2011 Eylül Anneleri

benim en son detaylı ultrason için gittiğim prof. sakın orucu filan aklından geçirme dedi. Az ve sık aralıklarla ye ve 4 litre su içmeye devam dedi. Bu yüzden ben hiç deneyemiyeceğim. Deniyecek arkadaslarada Allah kolaylık versin bu sıcaklarda. Ama ileri haftalardayız bence tutmasak daha iyi havalar cok sıcak. Allah her kolaylığığı vermiş. Tutabilecek duruma geldiğimizde kaza edebiliriz...

Son düzenleme:
34 hafta da doğan bebekler genellikle hiç küveze girmeden yaşama uyum sağlıyorlarmış belkide sadece birkaç gün.
Tamamlarsak süper olur..

bugün bir aradaşım 34 haftalık doğum yaptı bebeği küveze almışlar sanırım kilosundan dolayı 1600 grmmış bebek. o yüzden ısrarla sordum kızlar demekki az kalacak bebişi küvezzde inşallah

bugün bir aradaşım 34 haftalık doğum yaptı bebeği küveze almışlar sanırım kilosundan dolayı 1600 grmmış bebek. o yüzden ısrarla sordum kızlar demekki az kalacak bebişi küvezzde inşallah

Allah yardımcıları olsun inş az kalırlar. Bebeğin dış dünyaya uyumu cok önemli. Bazıları 28 hafta da bile nefes alabiliyor ve vücut ısılarını ayarlayabiliyorlarmış. Sorun bu nefes ve ısı..

ferhatcım oruç tutmak sağlıklı insanların yapabileceği bir iştir, bir görevdir. Biz oruç tutmaktan muafız canım Allah bize oruç tutmayı emretmemiş çünkü görevimiz var bebeklerimize ve kendimize iyi bakmak zorundayız hamileyken hele son ayda bu sıcakta oruç tutmak bırak sevabı aksine hem günah hemde manyaklık olur. Sonra kazasını yaparsınız ama sakın oruç falan tutayım deme bizim bebeğimizin amnion sıvısı biz su içtikçe yenileniyor ve su herşeyden çok önemli bebeğimizin günahına gireriz. Oruç zaten ben normaldede tutamıyorum dayanamıyorum bende düşük tansiyon var herhalde bayılırım bgn dışarıdaydım 2 saat geciktim yemek yemek için başım dönmeye başladı valla allah korusun bebeme bişi olur diye ödüm kopar

amin cnm çok geçmiş olsun...inan çok üzüldüm,allah sağlıcakla bebeni kucağına almayı nasip etsin...inan düşcek denen çocuklar daha dirayetli oluyo ve sen de yaşam standartlarına dikkat ettiğin için gününü bile dolduruyolar...benim oğlum öyleydi ha düştü ha düşcek derken 38. haftayı bile dodurdu..hiç üzme kendini cnm,canı içinde olsun yeter...

Günaydın bayanlar uzun zamandır ugrayamıyordum bilgisayarımda sorun vardı tekrar aranızdayım cok gerrilere gidemedim cookk zamanımı alacak cunku umarım tum eylül anneleri ve bebişleri iyidir umarım.
ben yatısa devam yine kasılmalarım oluyor cunku serviksde de kısalma oldugunu soyledi doktorum inşallah zamanında gelir oglusum .
Face deki sayfayı ekledim benide eklerse yönetici arkadaşlar sevinirim.
en son liste olusturalım diye konusuluyordu ama yapılmamıs sanırım birbirimizden nasıl haberimiz olucak benim ikinci dogumum bu daha once mart annelerindeydim orda birbirimize telefonlarımızı vermiştik dogum yaptıgımız gun topiğinde haberi oluyordu.
Bu arada mersinde sıcaklar oyle kotuki gecen hafta fenalaştım oksijen verdiler hastanede dısarı cıkılmıyor sıcaklardan bitermi bu yaaaazzzz

kızlar kimsenin günahına girmek istemem ama tutabilir diyen dr'a da şaştım doğrusu... tam 15 saat ağustos sıcağında allah muhafaza niyetiniz varsa bile oruca başlayınca niyetlenmeyin akşama kadar ne olur ne olmaz bide bozmak zorunda kalırsınız... bu sefer 1 gün için 60 gün ödersiniz.. emziren annelere bile bebeğin rızkından kesilmesin diye oruç tutma derler diye biliyorum,kaldı ki bu hamilelik..kapalı bir kutu...kış olsa bi derece derim 12 'ye kadar uyu akşam 5'te de oruç aç bişey olmaz de ama şu an çok sıcak,süre uzun ve suuuuuuuuu çok önemli...

canım hoşgeldin aramıza çok geçmiş olsun inşallah sağsağlim zamanında bebeğini kucağına alırsın tatlım. Yat bol bol hiç yorma kendini zaten zaman az kaldı allahın izniyle kucağına alırsın zamanında inşallah.
Face de çok eğlenceli vakit geçiriyoruz senide bekliyoruz canım nick inle beraber bize haber verirsin anlarız sen olduğunu :)
Liste oluşturualım dediğin gibi insanın böyle şeylere çok ihtiyacı oluyor. Telefonlarımızı verelim birbirimize merak ettiğimiz bir arkadaşımızda var erken doğum yapmıştı bebeği nasıl kendi nasıl merak ediyoruz çünkü. Bende izmirdeyim burdada sıcaklar baya çoğaldı allah yar ve yardımcımız olsun canım..

Hosbuldum canım :) mümkün oldugunca yatmaya calısıyorum kızım ızın verdiği müddetce oda henuz 17 aylık cok ilgi istiyor.
yazdım canım facede
Evet en azından birbirimizden haberdar olmus oluruz
Çook sağol canımm inşallah rabbim hepimizin yar vve yardımcısı olsun

günaydın genç güzel hamileler inş. sorunsuz atlatırsınız son haftalarınızı ve o mis cennet kokan yavrularnızı sorunsuz alrısınız kucaklarınıza ben bugün tam 30 haftalık oldum oğluşumla sadece 10 haftamız kaldııı birbirimize dua edelim

merhaba güzel anneler çok sıcak off nasıl geçecek bu aylarda bebişler nasıl annelerini yoruyorlarmı

yaa kızlar kaç gündür nurcan yok çok merak ettim kendiside bebişide iyidir umarım nurcan bi sesver nerdesin kızzzz

Çok sağol canım yazdıkların bana moral oldu. Çünkü daha sabah tansiyonum yine yükseldi. Çok şükür şimdi 12 ye indi ama. İnş benim minik kızımda senin oğluşun gibi 38 hafta da bize sağlıkla gelir. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun..

cnm ablamında yüksek tansiyonu ve albümin vardı...o da problemli bi hamileleik yaşamıştı. doktorun istirahat verdiği bi dönemde yatarken battaniye varmış üstünde,battaniye bi şey dökülmüş oda hemen kurusun diye ipe asyım demiş,uzanınca battaniyeyle birlikte anne ile çocuk ayrılmış...kanaması geldi hemen doğuma aldılar..kızı şimdi 10 yaşında ama ablam albümin ve yüksek tansiyondan değil ihmalden erken doğum yaptı..
cnm sende içini ferah tut,çok dikkatli ol gerisi allahın dediği olur..

kızlar çamaşırları asarken çok dikkat edin mümkünse eşinize astırın..annemde kötü bi deneyim yaşadığı için beni çok tembihliyo ama bana da o seleler batıyo..yayıntı gibi geliyo,aman hadi asıvereyim diyorum balkona ama çok tehlikeli...aman dikat edin..

Ben zaten sürekli yatıyorum. İş yapmak bir yana ayağa kalkmaya korkuyorum sadece her hafta dr gidiyoruz.
Kontürollerim 5. aydan beri her hafta. Bazen bunu takıyorum kafama geceleri uykum kaçıyor. Acaba fazla ultrasona
girmek bebeğime zararlımı diye. Gerçi her yerde bilinen bir zararı yok yazıyor ama.
Her hafta gitmesem yaşadığım olumsuzluklarıda hemen tespit edip önlemini alamazdık.
En son mikro albimün bakıldı idrarda negatif çıktı. Tansiyon ve şişmelerimden dolayı.
havalarda çok sıcak bu da şişmeleri arttırıyor..Neyse Allah verecek inş kolayını. Yeterki başka sorun olmasın...

Arkadaşlar merhaba.Sıcaklarla aranız nasıl.Umarım herkesin hamişliği sorunsuz geçiyordur.Benim durumum fena kızlar çokkk moralim bozuk Bir hafta önce gece karnımda sertleşmeler olmaya başladı ben ne olduğunu anlamadım ağrım yoktu sabah baktım hala karnımda sertleşme ve tümsekler oluyor,birde vajinama baskı olmaya başladı.Doktora gittim nstde 60-65e çıkan sancılarım çıktı üstelik 2 dakikada bir düzenli.Acil yatışımı yaptılar.Serum ilaç vs.verdiler.Yenidoğan bölümünü aradılar muhtemel doğum var diye o kadar korktumki....Bir hafta kaldım hastanede dün çıktım ama kendi rızamla çıktım yani kasılmalarım tamamen geçmedi.15-20 dakikada yine sertleşme oluyor ama geçen haftaki kadar yoğun ve sancılı değil,sadece sertleşme var.Doktorum nidilat hap verdi.Çok moralim bozuk çok korkuyorum.Bana dua edin arkadaşlar bebeklerimiz zamanında sağlıkla gelsin kucağımıza

benimde yaklaşık 4 gündür karnımda sertleşme ve rahime baskı var bide kasık ağrımda oluyor bende normal diye gitmedim doktora ama şimdi korktum en iyiisi yarın gideyim sanada geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…