yok canım izin vermeyin enfeksiyon olunca bebek omu bakacak sen uğraşacaksın hem bebeği doğunca sadece siliyolar hastanede ..anne karnındaki o sıvının bebeğinüzerinde kalması gelişimi için çok iyiymişş onun için hastanede bile yıkamıyolar sen göbeği düşene kadar sabretsin kayınvaliden
sende sakın canını sıkma bebek senin anne sensin sen nasıl istersen öyle yaparsın
sorma cnm,gözümü açıyorum karşımda birileri afallamış suratla(bizim eş dost akraba) bana bakıyolar. ağlaya ağlaya uyan. oğlum desen yıkmış hastaneyi,eldivenleri sucuk gibi yapmış açlıktan ve emmekten. beni bekliyo annesi uyancakta gelcek. geldim de noldu külçe gibiyim parmağımı dahi oynatamıyorum. annem iki büklüm çocuk tutuyo önümde emsin diye.hadi be doğurmaktan vazgeçcem şimdi..o yetmedi oğlum da gaz problemi vardı. bir daha 2-3 ay ne uyudum ne dinlendim..
Evet canım artık bebeğin kafası baskı yapmaya başlar tuvalet nöbetleri ile devam eder vurdukça artık bu hoş bir duygu değilde acıya dönüşebilir :))
Kızlar ben hemşireyim ebelikten pek anlamam ama ameliyat konusunda bilgim var.Ben epidural normal düşünüyorum ama sezeryan olacak olursamda genel anestezi ile olmam.Genel anstzi de solunum sistemini tamamen durdurup boğazdan akciğere bir boru sallıyolar.Solunumun geri gelmemesi riski de var.Beyinin biir süre oksijensiz kalma riskide...Ayrıca sersemlik cabası kalkıp kim emzirecek bebeği...Ayrıca artık anestezi doktorları da kendi doktorlarımızda genel anesteziyi pek tercih etmiyolar.
Benim 2 arkadaşım da epidural sezeryan oldular ve çok memnunlar bence genel anesteziyi kesinlikle düşünmeyin arkadaşımın doktoruda asla genel anestezi önermem çünkü bebeğe geçiyormuş o verdikleri narkoz vebebek için hiç de iyi değilmiş doktoru bu şekilde söylemiş. Bence artık epidural diye bir nimet varken genel anestezi düşünmeye hiç gerek yok berbat bişi olsa gerek. Ben epidural normal olucam inşallah ama olamazsam da epidural sezeryan olucam ikisinden biri olacak allahın izniyle. Tabiki normal doğumu ağrısız yaşamak en büyük isteğim umarım öyle olur
Kızlaar bende şimdi tüylü tüylü böyle değişik bi yün var 10 adet beyaz ama ben bunu düz örgü örmek istemiyorum böyle delikli delikli bişi olsun istiyorum nasıl örücem hiç bilmiyorum düz ve tersten başka netten bakayım dedim adınıda bilemedim böyle delikli güzel bişi geniş olacak onun bir adı var mı ya bana yardımcı olur musunuz bebeme battaniye örmek istiyorum çok heveslendim heheh
Yoook tabiki ben ne dersem o olacak canım.Yoksa terör estiririm valla kovarım hepsini :95:
cnm sen hala evdemisin. yani doğum iznine çıktın mı?
inan yardımcı olmak isterdim ama çok beceriksizim...şimdi bildiğini de unutma...
Kızlaar bende şimdi tüylü tüylü böyle değişik bi yün var 10 adet beyaz ama ben bunu düz örgü örmek istemiyorum böyle delikli delikli bişi olsun istiyorum nasıl örücem hiç bilmiyorum düz ve tersten başka netten bakayım dedim adınıda bilemedim böyle delikli güzel bişi geniş olacak onun bir adı var mı ya bana yardımcı olur musunuz bebeme battaniye örmek istiyorum çok heveslendim heheh[/QU
canım delik işi battaniyelerde pek kullanılmıyor ama sen bilirsin eğer tüylü bir ipin var ise pek bilmeyen için kesme şeker modeli ör sonra da karelerden düz olanların içine tuhafiyeden beğendiğin bir renkte minik çiçekler al ve üzerine dik kenarlarınıda tığ ile geç ve kurdela geçir bence güzel olur.. Bu linke bak bi El Örgüsü Bebek Battaniyesi Modeli | Gülselim
:)) ozaman bilenler bana anlatsıın . ben 2 hafta sonra çıkıyorum canım izne, şimdi işteyim. Ama erken çıkıyorum . Sen naptın sende 32 de mi çıkacaksın tatlım?
hımm ne güsel benim patron hiç git de uzat ayklarını demiyo..yakında yatılıya kalcamm..
bende 32 de çıkıcam bi problem olmazsa. dr 1-2 ağustos gibi veririm dedi.
kızlar doktorumu aradım karnımda batma hissi ve ayaklarımda sık sık kramp olduğunu söyledim bana calcimax d3 diye kalsiyum ilacı verdi.offf sevmiyorum ilaç kullanımını varmı kalsiyum ilacı kullanan aranızda.yoksa kullanmasammı:) ama doktor mutlaka al bebek bi şekilde kalsiyumu alırda sen kalırsın dedi
bunun için sadece kalsiyum değil magnezyum da veriyorlar. Eğer doktorun verdiyse tabiki kullanmalısın onu ilaç olarak görme kalsiyum ihtiyacı takviyesi olarak gör sonuçta ilaç yerine geçmiyor. Sen hergün kalsiyum almıyorsan eğer ilaç içmen iyi olur .Bana dktorum kalsiyum vermedi sadece magnezyum verdi genellikle kramplar magnezyum eksikliğinden de oluyor. Ben elevit, demir hapı ve suda eritilen magnezyum ilacı içiyorum başka bişi içmiyorum cnm sen iç sakın ihmal etme
kızlar doktorumu aradım karnımda batma hissi ve ayaklarımda sık sık kramp olduğunu söyledim bana calcimax d3 diye kalsiyum ilacı verdi.offf sevmiyorum ilaç kullanımını varmı kalsiyum ilacı kullanan aranızda.yoksa kullanmasammı:) ama doktor mutlaka al bebek bi şekilde kalsiyumu alırda sen kalırsın dedi
özlüom vallahbillah yaa al benide hadi gezeliim sıkıldım zaten :))) ya dünden beri alttan alttan ağrım oluyor acaba baskı yapar dediği doktorun bu mu kızlarrrr, tecrübeli analar bana bişi diyiiin bacılar
ahh canım benim çokmu sıkıldın burda olsaydın yada ben orda olsaydım addalara gidersik senlee :)) evett canım baskı yaptığı için oluyodurrr o ağrı ya gultacla ben napalım bizimkiler ters duruyo bidee ayakaları dışarı çıkcak gibi tepiyolarrr :)))))))))
Sezeryanın iyi bir tarafı yok tabi ama epidural kötünün iyisi gibi geliyo ben anesteziden uyanmaktan nefret ettim resmen bebeğime bakmak için bile gözlerimi zor araladım sadece öpebildim ve o muhteşem kokusu burnumda kaldı :)) o kadar... uyanınca tabi başka ama ben hemen emzirmek istiyorum birde o yüzden epidural olmak istiyorum..
ooo canım benim ne güzel olurdu valla billa gezmekten bizim bebeleri unuturduk kısneyse şimdi iyiyim mamamı yedim babamızı bekliyoruz bide bnm ufak bi çileğim var o terrier cinsi bir köpecik onunla oturduk tv izliyoruz bebem ben ve çilek . ya canım çok 3 ü bir arada çekti hamişliğimin 3. ayında mı ne 1-2 kez içmiştim dayanamadım bitane yaptım şimdi kendime bi zararı olmaz heralde bitanecik şeyden o kadar da değiil :)bnm kızım başladı oynamaya bnm kız gündüz duruyor akşam coşuyor buda güzel valla kahvemizi yudumlayalm hadi göbelerimizi attıralım elifimm hahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?