2011 Eylul Anneleri- Hastane çantası hazırlamaya başlayanlar

shequre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
180
1
96
İstanbul
her ne kadar daha 2 ay varsa da eylule, yaz tatili, ramazan derken zaman cok cabuk gecicek. HAstane çantalarını
sona bırakmak istemeyen anne adayları, hastane çantalarınıza neler koydunuz?
Aslında tecrubeli olanlar varsa, lutfen neler lazım oldugunu paylaşssın gereksiz şeyler taşımayalım, ya da en gerekli şeyi atlamayalım.

benim çanta olarak bir hazırlıgım yok ama ufak tefek kıyafet var. Tabi daha bir suru eksik var
bebek için:
2 adet zıbın
1 adet hastane çıkışı
ıslak mendil
battaniye

benim için:
2 adet pijama
1 adet gecelik
5 adet kilot
makyaj malz
çorap
göğüs pedi

öncelikle merhaba ben 2010 eylül annesiydim.şmdi bebğim 10 aylık.sayfanız hayırlı olsun.inş.takipçisi çok olur.sizlerle tecrübelerimi paylaşmak istedim.
öncelikle 2 çanta yapmalısınız.1 çanta bebek çantası.2 çanta sizin çantanız.çantanızı hazırlarken kesinlikle en fazla 2 ğün kalacem zihniyetiyle hazırlamayın.çünkü insanlık hali ben tam 15 ğün yatmak zorunda kaldım.şimdi 1 çantaiçin gerekli olanları yazacağım.

BEBEK ÇANTASI.
1 1 pk. hastane çıkışı
2 1 ad. battaniye fazladan
3 1 ad bebeğin beşine sermek için çarşaf battaniye veya temiz bir örtü(zira ordaki beşiklere herkezin bebği yatıyo)
4 2 ad zıbın
5 1 ad şapka
6 2 ad penye tulum
7 1 pk bebek bezi(bunu kendiniz içinde kullanabilirisniz hasta bezine gerek yok)
8 2 ad altlı üstlü takım
9 1 ad bebek tırnak makası
10 1 ad emzik
11 1 ad emzik kabı(bebğinize emzik vermek istemeyebilirsiniz ama sütünüz gelmeyebiliyor yada bebk çok huzursuz oluyor sakinleşmesi için şart)
12 1 pk pamuk (bebeğin altını pamuğu ıslatarak silmelisiniz ıslakmendil yasak)
13 1 ad cam biberon
14 1 ad burun aspirotörü
15 1 ad alt açmak için örtü
16 2 ad bebek eldiveni

2 çanta

ANNE ÇANTASI
1 2 ad altlı üstlü eşortman
2 2 ad gecelik (yakası düğmeli olsun ğöğüslere kadar
3 1 ad sabahlık(çok pahalı olmasına gerek yok 10 yada 15 tl var.)mutlaka lazım
4 1 ad şal
5 1 ad kalın 1 ad ince çorap
6 1 pk ğöğüs pedi
7 1 ad silikon meme ucu (özellikle meme ucu küçük olanlar için)
8 1 ad hametan adlı krem (hem ğöğüs ucu için hemde bebeğin poposu için)
9 1 ad emzirme sütyeni
10 4 ad alt iç çamaşırı
11 2 ad atlet
12 3 ad havlu biri büyük ikisi küçük(birini bebek için kullanacaksınız.silme banyosu yapılırken lazım)
13 1 ad elsabunu
14 1 ad lif
15 1 ad terlik
16 kamera yada fotoğraf makinası
17 1 ad kalem ve not defteri
18 makyaj malzemesi
19 sadece kendiniz kullanmanız için ıslak mendil
20 1 rulo kağıt havlu
21 4 yada 5 ad temiz poşet düzgün olanlarından.(hastaneden çıkarken kirli çamaşırları hediyeleri koymak için lazım)
22 kesinlikle en az 50.00 tl çantanın bir köşesinde kalsın.
23 varda epilosyon aleti yada bir ad jilet
24 parfüm koltuk altı ve tarak
25 en az 3 kişi aynı kan grubundan tanıdık kişilerin telefon numaraları.
26 isteyen kendi için yastık kılıfı
27 7 yada 8 ad kulak çöpü.
28 özel odada kalacak kişiler oda kapısı için süs(dışardan önceden alınırsa ucuza alınabiliyor.zira hastane yakınlarında çokkkkk pahalı)

şimdi kızlar aklıma ğelenler bunlar ama zaten hepsi niz yazdım.birde kızlar bir takım elbisenizi hazırlayıp ütüleyin ve belli bir yere koyun ve bebek busetinizide eşinize annenize yada sizi hastaneden çıkarmaya gelecek kişiye yerlerini önceden ğösterin.kıyafeti hastaneden çıkarken ğiyersiniz.bebek busetide zaten şart.şimdiden hayırlı doğumlar.sormak istediğiniz başka şeyler varsa zevkle yardımcı olurum...

Klasik hastane cantasi disinda cok degisik bir canta onermissiniz.
Gercekten cok sagolun.
Listeleri sadece okurdum, onemsemezdim, sizin listenizi not ettim:))
Oglunuzla ailenizle mutlu-huzurlu yillariniz olsun...

Klasik hastane cantasi disinda cok degisik bir canta onermissiniz.
Gercekten cok sagolun.
Listeleri sadece okurdum, onemsemezdim, sizin listenizi not ettim:))
Oglunuzla ailenizle mutlu-huzurlu yillariniz olsun...

merhaba canım öncelikle teşşekür ederim.sanada rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin.bebeğinle sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür yaşan dileğiyle.canım ben bu çantayı tamaemn kendim hazırladım bunların hepsini kendi çantama koydum ve hepsini kullandım.hiç bir eksiğim olmadı.ankara zekahi tahir kadın hastalıkları ve doğumda yani diğer adıda büyük doğumda doğumumu yaptım.ordaki hemşirelerden doktorlara kadar ve bir kaç hasta arkadaşlarım beni tebrik etti.çünkü oraya o kadar rezil hazırlıksız yada yarım yamalak çantalarla gelen var ki.inan market torbasında sadece bir bebk elbisesi birde gecelikle gelen bile vardı.onlar doğum yapmadımı yaptı.ama rezillik diz boyu herkez bişey verdi yardım etti.ilaki sizlerde biliyorsunuzdur ama ben gene ne olur olmaz gözünüzden kaçan birşey olmasın diye topiğinizi ğörür görmez tecrübelerimi paylaşmak istedim.ve mesajınla gerçkten mutlu oldum.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

gercekten cok faydalı oldu. tecrubeli kişilerden duymak daha iyi oluyor. Allah bebişine ve sana saglıklı bir omur nasip etsin.

Bende iki çanta hazırlamayı düşünüyorum. Kendim için ve bebek için. Bebek kıyafetlerini ve gecelik-sabahlıkları falan ne kadar geç yıkarsam o kadar iyi diye düşünerekten ağırdan alıyorum. 34. haftadayım şu anda 11 eylül doktorun verdiği tarih. Hacı şakirin toz detarjanını aldım geçen hafta Carrefourdan bir de dalinin yumuşatıcısını aldım. Aslında Dalinin de toz detarjanı vardı ama çevremdeki deneyimli anneler hep hacı şakir dediğini için onu tercih ettim. Hastane çıkışını falan yıkadıktan sonra ütülesem mi diye düşünüyorum. Sizler neler yaptınız? Hangi detarjan veya yumuşatıcıyı kullanıyorsunuz bir de ütü konusunda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum

kızlar bende çantamıza şunları koydum..

bebeğime..
3 zıbın
2 takım
3 çorap
ağız bezi
eldiven
bideron
emzik
bebek bezi
pişik kremi
2 battaniye
pamuk
ıslak mendil

kendime...
havlu
şampuan
3 kilot
2 sütyen
ped
terlik
çorap
tarak
2 pijama takımı
1 gecelik
sabun
kağıt havlu
makyaj malz

az ve öz, gayet iyi bir liste olmuş. Bu arada ben bebiş için şu hastane çıkışlarından aldım. onun içindekiler yeterlidir degil mi? extra olarak takım almama gerek var mı?

canım o hastane çıkışı yeterli değil.dışarıdan set almadan kendin aynı malzemelerden bir daha aynılarından koy.ama set alma en pahalıları bile adi oluyo..

Bende iki çanta hazırlamayı düşünüyorum. Kendim için ve bebek için. Bebek kıyafetlerini ve gecelik-sabahlıkları falan ne kadar geç yıkarsam o kadar iyi diye düşünerekten ağırdan alıyorum. 34. haftadayım şu anda 11 eylül doktorun verdiği tarih. Hacı şakirin toz detarjanını aldım geçen hafta Carrefourdan bir de dalinin yumuşatıcısını aldım. Aslında Dalinin de toz detarjanı vardı ama çevremdeki deneyimli anneler hep hacı şakir dediğini için onu tercih ettim. Hastane çıkışını falan yıkadıktan sonra ütülesem mi diye düşünüyorum. Sizler neler yaptınız? Hangi detarjan veya yumuşatıcıyı kullanıyorsunuz bir de ütü konusunda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum

canım şimdiden hayırlı doğumlar.çantanı hazırla yıkanacakları ütülenecekleri şimdiden ayarla.ğeç bile kalmışsın.insan oğlunun başına ne gelecek belli olmuyo.ben 35 haftalıkken hastaneye yatmak zorunda kaldım.ve doğuma kadar çıkamadım.allahdan daha önce hazırlamıştım.bu arada bebğin kıyafetlerini yıka ve ütüle.ama illada deterjan bulmaya çalışma neyle başlarsa onu nla ğidiyor.o yüzden kendinin normal kullandığın deterjanınla yıka ben öyle yapıyorum.ama illa alacam diyosan hacışakir ğüzel.makina için olanından al.birde bebeğin kıyafetlerini yıkamak için çamaiır filesi lazım.yoksa makinada ağzı yüzü bir yana ğidiyor çamaşırlarn.

evet kızlar şimdi size bir öneride bulunacam.ben yaptım çok rahat eetim bebğimde çok rahat etti.hastaneden çıknca birde sezeryanle oğum yapınca insana zor oluyor bbeğin her ağladığında onu beşikten almak geri yerine koymak.birde herzamn birileri olmuyor.yanımdada yanına alıncada insan korkuyo zaten kuş kadarlar.ezerim düşer bişey olr diye.ben de kendimce çözüm ürettim.bebğime aldığım küvetin içine ğöre yumuşak bir şeyler koyup (kullanılmammış havlu)bebeğimi onun içnde yatırdım.zaten hastanedede öyle bişeyde yatırıyorlar.yatağımıda duvara dayayp duvardan tarafa küveti doydum.böyleleikle bebğimin düşme ezilme ters dönme riski ortadan kalktı.40 kı çıkan kadar orda yattı benim oğluşumö.sizede tavsiye ederim.

kızlar ben 2010 eylül annesiyim.mutlaka tayt bulundurun yanınızda.kısa olsun.akıntı çok olduğunda iç çamaşırlar pedi yeterince tutmuyor.ayrıca hasta bezi kullanırken de gerekli.ben almamıştım 2 tane çamaşır üst üste giymek zorunda kaldım.
ayrıca sezeryan olacaklar iç çamaşırlarınıı büyük alın biraz.dikiş yerine değmesin çamaşırlar.hepinize sağlıklı bebekler,kolay doğumlar.

Slm kızlar.. Benımde bı önerim var..doğum yapacağınız hastanenın doğumhane hemşirelerine sorun yanımıza ne alalım sız neler verıyorsunuz biz ne getirelim diye...ben bicok seyi onlar dedıkten sonra cıkardım..cok hafif bı cantam vardı içindekilerin cogunu kullanmadım bile..normal dogum yaptım her ihitmale karsı ıkser tane aldıklarımdan bir takım iç çamaşırı bir takım gecelik le cıktım geldım evıme rahatca.bebeğime doğdugunda gıydırmele için bır takım .. Battane vede cıkarken beım gıydırdığım hastane cıkısı vardı..bu kadar..

Back
X