada tamamlamış değilim ama neyseki çoğu bitti.
bu akşamda çantamızı hazırlarız artık .

ne zamandır ütü yapmıyordum zor geldi valla,
aklınızda bulunsun kızlar terzilerin bi çoğu ütü yapıyo, ben parça başı 2 tl veriyorum on numara ütüleniyo herşey.

maş. canım maş.:nazar::nazar::nazar: senin de Rüzgarımızın da kilosu gayet güzel. boya gelince ilk defa duydum yaaaa. boyla ne alakası var ki:44::44::44:
teşekkür ederim filizim en son 2 haftada 700 gram almıştı bu sefer 2 haftada 300 gram almış ama üzülmedim sonuçta kilosu normal çokta tontiş olmasın, çıktıktan sonra yaparım ben onu tontiş :1: ben boy sınırı olduğunu duymuştum ama 1.50 sanıyodum bu doktorların hepsi sezeryan yanlısı sanırım ya :59:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: maşallah oğluna sağlıkla vaktinde kucaklamak nasip olsun bence boy konusunda saçmalamış cücelik sınırında olanla riçin normal doğum önerilmiyo senin boyunda ne varmış :63:inşallah herşeyin hayırlsısı olsun ikiniz içind ehangi türlü doğum hayırlı olacaksa o olsun

herşey çook güzel iyi günlerde kullanın canım hayırlı olsun
teşekkür ederim tuğbacım amin inşallah.... bende beklemiyordum boyumla ilgili sıkıntı afalladım 2 hafta sonra gittiğimde 2 cm için pazarlık yapıcam :1:

anammm 2 cm yüzünden bana da dermi sezeryan ya, zaten yan çizmeye başladı. ben sınırın 1.50 olduğunu sanıyodum, ama normal yapanlar var ya bu boyda eskilerdeeenn tabi.

sensencim bende şaşırdım açıkçası boyumu bi tam öğrenim gittiğimde detaylı konuşcam ilk şaşkınlıkla bişi diyemedim :59:

Yalugcum sen nasılsın var mı bebeğinden gelişe dair hareketler:1::1::52::52:

saol filizcim ben cok iyiyim.bebegim beni surekli durtup duruyo.genelde asagi dogru baskisi var.ama hala beklemedeyiz.arada kasik agrilarim disinda bisey yok.bakalim carsamba kontrolumuz var.o gune kadar gelmek istemezse bizimde dogum tarihimizi soyleyecek doktor teyzemis.perolidya icin cok heycanlandim.ne guzel saglikla kucagina alsin bebislerini.

cicileriniz çok şirin kızçen iyi günlerde kullansın.

biz geldik teyzoşlarrr :3:
oğluşum 2 kilo 393 gram olmuş boyu tahmini 46 cm :nazar: bende 7 kilo almışım toplamda...suyumuz hala fazla sancıların olabilir bundan ötürü kendini yorma bol binlen bol su iç dedi :31: 8 haftalıkken rahmimin kalp şeklinde olduğunu öğrenmiştim "bu doğum şeklini etkilermi" diye sordum, "hayır ama erken doğum sancılarını tetikler" dedi bu adam beni erken doğurtcak su fazla, rahim kalp şeklinde herşeye erken doğumu tetikler diyo :1: sonra boyumu sordu çok emin olamayarak 1.53 dedim kesin öğren 2 hafta sonra geldiğinde söyle bana dedi 1,55 in altındakilere normal doğum önermiyoruz dedi :59: 2 cm için sezo olmak istemiyorum ben :47: nst de sancımız çıkmadı... vajinal muayne ne zaman yapıcaksınız dedim :17: 37-38 giibi dedi :18: 24 eylüle randevumuzu aldık geldik :10: şuan oğlum çıldırmış durumda karnım bi sağa bi sola çalkalanıyo resmen :1:

hoşşş geldiniz.
maaşaallah rüzgarımıza ve tabiki annesinede.sen takma canım drlar 2cm için sezo olma yaa.bu dr nekadar meraklı sezo yapmaya.çatır çatır normal doğurucaz inş.:9::9::9:

Son düzenleme:
teşekkür ederim filizim en son 2 haftada 700 gram almıştı bu sefer 2 haftada 300 gram almış ama üzülmedim sonuçta kilosu normal çokta tontiş olmasın, çıktıktan sonra yaparım ben onu tontiş :1: ben boy sınırı olduğunu duymuştum ama 1.50 sanıyodum bu doktorların hepsi sezeryan yanlısı sanırım ya :59:

teşekkür ederim tuğbacım amin inşallah.... bende beklemiyordum boyumla ilgili sıkıntı afalladım 2 hafta sonra gittiğimde 2 cm için pazarlık yapıcam :1:

sensencim bende şaşırdım açıkçası boyumu bi tam öğrenim gittiğimde detaylı konuşcam ilk şaşkınlıkla bişi diyemedim :59:

bende netten bulduğum bilgiyi paylaştım, ordad da 1.50 nin altında olanlar yazıyo, bana 1.5 ay önce ailemdeki kişileri sormuştu bende hepsi benden uzun dedim bi tek ben kısayım:) başka bişi demedi boyla ilgili. birde 30 yaştan sonra ilk gebelik diyo, beni de kapsıyo bu bilgi, ama en son gittiğimde beni çok panik bulduğunu söleyerek sezeryana teşvik etmeye çalıştı, açıkçası güvenimi yiştirdim doktora karşı.

esleeeeeeeeeeeeeeeem kuzularımı artık bambam ve çakıl diye değilde asyam ve arasım diyemi sevcemmm :69::69: oyy pek sevdim isimlerini maşallah kocamanda olmuşlar :nazar::nazar::nazar: Allah yardımcın olsun canım benim :71:
erken doğuma şartlandırmıyorum tabisii zamanında gelsin oğluşum ama bütün işaretler sanki bu yönde Allah korusun :1: bugün daha iyi anladım artık yürürken devamlı sancım var sanırım fazla su iyice basınç yapmaya başladı hatta nstye yürüyüş bandında bağlansam piiiyuuuu bi dünya sancım çıkar diye düşündüm ve mümkün olduğu kadar totomu kaldırmamaya karar verdim :1:

çok güzeller cnm güle güle giydir :nazar::nazar::nazar: ben örgü bikinisine bayıldım çok güzel yaaa bide sana ayrıyeten maşallah :nazar: ne güzel sporunu bırakmamışsın hamile kalmadan önce haftada 2 3 gün yapardım bende plates ama şimdi bazen yerden bişey alacak olsam söylene söylene eğiliyorum keza yatakta dönmek bile işkence oluyo bazen :37::37::37:
biz geldik teyzoşlarrr :3:
oğluşum 2 kilo 393 gram olmuş boyu tahmini 46 cm :nazar: bende 7 kilo almışım toplamda...suyumuz hala fazla sancıların olabilir bundan ötürü kendini yorma bol binlen bol su iç dedi :31: 8 haftalıkken rahmimin kalp şeklinde olduğunu öğrenmiştim "bu doğum şeklini etkilermi" diye sordum, "hayır ama erken doğum sancılarını tetikler" dedi bu adam beni erken doğurtcak su fazla, rahim kalp şeklinde herşeye erken doğumu tetikler diyo :1: sonra boyumu sordu çok emin olamayarak 1.53 dedim kesin öğren 2 hafta sonra geldiğinde söyle bana dedi 1,55 in altındakilere normal doğum önermiyoruz dedi :59: 2 cm için sezo olmak istemiyorum ben :47: nst de sancımız çıkmadı... vajinal muayne ne zaman yapıcaksınız dedim :17: 37-38 giibi dedi :18: 24 eylüle randevumuzu aldık geldik :10: şuan oğlum çıldırmış durumda karnım bi sağa bi sola çalkalanıyo resmen :1:

maşallah özgürüme cnm benim ya :nazar::nazar::nazar: dediğinde haklısın cnm bu adam seni erken doğurtmayı kafaya koymus galiba :1: ama boy konusunu bende hiç duymamıştım :26:

bizden de selam..
okadar çok şey yazacaktım ki unuttum şu boy meselesini okuyunca..
yeşilim.. senin doktor iyimi :)
hem dikkatimi çeken bişiy var.. özele gidenlerin çoğu hep sezeryana yöneltiliyor..
ben boy olayını bilmiyordum ve tırstım açıkçası.. çünkü tam 150cm boyum..
eltim 155 boyu.. normal doğum yaptı devlette.. ki devlet hastanesinde (yani bizim gittiğimiz)
risk ve sıkıntı oluşmadığı sürece normal doğum için zorluyor bekliyorlar..
Allahım inş böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmam.. Allah korusun boy haricinde bir sıkıntı olmasın da.. normal istiyorum..
sezeryan olursam kaynanamı okadar zaman yanımda çekemem.. annem hemen gelemeyebilir çünkü..

bende netten bulduğum bilgiyi paylaştım, ordad da 1.50 nin altında olanlar yazıyo, bana 1.5 ay önce ailemdeki kişileri sormuştu bende hepsi benden uzun dedim bi tek ben kısayım:) başka bişi demedi boyla ilgili. birde 30 yaştan sonra ilk gebelik diyo, beni de kapsıyo bu bilgi, ama en son gittiğimde beni çok panik bulduğunu söleyerek sezeryana teşvik etmeye çalıştı, açıkçası güvenimi yiştirdim doktora karşı.

evet gördüm canım buraya yazmaktan bakamamıştım ben daha :1:
bende üzüldüm açıkçası çok seviyor ve çok güveniyorum doktoruma ama sanki benim doktorumda bana sezoyu empoze etmeye çalışıyo gibi geldi :59:
anneme anlattım o da çok kızdı "ben selvi boylumuyum çatır çatır doğurdum işte sizi para tuzağı bunlar zeynep kamile götürcem seni sancılandığında" dedi :1:

çok güzeller cnm güle güle giydir :nazar::nazar::nazar: ben örgü bikinisine bayıldım çok güzel yaaa bide sana ayrıyeten maşallah :nazar: ne güzel sporunu bırakmamışsın hamile kalmadan önce haftada 2 3 gün yapardım bende plates ama şimdi bazen yerden bişey alacak olsam söylene söylene eğiliyorum keza yatakta dönmek bile işkence oluyo bazen :37::37::37:

maşallah özgürüme cnm benim ya :nazar::nazar::nazar: dediğinde haklısın cnm bu adam seni erken doğurtmayı kafaya koymus galiba :1: ama boy konusunu bende hiç duymamıştım :26:

:59: özgürmü dünde bu muhabbet olmuş canoyla oğluşalarımızın adını karıştırmaya başlamışınız :59:
maşallahı rüzgarın üzerine alınıp teşekkür ediyorum elifim :71:

bizden de selam..
okadar çok şey yazacaktım ki unuttum şu boy meselesini okuyunca..
yeşilim.. senin doktor iyimi :)
hem dikkatimi çeken bişiy var.. özele gidenlerin çoğu hep sezeryana yöneltiliyor..
ben boy olayını bilmiyordum ve tırstım açıkçası.. çünkü tam 150cm boyum..
eltim 155 boyu.. normal doğum yaptı devlette.. ki devlet hastanesinde (yani bizim gittiğimiz)
risk ve sıkıntı oluşmadığı sürece normal doğum için zorluyor bekliyorlar..
Allahım inş böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmam.. Allah korusun boy haricinde bir sıkıntı olmasın da.. normal istiyorum..
sezeryan olursam kaynanamı okadar zaman yanımda çekemem.. annem hemen gelemeyebilir çünkü..

boşver takma canım sende ben hala çatır çatır normal doğurcağımı düşünüyorum ben onaylamadıktan sonra kesemez beni :57:

evet gördüm canım buraya yazmaktan bakamamıştım ben daha :1:
bende üzüldüm açıkçası çok seviyor ve çok güveniyorum doktoruma ama sanki benim doktorumda bana sezoyu empoze etmeye çalışıyo gibi geldi :59:
anneme anlattım o da çok kızdı "ben selvi boylumuyum çatır çatır doğurdum işte sizi para tuzağı bunlar zeynep kamile götürcem seni sancılandığında" dedi :1:

zeynep kamil nerde? cennette ki mi acaba?

boşver takma canım sende ben hala çatır çatır normal doğurcağımı düşünüyorum ben onaylamadıktan sonra kesemez beni :57:

inşallah :) derin nefes alıppp.. bir ıkınmada pırtlatırız bebişleri :1:

ya ben bişi daha sorcam..
hani sizin tecrübelerinizden faydalanıcam ya :1:
şimdik ben göbişimde 3 tene çatlak gördüm.. önlemek için de hiç birşey yapmıyorum..
çatlamayı tamamen engelleyemesem de en azından azaltacak ne kullanabilirim..
harita gibi olacağım kesin de..
hemde nasıl fark ettim elimle göbişimi seviyordum parmağıma çukurcuklar geldi.. sonra aynada baktım gördüm..
benim göbiş son 3 haftada artık göze batmaya başladı :1: evet bende hamileyim diyebiliyorum :1:

Back
X