2011 Eylül Anneleri

bencede hata etmişin ödemden ayakları şişenler yemekten mi ayakları şişyor düşün bakalım. Bana yemem gerektiğini doktor söyledi kan şekerim düşük . 2-3 saat aç kalırsan bayılırsın dedi kan şekerim düşük olduğu için aralarda yemeye mecburum. Senin sandığın gibi de doymak bilmeyen obur değilim yani.

Canım ya harika okuyunca bir an kendimi hayal ettim , zaman daralıyor inşallah Allah bize de o günleri nasip etsin canım. Ama 24 saat sancı çekip sonrada doğuma almarı çok kötğ olmuş keşke doktorun sezeryan dediği zaman hiç suni sancı vermeselermiş boşuna. Neyse hepimizin kaderinde ne varsaonu yaşayacağız. Allah yardımcımız olsun

günaydın kızlar.... bu gün keyfim yerinde dün dr güzel şeyler söyledi.. kızım 28 haftalık ve 1,215 kg....:)))
bende 2 kg almışım.. merak ettim hep yazdınız ama bebişlerin haftasını ve kilosunu yazalım mı? dr ii dedi ama bana sanki kızım minik olcak gibi geliyor..

Kızlar hepinize günaydın , bugün erkenciyim çamaşırlarımı yıkadım , çarşaflarımı değiştirdim pekmezimi içtim kan ilacımı içtim şimdi bekliyorum 1 saat dolsun kahvaltı yapacağım malum aç karnına olmak gerekiyor kan ilacını içince. Benim yavrucuğum sabah 5 de kıpır kıpırdı annesinin nurtanesi, bu arada kızlar akşam incir reçelini izledim sonunda çok ağladıım ya ne güzel ne değişik bir filmmiş sizde izleyin , ben böyle ağlamazdım demek ki anneliğe geçiş zamanında böyle duygusal oluyor insan ben face grubuna gideyim . Öptüm sizi tontişler , bu arada Nurcan yok ne zamandır onu merak ettim yaa Nurcaaan buralardaysan bir ses ver merak ediyoruz ama artık yaaaa

yaaa bende gezmek istiyorum artık...:84: herşeyi izne bıraktım inşallah bi aksilik olmaz.. been izmirdeyim...forum bornovayla aynı mı acaba..

Günaydın kuşum hoşgeldinn , ben yerim senin o miniğini oy oy maaşallah , doktor güzel şeyler söylediyse hiç endişe etme , annesine babasına göre doğar oda , ben geçen cuma gittim canım o zaman 31+5 idim, bebişimin kilosu da 1.850 civarıydı yani 800 küsür tam unuttum şimdi ama doktor normal dedigayet gününde gdiormuş çok şükür. Bende 1,5 kilo almışım şu ana kadar da toplam 9 kilo almışım ama doktorum kızıyor bu kadar çok alırsan 15-20 yi tamamlarsın diye meeğersem şaka yapıyormuş eşime göz atmış hahaha
Bu arada benimde 28 haftalıkken 1.300-400 gbii bişiydi canım endişe etme bebiş sağlıklı doğsun, ne kadar çok kilolu doğarsa o kadar sağlıksız olurmuş diye duydum ben, şeker hastalığı olanlar biliyorsun 3,5 kilodan fazla doğuruyorlar o da bebek için çok tehlikeli az olsun bizim olsun, doğunca dobiş yaparız biz onları

cnm hoşbulduk...güzelim senin bebiş tontoş olcak herhalde.. maşallah allah nazardan saklasın, sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin. benim içime doğan olur.. yolda cılız kız çocukları görüyorum böyle minyon bişey içim kabarıyor resmen..sanki kızımda öyle olcak gibi geliyor. eşimle aynı boydayız pek uzun sayılmaz,görümcem de kısa,genetik olarak da pek ihtimal vermiyorum.. bu arada oğlum 3,75 kg doğdu. 1. ayın sonunda 6,10 kg olmuştu..çatlıyodu ağlamaktan sütüm gazlı ve yağlıymış,vücut 1 ayda okadar gelişirse ağlarmış çocuk.kolik sancısı olurmuş. buradan ilk gebeliği ve oğlu olcaklara duyrulur...kolik sancısı bi araştırın netten... dayımızda uzun iri yarı bişey oğlum da ona çekmiş..ama sanki oda şimdilerde babasının fiziğini andırıyor ama bakalım nasip artık...sağlıklı olsunlarda gerisi hikaye...

Ayy bende anlatcam doğum hikayemi..

16 temmuz 2006 ... son kez doktora gidiyorum son ana kadar normal doğum için bekliyorum ama ne bir açılmam ne de sancım var..Doktorum bugünün son olduğunu gününün geçeceğini suni sancı ile doğumumu başlatmayı öneriyor ölümüne korkuyorum suni sancıdan (ondan bir ay önce erken doğum teşhisi ile hastanede yatmıştım sancı odasında suni sancı verilen bir kadın hastaneyi ayağa kaldırmıştı çok korkmuştum) kesinlikle olmaz diyorum..O zaman sezeryan olacaksın diyor kabul ediyorum..Sonra birde öğreniyorumki eşimin amcasının oğlunun hanımı ile aramızda 10 gün vardı onunla doktorumuz aynı ve oda 17 temmuz pazartesi sezeryana girecek...O gece uyuyamıyorum tabi..Sabah kalkınca ev ahalisi kahvaltı yapıyor ama ben yiyemiyorum ( son kez bebeğimle duş alıyoruz eşim son hamile günümün fotolarını çekiyor ama görseniz hayalet gibiyim :)) hastaneye gidiyoruz eşim bizi hastaneye bırakıp çiçek yaptırmak için gitti...Biz hastaneye geldik hemen yataklarımızı ayarlamışlar odamıza geçtik (diğer hamile ile ) hemen ekg ve diğer işlemler yapıldı şoktayız yarım saat içinde hemen ameliyata alınmayı beklemiyorduk diğer hamileye sonda takılmış onu götürdüler bana sonda takıldı ve babaklarımdan bişeyler sızmaya başladı sanırım altıma yapıyorum dedim.yok sana öyle geliyor dediler sonra bir baktılarki suyum patlamış..(sonda takarken patlamışlar o an anlamadım tabi..)O garip önlükle heryerimi kapatmaya çalışarak sedyeye yatırıldım..Eşim bu kadar çabuk gireceğimi bilememiş ve gelememişti..Ona slm söylemesini söyledim eltime hatım indirerek ameliyathaneye girdim..Amanallahım o ne ilgi kendimi prenses gibi hissettim..Hemşireler hasta bakıcılar etrafımda pervane korkmamam ve rahatlamam için sürekli telkin ediyorlar sonra doktorum geldi elimi tuttu ve uyanınca çocuğun kucağında olacak söz veriyorum dedi..Ameliyathaneye girdim..Ameliyathanede Kenan doğuludan Çakkıdı şarkısı çalıyordu bende artık rahatlamıştım.. Doktoruma dedimki hep kız dediniz bir oğlan çıkarsa sokun onu geri çıkarmayın herşeyi pembe aldım dedim bir kahkaha koptu herkeste :)) uyumadan haber verin dedim son duyduğum görüşürüz canım diyen anestezi uzmanının sesiydi..Beni sorgulayan adımı soyadımı eşimin adını soran seslerle uyandım..Odama gelmişim ve ayıltılıyorum müthiş bir ağrım var karnım diye bağırdığımı hatırlıyorum 2 hemşire gelip iğne yapıyorlar ve ben kuş gibi hafifim :)) biraz daha kendime geliyorum ve bebeğimi yanıma yatırıyorlar aman allahım o nasıl bir duygu!!! bu benimmi diye inanamıyorum aylarca yolunu beklediğim canım kızım bumu diyorum..Kokusunu çime çekiyorum cennet gibi kokuyor..Eşim ağlıyor herkes ağlıyor..dünyalar benim sanki ağrı sızı umrumda değil..Eşim özür üstüne özür diliyor girerken olamadığı için..Hemen bebeğimi emziriyorum göğüs ucum çıkmadığı için meleğim memeyi ağzına alamıyor hemen göğüs ucu ile çözüm buluyoruz ve ben bebeğimi doyurmanın rahatlığını yaşıyorum..Tabi diğer hamile eltim deyim artık oda elti sayılır bebekleri değişip bebeklerimizi seviyoruz inceliyoruz :))) 3 gün hastanede yattık beraber olunca çok eğlenceliydi... :)) hiç sıkılmadık..beraber yürüyüş yaptık bebeklerimize beraber baktık annelerimiz yanımızdaydı..Tabi her ikimize görmeye aynı sülale geldiği için gün içinde çok kalabalık oluyordu ama olsun.. :)) allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın..Allah kimseye aratmasın..:Ömrümdeki en mutlu andı...Şimdi 2. kızımla mutluluğumuz kat kat artacak inşallah...Hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağına alaması dileği ile..Buda benim hikayem ...

benim ilk hamileliğim hep problemliydi. hep kasıklarım ağrırdı. biraz lekem gelirdi hemen koş dr'a..o da hemen yat tvlet ihtiyacı haricinde kalkma derdi..zaten yata yata aldım 20 kiloyu.. bi bayramda bütün sülale elimi öpmeye geldi. bayramdan önce kontrolüm vardı ve yine yaram azdığı için dr yasaklamıştı..velhasıl ha düştü ha düşcek derken paşamında hiç niyeti yokken gelmeye..30 nisanda kontrole gitim.. (normalde ebelerde dr'da 7 veya 8 mayıs doğum demişlerdi..ama ben sezeryan istediğim için-belfıtığında ameliyat olduğum için kendi tercihimdi,dr normal doğum yapabilirsin dedi ben istemedim-önce alınacaktı..) ben hala izmirin ilçesinde oturuyorum,bulunduğum yerde gece acil müdahale yapılmıyor. sezeryanlarda izmir'e sevk ediliyor. izmirde özel arabayla 35-40 dk sürüyor. dr yaran devam ediyor dedi çocuğu tehlikeye atmayalım dedi ve 1-2-3 mayıstan birinde alalım dedi. eşimle düşündük bi amaca hizmet edelim dedik ve 1 mayıs olsun paşamızın doğum tarihi dedik.. hemen eve gitim herşey hazırdı zaten aldım elime telefonu hemen annelere haber verdim.. sağolsunlar uçarak gelmişler... sabaha kadar hiç uyumaduım, eşimde annemde tabii..sabah kalktım bi duş aldım bizimkiler de kahvaltı yapmadılar zaten gariplerimin yicek hali yok. neticede genel anestezi ile bi doğum gerçekleşcek.. hasteneye geldik dr saat 8:30..hemen yukarı servise çıkardılar.ben çok sakindim ama arkamdakilerin bana bakışını asla unutamam.. sakinleştiriciler,giyinmem hazırlammam ve narkoz....ben kusuyorum dediğimi hatırlıyorum doğruldum tekrar yattım mı kalktımmı hiç bir şey yok hafızamda.. 9:45 paşam gelmiş.. ben 11:45 de uyandım.. dr umu çok takdir ettim hiç bana o stresi yaşatmadı kimseyi görmedim,kimseyi beklemedim ilk beni aldı ve hayecan yaşamaya zaman kalmadı ben hemen olcağını tahmin etmedim.. ve uyanış..allahım bu nasıl bişey ömrümde iki kere yaşadım bi daha yaşamak istemiyorum.. narkoza hayır diyorum....inleyerek uyandım ne oğlum ilk halini gördüm nede giyinmesini herşey muamma... paşam açlıktan çatlamış ağlaya ağlaya..napsın annesi uyanmadı yok onu saran kokuyu aradı belkide paşam...yoğun bakımdan çıktım ama beyhudeyim odama geldim...etrafımda annem kaynanam ablam abim iki görümcem ve eşleri babam kayınpederim teyzem iki kuzenim hepsi yoğunbakımın penceresinden cee yapmışlardı zaten..ve paşamı gösterdiler. bu nasıl bi duygudur paşamı annem tuttu kucağında bana doğru verdi..ben nerde hareket etcem..külçe gibiyim.. oğlum hemen ağzıyla memeyi aradı,yok yani böyle bişey..allahım sen ne büyüksün yarabbim...daha geleli bir kaç saat olmuş kimseninkini değilde benim kokuma hemen yapıştı paşam..ve tabii ki sabaha kadar hem emdi hem ağladı...bu böyle 2-3 ay sürdü...ben paşamın kolik sancılarından nasıl bebek büyüttüğümü anlamadım,narkozdan da nasıl doğum yaptığımı anlamadım... kısacası narkozla doğum böyle garip bi şey oluyor.. herşeyden habersiz bir muamma....

doğum hikayelerini okudukça kendimi hayal ediyorum ve bi anda gözümden yaşlar dökülüverdi.hem duygusal bi yandanda ürkütücü acı çekiceni düşünüyosun bideyavrunu kucana alıp koklıcanı düşünüyosun her ikiside düşündükçe düşündürüyo.akşam olduğunda uzanırken bebeğimi daha fazla dinleme zamanım oluyo elimi karnımdan çekmiyorum .sanki elini tutucakmışım gibi.umarım güzel bi hikayede bizim olur.

sanırım en zayıfı benmki 28+0 da 1080 gr.dı doktor zayıf dedi .gelişimide 1 hafta geri haftasına göre zayıf olduu için dedi.offff süt,yumurta,pekmez,meyve hiç ihmal etmiyorum,yiyorum ama neden böyle ya

Kezzo hic sikinti etme. Bir hafta falan cok onemli bir fark degil.
En iyisi zayif bebektir merak etme:))
Gerci her annenin sikinti edecegi bir durumdur, dogal olarak.
Ama normal sinirlarda oldugu icin hiiic dert etme.
Hem zaten o olcumler dogru degil ki.
Ciktisinda bile yaziyor arti/eksi 165gr diye.
Sen beslendiginden eminsen. Cocukta bir sikinti yoksa. Hiiiic uzme kendini.
Bugun bir doktorla konustum (isim geregi onlarla birlikteyim)
doktor 'cocugunuzla konusun' dedi. Gayet normal ve bildigimiz birsey bu.
Hepimiz de konusuyoruzdur. Yalniz doktor hanim
"zil calinca 'bu zil oglum/kizim korkmana gerek yok, biri gelecek demekki' deyin
Ya da supurge calisinca 'evi temizliyorum korkma' deyin" dedi.
"Bunun gibi cocuk dogdugunda onu korkutacak seyleri elemis olursunuz"
dedi.
Denemekte fayda var:)))

sanırım en zayıfı benmki 28+0 da 1080 gr.dı doktor zayıf dedi .gelişimide 1 hafta geri haftasına göre zayıf olduu için dedi.offff süt,yumurta,pekmez,meyve hiç ihmal etmiyorum,yiyorum ama neden böyle ya

canım daha vakit var bi anda kilo alabiliyor bebekler birde yediklerinin ona çok gitmesi için sol yanına yatacakmışsın mutlaka günde iki saat eğer çalışıyorsan işten gelip 2 saat soluna yat o şekilde dinlen uyurkende soluna yat çünkü beslenme ve kan damarları sağdan geçiyormuşsağa yatarsan az gidiyormuş , ben hep ilk zamanlardan beri soluma yatıyorum belkide ondan bebişimin kilosu iyidir. Birde ekmek olarak tam tahıllı ekmeklerden ye normal ekmeklerin hiç bir faydası yok ,sen ne kadar yersen ye bebek alacağı kadar alıyor üüzlme önemli olansağlıklı olmasıdır. Soluna yatmayı ihmal etme canım eminim hemen toparlayacaktır bak kendini bende 30. haftamda 4 gün geriden gelen kızımın normal gününe geldiğini öğrendim her an herşey değişiyor merak etme

sağol canım dediklerinz aklıma yattı epeydir sağ tarafa yatıyorum solum çürüdü resmen aylardır sola yatmaktan demekki eskisi gibi devam etmeliyim umarım dediğin gibi bir anda alır benim bebişimde:)

sağol canım dediklerinz aklıma yattı epeydir sağ tarafa yatıyorum solum çürüdü resmen aylardır sola yatmaktan demekki eskisi gibi devam etmeliyim umarım dediğin gibi bir anda alır benim bebişimde:)

alır canım hiç meraklanma zaten şu sıra bi anda alıyorlar hiç endişe etme sağlıklı olması herşeyden önemlidir. Kilolu olup sağlıksız olmasındansa biraz cılız olsun ama biizim olsun dimi

Bizim 28 haftalikken kilomuz 1250 idi boyda 36 cm doktor normal bi bebek dedi de benim asil korktugum benim esimin annesi ver ablasi cam kemik hastasi esimde bisey yok bebisimiz gelmeden genetik test falan yaptirdik ama oyle az gorunen bi hastalikki tam nerde aricaklarini bilemiyolar sadece ultrasonda cok kucuk bi bebekse yada anne karninda bi kirik varsa goruyolar cok buyuk bi bebek dese icim rahatlicakkk doktor simdilik hic bi problem gorulmuyo dedi ama insan dusunmeden yapamiyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…