Hayırlı kandiller kızlar.Rabbim bu mübarek günün yüzüsuyu hürmetine bizleri affetsin beratımızı sağdan almayı nasip etsin inş.Bende yasinlerimi okudum yatsıdan sonra da tekrar dua edicem inş.Rahatsız olan arkadaşlara ve bebişlerine Rabbim acil şifalar versin.
Konuyla ilgili değil ama sanırım ben çok kıskancım.Ya da off ya ne bileyim.Sanki bebişim gelmişte onu kimseyle paylaşmak istemiyorum gibi düşünüyorum.Yani ne bileyim halaları amcası vb.(özellikle eşimin tarafı)sanki onlardan kıskanıyorum.Aman ya işte garip anlam veremiyorum Kelimelere bile dökemiyorum.Neyse hayırlısıyla gelsinde zamanında düzelirim inş.Hayırlı akşamlar...dua ile...
Awez 4 lt su verdiler dedin de, nasil yani, sasirdim?
Gunde 4lt su ic mi dediler, o sira 4lt su mu icirdiler?!
Hayırlı kandiller kızlar.Rabbim bu mübarek günün yüzüsuyu hürmetine bizleri affetsin beratımızı sağdan almayı nasip etsin inş.Bende yasinlerimi okudum yatsıdan sonra da tekrar dua edicem inş.Rahatsız olan arkadaşlara ve bebişlerine Rabbim acil şifalar versin.
Konuyla ilgili değil ama sanırım ben çok kıskancım.Ya da off ya ne bileyim.Sanki bebişim gelmişte onu kimseyle paylaşmak istemiyorum gibi düşünüyorum.Yani ne bileyim halaları amcası vb.(özellikle eşimin tarafı)sanki onlardan kıskanıyorum.Aman ya işte garip anlam veremiyorum Kelimelere bile dökemiyorum.Neyse hayırlısıyla gelsinde zamanında düzelirim inş.Hayırlı akşamlar...dua ile...
evlenmeden önce ne kadar sempatik geliyodu hepsi şimdi aynen bende sizin gibi düşünüyorum allahtan aramız çok uzak sık sık gelemezler ama bebek görmeye geldiklerinde bile napıcam diye düşünüyorum iyi yalnız değilmişim
Cnm bizimde aramız uzak ama olsun gelmeleri için bebek bahane olursa yandım..neyse alışmamız gerek sanırım sonuçta onlarında torunları.hayırlısı bekleyelim ve görelim.Umarım kolay atlaturuz Bu kıskançlığın üstüne bide lohusa psikolojisi eklenince nasıl olcam tahmin bile edemiyorumm
Canım karnımda adeta büzülüyor gibi bir his oluyordu,kaslarım sıkılaşarak bir araya geliyor gibiydi sanki ve karnım bir tarafa toplanıyordu yani normalde top gibi yuvarlak ya benim karnım toplandığında bir tarafta tümsek oluyordu sonra yavaş yavaş çözülüp düzleşiyor.Eğer karnınızda sertleşme toplanma hissi varsa ihmal etmeyin derim.
Dediğin gibi canım bu kasılmaların arada olması normalmiş ama benim iki dakikada bir oluyordu vede nstde 60-65lerde çıkıyordu sancılarım.Birde rahim ağzına baskı yapıyordu yani vajina kısmımda ağrı oluyordu.Doktorumun eğer hastaneye gelmeseydin kesin doğumla sonuçlanırdı dedi.Bir saatte dört kereye kadar olması normalmiş ama daha sık aralıklarla ve düzenli olması erken doğum habercisiymiş.Anladım canım umarım ciddi bişi olmaz senin için. Amao kasılmalar braxton hicks kasılmaları diye adlandırılanlar 20. haftadan sonra falan oluyormuş herkeste ,tabi çok kısa kısa oluyor fazla olursa erken doğum riski deniyor.. Benim de arada öyle toplanıyor gibi oluyor ama bi kaç sn sonra kesiliyor. Ben yinede doktoruma söyliyim. Ağrın yada acıma hissin oluyor mu peki? Yoksa bende olduğu gibi sadece rahatsızlık riski mi veriyor sana? Bide doktorun ne dedi canım bu kasılmalar için?
ben de eylülde doğum yapacaktım. forumu arada takip ediyordum. 6 temmuzda acil sezeryene alındım. nedeni gebelik zehirlenmesi. yazmak istedim çünkü gebelik zehirlenmesinin nasıl olduğunu internetten okumuştum ama yine de insan başına gelince tam anlamlandıramıyor. 2 aydır ayaklarımdan başlayan şişmelerim vardı. ama yavaş yavaş geiştiği için şişkinliğin artık normal olmadığını anlayamıyorsun. en son günler ellerim yüzüm ve sabah kalktığımda gözlerim bile şişmişti. şişkinlikle beraber yüksek tansiyon gebelik zehirlenmesinin önemli faktörü. benim tansiyon problemim son 1 buçuk haftada oldu. ama malesef gittiğim doktorlar ölçtüğünde düşük çıkıyordu. önce geceleyin tansiyonum düzensiz olarak yüksek çıkmaya başladı. çıkıp iniyordu. sonra son 2 gün gündüzde çıkmaya başladı. şüphelenip ölçmeseydim daha kötü sonuçlar olabilirdi. malesef işin kötü tarafı su toplamalarım sırasında hiç bir doktor önemseyip bana bu konuda bilgi vermedi. hatta bu önemli değil diyen bile oldu. önlenebilir miydi bilmiyorum. ama bilgi bile vermediler. en azında daha sık takibe çağırmalıydılar. en son tansiyonun 2 gün yükselmesi ile hastaneye başvurdum ve idrarda protein çıktı. doktor acil hastane yatışı istedi. gecesi yüksek bir ücrete. ben de devlete gittim. orada da yatırdılar. ve 3. günde tansiyonum düşmediği ve zehirlenme ilerlediği için sezeryen oldum. bebeğimle ilgili hiç bir problem yoktu, yani sancı, düşük tehlikesi.. o rahattaydı ama şimdi yoğun bakımda kuvözde. ben hastaneden 8 günde ancak çıkabildim. ama o tehlikeleri atlatabilirse daha orada. sizlerden ayrıca dua istiyorum. inşallah yarın görmeye gideceğim. inşallah iyi haberlerini alırız. size tavsiyem tansiyonunuzun takibini yapın. bu konuyu araştırın. ailede varsa yatkınlık da oluyormuş. allah her hamileye ve bebeğiyle kendiyle ilgili sağlık sorunu yaşayan kadına aileye yardım etsin inşallah.
bri şey daha aklıma geldi. ben doğumdan sonra duydum. bebeğin akciğerlerini geliştirici iğne yapıldı bana sezeryenden önce. ama duyduğuma göre daha önceki haftalarda da yapılıyormuş. bana iki kere yapıldı. daha fazla yapıldığını duydum. ne kadar doğru bilmiyorum ama daha önce daha fazla doz olarak yapılsaydı bebeğim akciğer sorunu yaşamayabilirdi. siz de bu konuyu araştırın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?