2011 Eylül Anneleri

banada baş çevresi büyük vs dedi dr. sen diğer yerlere gidip yaptırırsın yapacakalrını bieşy çıkacağını zannetmiyorum öncelikle.
ben bu nedenle normal doğumdan korkup vazgeçtim sezeryan oldum. ölçümdeki 1 mmlik hata bile başını büyük gösterebiliyor. şimdi oğlum 11 aylık ve hiçbir sorun yok olmadıda. bence korkmana gerek yok. bende bu endişeleri yaşamıştım kafa büyük nasıl doğacak die sezeryana yöneldim. ama keşke bekleseydim normalden 1 cm büyüktü sadece. tuhaf olan bazen drlar. hamile psikolojisi insanın aklına herşey geliyor.

bu arada sayın anne adayları bence tek tavsiyem bol bol uyuyun. ayrıca anne sütü ilk günler sezeryanda gelmiyor bebğinizi benim gibi aç bırakıp yoğun bakımlık yapmayın süt gelmezse 1-2 ölçek kaşıkla mama verin çok çektim 4 gün aç gezmiş kuzum. 1 damla süt yeter diyen hemşireler bini mahvetti

canım öncelikle tavsiyem internetten okuduğun şeyleri kafana takma moralini bozma lütfen.inşallah bişeyi yoktur bebeğinin.arkadaşların dediği gibi protein almaya çalış bol bol.özellikle yumurta ve süt çok farkettiriyo bebeğin kilosunu bence.yani ben kendimden öyle tespit ettim.bebeğinin kilosu azdır sadece.kilo alırsa normale döner inşallah

Arkadaşlar merhaba kafanıza hiçbirşey takmayın.Bebişlerimizin iyi olması için dua edelim elimizden gelen bu.
Özellikle 26. haftadan sonra türk bebekleri daha küçük oluyorlar.Persantil eğrileri amerikan standartına göre yapılıyor.
Malum amerikalılar biraz iri kıyım oluyo.Bizler düzenli kontrollerimize gidelim beslenmemize dikkat edelim sonrada bebişimiz gelsin
sevelim.

Çok çok heyecanlıyım.. çok az kaldı.. epidural anestezi ile normal doğum istiyorum. aslında dayanabilirsem epiduralsiz istiyorum. kafam çok karışık arkadaşlar.

çok teşekkür ederim :))

Canımhamilelik piskolojisiyle bazı şeyllerde evham yaapbiliyoruz. Allahın izniyle bişiycik olmaz. Teknolojik değerlere kafayı takmamak gerek çünkü onlar standartlara göre değerlendirme yapıyorlar. Hepimizin genetik yapıları farklı farklı oysaki.. Muhtemelen ailenizde anne karnındaki gelişim bu şekildedir. Çok zor soğuk kanlı olmak bu gibi durumlarda bilirim. Banada plesantan aşağı doğru ilerliyor, plesenta her an patlayabilir acil müdahale edilmezse seni yada bebeği her an kaybedebiliriz dedi doktor. Uykularım kaçtı ama "hayırda şerde sendendir Allahım" diyerek evhama son verdim nolucaksa olsun, Sen böyle nasip ettiysen bundada bi hayır vardır diyip umursamadım. Şuan iyi gidiyoruz ben huzurlu oldukça doktorda hep gelişmeler olumlu yönde diyor. Bi arkadaşıma daha ikili testte kesin mongol bebek teşhisi konuldu. Kızın hamileliği zehir oldu. Dkotorlar almak istedi o izin vermedi. Nasip buysa razıyım dedi. Şimdi çok sağlıklı bir kızı var. İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına aldığında boşuna stres yapmışım diyeceksin :))

II- ERKEN DOĞUM YAPAN KADIN SİGORTALININ DOĞUM ÖNCESİ VE SONRASI İZİNLERİNİ KULLANMASI

Erken doğum yapan kadın sigortalı kullanamadığı doğum öncesi iznini doğum sonrası izni ile birleştirerek kullanacaktır. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu(SSGSSK)’nda yapılan yasal değişiklikle buna olanak sağlanmıştır (6111/29 md.).

Örnek: Doğum yapacağı tarih, 02.05.20011 olarak belirlenen kadın sigortalının, 07.03.2011 tarihinde doğum öncesi iznini kullanmaya başladığını, ancak 24.04.2011 günü doğum yaptığını varsaydığımızda, erken doğum yapması nedeniyle kullanamadığı bir haftalık doğum öncesi iznini, doğum sonrası izin süresine ilave ederek, 25.04.2011 gününden itibaren dokuz hafta süreyle doğum sonrası iznin kullanarak, 27.06.2011 tarihinde işbaşı yapacaktır.

Örneğimizdeki kadın sigortalının ikiz doğum yapması halinde kullanmadığı doğum öncesi izin süresi on hafta üzerinden hesaplanacaktır.

Erken doğum yapan kadın sigortalının, hekim onayını almadan bilerek doğum öncesi iznini doğum sonrası izni ile birleştirerek kullanmak amacı ile doğum öncesi iznine geç başladığı konusunda herhangi bir ihtilafın doğmaması için, doğumun erken olduğunun hekim raporu ile belgelenmesi uygun olacaktır.

arkadaşlar torba yasayla beraber erken doğum da olsa 8+8 hafta izin veriliyor.Çünkü 32 de n sonra izne ayrılma hakkımız bulunuyor.Ki sennki 30. hafatada olmu. 8+8 kullanabilirsin.Dr insafına göre erken doğumda 2hafta fazladan izin yazabilir.

selam arkadaşlar ben aranıza dün katıldım.bu siteyi uzun zamandır takip ediyordum dostluğuğunuz ve paylaşımınız çok güzel bu yüzden bende katıldım size bişey soracağım 3 ay önce gebeliğe bağlı böbrek genişlemesi çıktı bende.doktor stend taktı 3 ayda 3 defa değiştirdi.değiştirdikten sonra bebeğin hareketleri oldukça yavaşlıyor kçok şiddetli kasık sancım oluyor.özellikle son değiştirmesinden bu yana( birhafta önce değiştirdi)dr sorduğumda bana bebek büyüdüğü için yer daralmış ondan olabilr dedi.başkada bişey demedi.gebeliğim 34+4 gün başından beri sorunlu bir gebelik geçiriyorum nerdeyse gebeliğimin tamamını hastanede geçirdim.tam sonuna geldik derken bu sorunlar canımı sıkıyor.bebeğim için endişeleniyorum.ilk gebeliğim tecrübesizim ne yapacağımı bilmiyorum sizlerden tavsiyelerinizi bekliyorum

canım öncelikle çok geçmiş olsun.gebeliğe bağlı böbrek genişlemesi demişsin demekki sonrasında sorun olmayacak böyle düşün.birde şimdi gerçekten teknoloji çok ilerledi doktorlar daha temkinli.doktorun gidişata göre seni en iyi şekilde yönlendirir.doktoruna güveniyorsan rahat ol.bebeğinide üzme bunları düşünüp.akışına bırak.sen ne kadar huzurlu olursan okadar yolunda gider herrşey.

slm .. Ben 2010 eylul annesiyim.. Benimde sütüm 5. Gün geldı bende saf gıbı var dıye emzırıyordum cocuk bos bos dururmuş orda 5. Gun sut gelince anladım tabı ama beş gunde bişey olmadı yavruma şükür.bünyeden farkedıyor demekki .allah korusun bebişleri

çok çok heyecanlıyım.. çok az kaldı.. Epidural anestezi ile normal doğum istiyorum. Aslında dayanabilirsem epiduralsiz istiyorum. Kafam çok karışık arkadaşlar.

kızlar eğer bir saglık sorununuz yoksa doktorunuz size dememişse normal doğum yapın cekin sancılarınızı ve doğumla tüm herseyi bitirin ...ve doğumhaneden odanıza gülerek kucagınızda bebeğinizle tüm anların tadını yasayarak gitmek varken....

Öncelikle geçmiş olsun sana takılan DJ dediğimiz bir kateter türü.Sedasyon veye spinal anestezi ile takılıyo genelde buna bağlı olarak bebek hareketlerinde yavaşlama olabilir.Kateter takılmazsa idrarın böbrekten mesaneye gitmesinde problem olacağı için böbrek yetmezliğine kadar ilerleyen problemler görülebilir.Ama artık teknolojimiz çok ilerledi ve senin gebelik haftanda oldukça iyi bir durumda.Bu nedenle kafanı hiç birşeye takma çok zorda kalınırsa 2 hafta erken C/S olur sende bebeğinde iyi olursunuz.Kalbini ferah tut ve doktoruna güven.Çünkü hamilelere her zaman özel ilgi vardır.Her zaman daha dikkatli ollunur.

arkadaşlar doğum fiyatlarını araştırdınız mı ben biraz baktım ancak sezeryan paket- normal paket diye ayırmışlar. nedir bu paketin içeriği bilen var mı?

arkadaşlar doğum fiyatlarını araştırdınız mı ben biraz baktım ancak sezeryan paket- normal paket diye ayırmışlar. nedir bu paketin içeriği bilen var mı?

bize sezeryan 300 tl dediler ama fazladan ekleme yaparlar mı bilemiyorum. normal doğumda da özel hastaneler fark alıyor, ne kadar aldıkları da hastaneye göre değişiyor herhalde.

tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar biraz olsun içim rahatladı.bakalım bizi daha neler bekliyor

Yarencim sıkıntını okudum ama konun hakkında bilgim yok. Keşke diğer arkadaşlar kadar bilgi sahibi olup bende seni rahatlatabilsem. Yalnız şunu biliyorum biz güçlü oldukça bebeklerimizde bizden güç alıyor. Bi arkadaşımdada karaciğer sorunu vardı. Doktor hamileliği yasakladığı halde hamile kaldı. Nerdeyse bütün hamileliğini hastanede geçirdi. Hep başında biri nöbetleşe kalıyodu. Çocuk erken alındı premature oldu. Şimdi çok sağlıklı bi oğlu var 5 yaşında. şimdi 5.5 aylık bebekler gibi premeture olup sağlıklı bi şekilde gelişebiliyor. Teknoloji çok ilerledi. Artık herşeyin çöüzüm var nerdeyse. Bencede doktoruna güven gerisinide Allaha bırak sıkıntı stres çocuğunada yansır unutma ... Allah hepimizi yavrularımıza bağışlasın onlarıda bize :)

Manisa'da özel hastanelerde paket fiyatlar ; normal 600 tl , sezeryan 650 tl, epidurel normal doğum 1000 tl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…