2011 Eylül Anneleri

sen hangi bez markasını alırsan bile 3-6 kg arası 2 paket al

tamam canım sanırım 2 no 1 den daha uzun süre kullanılıyor.1 no 1 paket alıp sonra 2 alırım olmazsa.komşuma sordum 1 no dan 3 paket kullandık dedi.ama prima yada huggies denememişti.teşekkür ederim

Ya arkadaşlar az önce nette gezinirken bazı gebeliklerin 36,37. Haftalarda normal doğumla olduğunu yazmışlar suni sancı verilerek. O nasıl bişey öyle günü dolmadan doğum olur mu?ya bebişler etkilenmez mi?

kızlar ben dün buranım mem in avukatıyla görüştüm.tabi yasal olarak değil arkadaşım kendisi.baya konuştuk.şimdi bizim işimiz tamamen muallakta.tatile gelen izinler aktarılabilir diyede bir madde yok aktarılamaz diyede.biz tatilde kesin olarak yıllık izinde sayılıyormuşuz idari izinli değil.yıllık iznimizde alınan çalışabilir yada çalışamaz raporları gecerli olmazmış.örneğin tatilde hasta olduğumuzda rapor alıp okula götürmüyorsak buna ihtiyaç kalmıyorsa çalışabilir raporununda bir işlevi yoktur diyor.bu zamana kadar bu konuda bu ilde hep olumsuz sonuç alınmış.birde torba yasada değişiklik oldu diyorlarya işte inceledik orda sadece erken doğumla ilgili madde var.gününde yapılan doğumla alakalı hiçbirşey yok.ancak 2 tane tutunabileceğimiz açık varmış
1) öğretmenlr dışındaki bütün memurlar yıllık izinlerinin tarihini kendileri belirliyor bizim bu şansımız yok.mem in tek açığı bu.dilekçeye bunu haklı bir gerekçe olarak yazabilirmişiz.yıllık iznimin doğum öncesi iznime denk gelmesi benim tercihim değil diyebilirmişiz.
2) kamu personeli izin yönergesinde tatilden hiç bahsedilmiyor memur isterse 5 haftayı sonraya aktrabilir diyorya biz dilekçemize 'bu maddede tatile denk gelen doğum öncesi izinler sonrasına aktarılmaz diye bir kesin yargı olmadığı için iznimin aktarılmasını istiyorum 'diyebilirmişiz
böyle bir dilekçenin ardından işi mem e kalıyormuş.yani ister bardağa dolu tarafındn bakar haklısınız der iznimizi aktarır,yada maddede aktarılamaz demiyor ama aktarılabilirde demiyor der aktarmaz.ilden ile değişebilirmiş.

Sağol canım moral verdin bana. Ne bileyim işte bide erken doğunca sarılık falan olabiliyorlar ya ben ondan çok korkuyorum allah korusun , hayırlısı kısmeti ne zaman olacaksa ozaman olsun inşallah canım.
Bu su azalması ne gıcık bişi ya eskiden ultrason falan yokken napıyorlarmış insanlar . Sağol canım inşallah hayırlısıyla alacağım kucağıma. Hepimiz alırız inşallah..

Sağol canım benim çok teşekkür ederim. Allahım inşallah sağlıkla , hayırlısıyla kavuşmamızı nasip eder. Hergün dua ediyorum. Allah herşeyin en iyisini bilir. Allah yeter ki sağlıklı evlat versin hepimize.
İnsan ister istemez tabi tedirgin oluyor. Birde etraftan yok doktor erken almak istiyor bilmemne saçmalıklar duyuyorsun, ama onları takmıyorum. Yüce rabbim ne yazdıysa o olur. İnsanların söyledikleride umurumda değil.
İnşallah sağsağlim alırım . Bakalım yarın belli olacak, armut yiyorum su azalması için önermişler internetten. Bakalım yarın işe yarıyormu göreceğiz :))
Allah herkesin evladını bağışlasın sağlıkla yarabbimm. Mübarek günlerde dualarımız kabul olur inşallah canım..

Canım hiç korkma çünkü seninki maaşallah tosun paşa gibi :)) bak benim çarşamba günü 2.750 idi. Bu kilo haftasıyla normal, fazlada değil az da değil. Senin ki 40ı beklerse 4,5 olur herhalde :))) sakın korkma, benimde suyum azalmış, haftaya alınacak bebeğim , kavuşacağız inşallah. Çok ilginç ve duygusalım bugünlerde. Onu görünce nasıl olacağım inan hiç bilmiyorum. İnşallah hayırlısı olsun senin içinde canım.. Bu arada doktor neden zayıf demiş şaşırdıım

facede bir grup var cnm
kızlar bebek bezi aldınız mı hangi marka aldınız 1 no mu 2 no mu aldınız?milupa paketim geldi içinden huggies yüzde 30 indirim kuponu çıktı degerlendireyim mi normalde prima alacaktım
huggies i çok öneriyolar organik pamuklu olanı.bence degerlendir.ben prima kullanıyorum.ama ilk yneidoğan olanı huggies organik pamuklu alcam inş.
hangi market büyük marketmi yoksa sizin orda bir marketmi.uyguna almışsın canım

inan bilmiyorum dr olan onlar acaba 300-500 gr arası bazen ultrasonda yanılma payı olabilir zayıf doğabilir diye mi?söyledi.bu arada canım sen şuan kaç haftalıksın ve kaçıncı haftada alacaklar bebişi ve bebeğin cinsiyeti ne?

kızlar unnadoda crazy baby nin kampanyası var ben çok tatlı takım aldım bebeğime fiyatları da iyiydi battaniye havlu falan da vardı.ilgilenenlere duyurulur kargo da ücretsiz ayrıca.davetiyeye ihtiyacı olan varsa bana özelden mesaj atabilir.sabah alışveriş yaptım ama ancak aklıma düştü

kızlar bebek bezi aldınız mı hangi marka aldınız 1 no mu 2 no mu aldınız?milupa paketim geldi içinden huggies yüzde 30 indirim kuponu çıktı degerlendireyim mi normalde prima alacaktım

kesinlikle prima al.ablamın bebeği var hepsini denedi,boşa para verme diyo.en iiiisi prima...

kızlar hastane çantanıza neler hazırladınız.tecrübeli arkadaşlardan fikir alalım.sonra hastanede zorluk çekmeyelim

cnm öncelikle allah sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin senin ve tüm bebeğini bekleyen annelerin...göz gezdirirken topiğe senin endişeni gördüm yazmadan gecemedim..hiç üzülme cnm maaşallahı var bebeğinin eğer olurda erken alınırsa bile hemen toparlicağından eminim...ben 2010 eylül annesiyim bizim gruptada erken gelen bebişlerimiz oldu henüz ağırlıkları 2 kg. bile değildi ama şu an maaşallahları var :) doğum günlerini bile kutladılar...sağlıklı ve hayırlı doğumlar diliyoum...

kızlar hastane çantanıza neler hazırladınız.tecrübeli arkadaşlardan fikir alalım.sonra hastanede zorluk çekmeyelim

ben daha hazırlamadım ama bu hafta hazırlayacağım kafamda az çok belirledim
bebek için:
hastane çıkışı seti ya da zıbın body tulum alt üst takım 3 tane koyacağım
bebek bezi
ıslak mendil
mermerşahi denn bezden
eldiven şapka
battaniye
pişik kremi

kendime:
pijama ve gecelik
sabahlık(belki onun yerine ince hırka da olabilir)
çorap(doğumdan sonra üşünüyor diyorlar)
terlik
havlu
diş fırçası macun tarak
çamaşır 6 tane
emzirme sütyeni
atlet 2 adet(belki zıddı olur cok terlerim diye)
ped
çıkarken giyecek bir kıyafet

internette dev listeler var ama ben yeterli gördüm bunları temel şeyler yani.çok acil ekstra bir şey gerekirse eşim evden alır yada satın alır dedim hastaneye de bağlı biraz.bazı hastaneler ilk giysisinden bebek bezine kadar veriyor bazıları ise senden çarşaf havlu vs bile istiyor hastanene bir sor öncelikle.bizim tanıdığımız doğum yaptı bebek doğdugu gibi odaya getirmişler(pis maalesef) alın temizleyin giydirin demişler ki burası özel hastane.sen hastanene sor bazı şeyleri ona göre ekleme veya çıkarma yaparsın

kızlar mrb.
nasılsınız?
bugun randevum vardı doktor ultrasona baska yere gonderdi.
amniyon sıvı miktari fizyolojik sınırda cıktı.
dr yarın getir dedi sonucları.cok merak ediyorum.
bilgisi olan var mı?

Kızlar doğum hikayemi elimden geldiğince detaylarıyla anlatmaya çalışacağım.
Salı günü doktorum yıllık izinden geldi. 5 gün öncesinde ağrılarım vardı, hafif pembemsi bir akıntım oldu ve nst’de sancılarım çıkmıştı. Erken doğum olabilmesi ihtimaline karşılık 12 saat arayla akciğer geliştirici iğneleri yapıldı. Bu 5 gün boyunca sürekli iğne, sancıları giderici haplar ve serumlar kullandım. Nihayet doktorum 9 ağustos Salı günü geldi. Ultrasonda suyumun haddinden fazla azaldığını gördü. Beni riskli gördüğü durumlarda yönlendirdiği bir prof. var ertesi gün yani 10 ağustos Çarşamba için randevu aldık. Bu şekilde çok dayanmaz, haftaya alırız dedi. Ben buna çok üzülmüştüm ilk önce ama hem karnımdaki ağrılardan dolayı hem de kızımı merak ettiğim için her işte bi hayır var deyip kabullendim. O gün annemi çağırmıştık. Hemen geldi. Eve gittik annem temizlik yapmaya başladı halıları falan yıkıyor, cam siliyor ama yetişmedi tabi. Ertesi gün eşim nöbetçi olduğu için evi o halde bırakıp prof. doktora gittik annemle. Epey bi bekledikten sonra muayeneye aldı beni. Bu doktora kendi doktorum çok güveniyor. İşinin ehli. Onun yorumuyla doğumu başlatıcaz yada ertelicez. Neyse ultrasonda incelemeye başladı. Bu arada sorular soruyor bana. Önce suyumun gerçekten çok azaldığını, buna bağlı olarak bebeğin kordona baskı yaptığını, bu yüzden kalp atışlarında ritim bozukluğu olduğunu ama kordondaki baskı azaldığında tekrar ritmi tutturduğunu söyledi. Ancak asıl canını sıkan şeyin karnımın çok sert olduğunu, bunun plesanta dekolmanı, yani plesantanın erken ayrılmasına sebep olabileceğini söyledi. Kızlar burası gerçekten önemli. Benim karnım gerçekten çok sertti. Bazen bir yere toplanıyor gibi olurdu. Ben o zamanlarda kızımın hareket ettiğini ve başı yada poposunun dayandığını o yüzden sertleştiğini düşünürdüm. Meğer onlar rahim kasılmalarıymış ve çok tehlikeliymiş. Buna çok dikkat edin. Aniden plesantan ayrılabilir ve bebek ölümü gerçekleşebilir dedi. Nst de düzenli sancıların var, doğum sancıların başlamış bunları durdurmaya çalışmanın manası yok, doktoruna söyle yoğun bakımı hazırlasın ve mümkün olan en kısa zamanda doğumu başlatsın dedi. Ben çok şaşırdım tabi. Ama her kontrolde kötü haber almaya alıştığım için daha diyorum ki hafta mı ne zaman alsın. Doktor da bugün yarın alsın ertelemeyin dedi. Bu arada saat 5 civarı. Doktorumu aradım hemen sonuçları al gel dedi. Ben artık geç oldu yarın alırlar diye gittim hastaneye annemle. Doktorum raporu okumasıyla bana ‘sen yukarı doğumhaneye çıkıyorsun annende giriş işlemlerini yaptırıyor’dedi. Ben ağlamaya başladım. Hiç hazır hissetmediğimi, yanımda bişey olmadığını en azından eve gidip geliyim diyorum ama doktorum hayır acil sezeryana alıyoruz dedi. Eşimi aradım çantaları al gel beni alıyorlar diye. Hemen geldi. Yukarı çıktım beni alelacele soymaya başladılar. Ameliyata hazırlıyorlar. Ama ben önüme gelene yalvarıyorum şimdi değil hiç hazır hissetmiyorum diye. Ama beni dinleyen yok. Hiç hayal ettiğim gibi değildi. Benim suyum gelecekti ve beni eşim telaşla yetiştirecekti hastaneye. Bi taksiyle kocam olmadan ağrı yok sancı yok. Bu şekilde olmamalıydı. Beni soydular hızla. Sonda, damar yolu taktılar sedyeye yatırdılar. Ameliyathaneye aldılar. Doktorum bana işin aciliyetini anlatıyor ama o kadar panik haldeyim ki duymuyorum. O ara eşim geldi yanıma. Sağolsun doktorum çağırmış. O an biraz kendime geldim. Eşim teselli etti. Ağlayarak bayılırsan ağlayarak ayılırsın dediler. Eşimden elimi bırakmamasını ve uyandığımda da yanımda olmasını istedim. O ara narkoz etkisini göstermiş ve uyumuşum. Uyandığımda eşim yanımdaydı. Elimi tutuyordu. Kızımı sordum gülümsedi ve çok iyi olduğunu söyledi. O an ferahladım. Karnımda bir acı hissediyordum. Beni odama götürdüler. Kızımı bekliyordum ama o gece göremedim. Eşim sık sık yoğun bakıma gidip görüyor, bana haber getiriyordu. Sabah gittim kızımı görmeye. O kadar güzel, o kadar masumdu ki… itiraf etmek gerekirse yenidoğan bebekler çok çirkin görünürdü bana. Ama derler ya herkese kendi çocuğu güzeldir diye, gerçekten hayatımda gördüğüm en güzel bebek benim kızım gibi geliyor şimdi. 2400 gr’lık minicik bir melek. Allah’a şükür bir sıkıntısı yok. Prematüre olduğu için gözlem altında. Ben yanına gidip emziriyordum. O anı tarif etmek imkansız. Küçücük ağzıyla nasıl tutuyor memeyi, nasıl çekiyor. O an ağlayabilirdim.
Bugün taburcu olacaktık ana kız. Tüm işlemlerimizi yaptık, tam çıkacağız kızım kusmuş. Doktoru bir gece daha kalmasını önerdi. Yıkıldım resmen. İnsanın eli boş dönmesi o kadar kötü ki… Şimdi süt sağıp gönderiyorum eşimle. İnşallah yarın toparlanırsa gelecek kuzum. O zaman bayram olacak işte. Minik kuşumun yokluğu çok belli. Bu arada eşimin desteği olmasaydı toparlanamazdım. Bence bu anlarda herkesten çok insan eşini istiyor yanında. Gece yanımda kalan, tuvalete bile götüren, beni yürüten, oraya buraya koşturan hep eşimdi. Varlığını hissetmek bana güç veriyordu. Şimdi geldi kızımın yanından. Kızım kusmamış. İnş. kusmaz ve gelir kuzum yanıma…
Benim doğum hikayem çok parlak değil ama sonucu güzel. Kızım sağlıklıya unuttum gitti her şeyi. Umarım sizlerin çok güzel doğumları ve sağlıklı bebekleri olur. Herkese hayırlı doğumlar diliyorum….

sağolasın canım.ben de senin gibi düşündüm.aşağı yukarı böyle hazırladım.yinede hastaneye sormak lazım haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…