2011 Eylül Anneleri

arkadaşalar bu sıcaklarda kendinize dikkat edin.walla ben susuz kalmamak için yanımda hep su şişesi taşoyorum.
Gerçi işim dolayısıyla rahat rahat tuvalete gidemiyorum başım hep kalabalık oluyo çok zorlanıyorum.
Bazen tuvalet ihtiyacı ve açlık birleşiyo bayılcak gibi oluyorum ama Allaha çok şükür şimdiye kadar herşey iyi gitti.
Benden size tavsiye evde olanlarınız güzelce yatıp uyumaya çalışın çünkü uykusuz geceler bizi bekliyor :))

Ahh keske guzelce yatip uyuya bilsem ya sirtim agrir ya cisim gelir gece 10 kere kalkiyorum vucut kendini alistiriyo heraldee :))

evet aynen öyle bende tam rahat uykuya dalıyorum çişim geliyor gece yarısı üşeniyorum gitmeye ama çok sıkışıyorum off az kaldı artık neyapaılım katlanacaz

Kizlarr cok yakin bi arkadasimla aramizda uc hafta wardi dun gece bebisi dogmus cok heycanlandim bidaha ki benim simdi onu gormeye gidicez alistirma yapicam yani bizim 39 gunumuz kaldiiii

bebekler misafir bir komşumunda daha 20 günü vardı ama küçük misafir geldi herşeye hazırlıklı olaım eşya konusunda çantanız hazır olsun

Merhaba Eylül anneleri ..

Çalışan anneler ne durumda bakalım :) Bebiş yoruyomu :)) Ben 32+5 oldum önümüzdeki haftadan sonra doğum iznime ayrışıyorum.

Benim normal doğum 25 Eylül ama sezeryan olacak. 38. haftamda. 35. haftamda izne ayrılıyorum.

Benim sormak istediğim bişey var.

Şimdi haftaya hafta sonu 34. haftayı bitirip 35. haftaya geçicem. 35 hafta nın başında iznim başlayacak. ben doğrumu hesaplıyorum. 38. hafta içindede sezeryanım var kısmetse...

Bir haftada olsa doğum sonrasından çalmak istemiyorum

Bana cevap verebilecek varmı acaba

sanırım raporlar 2 hafta erken alıyorsun.bu durumda 35+0 da alman gerekir

sanırım raporlar 2 hafta erken alıyorsun.bu durumda 35+0 da alman gerekir

3 hafta kalana kadar kadar çalışabilir raporumu aldım ama 40 haftalığa göre düzenleniyormuş bunlar. Doğum erken oluncada doğum öncesi iznin yanıyomuş doğum sonrasına kalan süre aktarılmıyomuş.

Mesela bi arkadaşım 40. hafta göre 3 hafta kala d. izni aldı ama bebek erken geldi bir hafta sonra doğuma girdi kalan iki haftası doğum sonrasına ilave olmadı. Öyle yandı.

35+0 olursa hesabım doğru demektir. Teşekkürler :)

raporlar 40 haftaya göre düzenleniyor yasal olarak 37.haftadan itibaren çalışamıyorsun 32.haftada calışabilir alıp 37.haftada izne ayrıldığında o tarihten itibaren ne zaman doğum yaparsan yap 8 hafta yasal+5 hafta 32.ve 37.hafta arası olanla 13 hafta izinli sayılırsın.bu da 91 gün olarak işlenir.37.haftadan sonra doğumun ne zaman gercekleştiği öneml değil.zaten 37den sonra yasal olarak izinli oldugundan orda bir aktarım yapılmıyor.5 hafta eklemeler 32-37.haftalar arsındaki çalışman karşılığında veriliyor.
yalnız 40 hafta olmasına ragmen gerçekleşmeyen doğumlarda 40.haftada doğumun gerçekleşmediğine dair rapor alman gerekiyor.umarım yardımcı olabilmişimdir

Son düzenleme:
Simdi geldim hastaneden allahim minnacik insan kucagina almaya korkuyoo cokk guzell bende nasil istedim kucagima almayi kizimi ama daha 39 gunumuz varrr en uzun bu donem olcak heraldee

kızlar bişey danışacagım size

bugun kontrolden geldim bebegimin BPD si yani baş cevresi capı 2 hafta önden gidiyor yani kafa capı SAT a göre 2 hafta büyük, ancak AC yani karın cevresi uzunlugu 2 hafta geriden gelişiyor kilosu da haftasına göre az... bu şekilde ultrason ölçümlerinde dengesizlik ve tutarsızlık olan varmı... Doktorum gelişim geriliği
var dedi, tıp fakültesine yönlendirdi ayrıntılı doppler için... ama bugun cuma en erken pazartesi gidebilirim o da umarım ileri tarihe randevu falan verilmez hemen cekilebilir.. netten araştırdım gelişim geriliği oldukça problemli bir durum... erken doğum, mecburi sezeryan bunlar neyse benim yaşayacağım problemler ama bebekte nörolojik hastalıkalr ve zeka geriliği falan diyor ((

dünyam başıma yıkıldı internet arastırmalarımda, pazartesi nasıl geleck bilmiyorum...

Var mı bu tarz bi olay yaşayıpta dopplerde sorun olmadıgı anlaşılan...

Geçmiş olsun canım daha 30. haftandasın Düzelir inşallah durumun..İnşallah problem yoktur Fazla canını sıkma bebiş etkilenmesin. Allah yardımcı oluyo böyle durumlarda buna inan.İnşallah prof rahatlatır seni.Bence ultrason ölçümlerini fazla takmamak lazım.Her doktor farklı ölçüyo.Birinin iyi dediğine biri kötü diyebiliyo hem Şanslı hamileleriz biz.Mübarek günlerde Allah dualarımızı kabul eder inşallah.

Son düzenleme:
inşALLAH esila inş.
bu haftalarda 2 hafta ileri yada gerilğin normal olabilidğii söylemiş başka bi arkadaşa doktoru,
içim ferahladı azcık..
umarım cıkmaz bişi

inşALLAH esila inş.
bu haftalarda 2 hafta ileri yada gerilğin normal olabilidğii söylemiş başka bi arkadaşa doktoru,
içim ferahladı azcık..
umarım cıkmaz bişi

Canım geçende bi arkadasım doktoruna gitmiş kontrole dr. Bebeğin kalbi durmuş hemen almamız lazım demiş ve saat vermiş. Arkadasım da tabii haliyle yıkılmış inanamamış duruma.Hemen olayı tastiklemek için başka dr.a gitmiş. Doktor bebiş koç gibi bişi yok demiş.Allahım bizi para düşkünü vicdansız kasaplardan korusun. Bu arada Senin olayın farklı yanlış anlama.Ama için rahat olsun bence

Dzniz anasi sikma canini bizimki hep geriden gidiyodu doktor kac hafta geriden oldugunu soylemiyodu ama kucuk bi bebek olcak diyodu hem gobek cevresi geriden geliyomus yani kilo ile ilgili kafa capi onden gidiyomus baksana hic canini sikma bol bol protein ye soluna yat hep alir kilo bizimki daha iki haftadir guzel kilo aldii hic uzme kendini boyle seylerle yakinda bebisler gelince unutucaz butun bu sikintilari umarim hemen pazartedi randevu verirlerde rahatlarsinn

kızlar eğer karın ve bel ağrısı çekiyorsanız bel göbek korsesi kullanın. benim dünden beri erken doğum tehdidi içinde rahmim inmiş ve açılmam başlamıştı. karnımda ve belimde ağrılar vardı yürüyemiyordum bile. bu sabah eskiden aldığım ama pek işe yarayacağını düşünmediğim hamile korsemi giyeyim dedim. kilot şeklinde belden ve göbekten bandı var giydiğim andan itibaren farketti. adım atamazken şimdi karnımı tutmadan bile yürüyebiliyorum. ağrım hafifledi. sağa sola dönerken daha rahatım. bu şekilde ağrısı olanlara tavsiyem. ben elija'dan almıştım isterseniz resmini bulup paylaşabilirim

canım beizde de aynı durum geçerli. biz nişantaşında rıza madazlıya gittik. -sen istanbul damısın bilmiyorum ama- prof. zaten çok iyi doplerde. içimizi rahatlattı. türk milletinde bu kadarı normal dedi ama insan üzülüyor haliyle seni çok iyi anlıyorum. bol bol et ye canım ben öyle yaptım ara kapandı biraz doktor olsa olsa minyon olur dedi. ona da şükrettik artık doğunca kilo alır sıkma canını çok da araştırma insanın canını sıkıyo.

mrb, ben 32 hafta raporunu alamadan 30. haftada erken doğum yaptım. doğum iznimi 8 artı 5 yani 13 hafta olarak düzenlemişler. erken doğumdan dolayı 5 haftayı aktarmışlar. erken doğumda doğum izni böyle mi oluyor?

benimkide 3 hafta baş önde gidiyor dopler yaptırdım normal çıktı.dopler bebeğin kordon bağından beslenmesinde sorun olup olmadığına bakıyor.baş büyüklüğü bebeğin genetiğine bağlı oluyor bazen senin ki kaç haftalık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…