2011 Eylül Anneleri

canım bazı doktorlar epidural normali ilk doğumda yaptırmıyolar ilkinde ıkınmayı bilmiyosun diye öyle duymuştum ben bide o iğne zaralı diyen var ama bilmiyorum tabi benim iğne fobim oldugu için heralde ben epidural olamam sezeryan olursa napcam bende onu düşünüyorum genel anestezi bebek için sakıncalıymış çünkü ((

hoşbulduk canım haklısın sonuna kadar belli olmaz daha.geçen hafta kontrolde doktorum ters durduğunu söyleyince biraz tedirgin oldum.hergün anlamaya çalışıyorum acaba döndümü diye.ama haklısın çok kafaya takmamak gerekiyo.İnsallah Rabbim kolay doğumlar versin hepimize

kızlarr 2 gün önce doktora gittim ben böle bi doktor görmedim ya keşke Ankarada doğum yapsaydım dedirttii bana bi ilgili herşeyi anlattı her soruma uzun uzun cevap verdii.bu arada oğluşum 4 gün geriden geliyodu 1 hafta öne geçmiş herşeyi çok normal dedi böle giderse yaklaşık 4 kilo doğar dedi ultrason cihazı çok ii değildi ama olsun bizimkiş doktor teyzesine bi yumruk salladı hareketli bi bebek dedi doktor ama normalde çok hareketli de değil dedim o günden güne değişir dedi.şimdide anasının karnına dayadı bi yerlerini karnımı yamultmakla meşgüll

canım ıkınma hissi gelmiyo dedi acı olmadığı için bebekte vajinada kalmak zorunda kalıyo dedi bebek için riskli dedi ne bliyim bnede krktum

banada doktorum seni hemşireler yönlendiriyorlar çok basit ve kolay dedi ben şimdiye kadar hiç zor diyn duymadım zaten ıkınma hissin de yok olmuyormuş sadece ağrıyı kesiyormuş. İğne zarar lı olsa hastanemdeöyle birşey yapılmazdı aksine normal ağırılı doğum yapılmıyor burada dedi doktorum bence o ağrıyı çekmektense ufacık bir iğne ısırığı onun yanında vızıltı gibi kalır diye düşünüyorum :)) zaten sezeryanda olsa epidural olunca iğne yapıyorlar iğne öyle korkulacak birşey değil içinden 3
5 kiloluk birşey çıkıyor onun yanında iğnenin 0,1 mm lik bir kalınlığı büyük olmasa gerek
Ağrısız bir nimet geliştirilimişken ağrı yaşamak bana göre değil tabiki tercih meselesi, internette araştırırsanız epiduralin doğumu daha da kolaylaştırdığı yazıyor , neyseki hastanemde epidural olmak şart bu nimet bence o ağrıyı çekmenin ne anlamı var. İnşallah herkes için hayırlısı olur bde doktorum 4 kilo ve üzerinde de sezeryan oluyor dedi. Bakalım kısmetimizde ne olacak inşallah bir anda kurtuluruz hepimiz

inşallah canım ben zaten daha doğumu konuşmadım doktorumla hepimiz hayırlısıyla kurtulalımda öyle böyle olmuş bi önemi yok

canım ıkınma hissi gelmiyo dedi acı olmadığı için bebekte vajinada kalmak zorunda kalıyo dedi bebek için riskli dedi ne bliyim bnede krktum

Canım ıkınma hissi kabolmaz ama bazı doğumlarda azalabiliyo oda verilen ilacın dozundan kaynaklanır.Anestezi doktoru önemli burada yaş,kilo sigara,vb... durumlara bakarak ayarlanır dozu. Önceden epiduralde tecrübesizdi doktorlarımız şimdi birçok ilde birçok tecrübeli anestezi dr.var. Birde doğum doktorunuz anestezi doktoruna güvenmeli Güvenmiyosa sizi ona emanet etmez. Birde bir çok anne ıkınmayı gerçekten bilmiyo ıkın denince direkt bağırmaya gücünü ses tellerine aktarmaya çalışıyo. Normal doğumu çok görmüş biri olarak söylüyorum;tek yapmamız gereken bizden istenenleri doğru anlayıp o an uygulamak.

kızlarrrrr ben çatladım bu hafta ince ince hiç beklemiyodum krem falan kullanıyodum ama son 1-2 haftadır sıcaklardan dolayı sürmüyodum. boşa gitti emeklerim sizde var mı çatlak

Canım ben 31haftamdayım.Hergün duş alıp sürüyorum Malum Antalya sıcağı Birde cilt durumuna göre değişiyo,kuru ciltlerde çabuk çatlıyo.Ben hergün bebe yağı sürüyorum çatlamadı.
bende hergün banyoda bebe yağı, çıkıncada çatlak kremi sürüyordum. sıcaklardan yapış yapış oluyorum diye bırakmıştım. nerden bilebilirdim. ne kaşıntı ne acı hiçbişey hissetmedim bi baktım karnım kırmızı kırmızı çizilmiş. şok oldum dikkat edin kremlere devam

canım bende çatlak önleyici krem kullanıyorum ama az da olsa var çatlak olcak olduktan sonra ne kullanırsan kullan oluyoo az da olsa

canım bende çatlak önleyici krem kullanıyorum ama az da olsa var çatlak olcak olduktan sonra ne kullanırsan kullan oluyoo az da olsa

ama o kadar araştırdım, bebe yağları, bitkisel yağlar, çatlak kremleri 3. ayımdan başladım kullanmaya olmasaydı keşke neyse yapacak bişey yok çatladım artık ne olsa acaba kullanmaya devam etsem mi yoksa toptan bırakayım gitsin ne dersiniz:)

evet cnm ıkınma hissi kaybolmuyor sadece sinirleri etkisiz hale getiriyor kasları etkisiz hale getirmez mesela diş çektirirken veya bir operasyon sırasında nasıl yapılanı hissediyoruz ağzımızı kasıyoruz ama hiç acı hissetmiyoruz tıpkı böyle birşey. Artık epidurali zararlı diyen bir doktor bence ya anestezistine güvenmiyordur yada gerçekten o konuda cahildir. Çünkü ben İzmir de hiç böyle diyen bir doktor görmedim ve duymadım.Olanlar varsa da ben dinlemezdim zaten
Benim halam da doktor ve asla zararlı birşey yok dedi anestezist çok önemlidir sadece dozajını iyi ayarlamalı ne az ne çok vermeli, tecrübeli hastaneler zaten bu konuda sorun yaşamıyor..

bende bebek yağı kullandım başından beri 1 aydırda bi krem kullanıorum cildiye dokotru vverdi ama bana keşke bebek yağı yerine badem yagı kullansaydın dedi.ama bırakma bence çok pahalı kremlere gerek yok bebek yağı badem yagı daha mantıklı gibi.

kızlarrrrr ben çatladım bu hafta ince ince hiç beklemiyodum krem falan kullanıyodum ama son 1-2 haftadır sıcaklardan dolayı sürmüyodum. boşa gitti emeklerim sizde var mı çatlak

sürmediğin için büyük ihtimalle gerilmiştir çatlamıştır. Ben hep sürdüm badem yağı falan böyle karışık yağlar yaptırdım aktara onu sürüyorum hep duştan çıkınca . Memelerimin orta iç kısmında biraz çatlak oldu. Eğer çatlayacağı varsa sürsende oluyor canım ama doğumdan sonra dermatoloğa gidip sana ilaç verip en aza indirebiliyormuşsun o görüntüyü. Çatlaklar alınan kiloyla çok alakalı. Benim memelerim bir anda büyüdü ve çok büyüdü o yüzden çatladılar zaten, ama kiloylada çok alakalı tabiki ve kesinlikle genetik ve yapısal annende varsa sendede oluyor benim annemin ilk doğumunda yani bende hiç çatlak olmamış ama bende memelerde çok az oldu öyle abartı bişi değil ama tabi insan rahatsız oluyor bence doğal yağlar sürün derim, ama ne kadar da sürsen eğer çatlayacaksa çatlar önüne geçemeyiz. Dediğim gibi doğumdan sonra dermatologla görüşeceğiz artık çatlak için

hosbulduk canım benim.iyiyim cok sukur tatlım sen nasilsin?Arda nasıl?son gune kadar calıstık kızımlaokullar tatil oldu evdeyiz artık.
amın canımmm benımmmm.cumlemız insallah .

Slm kızlar.Bebişlerinize yatak olarak neler aldınız?Benim evim küçük oyun parkı mı yoksa küçük beşiklerden mi alsam kararsızım.Hastne çıkışında hemen neler gerekli?Offff 31. haftamdayım heyecan bastı.Bir taraftan dr. telaşı.ankara dadoğum yapıcam.Ama Iğdır da yaşıyorumKendi dr.um çok iyiydi ama maalesef doğumumda burda olmayacak.İnş.herşey yolunda gider.Kafamdaki soru işaretleri biter.Rabbim herşeyin hayırlısını versin.Kolaylaştırsın zorlaştırmasın inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…