kuşum benim tek basur olsa neyse evvelden beridir makat çatlağı var acıyı sofradan eksik etmem normalde ama son zamanlarda zindan oldu dünyam bugün bide 5 hafta daha çalışabilir raporu aldım bin pişmanım aldığıma yemin ederim acısından ağladım... acı yemek inan bende çözüm olmadı zaten düzenli çıkıyorum ve ishal gibi çıkıyorum ama daima kanama var.
MerhaBA canım bende 32.hafta çalışabilir raporu alıcam geçen kontrolde sorduğumda sat 11.12.2010 bana 28 temmuzdan sonra dedi o zaman 32+5 oluyor 23 temmuzdan sonra olması gerekmiyormu sen ne zaman aldın tam olarak
Merhaba arkadaşlar,
ben de 31+3 gunluk hamileyim.
32. haftada (yani bu hafta) doktor kontrolum olacaktı, doktorum izindeymiş.
şimdi ben 33. haftada gidersem 37.haftaya kadar çalışır raporunu verirler mi?
eğer bu raporu verirlerse 33.haftayı 32.haftaymış gibi mi gösterirler?
yani ben bir hafta fazladan mı çalışacağım o zaman?
kafam çok karıştı...
bu konuda bilginiz var mı?
hepimize guzel bir hamilelik, ve guzel bir final dilerim.
Çok geçmiş olsun.Allah sağlıklı doğum nasip etsin.Bizide bilgilendirdiğin için teşekkürler...Çok geçmiş olsun canım. Allah yavruna biran önce kavuşmayı nasip etsin. Arkadaşlarında bilgisi olsun diye yazıyorum.
Bende aynı sorunlarla karşı karşıyayım. Benim erken doğum riski olduğu için ben sürekli yatıyorum daha 23doğrusu 23 haftadan itibaren suyunda azalma vardı bebeğimin. Kayınvalidemi bana bakmaya çağırdık (annemi 7,5 sene önce kaybettim) sağolsun yemekleri çok tuzlu yapar tüm söylemelerime karşın beni dinlemedi. Daha ilk hafta konturolümde tansiyonum 13-9 çıktı benim kontürollerim zaten hafata birdi. Doktorum çok duyarlı davrandı hatta panikledi.Hemen bizi gebelik zehirlenmesiyle ilgili bilgilendirdi. İdrarda protoin her hafta bakılmaya baslandı. Bende evde tansiyon aleti aldım ve günde 4 kez ölçüm yapıyorum. Birde arkadaşlar şunu unutmayın ölçümlerinizi mutlaka fısfıslı tansiyon aletiyle yapın diğerleri hiç güvenilir ölçüm yapmıyor. Neyse bir sabah yine sebebsiz 14-9 ölçtüm hemen dr aradım kendisi tatildeydi bana derhal hastaneye geliyorsun ben sana dr ayarladım seni bekliyor dedi.O gün kardiyoloji dr muayene oldum koluma tansiyon holter diye 24 saat ölçüm yapılan bilgisayarlı tansiyon aleti takıldı gün boyu 20 dk bir ölçüm yaparak kaydediyordu. Gün içindeki dalgalanmalar için. Sonraki gün eşim hastaneye cihazı bıraktı ve dr değerlendirdi. Çok şükür ortalaması 11,5 çıktı. tahilillerde temiz çıktı İlk şüpeyle tuzu tamamen kestiğimizi yazmadım hala hiç tuzsuz yiyorum herşeyi.
Birde arkadaşlar eger şişmelerinizden şüpeleniyorsanız dr. mikro albümüin bakılmasını isteyin. İdrarda protein bakıldığında bu zaten bu zehirlenmenin belli bir seviyeye gelmeden idrarda proteinle belli etmiyormuş. diğerinde ise çok minik değerler bile tespit edilebiliyor.
Şimdi yine hergün düzenli ölçümlerimi yapıyorum bir iki haftada birde idra tahlilim yenileniyor.
Rabbim hepimizin minklerini bizlere bağışlasın.
Canım dahada iyi olacak bebeğin.Günbegün geliştiğini iyileştiğini göreceksin.Dualarımız sizlerle...teşekkür ederim arkadaşlar, iyi dilekleriniz ve paylaşımlarınız için. bebeğimle ilgili dün olumlu haberler aldık. solunum cihazından ayırmışlar ama biraz zorlanmış yine bağlamışlar. yine bağlasalar da bu bir gelişme. henüz süt almıyor ama yine deneyecekler sanırım. inşallah beslenmeyi tolere eder. allaha dua ediyoruz onu bize bağışlasın diye. ilerleyen zamanlar için görme duyma problemlerinden endişe ediyorum, allaha dua ediyorum. bana akciğer geliştirici iğne biri sezeryene girmeye saatler kala biri de sanırım önceki gün yaptılar. iğneden sonra çok beklenemedi. daha önceki zamanlarda yapılsaydı akciğerleri ile ilgili sorun belki olmayacaktı. erken doğum tehlikesine karşı doktorlarınızla bu konuyu konuşun derim. ne olacağı hiç beli olmuyor. ben de protein atımı belki son bir kaç gün içinde gelişmiş olbailir ve tansiyon düşürülemedi.
spiritspirit ve çakırsu arkadaşlarım öncelikle çok geçmiş olsun.sölediğiniz gebelik zehirlenmesinin tıbbi adı preklamsi..vee bende preklamsi sebebiyle 30haftalık doğum yapmış bi anne olarak sizi çok iyi anlıyorum.çok zor bi hamilelik yaşadım.doğumdan önce 4 kez ciğer geliştirici iğne yapıldı bebeğime.transiyonum 18-10 larda falandı.idrarda proteinde vardı bebğimin gelişimi 2 hafta gerilemişti.yani 30 haftalık doğurdum ama bebğim 28 haftalıktı.1180 gr.olark doğdu ama doğum şişliğinin gitmesiyle 1 kiloya düştü.2 ay küvezde kaldı erken doğumdan dolayı gö damarları gelişmemişti ve körlük sınırındaydı henüz 2 kilo iken 2 gözünden birden ameliyat oldu allaha şükür çok başarılı geçti ve şu an bebişim 15 aylık.çok zor günler geçirdik ama allaha şükür doktorumun ilgisi ve bilgisi sayesinde erken teşhis le bebeğim kurtuldu.doktorum ameliyata girerken benim için o kadar endişeliydiki çok kalabalık bi ekiple girdiler biyandan tek kolum tansiyon aletine takılı bi yandan sürekli nabız takibim yapılıyo bi yandan doktorum sakinliğini muhafaza etmeye çaqlışıyo çok zor bi süreçti bebeğim doğduğunsa mosmormuş.doktorum iyki hemen almışız bi gün daha kalsa dayanamazdı dedi.demek istediğim evet bebeğinizin karnında kaldığı süre çok önemli ama gelişemiyosa ve beslenemiyosa onunda sizinde hayatınız için erken doğum daha iyi.rabbim meleklerimizi koruyo.spiritspitircim umarım allah kuzucuğunu tez zamanda sağlıklı kucağına almayı nasip etsin.çakırsucum sende diyetine dikkat et bebeğin gelişimini muhakkak takip ettir gerileme varmı.allah umarım sağlık versin gününde doğurmayı nasip etsin..
32.hafta raporu 32+6ya kadar alinjyor 33 te alinmiyor diye biliyorum ama doktorun 33te 32 gibi rapor duzenleyebilir bu durumda 1hafta fazla calisman gerekir canim raporu baska bir doktordan alabilirsin
kuşum benim tek basur olsa neyse evvelden beridir makat çatlağı var acıyı sofradan eksik etmem normalde ama son zamanlarda zindan oldu dünyam bugün bide 5 hafta daha çalışabilir raporu aldım bin pişmanım aldığıma yemin ederim acısından ağladım... acı yemek inan bende çözüm olmadı zaten düzenli çıkıyorum ve ishal gibi çıkıyorum ama daima kanama var.
MerhaBA canım bende 32.hafta çalışabilir raporu alıcam geçen kontrolde sorduğumda sat 11.12.2010 bana 28 temmuzdan sonra dedi o zaman 32+5 oluyor 23 temmuzdan sonra olması gerekmiyormu sen ne zaman aldın tam olarak
Merhaba canım ben 32. haftamın başladığı tarihte gidip aldım. 26/11/2010 sat benim. senden önceyim yani geçen haftalarda gidip aldım o nedenle
ben de eylülde doğum yapacaktım. forumu arada takip ediyordum. 6 temmuzda acil sezeryene alındım. nedeni gebelik zehirlenmesi. yazmak istedim çünkü gebelik zehirlenmesinin nasıl olduğunu internetten okumuştum ama yine de insan başına gelince tam anlamlandıramıyor. 2 aydır ayaklarımdan başlayan şişmelerim vardı. ama yavaş yavaş geiştiği için şişkinliğin artık normal olmadığını anlayamıyorsun. en son günler ellerim yüzüm ve sabah kalktığımda gözlerim bile şişmişti. şişkinlikle beraber yüksek tansiyon gebelik zehirlenmesinin önemli faktörü. benim tansiyon problemim son 1 buçuk haftada oldu. ama malesef gittiğim doktorlar ölçtüğünde düşük çıkıyordu. önce geceleyin tansiyonum düzensiz olarak yüksek çıkmaya başladı. çıkıp iniyordu. sonra son 2 gün gündüzde çıkmaya başladı. şüphelenip ölçmeseydim daha kötü sonuçlar olabilirdi. malesef işin kötü tarafı su toplamalarım sırasında hiç bir doktor önemseyip bana bu konuda bilgi vermedi. hatta bu önemli değil diyen bile oldu. önlenebilir miydi bilmiyorum. ama bilgi bile vermediler. en azında daha sık takibe çağırmalıydılar. en son tansiyonun 2 gün yükselmesi ile hastaneye başvurdum ve idrarda protein çıktı. doktor acil hastane yatışı istedi. gecesi yüksek bir ücrete. ben de devlete gittim. orada da yatırdılar. ve 3. günde tansiyonum düşmediği ve zehirlenme ilerlediği için sezeryen oldum. bebeğimle ilgili hiç bir problem yoktu, yani sancı, düşük tehlikesi.. o rahattaydı ama şimdi yoğun bakımda kuvözde. ben hastaneden 8 günde ancak çıkabildim. ama o tehlikeleri atlatabilirse daha orada. sizlerden ayrıca dua istiyorum. inşallah yarın görmeye gideceğim. inşallah iyi haberlerini alırız. size tavsiyem tansiyonunuzun takibini yapın. bu konuyu araştırın. ailede varsa yatkınlık da oluyormuş. allah her hamileye ve bebeğiyle kendiyle ilgili sağlık sorunu yaşayan kadına aileye yardım etsin inşallah.
Merhaba canım ben 32. haftamın başladığı tarihte gidip aldım. 26/11/2010 sat benim. senden önceyim yani geçen haftalarda gidip aldım o nedenle
anladım canım teşekkür ederim ben şuanda 31+2deyim önümüzdeki hafta alıcam o zaman.
Kızlar biz ctsi dr dönüşü kızımızı beşik baktık. Evim uygun olmadığı için oda alamıyorum inş 1-2 yıla değiştireceğiz. O zamana kadar bizi idare edecek küçük kullanışlı bişey alalım dedik. Park yatakları tavsiye ettiler. Ancak onların her yeri plastik miniğimi onun içinde uyutmaya gönlüm razı olmadı.
Birde beşiğin içerisine koyacağımız yatak nasıl olmalı? Baktığımız magazadaki adam öncelikle ortapedik yatak almayın gerek yok yumuşak sünger yatak koyun 6 aydan sonra ortapedik alın dedi. Bizimde bilgimiz olmadığı için almadık. Araştıralım dedik.
Siz ne dersiniz arkadaşlar nasıl bir beşik ve yatak tercih etmeliyiz.
Kızlar biz ctsi dr dönüşü kızımızı beşik baktık. Evim uygun olmadığı için oda alamıyorum inş 1-2 yıla değiştireceğiz. O zamana kadar bizi idare edecek küçük kullanışlı bişey alalım dedik. Park yatakları tavsiye ettiler. Ancak onların her yeri plastik miniğimi onun içinde uyutmaya gönlüm razı olmadı.
Birde beşiğin içerisine koyacağımız yatak nasıl olmalı? Baktığımız magazadaki adam öncelikle ortapedik yatak almayın gerek yok yumuşak sünger yatak koyun 6 aydan sonra ortapedik alın dedi. Bizimde bilgimiz olmadığı için almadık. Araştıralım dedik.
Siz ne dersiniz arkadaşlar nasıl bir beşik ve yatak tercih etmeliyiz.
Canım ya sen nerdesin çok merak ettik biz senii, face grubunda yazışıyoruz paylaşıyoruz senin de varsa facebook un sende gel tatlım. İyisindir inşallah herşey yolundadır umarım
Canım ya sen nerdesin çok merak ettik biz senii, face grubunda yazışıyoruz paylaşıyoruz senin de varsa facebook un sende gel tatlım. İyisindir inşallah herşey yolundadır umarım
Bugün döndüm canım.Tatile gideceğimi yazmıştım :) Çanakkaleye memleketimize gittik kızımı daha anne karnında götürdümki bidaha hep istesin diye... Güzel güzel yüzdük dinlendik iyi geldi. Gelince şöyle bi göz attım foruma ama face ta bulamadım gruplarda tekrar bakayım canım.
yaa kızlar kaç gündür nurcan yok çok merak ettim kendiside bebişide iyidir umarım nurcan bi sesver nerdesin kızzzz
cnm benim işyerinde işlerim yoğun fazla fırsatım olmuyor eskisi gibi bakınmaya artık akşamları evden takip ediyorum ama bişi yazmıyorum. onda da siz yoksunuz zaten. gayet sağlıklıyız 5 hafta daha çalışabilir raporu aldık. ama ara ara sancıya benzer kramplar oluyor siz de de var mı bilmiyorum. inşallah sağ sağlim tamamlarım 37 ye kadar. hepiniz öpüyorum.
Bugün döndüm canım.Tatile gideceğimi yazmıştım :) Çanakkaleye memleketimize gittik kızımı daha anne karnında götürdümki bidaha hep istesin diye... Güzel güzel yüzdük dinlendik iyi geldi. Gelince şöyle bi göz attım foruma ama face ta bulamadım gruplarda tekrar bakayım canım.
Görmemişim herhalde :) artık merak ediyoruz herkesi birbirimizi zaman yaklaşıyor çünkü. O canım benim inşallah çanakkale aşığı olur, gerçi Türk olup da Çanakkale ye aşık olmamak mümkünmüdür acaba.
Yarasın size yüzmek, bizde geçen hafta yüzdük. Face de de K.K 2011 Eylül Anneleri diye tam bu şekilde yaz çıkar canım çıkmazsagene buraya haber ver
face de grup mu açtınız bak gözden kaçırmışım nasıl gelcem ben oraya????
Bende Çanakkaliyim keşke bende marmaranın serin sularında kızımla yüzebilseydim:) Ben kızımı 3 haftalikken yıl başında götürmüşüm en son memlekete ama bilmiyordum. Şimdi hep yattığim için gidemiyorm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?