2011 Eylül Anneleri

ihsallah canım zararını bilezmiyim ah şu kahve olmasa aramıyacağım belki ama allahıma emanet.

bak önce kahveden vazgeç sonra sigaradan yada ertele şurda ne kadar kaldı ki doğuma doğumdan sonra çok içerim diye avut kendini aslında bebeğinin dman içinde kaldığını düşünsen tiksinirsin gerçi yapıyorsundur eminim dışardan bırak demesi kolay

Arkadaşlar muhtemelen bebek odalarını hazırlayan arkadaşlarımız vardır,resimlerini çekip koyabilirmisiniz,fikir alışverişi yapalım ne eksiklerimiz var görelim

bebek odasına karar verdik ama henüz almadık.siparişini vereceğiz bugünlerde.hazırlayınca resimlerini eklemeyi çok istiyorum..tabi diğer hazırlıkların resimlerini de eklemek istiyorum..

Kızlar bide çatlaklar oluşmaya başladı mı ve ne kadar kilo aldınız.
Ben şimdiye kadar iyi gidiyordum ancak şu sıralar iştahım çok arttı.
Şu an 32+5 gebeliğim.

bende çatlak falan yok çok şükür. zaten kilom olduğu için bebişe bol bol yer kaldı galiba göbüşte, o yüzden çatlamadı diye düşünüyorum.
iştahım yerinde, güzel de yiyorum ama 7 kilo aldım.33.haftadayım. çok korkuyordum zaten kilom var bir de 20 kilo falan alırsam diye ama korktuğum gibi olmadı çok şükür..

demekki çatlamadım diye sevinmem için erkenmiş..

ayy ben 13 kilo aldım, son aylarda daha çok alırım herhalde....

herşeyim hazır ama çantaya koymadım ama nedense. çantayı hazırlayınca yazarım buraya.

bende de geçen hafta içi sancılanmalar artınca çok halsiz olduğum halde hazırladım. Gerçi son bi düzenleme yaparım herhalde ama şimdilik yetecek kadar bi şeyler koydum. çorap ve pamuk dışında...

bi de şu sigara konusuna değinmek istiyorum.Bize seminer veren dr anlatmıştı. Biz büyükler de sigarının etkisi %20 kalırken bebklerin ciğerlerinde filtreleme olayı henüz olmadığından etkisi %100 geçermiş. Doğdukalrında evde asla sigara içertmeyin yanına bile gelecek kişi 3-4 saat sonra gelsin ya da siz başka odaya götürün bebğinizi dei. O %20 bebeğe tümüyle aktarılıyormuş.

Bebek odası almayan arkadaşlar alsınlar bir an önce ertelemekle elinize bi şey geçmez. Biz alalı neredeyse 1 aya yakın oldu. ama kokusunu hissediyorum ben hala ve ev gece gündüz açık hele ilk 2 hafta çok beter kokuyo. Ben de 1- 2 hafta içinde yerleştiricem içini dolapların içi sabun dolu her gözü...Bayağı çıkmış.
Bi de halısı perdesi derken vakit geçiyo. Bi de sez olma ihtimaliniz varsa benmki gibi elinizi çabuk tutun derim..

Bende iki çanta hazırlamayı düşünüyorum. Kendim için ve bebek için. Bebek kıyafetlerini ve gecelik-sabahlıkları falan ne kadar geç yıkarsam o kadar iyi diye düşünerekten ağırdan alıyorum. 34. haftadayım şu anda 11 eylül doktorun verdiği tarih. Hacı şakirin toz detarjanını aldım geçen hafta Carrefourdan bir de dalinin yumuşatıcısını aldım. Aslında Dalinin de toz detarjanı vardı ama çevremdeki deneyimli anneler hep hacı şakir dediğini için onu tercih ettim. Hastane çıkışını falan yıkadıktan sonra ütülesem mi diye düşünüyorum. Sizler neler yaptınız? Hangi detarjan veya yumuşatıcıyı kullanıyorsunuz bir de ütü konusunda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum

kezzo ben diyarbakırda görev yapıyorum
catlaklar 1 günde cıktı 3 gündür hızla artıyor ve büyüyorlar ben fazla kilo da almadım 4 kilo.buna ragman harita olmaya doğru ilerliyorum
oda yapacak olanlar ellerini çabuk tutsun derim biz odasını aldık 1 ay teslim edilmesini bekledik yatak için de 5 hafta bekledik.eve geldi kendimiz kurduk(ilçedeyiz montaj ücreti çok yüksekti)1 hafta da o sürdü şimdi kokusunun çıkmasını bekliyorum her yer sabun dolu dolapta şifonyerde.o yüzden eşyalarını yıkamadım
bebek deterjanı olarak omobaby ve vernel baby yumuşatıcı aldım.sabun tozu nedeniyle makina arızalanırsa garanti kapsamı dışında kalıyor.o yüzden tercih etmedim
çanta daha hazırlamadım çantayı yıkadım sadece.kendime ve bebeğe ayrı iki ufak çanta hazırlayacağım.bavula gerek görmedim.kısmetse normal doğum istiyorum inşallah her şey gönlümüzce olur

kızlar çatlaklar için lierac diye bi çatlak kremi var,onu kullanın kesinlikle tavsiye ediyorum.34.haftadayım hergün düzenli sürüp masaj yaptırdım eşime ve hiç çatlağım yok...

awez çok merak ediyorum 4 kiloyla kalmayı nasıl başardın.Ben çok yoğun çalışıyorum
çok su içiyorum elimden geldiğince sağlıklı besleniyorum yinede hep kilo alıyorum.
Bu arada havalar bildiğiniz gibi çok sıcak günde en az 3 litre su içmeyi unutmayın.
Özelllikle su yazıyorum çünkü esas olan sudur.

arkadaşlar sadece 3kez kullandığım medela elektrikli süt sağma cihazımı satıyorum eğer düşünen olursa özelden mesaj atabilirsiniz.

Ben bebisin hastane cikisini da,ilk ayda giyecegi butun kiyafetlerini,badilerini yikadim,utuledim.utuleme konusunda kararsiz kaldim ama dedim neyse ilk cicilerini utuleyeyim de sonrasina bakariz artik:) ben yikayip utuleyeli birkac hafta oldu,sonradan durumumun nolacagini bilemedigimden halim varken yapayim dedim.

ilk 4 aydandüşük tehlikem oldugundan kabus gibi gecti kilo alamadım.sonra beslenme programı verdiydi doktor kaçamak yapmadan uyguladım eşim çok sıkı tuttu yasak olan hiçbişeyi yedirmedi ve hala yedirmiyor.soya ve msır içeren her şey,çay,kahve,çikolata,yapay tatlandırcı içeren besinler,kola vs içecekler,cips türevleri dondurulmuş ürünler dahil koruyucu içeren her şey yasak.geriye yiyecek zararlı bir şey kalmadı sanırım o yüzden.ekmek de yeme dedi doktorum bebeğe faydası yok onun midende tutacagı yeri başka besinlerle doldur dedi.bir de ilaçlarımı muntazam kullanıyorum.bünyeden de olabilir zaten zayıf değildim.bundan sonra 10 kiloya çıkarsın dedi doktorum.hamilelik sürecimin sıkıntılı geçmesine de bağlıyorum stres sanırım etkiliyor .sağlığınız yerinde olsun bebek sağ sağlim doğsun kilo vs hiç önemli değil.
son kontrolde 4 lt den az su içmememi söyledi diğer içecekler sayılmıyor.bir de yaz diye öğün atlama ya da karpuz peynir vs yiyerek o öğün kendini yemek yemiş sayma dedi dikkat etmek gerekiyormuş gelişim geriliği ve su azalması en çok yaz aylarında görülen problemlermiş

merhaba kızlar.ben çantamı daha hazırlamadım.alış verişimizin bir kısmını yaptık. bebişe ilk bir aylıkken nasıl kıyafetler alayım?2 tana hastane çıkışı aldık.tulum,çıtçıtçı badi,iç çamaşırı,takım elbise dışında neler olabilir?tahmini doğum tarihimiz 9 eylül.

bugün çalışabilir raporumu okuluma götürdü eşim. müdürümüz başta yaz tatiline geldiği için aktaramaz falan demiş. eşim meb personel izin yönergesine göre hakkımız olduğunu anlatınca açıp okumuş ilgili yazıları.bir dilekçe yazmamızı ve ona göre ilden bilgi isteyeceğini söylemiş. dilekçeyi yazdık, yarın okula vereceğiz.
bizi ilgilendiren kısım devlet memurları kanununun104. maddesi ve milli eğt.bakanlığı izin yönergesinin 17. maddesi. izin yönergesinin 17 maddesi aynen şöyle "Memurlara, yıllık izinlerini kullanıp kullanmadıklarına bakılmaksızın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun değişik 104 üncü maddesine göre aşağıda belirtilen hallere bağlı olarak mazeret izni verilir. " yıllık izinlerine bakılmaksızın ifadesi 5 haftayı sonrasına aktarabileceğimizi gösteriyor. çünkü şu an yıllık izindeyiz. bilginize..

aynı sorunlar bende de var. çalışabilir raporu alacağım ve doğum sonrasına aktarmaya çalışacağım iznimi bakalım, sorun çıkaracaklar mı? meb de çalışanlar, haberleşelim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…