2011 Ekim Anneleri

sağol nidacım. evet ya keşke yakın olsaydık süper olurmuş :)
ya kızlar bugün feci yorulmuşum. acayip belim ağrıyor,sağ tarfımda ara ara kasılmalar oluyor ve karnımın alt tarafları arada bir kasılıp toparlanıyor. şimdide çok uykum var. yorgunluktandır diyorum ama umarım başka bişi değildir :) neyse sabah görüşürüz artık kendinize ii bakın hepinize ii akşamlar....

kusura bakmayın kızlarr, ancak gelebildim eve. işleri bitiremedim bi türlü :( bi taraftan yemek yapıyorum. size hindistan ceviz aromalı kekin tarifini veriyorum.

Malzemeler:
- 3 su bardağı sinangil hindistan cevizi aromalı un
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağının dörtte biri kadar sıvı yağ ( yani su bardağının dibinden itibaren 2 parmak olacak)
- 100 gr yumuşamış margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu

YAPILIŞI

Derin bir çırpma kabına 3 yumurtayı kırın, üzerine şekeri ve vanilyayı ilave edin ve mikserle düşük ayarda beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpın ( not: yüksek ayarda çırparsanız yumurta ve şeker köpük haline gelmez,gelirsede söner) köpük haline gelen karışıma yumuşamış olan margarini ilave edip büyük parça kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyip 1-2 daki,ka daha çırpın. ince bir eleğin yada süzgecin içerisine 3 su bardağı unu koyun, üzerine hamur kabartma tozunu dökün ve hazırladığınız sıvı karışımın içine unu eleyerek ilave edin. daha sonra düşük ısıda en az 5 dakika kek karışımını çırpın. Son olarak mikserin ayarını yükseltip 3-4 dakika daha çırpın. hazırladığınız karışım beyaz bir krema kıvamını almışsa çırpmayı bırakabilirsiniz demektir.
22 cm çapındaki ( yani küçük boy kare,yuvarlak yada benzeri) kek kalıbını margarin ile hafifçe yağlayın üzeine hazırladığınız kek karışımını dökün, üzerinin düzlenmesi için hafifçe kalıbı sallayabilirisniz :)) önceden ısıtılmış 160 derece fırına keki koyun. kekin tahmini pişme süresi 50-70 dakika arasıdır. ( aslında 60 dakikada pişiyor ama fırınınızın ısı farklılığı olabilir) önemli olan ilk 45 dakika fırının kapağını kesinlikle açmamnınız. 45 dakika sonra etrafa kekin kokuus gelmeye başlamışsa kapağı açıp, ortasına bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ama kesinlikle bunu daha önce yapmayın yoksa kabaran kek anında iner. kek kokusu gelmedikçe içini tam olarak çekmemiş demektir. bıçakla kontrol ettiğiniz kekiniz pişmişse fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirin ve ılıklaşan keki kalıptan çıkarın. daha sonra tadına bakabilirsiniz. Ancak durdukça kekin tadı dahada güzelleşecektir. streş naylona sarıldığında 2 hafta boyunca taze kalabiliyor :)

sinangil un bulamayan hanımlar keke ilaveten 2 yemek kaşığı toz haline gelmiş hindistan cevizi tozu eklesinler. kabartma tozunu 1,5 paket kullansınlar ve unu iki kez eleyip karışıma eklensinler. geriye kalan tüm işlemleri aynı şekilde yapabilirler.
Afiyet olsun. beğeniceksiniz inşallah :))

Bende yapmak istiyoruuumm çok lezizz bişeye benziyor ama şu un konusu zor biraz. Aktarlarda felanmı oluyor bu hindistan cevizi tozu? olmadı hindistan cevizini robottan çekmeyi deniycem belki oda olur. olursa kesin yapıcammm.:56:

Meraba kızlar... Herkesler iyi mi bakalım?
Bizim bugün odamısın geldiii. Ama akşam geldiği için hiçbişey yapamadım. Yarın heyecanla içini temizleyip, eşyalarını koyarım inş..
Sabah bi rüya gördüm perolidya, canom ve ben arka arkaya doğuruyormuşuz... Hayır olsun inşallah...

Bizim bugün odamısın geldiii. Ama akşam geldiği için hiçbişey yapamadım. Yarın heyecanla içini temizleyip, eşyalarını koyarım inş..
Sabah bi rüya gördüm perolidya, canom ve ben arka arkaya doğuruyormuşuz... Hayır olsun inşallah...

Hayırlı olsun...Elbiselerini yıkayıp ütülemek, dolabına yerleştirmek çok keyifli, çoookkk:16: Rabbim giydirmeyide nasib etsin. beşiğini doldursun hepimizin inş.:16:

Son düzenleme:
Elbiselerini yıkayıp ütülemek, dolabına yerleştirmek çok keyifli, çoookkk:16: Rabbim giydirmeyide nasib etsin. beşiğini doldursun hepimizin inş.:16:

Amin canım inşallah..
Elbiselerinin hepsini yıkayıp hurçlamıştım daha önce. Yarın ütüleyip dolabına yerleştiririm umarım.
Bu arada hala 2deyiz dimi?3. doğuran var mı?

ay benim oğlan bugün azdı.nts yi 3 defada çektiler bebek hareket edince çıkmazmış hemşire kemeri bağlıyor istemiyor onu geliyo itiyo vuruyo şok oldular sonra hemşire elimle belki durur dedi.dururmu bu sefer onun elini itiyo anasının oğlu rahata düşkün

ay benim oğlan bugün azdı.nts yi 3 defada çektiler bebek hareket edince çıkmazmış hemşire kemeri bağlıyor istemiyor onu geliyo itiyo vuruyo şok oldular sonra hemşire elimle belki durur dedi.dururmu bu sefer onun elini itiyo anasının oğlu rahata düşkün

Maş. maş.

ben hiç nst ye girmedim daha. pazar kontrolüm var 37. haftama gircem belki o zaman girerim :44:

bende dün gece çok sancılandım sol kasığıma bıcak saplandı sanki belki bir saat sürdü karnıma doğruda geldi ağrısı tabi elimle ovalaya ovalaya geçirdim sabahta hemen doktora gittim bebek meğer sol kasığıma girmiş buda bana sancı yapmış neyseki kötü bişe yokmuş bu arada 34. haftam bitti oğluşum 2500 kg 45 cm olmuş teyzoşları maşallah diyelim doktor doğana kadar 3500 kg olur dedi sağlıklı olsunda gerisi önemli değil tabi ben onu doğuncada emzirir emzirir tombişletirim bendende haberler böyle işte.

perolidya ikizlerine bu gün sezeryanla kavuşacaktı. muhtemelen sıra 5. ye geldi :52:

Hadi yaaa. bak rüyam çıkarsa sıra Canom da... Ama onunki daha 36 ya girmedi sanırsam. Ay yok rüyam çıkmasın o zaman..

Maşallah oğluşuna... benimki de leğen kemiklerini avucuna almaya çalışıyor sanırım:9:

Genelde iyiyiz canım, yok bir yaramazlık. Miryemde 2 cmlik açılma var ama şimdilik bebiş göbüşte. İkiz annelerinden biri Perolidya (bugündü galiba) bebişleri sez.la alınacaktı. Maşallah kiloları iyiymiş. Leyna'nın istirahat etmesi gerekiyormuş, bebiş aşağıdaymış. Nejla hala doğurmadı. Canom geçen gün acile gitti, ama o da doğurmadı. Elle muayne olmuş ama korktuğu gibi değilmiş:1:. Bende yuvarlanıp gidiyorum. Biraz doğum korkuları başladı bende. Fatoş süper bir kek tarifi verdi, akşam da börek tarifi var. Ciciler alanlar oldu, hepsi harika. Kayınvalideler hala bombaları patlatıyorlar. Bir de Hanzadenin karnı sertleşiyor sık sık ama korkulacak birşey yok. Bizden kısaca bu kadar. Senin belin nasıl oldu Emel'ciğim???
canım benim harikasın çok teşekkür ederim:54:
inşallah miryemin bebişi biraz daha bekler annesini üzmez..
perolidya Allah'ın izniyle bebeklerini sağ salim kucağına alır inşallah rahat bi doğumu olmuştur..
leyna son ana kadar çalışmayı istiyodu yanlış hatırlamıyosam umarım istirahat ediyodur istirahat ederse son ana kadar gelmez sıraç.. benim arkadaşlarım istirahatle bebişlerini son ana kadar tuttular karınlarında..
nejlaya kocaman bi aferin herkes solladı geçtii nejlayı:1:
canom geçmiş olsun canım fobini de atlatmana çok sevindim:1:
sibelcim senin de iyi olmana çok sevindim doğum korkusu hangimizde yokki ben çok fazla aklıma getirmemeye çalışıyorum öyle ya da böyle gelicek bu bebek..
fatoşun kek tarifini kopyaladım en kısa zamanda yapıcam ellerine sağlık fatoşcum..
hanzadenin de ciddi bi şeyi yoktur umarım normalmiş dimi?
benim belimin maşallah diyim sibelcim garip bi şekilde ağrıları azaldı. kilo arttıkça sancıların daha da fazlalaşması gerekirken benimki ters orantılı gidiyo:nazar: ağrılar sıfır diil tabi ama en azından tolere edilebilecek seviyede..
tekrar teşekkür ederim özet için tatlım kocaman öpüyorum kendine çok iyi bak:71:

günaydın herkese erkenden kalktık kahvaltımızı yolladık babamızı işe yolladık tatlı bir telaşımız var :64::64::64::64:çarşamba kardeşimin sözü var alışverişe çıkıcaz öğleden sonra 4 te de kızımla buluşucaz:66::66::66: nst ye bağlancaz yine alttan muayene var birde yaptıran varmı acaba :50::50::50:çok tırsıyorum umarım acımaz.iki gündür sıkıntılıyız karnımda iğne batması gibi ağrılar var kasıklarımda ağrımaya başladı iyice büyüdük galiba kemikleri batıyodur diolar acıtıyo artık yavrum bakalım dr umuzada soralım işte böyle.şimdi azıcık geçmişe dönelim..
allah hayırlı etsşn canım tamamına erdirsin ...oooh bebişte görülmüş bugün inşallah güle oynaya güzel haberlerle dönersiin

günaydın güzel hatunlar 4 günlük güzel bir dinlenmenin ardından tekrar aranızdayım
cuma kontrolüm vardı bebek iyiymiş 2400 olmuş kilosu pek tatlıydı nokta kadar ağzı var fındık gibi burnu var bu seferde ayağını gözüne sokmuş yaramazım ama benim azcık riskim varmış doğurabilirmişim yani uzanmak eğilmek fırlamak yorulmak ilişki herşey yasak bolca dinlenmek serbest 20 gün boyunca doğurursam bebeği küveze koymak zorunda kalırlarmış o yüzden çok dikkat etmem lazım bebeğimin tüm alışverişini bitirdik artık yıkama ütüleme faslına geçtik annemle ben iki koldan kısa bir sürede onlarda tamam olur hıı ama bir dolap eksiğimiz var birde şöyle ili kapılı bir dolap aldık mı tamamdır

geçmişe dönmek istiyorum ama hiç gözüm yemiyor işler de birikmiş beni bekliyor doğuran falan var mı acep:44:
umarım her şey yolundadır
:nazar::nazar::nazar::nazar:maşallah bebeğine canım onun o fındık buynunu yeyim ben ya:69:eğer bu saydıklarını yapmazsan doğum vaktinde olur dediyse birazcık dikkat et madem gerçi bunlar sadece tedbir için inşallah vaktinde sağlıkla gelir kuzucun dualarım seninle

Günaydın ben henüz doğuramadım ama haftasonunu hastanede geçirdim şekerim 173'e çıktı serum takıldı 144'e düştü sancılar hafiften kendini hissettiryor ama açılma aynı 2 cm.
geçmiş olsun canım beklicek beklicek beben zamanıdna gelicek inşallahhh

slm güzel annişler doktordan geldim az önce bitanem 2900 olmuş öyle mutlu oldumki anlatamam benim hamileligim hep hastalıklarla geçti birde şeker çıkınca birçok yiyecekten mahrum kalmaya başladım gerçi son zamanlarda diyeti azcık bozdum ama yinede dikkat ediyorum.doktorum eylülün son haftası bebegi alacagını söyledi birden heyecanlandım oysa ekim annesi olacaktım ekimin ilk haftası olsun dedim ama ayın 24de tekrar çagırdı karar vermek için benim bebegim tüp o yüzden doktor normal dogum yaptırmıcak tabiki ogluşum acele etmezse daha önce birkaç kez kist ameliyatı geçirdim sezaryan gibi hepsindede genel anestesi aldım doktorum dogumu epidural yapmak istedigini böylelikle bebegimin dogum anını görebilecegimi söyledi ancak korkarsın diyen çok etrafımda birde uzun zaman bacak bel agrısınada sebeb olabiliyormuş bazılarında yani çok tecrübeli biri yapmazsa bu konuda bilgisi olan varmı kararsız kaldım
:nazar::nazar:maşallah allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...benim ilgimi çeken bişey oldu tr de tüp bebek deyince kesinlikle normal doğum yaptırmıyolar riske atamam diyede bi gerekçe sunuyolar ne yani normal yolla sahip olunan bebeleri riskemi atıyolar peki:26: bebek bebektir öle yada böle bi şekilde anne rahmine yerleşmiş bi bebek sonuçta ama yurt dışında böle değil bi çok arkadaşlım aynı merkezde tüp bebe yoluyla gebe kaldı yurt dışında tüp bebe diye dile getirdi ama normal ve dikişsiz doğurttular nedne tr de kesinlikle sezeryan diyolar düşünmeye başladım doğrusu :44::44::44::44: bende tüp bebek tedavisyle gebeyim çok şükür banada aynı şey slendide dşünmeye başladım artık bunda bi işmi var yooosam :36:

Elif tatlım, neye sıkkın canın? Bende de keyifsizlikle durgunluk arasında bir halet-i ruhiye var bu aralar... Forumu düzenli okuyorum ama bir şeyler yazma isteği coşkusu azaldı; tembellik başladı galiba... Belki de hamileliğin son demlerinde normaldir böyle hissetmemiz...

Ben bir de liseden bir arkadaşımın vefat ettiğini öğrendim cumartesi günü, trafik kazası geçirmiş bir aydır komadaymış; daha geçen yıl evlenmişti...:-(((( Hala etkisinden kurulamadım bu haberin...

başta oda yapmayacağım demiştim ama boş bi odamız vardı sonradan kızımın küçük bi odası olsun dedim ufak bişey yaptık tabi siz teyzoşlar görmeden fikriniz alınmadan olmaz akşam yaptığım süslerimizide ekledim bakalım beğenecekmisiniz :34:

Eki Görüntüle 255087 Eki Görüntüle 255079 Eki Görüntüle 255080 Eki Görüntüle 255081 Eki Görüntüle 255086 Eki Görüntüle 255082 Eki Görüntüle 255083 Eki Görüntüle 255084 Eki Görüntüle 255085
bu oda beğenilmezmi yaa bebek olasım odaya dalasım geldi :nazar: sağlıkla büyüsün bebişin içinde annesi herşey çok güzel bu arada dikkatimden kaçmadı tırnaklarda çok güzel ve bakımlı görünüyor hmm :34:

iyi akşamlar arkadaşlar.perolidyadan haber yok heralde.benim dünden beri karnım çok kasılıyor.dün gece bekledim belki sancıda gelir diye ama foss çıktı.2 gündür aşırı.aşağıya aşırı baskı yapıyor zor dikiliyorım.magnezyumu bırakmıştım ben.alsam rahatlatır mı diyorum ama artık doğurma zamanım almasam mı ki diyorm.olumsuz bi etkisi olmasın.benimle aynı haftada olup magnezyum kullanıp doktorun bırakabilirsin ya da devam et dediği kimse var mııı ???? eşimin de kıl dönmesi sorunu nüksetmiş.gelmesin kısçe acık iyileşiyim diyo.neyse ki ameliyatlık bi durum yokmuş şimdilik
canım bernim dr geçen hafta bana magnezyum verdi ve doğuma kadar kullanabilrsin şişmeyi önler dedi ve uyuşmsm vardı faydası olacaktır dedi..bu arada eşine geçmiş olsun

ben de kısmet olursa ekim annesi olacağım,bebeğim 35 haftalık...şimdiye kadar nerdeydin diyeceksiniz belki ama ben sizler kadar şanslı bir anne değilim. ilk bebeğimi kalp ameliyatından sonra kaybettiğim için,ikinci bebeğimin mutluluğunu yaşamaktan çok ilk ayında cennete uçan yavrumun hasretini,acısını yaşadım. neyin değiştiğine gelince; bugün ekimde gelecek olan yavrumun kıyafetlerini dizdim 'tabi arada ilk oğlumdan kalan giysilerde vardı' ve ben de sanırım yavaş yavaş heyecanlanmaya başlıyorum,bu heyecanı büyütmek ve kaybetmemek için aranıza katılmaya karar verdim...ama korkularım heyecanımdan daha büyük, bu sebeple daha fazla duaya ihtiyacım var,..umarım hepiniz sağlıkla alırsınız yavrularınızı kucağınıza çünkü hepinizin bir çok hazırlığı ve hayali var bebeğine dair benimse tek hayalim onu sağlıkla kucağıma alıp,evime getirmek...
allah sağlıkla kucağına almayı yaşadığın tüm olunmsuzlukları bu bebe sayesinde unutmayı nasip etsin herşey gönlünce olsun

ayyy kızlar bugün ne çok yorulmuşum ben ,zaten dün gece uyuyamamıştım ,sabah erkenden okula git- gel ,sonra bostancıya arkadaşa gittik ,uzanamadım ,ayaklarım toynak gibi oldu resmen ,sandaletlerime dua ettim ,kedi olalı bi fare tutmuşum valla...geldiğimde saat 7 olmuştu ,gidip gelirken tren kullandım oda yordu bayaa...giderken yer bulamadım en kenara oturdum biraz sarstı ,dönüşte tıklım tıkıştı ,arkadaşım gel şu gençten yer isticem sana dedi ,bende dur ben isterim dedim ,istedim ve çocukta kuzu kuzu kalktı saolsun ...neyse eve geldim ,karnımda toktu ,eşiminde bugün doğum günü olduğu için bi yerlerde poasta yedirmişlerdi ,yemek derdim olmadı ,uzandım okuyodum topiği ama gözlerim sızlayınca yarıda bıraktım ,uyudum ,şimdi uyandıımm:61::61::61:nbenim herifte abisiyle tavla oynamaya gimiş ,dedimgelirken bana adana all:56::56::56:az sonra geliyomuş şimdi aradıı:52::52:
canım bana yakın sayılır ,yani ben pendiğin içindeyim ,oraya hiç minibüsle gitmedim ,eşim 5 dk da götürdü duygunun doğumunaa..oda orda oldu biliyosun ...
.
:53::53::53::53::53: trenmi kullandıın biz bu halimizle arabayı zor kullanıyoruz sen trenmi kullandın şakamı bu
eşinin yaş günüymüş nice senelere birlikte merhaba demeniz dileğiyle mutlu yıllar enişteeeee:52:
hayırlı olsun odanız cicileriniz rüyan hayır olsun vakti gelince gerçek olsun inşallah bende kaç gündür her gece bu topicten birileirni doğururken grüyorum artık tek düşüncemiz bu oldu topicten kim doğum haberi vercek nasıl doğurcaz vs derken rüyalardaşaştı kendini :1:

çok sıkıcı bence.kızlar ya doktordan doktora kilo tahmini değişir mi sizce

ya değişiyo bu doktorun ölçümleriyle alakalı sanırım daha çarşamba günü gitmiştim kontrole doktor 2200 gr demişti sancılanınca bugün yakınımdaki hastaneye gittim ama daha öncelerdende gitmiştim bu doktora oda 2500 dedi bu kadar kısa bi zamanda 300 gr alması mümkün değildir sanırım ama ikinci doktoruma güveniyorum çünkü ilki sezaryana gidicekti öyle çabuk çabuk üstten muayne etti beş dakikada o yüzden yanlış ölçtü diye düşünüyorum inşallahta öyledir doğduğu zaman ancak kesinleşir hangisinin doğru olduğu tabi

sağol nidacım. evet ya keşke yakın olsaydık süper olurmuş :)
ya kızlar bugün feci yorulmuşum. acayip belim ağrıyor,sağ tarfımda ara ara kasılmalar oluyor ve karnımın alt tarafları arada bir kasılıp toparlanıyor. şimdide çok uykum var. yorgunluktandır diyorum ama umarım başka bişi değildir :) neyse sabah görüşürüz artık kendinize ii bakın hepinize ii akşamlar....
geçmiş olsun canım benim..benimde az önce eşime söylüyorum ,eklem yerlerim daha sıcak ,diz kapaklarım falan çok ağrıyo ,bu arada ben soluma yatamıyorum yaaa...sola yatıca heme wc ihtiyacı duyuyorum ,sağa yatınca uyuyorum anca ,napıyımm:59::59::59:

güzel günlerde kullan inşallah canım ,hayırlı uğurlu olsun ...rüyanı canom duymasın bahaneye bakıyo zatenn:1::1::1:
çok sıkıcı bence.kızlar ya doktordan doktora kilo tahmini değişir mi sizce
kesin değişir canım ,daha önceki yorumlara dayanarak söylüyorum...hatta bikaçgün ,öncesinde daha fazla ,sonrasında daha hafif çıkan bebeler olmuştu ,diyet yapacak değillerya:34:

bu arada dün duygu diyince farkettim ,onda 1 kutu elevit varmışta ,ihtiyacın varmı dedi ,ben de hiç kullanmadımki dedim ,benim dr ne ondan ,ne magnezyum nede vitamin neyin vermedi ,çokmu besili gördü acaba..bitek ferrum verdi ,balık hapınıda ben kendisine danışarak aldım zaten balık sevmediğim için??

bende dün gece çok sancılandım sol kasığıma bıcak saplandı sanki belki bir saat sürdü karnıma doğruda geldi ağrısı tabi elimle ovalaya ovalaya geçirdim sabahta hemen doktora gittim bebek meğer sol kasığıma girmiş buda bana sancı yapmış neyseki kötü bişe yokmuş bu arada 34. haftam bitti oğluşum 2500 kg 45 cm olmuş teyzoşları maşallah diyelim doktor doğana kadar 3500 kg olur dedi sağlıklı olsunda gerisi önemli değil tabi ben onu doğuncada emzirir emzirir tombişletirim bendende haberler böyle işte.

maşallah canım.ya benim diş yine tuttu .doktor arkadaşıma sordum sadece tuzlu suyla gargara yap dedi

maşallah canım.ya benim diş yine tuttu .doktor arkadaşıma sordum sadece tuzlu suyla gargara yap dedi

diş ağrısıda çok kötü ya ben ağrıyı kesicek bi yol biliyorum ama baya mide bulandırıcı yaparmısın bilmiyorum insan zorda kalınca deniyo ama bi pamuğa idrarından bi kaç damla damlatıp ağıran dişine koyuyosun hemen geçiriyomuş ben söylüyimde deneyip denememek sana kalmış.

Back
X