Çok geçmiş olsun.İnşallah bebeğini biran önce kucağına alırsın.Bizlerede bilgi verdiğin için teşekkürler.Ciğer geliştirici iğne doğum gerçekleşmeden 2 gün önce yapılmış olmalı.Seninde öyle mi oldu?Birde bebeğin nasıl şimdi?ben de eylülde doğum yapacaktım. forumu arada takip ediyordum. 6 temmuzda acil sezeryene alındım. nedeni gebelik zehirlenmesi. yazmak istedim çünkü gebelik zehirlenmesinin nasıl olduğunu internetten okumuştum ama yine de insan başına gelince tam anlamlandıramıyor. 2 aydır ayaklarımdan başlayan şişmelerim vardı. ama yavaş yavaş geiştiği için şişkinliğin artık normal olmadığını anlayamıyorsun. en son günler ellerim yüzüm ve sabah kalktığımda gözlerim bile şişmişti. şişkinlikle beraber yüksek tansiyon gebelik zehirlenmesinin önemli faktörü. benim tansiyon problemim son 1 buçuk haftada oldu. ama malesef gittiğim doktorlar ölçtüğünde düşük çıkıyordu. önce geceleyin tansiyonum düzensiz olarak yüksek çıkmaya başladı. çıkıp iniyordu. sonra son 2 gün gündüzde çıkmaya başladı. şüphelenip ölçmeseydim daha kötü sonuçlar olabilirdi. malesef işin kötü tarafı su toplamalarım sırasında hiç bir doktor önemseyip bana bu konuda bilgi vermedi. hatta bu önemli değil diyen bile oldu. önlenebilir miydi bilmiyorum. ama bilgi bile vermediler. en azında daha sık takibe çağırmalıydılar. en son tansiyonun 2 gün yükselmesi ile hastaneye başvurdum ve idrarda protein çıktı. doktor acil hastane yatışı istedi. gecesi yüksek bir ücrete. ben de devlete gittim. orada da yatırdılar. ve 3. günde tansiyonum düşmediği ve zehirlenme ilerlediği için sezeryen oldum. bebeğimle ilgili hiç bir problem yoktu, yani sancı, düşük tehlikesi.. o rahattaydı ama şimdi yoğun bakımda kuvözde. ben hastaneden 8 günde ancak çıkabildim. ama o tehlikeleri atlatabilirse daha orada. sizlerden ayrıca dua istiyorum. inşallah yarın görmeye gideceğim. inşallah iyi haberlerini alırız. size tavsiyem tansiyonunuzun takibini yapın. bu konuyu araştırın. ailede varsa yatkınlık da oluyormuş. allah her hamileye ve bebeğiyle kendiyle ilgili sağlık sorunu yaşayan kadına aileye yardım etsin inşallah.
merhaba eylül anneleri ben burayı sık sık takip edemiyorum...daha önce sizlerde konuştunuzmu burda bilemiyorum ama ben bebeğin ters olma durumunu merak ediyorum.
32. haftamdayım bebeğimin başı yukardaymış dönmezse sezeryan denildi. acaba bundan sonra dönermi..aranızda bunu yaşayan bilgisi olan varmı???
merhabalar bende 27 haftalık hamileyim eylülün sonu yada ekim başı gibi sezeryanla doğumum olcak.eylül anneliğini kendime daha yakın hissediyorum :) o yüzden buraya yazıyorum.umarım sağlıkla bebeklerimizi kucamıza almak nasip olur
amin canım hoşgeldin çok iyi yaptın çünkü biz burda çok iyi vakit geçiriyoruz:) katıl bize:)
inş güzle geçer vakit uyuyamıyorum sıkıntıdna ölcem.benim birde kızım var 1 yaşında :) tecrübeli sayılırım az çok. ama çok zor oluyormuş ufak bebekle hamilelik
ben de eylülde doğum yapacaktım. forumu arada takip ediyordum. 6 temmuzda acil sezeryene alındım. nedeni gebelik zehirlenmesi. yazmak istedim çünkü gebelik zehirlenmesinin nasıl olduğunu internetten okumuştum ama yine de insan başına gelince tam anlamlandıramıyor. 2 aydır ayaklarımdan başlayan şişmelerim vardı. ama yavaş yavaş geiştiği için şişkinliğin artık normal olmadığını anlayamıyorsun. en son günler ellerim yüzüm ve sabah kalktığımda gözlerim bile şişmişti. şişkinlikle beraber yüksek tansiyon gebelik zehirlenmesinin önemli faktörü. benim tansiyon problemim son 1 buçuk haftada oldu. ama malesef gittiğim doktorlar ölçtüğünde düşük çıkıyordu. önce geceleyin tansiyonum düzensiz olarak yüksek çıkmaya başladı. çıkıp iniyordu. sonra son 2 gün gündüzde çıkmaya başladı. şüphelenip ölçmeseydim daha kötü sonuçlar olabilirdi. malesef işin kötü tarafı su toplamalarım sırasında hiç bir doktor önemseyip bana bu konuda bilgi vermedi. hatta bu önemli değil diyen bile oldu. önlenebilir miydi bilmiyorum. ama bilgi bile vermediler. en azında daha sık takibe çağırmalıydılar. en son tansiyonun 2 gün yükselmesi ile hastaneye başvurdum ve idrarda protein çıktı. doktor acil hastane yatışı istedi. gecesi yüksek bir ücrete. ben de devlete gittim. orada da yatırdılar. ve 3. günde tansiyonum düşmediği ve zehirlenme ilerlediği için sezeryen oldum. bebeğimle ilgili hiç bir problem yoktu, yani sancı, düşük tehlikesi.. o rahattaydı ama şimdi yoğun bakımda kuvözde. ben hastaneden 8 günde ancak çıkabildim. ama o tehlikeleri atlatabilirse daha orada. sizlerden ayrıca dua istiyorum. inşallah yarın görmeye gideceğim. inşallah iyi haberlerini alırız. size tavsiyem tansiyonunuzun takibini yapın. bu konuyu araştırın. ailede varsa yatkınlık da oluyormuş. allah her hamileye ve bebeğiyle kendiyle ilgili sağlık sorunu yaşayan kadına aileye yardım etsin inşallah.
Herkeze gunaydin hadi kalkin guzel bi pazar kahvaltisi edinn bizim sadece 58 gunumuz kaldiiii heycanlandimmm sabah sabah
maşallah allah bağışlasın:) burda da ikinci anneliği olan arkadaşlarımız var ama çoğunluk ilk annelerde:) bizde doğum bebek nasıl olacak sabırsızlık var eminim sizde de vardır ama bizde ayrıca merak da var:)
Herkese Merhaba :) ben de eylül annesi olcam inş. dogum 2 eylül gorunuyor. bir suredir forumu takip ediyorum ama yazmamıştım merhaba diyim dedim :) Allah hepimize kolay dogumlar ve sağlıklı bebişler nasip eder inş.
bri şey daha aklıma geldi. ben doğumdan sonra duydum. bebeğin akciğerlerini geliştirici iğne yapıldı bana sezeryenden önce. ama duyduğuma göre daha önceki haftalarda da yapılıyormuş. bana iki kere yapıldı. daha fazla yapıldığını duydum. ne kadar doğru bilmiyorum ama daha önce daha fazla doz olarak yapılsaydı bebeğim akciğer sorunu yaşamayabilirdi. siz de bu konuyu araştırın derim.
kuşum benim tek basur olsa neyse evvelden beridir makat çatlağı var acıyı sofradan eksik etmem normalde ama son zamanlarda zindan oldu dünyam bugün bide 5 hafta daha çalışabilir raporu aldım bin pişmanım aldığıma yemin ederim acısından ağladım... acı yemek inan bende çözüm olmadı zaten düzenli çıkıyorum ve ishal gibi çıkıyorum ama daima kanama var.
MerhaBA canım bende 32.hafta çalışabilir raporu alıcam geçen kontrolde sorduğumda sat 11.12.2010 bana 28 temmuzdan sonra dedi o zaman 32+5 oluyor 23 temmuzdan sonra olması gerekmiyormu sen ne zaman aldın tam olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?