2011 Eylül Anneleri

basur ve fissür canıma okudu ben nasıl doğum yapacağım diye düşünmeden edemiyorum.
ayıptır söylemesi sabah wc ye çıkmaya çabaladım artık kan boşaldı o kadar makatım kötü. ne yapacağım ben yaa?

Canım Geçmiş olsun. Doktorun biliyomu durumunu suya oturmayı falan dene belki rahatlatır. Kabız yapacak şeyler yeme çok su iç.Bu arada 32 haftalıksın doğum sezeryan mı olcak?

Canım Geçmiş olsun. Doktorun biliyomu durumunu suya oturmayı falan dene belki rahatlatır. Kabız yapacak şeyler yeme çok su iç.Bu arada 32 haftalıksın doğum sezeryan mı olcak?

çok saol ... doktor durumu biliyor canım benim. bekarlıktan beri fissür durumu hep vardı katı yada sıvı fark etmiyor neden dersen yara iyileşmeden hergün wcye çıkıyorum ve bugün artık kan boşaldı birde sanırım bebekte bası yapıyor ters durduğundan dolayı. günde 3 litreye yakın sadece su içiyorum bunun yanı sıra cacık ayran ve meyveye düşkünüm ekmek çok az tüketirim zaten. hamilelik boyunca 1-2 kere kabızlık çektim. çok yumuşak çıkıyorum ama faydasız. doğum şeklim henüz belli değil. ilgin için saol tatlım

bende hafif depresif- melankolik bi hale büründüm tek değilim demek. bu forumun en çok bu yanını seviyorum bana yalnız olmadığımı hissettiriyor. gel-git bi ruh halim var

bende hafif depresif- melankolik bi hale büründüm tek değilim demek. bu forumun en çok bu yanını seviyorum bana yalnız olmadığımı hissettiriyor. gel-git bi ruh halim var

Canım yaaa sorma dün kociş işten geldi bende yattım ağlıyodum. Bana neden böyle üzüyosun kendini,bebişimizi dedi,sen anne olacan toparla kendini dedi
benden tık yok.. baktı adamcağız yemek te yok mutfakta,ben depresyon takılıyorum Tost yaptı geldi bebiş aç kalmasın diye. Ben de oturdum hem ağladım hem yedim. Neden böylesin aşkım derken ben 'gitt başımdannn 'diye bi cayırtı koparmışım adam korktu gitti salona.
Canım benim adamcağızda nasıl davranacağını şaşırdı. Kızlar kendimizi toparlayalım diyorum ben bu psikolojiyle bebek bakılmaz. Güçlü olalım ki bebişlerimiz güçlü görsünler,tanısınlar annelerini

Canım kıyamam ben sana...Çok zordur eminim ...Karpuz kavun falan bol ye kabız olmamalısın..Çok geçmiş olsun...

ben de eylül annesi olcam inşallah tabi.30.haftamdayım ve denize gitmeyi planlıyorum.acaba dikkat etmem gereken bir şeyler var mı?yardımcı olabilir misiniz bana?kakao yağı sürsem yeterliolur mu acaba güneş kremleri organik değil sonuçta(

cnm geçmiş olsun kıyamam ben sana,çok zor bi durum ablamdan biliyorum,ne yapsan faydasız,geçmesini bekliycen.. dr un bebişe zararı olmayan krem felan vermedi mi..en azından acını dindirir bi nebze..

cnm ben de bugün 29+0,tabii ki ağırlaştım biraz fazla kilo almışım apışa apışa yürüyorum.sabah sağ kasığımdan başladı ağrı boşluğuma kadar ayağımın üstüne basamadım. sonra dinlenince biraz geçti.. şimdide içimde sanki ip çekiliyo gibi oluyor..ama endişelinicek bi şey yok ağrılar şiddetlenmedikten ve leke gelmedikten sonra bide tansiyon iyiyse dr normal diyo,vücut doğum hazırlığı yapıyomuş..
deniz deme bana cnm izmir de şuan nem oranı çok yüksek mi bana mı öyle geliyo bilmiyorum, denize gidemedik eve gidiz buz gibi duşa gircem ...yoksa çatlıcam şimdi..herkez denize gitti bi ben kaldıım bi pazarım var onuda hasta olurum diye cesaret edemiyorum.. yalnız değilsin yani arkadaşım...

mrb güzel annecik,
dr una sormadan gitme derim ben.. benim dr'um denizi önermiyo çok kalabalık olmıycak ve belediyenin temizlemesinden emin olucakmışın. yani ada'ya gidip önce belediyenin fen işlerinden bi yerden temiz raporu felan alcaz herhalde...
havuzu önerdi oda klor mu ne kokusunu duycakmışım ki sağlıklı olsunmuş... eşimde de bende dr dinledikten sonra gitmemetye karar verdik... ama başka dr önerebilir. tamamen göreceli, aslında yüzmek faydalı ama güneşin etkili olmadığı saatlerde tabii..

Selamlar,

Kakao yağı, hiç bir koruma faktörü içermediği için güneş ışınlarındaki zararlı bileşenlere maruz kalmanı engelleyemez. Oysa koruma faktörü yüksek (25 ve 30 arası) ve kaliteli bir güneş kremi seni de bebeğini de korur. Normal şartlar altında dahi, fazladan güneş ışını yemek canımızı yakarken, hamilelikte çekilecek dert değildir. Yüksek faktörlü ve kaliteli kremler anti-allerjiktir ve zararlı kimyasallar içermezler. Aksine seni kansorojenlerden korurlar. :) Sevgiler, güneşin tadını çıkartman dileğiyle.

Sevgili güzel annecikler :)

Doktorum ve doktor olan eşim, havuzdan ziyade denizi öneriyorlar. Çünkü denizde, -eğer temiz ve atıksız bir sahilse- devamlı olarak su sirkülasyonu oluyormuş. Oysa, havuz suyu genital floramızı yani özel yerlerimizdeki faydalı bakterileri öldürerek mantar, idrar yolu enfeksiyonu gibi problemlere yol açabilirmiş. Ama denize girsek dahi, sudan çıkar çıkmaz; çirkindi güzeldi demeyip bikini altımızı/ mayomuzu değiştirmeliymişiz. Ve önlem olarak, hekimimizin önerdiği mantar önleyici pomadı duş sonrasında uygulamakta fayda varmış. Ben yaz başından beri her fırsatta yüzdüm. Deniz suyundaki tuz, ödemi atıyor ayrıca. Çünkü tuzu içerden alınca şişlik yaptığı gibi, dışardan uyguladığımızda şişliği engelliyor. :) Allah'ım her şeyi mükemmel bir dengede yaratmış ne diyeyim

ayy canımm kıyamam bendede basur var ben daha önce forumdada söylemiştim ben basurumu acı yiyerek yok ettim çünkü acı yediğim zaman ishal gibi oluyorum ama bu herkeste değişir tabi kabız olanda olabilir. Bunu eşimin babannesinden duymuştum, ameliyatlık haldeyken acı yiyerek basurunu yakmış ve doktor inanamamış, bence biraz acı yemeyi dene hem ishal oluyor insan hemde orayı bi kaç güne yakıp bitiriyor. Yani ben inan ki acı yiyerek kurtuldum biraz bişi olsa hemen acı yerim ve dzeltirim

Evet canım çk haklısın zaten normal şartlarda bile havuz sağlıklı birşey değildir. Herkesin içine girdiği aynı su ve tuzsuz klor olup olmadığıda kesin olmuyor ne yazık ki. Tuzlu su herzaman mikropları öldürür. Hatta vücuttaki yaraları bile iyileştirir hızlı bir şekilde.Körfez suyu ve pis deniz suyu olmadıktan sonra denizin hiç bir zararı yok. Zaten doktorumda hiç birşekilde zararlı demedi. 50 faktörlü güneş kremi kullan v güneşe çıkma istediğin kadr yüz tabi saatlerce değil dedi
Güzel yazın için de ayrıca teşekkürler. Bizi bilgilendirdin canım..

Sevgili Eylül Anneleri,

Doğumdan önce kaç kiloydunuz? Kaç kilo aldınız? Nasıl bir doğum tasarlıyorsunuz?

Kestane kebap, acele cevap

Doğumdan beri toplam bugün itibari ile 9 kilo almışım doktorum çok dedi, biraz moralini bozayım senin dedi :))) böyle giderse 15-20 ile tamamlarsın dedi ama biliyorum ki klasik abartıyor beni kendimi frenlemem için :))) ah bu doktorlar yok mu :) İnşallah epidural normal doğum istiyorum tabi son zamana kadar kısmet bu işler. Allah hayırlsını versiiinnn.

huuuuu kızlarr nabersinizz valla sıcaklardan nefes alamıyom temizlikk yaptık kocacımlaa kaç gündür ancak bitti bi perdelerim kaldı..... almış başını gitmiş topiğmizz hergün meraktan girdim okudum ama yazamadım kusura bakmayın gizemimmmm ben buralardayım kuzumm derin temizlik yapayım dedim çünki sıcaklar başladıı önümüz ramazan sonrada doğum yapamam belki diye şimdiden yaptım ama yinede doğumdan önce üstünden geçerim hepinizii çooooooooooooooook özledim nurcancım geçmiş olsun canım aman dikkat et kendine

mrhb arkadaşlar ben bişey sorucam iki gün önce tetenoz,aşımın ikinci dozunu yaptırdım, ama iki gündür çok kötü agrıyor morarmada oldu küçükte olsa, hemşire olabilir demişti ama bukadarı normalmi, sizde böyle bi sorun oldumu, ilk iğnede agrımıştı yine ama bu kadar olmamıştı

Sevgili Eylül Anneleri,

Doğumdan önce kaç kiloydunuz? Kaç kilo aldınız? Nasıl bir doğum tasarlıyorsunuz?

Kestane kebap, acele cevap

selam canım doğumdan önce 49 kilo idim ama mide bulantılarımdan dolayı 46 ya kadar düştüm sonra kilo almaya başladım şuanda 55 kiloyum... benim ilk doğumum sezeryan olduğu için sezeryan olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…