Ahh keske guzelce yatip uyuya bilsem ya sirtim agrir ya cisim gelir gece 10 kere kalkiyorum vucut kendini alistiriyo heraldee :))
Kizlarr cok yakin bi arkadasimla aramizda uc hafta wardi dun gece bebisi dogmus cok heycanlandim bidaha ki benim simdi onu gormeye gidicez alistirma yapicam yani bizim 39 gunumuz kaldiiii
Merhaba Eylül anneleri ..
Çalışan anneler ne durumda bakalım :) Bebiş yoruyomu :)) Ben 32+5 oldum önümüzdeki haftadan sonra doğum iznime ayrışıyorum.
Benim normal doğum 25 Eylül ama sezeryan olacak. 38. haftamda. 35. haftamda izne ayrılıyorum.
Benim sormak istediğim bişey var.
Şimdi haftaya hafta sonu 34. haftayı bitirip 35. haftaya geçicem. 35 hafta nın başında iznim başlayacak. ben doğrumu hesaplıyorum. 38. hafta içindede sezeryanım var kısmetse...
Bir haftada olsa doğum sonrasından çalmak istemiyorum
Bana cevap verebilecek varmı acaba
sanırım raporlar 2 hafta erken alıyorsun.bu durumda 35+0 da alman gerekir
3 hafta kalana kadar kadar çalışabilir raporumu aldım ama 40 haftalığa göre düzenleniyormuş bunlar. Doğum erken oluncada doğum öncesi iznin yanıyomuş doğum sonrasına kalan süre aktarılmıyomuş.
Mesela bi arkadaşım 40. hafta göre 3 hafta kala d. izni aldı ama bebek erken geldi bir hafta sonra doğuma girdi kalan iki haftası doğum sonrasına ilave olmadı. Öyle yandı.
35+0 olursa hesabım doğru demektir. Teşekkürler :)
kızlar bişey danışacagım size
bugun kontrolden geldim bebegimin BPD si yani baş cevresi capı 2 hafta önden gidiyor yani kafa capı SAT a göre 2 hafta büyük, ancak AC yani karın cevresi uzunlugu 2 hafta geriden gelişiyor kilosu da haftasına göre az... bu şekilde ultrason ölçümlerinde dengesizlik ve tutarsızlık olan varmı... Doktorum gelişim geriliği
var dedi, tıp fakültesine yönlendirdi ayrıntılı doppler için... ama bugun cuma en erken pazartesi gidebilirim o da umarım ileri tarihe randevu falan verilmez hemen cekilebilir.. netten araştırdım gelişim geriliği oldukça problemli bir durum... erken doğum, mecburi sezeryan bunlar neyse benim yaşayacağım problemler ama bebekte nörolojik hastalıkalr ve zeka geriliği falan diyor((
dünyam başıma yıkıldı internet arastırmalarımda, pazartesi nasıl geleck bilmiyorum...
Var mı bu tarz bi olay yaşayıpta dopplerde sorun olmadıgı anlaşılan...
inşALLAH esila inş.Geçmiş olsun canım daha 30. haftandasın Düzelir inşallah durumun..İnşallah problem yoktur Fazla canını sıkma bebiş etkilenmesin. Allah yardımcı oluyo böyle durumlarda buna inan.İnşallah prof rahatlatır seni.Şanslı hamileleriz biz.Mübarek günlerde Allah dualarımızı kabul eder inşallah.
inşALLAH esila inş.
bu haftalarda 2 hafta ileri yada gerilğin normal olabilidğii söylemiş başka bi arkadaşa doktoru,
içim ferahladı azcık..
umarım cıkmaz bişi
kızlar bişey danışacagım size
bugun kontrolden geldim bebegimin BPD si yani baş cevresi capı 2 hafta önden gidiyor yani kafa capı SAT a göre 2 hafta büyük, ancak AC yani karın cevresi uzunlugu 2 hafta geriden gelişiyor kilosu da haftasına göre az... bu şekilde ultrason ölçümlerinde dengesizlik ve tutarsızlık olan varmı... Doktorum gelişim geriliği
var dedi, tıp fakültesine yönlendirdi ayrıntılı doppler için... ama bugun cuma en erken pazartesi gidebilirim o da umarım ileri tarihe randevu falan verilmez hemen cekilebilir.. netten araştırdım gelişim geriliği oldukça problemli bir durum... erken doğum, mecburi sezeryan bunlar neyse benim yaşayacağım problemler ama bebekte nörolojik hastalıkalr ve zeka geriliği falan diyor((
dünyam başıma yıkıldı internet arastırmalarımda, pazartesi nasıl geleck bilmiyorum...
Var mı bu tarz bi olay yaşayıpta dopplerde sorun olmadıgı anlaşılan...
raporlar 40 haftaya göre düzenleniyor yasal olarak 37.haftadan itibaren çalışamıyorsun 32.haftada calışabilir alıp 37.haftada izne ayrıldığında o tarihten itibaren ne zaman doğum yaparsan yap 8 hafta yasal+5 hafta 32.ve 37.hafta arası olanla 13 hafta izinli sayılırsın.bu da 91 gün olarak işlenir.37.haftadan sonra doğumun ne zaman gercekleştiği öneml değil.zaten 37den sonra yasal olarak izinli oldugundan orda bir aktarım yapılmıyor.5 hafta eklemeler 32-37.haftalar arsındaki çalışman karşılığında veriliyor.
yalnız 40 hafta olmasına ragmen gerçekleşmeyen doğumlarda 40.haftada doğumun gerçekleşmediğine dair rapor alman gerekiyor.umarım yardımcı olabilmişimdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?