2011 Eylül Anneleri

hadi yaaa.Allah yardımcınız olsun ikinizin de.kaç haftalık oldu şimdi?

Merhaba bayanlar. sizleri takip ediyorum birturlu yazmaya firsat bulamamistim, pazartesiden evdeyim bol bol yazarim artikk.size bir sorum olacak butun hesaplamalarda 19 eylul olarak cikiyor dogum tarihimiz, bugun doktora gittik bebek iri olacak ama 29 eylulden sonra dogum gerceklesir dedi. bir de suyum azalmis, 127 mm dedi bu nasil oluyor simdi? bebek 10 gun geriden geliyorsa gec mi dogacak demek? sizin suyunuz kac? turkiyede nasil olcuyorlar?

nasıl yani.bebeğin gelişimi ister geriden gitsin,ister ileriden doğum tarihi değişmez ki.doğum tarihini SAT a göre hesaplayacaksın.orda kaç çıkıyosa odur.

Aaa basindan beri doktorun 19 diyodu simdi 29 mu diyo bide suyu
Azalmis hemde iri bi bebek daha erken gelmesi lazim deilmi anlamadim yaw

Aaa basindan beri doktorun 19 diyodu simdi 29 mu diyo bide suyu
Azalmis hemde iri bi bebek daha erken gelmesi lazim deilmi anlamadim yaw

evet bende anlayamadım.suyun azaldığında bebeği almak durumunda kalabiliyolar...daha erken bile olabilir doğumun...

nasıl yani.bebeğin gelişimi ister geriden gitsin,ister ileriden doğum tarihi değişmez ki.doğum tarihini SAT a göre hesaplayacaksın.orda kaç çıkıyosa odur.

yani ben de sastim kaldim hem iri bebek olacak diyor hem gelisimi 10 gun kadar geride dogumu eylul sonu ekim basi bekle diyor. siz aslinda cok sanslisiniz, turkiyede tip daha ileride, ilk kizimda suyum azalmasina ragmen normal dogumumu bekledik sezeryan falan demediler.suyun azalmasindan biraz zor gecmisti dogumum.34-35 haftada amniyotik sivinin sinirlari nedir?

selam bencede turkiyede hamilelik yasayanlar daha sansli diyebilirim. benim doktorum soru sormazsam hic bise konusmuyo, vitamin hapi bile vermedi bana ben soyledimde oyle onerdi. gerci simdi oda bitti... bakalim sali gunu hastanede randevum var . ilk defa gitcem kim bilir ne bekliyo:)

hadi yaaa.Allah yardımcınız olsun o zaman...

Son düzenleme:

gebelik ortalarında 400 ml,
36-38.haftalarda 1000 ml e yakın düzeye erişir,40.haftada 60-70 ml düşer
(ortalama değerler)
ALINTI

Son düzenleme:

inanirmisin bende acaba bayramda gelirmi die dusunuyorum hep:) gerci babasinin dogumgunude 8 eylul belkide onun dogumgununde gelir kim bilir. yalniz ben biran once kavusmak istiyorum bebisime:)

inanirmisin bende acaba bayramda gelirmi die dusunuyorum hep:) gerci babasinin dogumgunude 8 eylul belkide onun dogumgununde gelir kim bilir. yalniz ben biran once kavusmak istiyorum bebisime:)

bendeeeee:))))
hergün rüyamda doğuruyorum
sağasağlim doğsunlar da tek,bu kadar sabrettik bundan sonra da sabrederiz artık...

canım sat la ultrson farklı.benim kızımda on gün geriden geliyordu .ultrsondaki tarihi baz alıyolar yani geri dediyse doğum tarihi geri olur.ama bunun kilo ile alakası yok.ölçümlere göre deniliyor .iri bir bebek demiş.vakti geldiginde doğar doktorda bilemezki ne zaman doğcagını sadece tahmini doğum tarihini söylüyor.bi bakmışsın bir sancıyla hastanedesin .rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin

canım değişir.asıl önemli olan ilk 3 aylık ultrsonda çıkan tarih.satı önemsemiyor doktorlar o kadar.benim ilk gebelğimde sata göre doğumum 12 temmuz du.ultrosona göre 18 temmuz ama en son kontorllerde 23 temmuza kadar ilerledik.ve en sonunda temmuzun son günü sezeryanla dünyaya geldi.doktorlarda doğum konusunda garanti veremezlerki sadece tahmini söylüyolar.

benim doktorum da aynisini soyledi ilk 3 aydaki degerler en onemli dedi.insallah saglikli olsun yavrularimiz gerisi onemli degil de ama eylul sonrasi bizde hava baya soguyor sicakken dogurmak istiyorum

benim doktorum da aynisini soyledi ilk 3 aydaki degerler en onemli dedi.insallah saglikli olsun yavrularimiz gerisi onemli degil de ama eylul sonrasi bizde hava baya soguyor sicakken dogurmak istiyorum

sıcakta zor olur ya.serin serin daha iyi sanki ben sıcaklara denk geldim mahvoldum.emzirirken ter içinde kalıyorsun.kızım hep isilik oldu.

herkese iyi geceler.....
sizlerde aynı duyguları yaşıyomusunuz bilmem ama bende yavaş yavaş yolun sonuna yaklaştıkça heyecan , sabırsızlık , korku bütün duyguları aynı anda yaşamaya başladım:44::44: az önce doktorumuzdan geldik kızım 2.700 gr olmuş çok mutlu oldum benim kilomuda iyi buldu
ayın 27 sinde çağırdı çatı muayenesi için bakalım şimdilik herşey normal gidiyor Allaha şükür ,o gün kesin belli olur artık ama korkmaya başladım yaa nasıl olucak nasıl biticek ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN:85::85:

`