2011 Eylül Anneleri

cnm benim ilk aylarda dediğin gibiydi,elleyemiyodum bile,bütünsel bi gerilme ve ağrı gibiydi. dr normal süt kanalların gelişiyor dedi. ama şimdi ağrımda yok şişkinlikte yok. beden de 80'di, 85 şuan. uçlarıda karardı ve büyüdü..
sen kistler için bi dr'a görünmende fayda var.

Kezzo canım geçmiş olsun göğüs uclarının koyulaşıp büyümesi gayet normal bir durum endişelenme ağrıyı bilemiyorum ama sızlaması göğüsünde artık süt oluşumunun başladığını gösterir çünkü benimde sütüm gelmeye başladı..

Kızlar dün şu testi yaptırdım ve hayret verecek bişey oldu..Biliyorsunuz erken doğum tehlikesiyle karşı karşıyaydım.Bebeğin kafası doğum kanalına girmiş rahim ağzı yumuşaması olmuştu..Benim küçük kızım napmış biliyomusunuz kafasını oradan çıkarıp ters dönmüş başı sağ midemin altında ayaklarıda tam idrar torbamın üstünde anlicanız tuvaletten çıkamıyom gibi bişey :)) benim son adet tarihim belli değil ultrasonda 28+5 günlük hamile çıktım kuzucum 1267 gr olmuş bütün değerlerde normal çıkmış.Çok mutluyum

Canım bende öyle düşünüyodum ama kayınvalidem tutturdu hastaneden çıktığımız gün yıkayacaz bebişi diye.

yok canım izin vermeyin enfeksiyon olunca bebek omu bakacak sen uğraşacaksın hem bebeği doğunca sadece siliyolar hastanede ..anne karnındaki o sıvının bebeğinüzerinde kalması gelişimi için çok iyiymişş onun için hastanede bile yıkamıyolar sen göbeği düşene kadar sabretsin kayınvaliden
sende sakın canını sıkma bebek senin anne sensin sen nasıl istersen öyle yaparsın

cnm beraber doğurcaz seninle.. ebeler 2 ekim,dr 1 ekim diyo. ama sezeryan olduğu için bakalım ne zaman alcaklar. oğlumu 6 gün önce almışlardı. kızlar biraz daha erken alınıyomuş..

süperrrr çok sevindim benimde 1 ekim görünüyo ama normal doğumda ....sezeryan ounca iş değişiyo vallahi dr 25 eylül dedi ama bakalım ne zaman gelcekler bıcırıklarımız
benim oğlum 42 haftalıkken doğdu ama ben hep normal diye bekledim onun için bekledim sancımda yoktu .42 haftanın son günü sancım geldi 8 cm açıklık olmasına rağmen oğlumun kafası rahime girmemiş o yüzden hemen sezeryana aldılar mecburen oldu ve 4 kiloydu benimde çatım dar sanırım ondan giremedi yavrum kanala
bakalaım bunda nasıl olcak

cnm senin kız baya haraketliymiş. içerde yer müsait herhalde.

ahahha seninki aceleci şekerim zamanından önce gelmesinde gelişimini tamamlasın inşallah öyle çıksın :) yaa biliyomusun benimkide öyleee ayakları rahimde kafası midemde sık sık tuvalte çıkıyorum sanki çıkacak gibiii geliyo bazen
maşallah kuzumaa büyümüşte kocaman olmuş annesi

Bende de son zamanlarda nefes zorluğu artmıştı hatırlarsan kaburgam çürüdü artık demiştim tevekkeli değil kafa atıyomuş demek :)) seninkide tersmi duruyo?? e normal doğum düşünüyosan ve dönmezse?? ben sezeryan olucaam için çok önemsemedim..Bu arada sezeryan olacaksan nasıl anestezi olcaksın genelmi epiduralmi?

cnm bu anestezi meselesi beni de düşündürüyor. ben bel fıtığından ameliyet olduğum için ilk doğumda belden iyneyi istemedim. ama genel anestezi de çok kötü bi şey ya. şimdilerde biraz hevesliyim belden iyneye bakalım doğumuma kadar caymam inşallah. en fenasıda uyanması,ay aklıma geldikçe korkuyorum.

benimkide ters duruyo canım yaaa dr dönünce rahatlarsın dedi benim ilk doğumumda sezeryan canım o üzden ikinciside sezeryan olacak epudural için rahat diyo arkadaşlarım benim ilk doğumda ben spinal olmuştum ve damar yolundan doğruda uyutmuşlardı ama yarım saatlik bi uykuydu oda rahattı sezerayn sonuçta ameliyat spinal epudural farketmiyo gibi geliyo bana sen nasıl düşünüyosun

Aynen şekerim benimde genel anestezi ile oldu uyanmak bi dert birde çabuk uyanamıyorsun bebeği emzirmek geç oluyor.Ben uyanırken hatırlıyorum hemşireler memelerimin uçarını çıkarmaya çalışıp bebeği emzirtmeye çalışıyolardı..Şimdi bunu kendim yapmak istiyorum anesteziden uyanmak istemiyorum bilincimin açık olmasını istiyorum bebeğimi doğunca ilk ben görmek yanağını yanağıma koymak istiyorum bu nedenle kesinlikle epidural olucam...Normal doğumda yapamam çünkü ilki sezeryandı..

özlüom vallahbillah yaa al benide hadi gezeliim sıkıldım zaten :))) ya dünden beri alttan alttan ağrım oluyor acaba baskı yapar dediği doktorun bu mu kızlarrrr, tecrübeli analar bana bişi diyiiin bacılar

cnm görmemişizdir yoksa vermezmiyiz cevap kuzum. benim ilk aylar aşırı acıdı özellikle akşamları uyurken falan, ama şimdi arada bir oluyor çok nadir dediğin gibi ağrımıyor senin tahminimce kistlerdendir. burda kimsenin senin ki gibi ağrısı yokmuş demek ki senin mutlaka doktoruna görünmen lazım önemli olabilir. halkalara gelince onlar tabiki büyüyorlar onunda doğal bir açıklaması var bebek doğduğunda o siyah renge yöneliyormuş görebilsin diye allah öyle yaratmış. Herşeyin bir açıklaması var yani. Ama ağrı olayını kesinlikle doktoruna sor cnm

sorma cnm,gözümü açıyorum karşımda birileri afallamış suratla(bizim eş dost akraba) bana bakıyolar. ağlaya ağlaya uyan. oğlum desen yıkmış hastaneyi,eldivenleri sucuk gibi yapmış açlıktan ve emmekten. beni bekliyo annesi uyancakta gelcek. geldim de noldu külçe gibiyim parmağımı dahi oynatamıyorum. annem iki büklüm çocuk tutuyo önümde emsin diye.hadi be doğurmaktan vazgeçcem şimdi..o yetmedi oğlum da gaz problemi vardı. bir daha 2-3 ay ne uyudum ne dinlendim..

özlüom vallahbillah yaa al benide hadi gezeliim sıkıldım zaten :))) ya dünden beri alttan alttan ağrım oluyor acaba baskı yapar dediği doktorun bu mu kızlarrrr, tecrübeli analar bana bişi diyiiin bacılar

Evet canım artık bebeğin kafası baskı yapmaya başlar tuvalet nöbetleri ile devam eder vurdukça artık bu hoş bir duygu değilde acıya dönüşebilir :))

İşte genel anestezi hiç güzel olmuyor...

Sezeryanın iyi bir tarafı yok tabi ama epidural kötünün iyisi gibi geliyo ben anesteziden uyanmaktan nefret ettim resmen bebeğime bakmak için bile gözlerimi zor araladım sadece öpebildim ve o muhteşem kokusu burnumda kaldı :)) o kadar... uyanınca tabi başka ama ben hemen emzirmek istiyorum birde o yüzden epidural olmak istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…