günaydın kızlar, dün kontrole gittik. ilk defa nst girdim. ultrason da nst de normal çıktı çok şükür. bi sorun yok. ama bizim bebiş 2 hafta önden gidiyor. 36 haftayla uyumlu çıkıyor. 2800 gr olmuş bile oğluşum.. tosuncuk olacak bu gidişle. ben normal doğum istediğim için doktorum bol bol yürümemi tavsiye ediyor. bebek iri olduğu için doğum zor olabilir diyor.hayırlısı artık. bu sıcaklarda da canım hiç yürümek istemiyor ama zorluyorum kendimi.
bu arada bi yandan bebiş odası hazırlığı, bi yandan hastane çantası hazırlığı günler güzel geçiyor..
Amin kızlar güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah sağsağlim sağlıkla almak nasip etsin kucağımıza inşallah. Ben zaten sizi gelişmelerden haberdar edeceğim. İnşallah 1 hafta daha bekler doktorum, suyum da çoğalır inşallah ne kadar geç doğsa o kadar iyidir tabiki..
Çok heyecanlı kızlar ya inanılmaz bişi, garip duygular sardı beni.. Eşimide öyle..
Nasıl olacak nasıl bitecek, acaba nasıl birşey.. Tarifsiz duygular ve endişelerde var tabi..
Allah inşallah utandırmasın yarabbim sağsağlim hayırlısıyla kucağıma alırım.. Perşembe belli olacak tekrar ben size haber vereceğim kızlar..
kızlar selam, ben doktordan geldim nst normal çıktı ultrasondada güzel fakat suyum azalmış , perşembe tekrar gidicem sabahtan, doktorum bu hafta herşeyini hazırla haftaya alabilirz bebeği dedi, umarım hayırlısı olur kilosu 2.600 herşeyi normal gidiyor haftasına göre fakat işte suyum azalınca strese giriyormuş bebek hareketleride normal, inşallah hayırlısı neyse o olsun diyorum artık.
Eğer haftaya kadar beklerse yani sonuna kadar pazartesi 38 hafta olucam 22 sinde ve doğum günüm umarım bebeğim hediye gibi sağlıklı ve güzel gelir kızlar. suyu azalan yok başka heralde benden başka
cnm suyunun artmasını istiyorsan bol bol su iç günde 4 lt. En kısa zamanda normale döner....
önden gitmesi erken geleceği anlamına gelmiyormuş canım .Dr öyle dedi.Bana da 2 hafta önden gidiyor demişti ama sakın zannetmeki 2 hafta erken olabilir,bu o anlama gelmiyo dedi. Benm 28 haftadayken 2 hafta öndeydi. Sonra ben protein ağırlıklı beslenmeyi azattım yoksa iri bebek olacaktı. 32+0da 2081 gr dı fark 9 güne indi. 35+0 daysa 2.620 gr fark 1 haftaya indi. Yani haftasıyla uyumlu olsun istiyorum ben.Önceleri 4 ü geçer bu çocuk dediler ama şimdi 3.300Ü zor bulur diyolar ,zaten normali de 2.800-2.900 müş ilk bebeklerin. Allaha hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
canım çok sevindim inşalah allah en kısa zamanda sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına almayı nasip eder bizimde oğluşumla birlikte 4 haftamız kaldı %90 sezeryan yolu gözüküyor bize baş 3 hafta önde gittiği için hayırlısı olsu bebişlerimiz iyi olsunda herşeye göğüs gereriz
Sağol canım
amin inşallah hepimize nasip etsin sağlıkla evlatlarımıza kavuşmayı allah.
Zaten su azalınca normal doğum yapmak çok zor olyuormuş bide bnm bebek aşağı inmiş o yüzden normal doğumu beklemeden seze almak istiyor anladığım kadarıyla, bebek strese giriyormuş zavallım ya daha o kadarcıkken strese de giriyorlar :))
ama maaşallah diyeyyim çok kıpırdak, allahım bu son günler geçmiyormuş hakkatenşu an zaman bana sene gibi geliyor allahım inşallah sağsağlim olur sağlıklı doğar yavrum ve yavrularınız
cnm sen de aşağı indiğini hissediyor musun nasıl anlarız bebeğin aşağı indiğini.Benm sağ göğsümün altında poposu var dedi dr. Ve o kıpırdadıkça hissediyorum benmki de çok haretli acaba aşaı inince o baskı azalıyor mu....
slm arkadaşlar bugün moralim iyi oğluşum hareketlerine devam ediyor 2 gündür çok korkmuştum allahıma binlerce kez şükürler olsun anne olmak nasıl bişey şimdiden anlıyorum.arkadaşlar bişey soracaktım dün sağlık ocağına gittim bebeğin kalp atışlarına baklması için normal dediler.hemşire bebeğin baş aşağı indiğinisöyledi yaklaşık bir haftadır kasık bölgemde kıpırtılar(parmak kıpırtıları gibi) hissediyorum acaba bebeğin elleri mi çünkü gıdıklama şeklinde oluyor bazende canımı acıtmıyor da değil 34+6 için daha erken değil mi sezeryana engel olur mu acaba sizdede böyle bişey var mı
ÇİLEKK şuan bebeğin kilosu kaç ?
kızlar başaşağı olup elleri ile gıdıklaması normalmiş benim haftalardır öyle.mıncık mıncık yapıyor elleriyle doktor baktı bir sorun yok yani endişelenmeyin
loğusa şerbeti şöyle oluyor:
o resimde bardağın yanındaki pişmemiş hali onu su çubuk tarcın zencefille kaynatıyorsun.ister sıcak ister soğuk meşrubat gibi gelenlere ikram ediyorsun süt de yapan bir şerbet çok lezzetli.aktarlarda bulabilirsin şerbeti.evde hemen yapılıyor
Eki Görüntüle 237901
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?