inan bilmiyorum dr olan onlar acaba 300-500 gr arası bazen ultrasonda yanılma payı olabilir zayıf doğabilir diye mi?söyledi.bu arada canım sen şuan kaç haftalıksın ve kaçıncı haftada alacaklar bebişi ve bebeğin cinsiyeti ne?
arkadaşım kusura bakma tam olarak hatırlıyamadım şuan yanlış hatırlamıyorsam suyun azaldığı için alıyorlar değil mi?Fazlasıda olabilir canım bence hiçde zayıf değil yani,ben 37 haftama girdim canım bgn 37+2 de alacaklar kuzumu
arkadaşım kusura bakma tam olarak hatırlıyamadım şuan yanlış hatırlamıyorsam suyun azaldığı için alıyorlar değil mi?
evet canım suyum azaldığı için ne yazık ki
ya denedim arkadaşım ama olmadı tam olarak nasl yapacağım anlatır mısın?lütfen ilk defa yapacağım için bilmiyorum
olsun canım herşeyde bir hayır vardır.inşallah allah sağsalim kucağına almayı nasip eder haftasıda iyi kilosuda hiç endişelenme .sanırsam senden sonraki sezeryan sırası bende.napalım kuzularımız için herşeye katlanırız.
Evet canım bende ona inanıyorum zaten Allah herşeyin hayırlısını versin, herşeyde bir hayır vardır , Allah beterinden saklasın. Sen kaçıncı haftandasın? Senin de mi problemin var canım
evet canım bende probler bitmedi hamilelik boyunca 3 ay önce gebeliğe bağlı böbrek genişlemesi oldu.stend takıldı her defasında 1 hafta hastanede yattım operasyondan sonra rahim açık kalıyordu ve doğum kasılmaları oluyor. 3 seferdir değiştiriyorum ama artık etki etmiyor iltip kapmış.37 ye kadar zor idare ederim.ağrıdan durulucak gibi değil.başka bi sorunda bebeğin baş çapı 3 hafta önde gidiyor.şuan35+5 oldum.öyle yada böyle sezeryan dedi doktor
Kızlaaar bgn geldim kontrolden, salı günü doğum yapacağım. Bebeğim bgn itibari ile 2.950 olmuş boyu ise 50 cm. 37+3 de doğum yapacağım inşallah. Bgn baktı alttan bi parmak açıklık var dedi salı günü geldiğinde tekrar bakacağım dedi yine böyleyse suni sancı verip bekletmenin bi anlamı yok dedi sez e alırız dedi. Bende size bırakıyorum dedim. Meleğim geliyor kızlar, bugün nedense çok gerginim acaba normal mi. Bide alttan muayene etti beni biraz kanamam oldu, bgn ağrılarım var adet ağrısı gibi tetikledi mi acaba, ama ben normalden vazgeçtim korktum kızlar, sez olmak istiyorum suni sancı veripde saatlerce bekleyemem , gerçekten gergin bi işmiş bu
selam arkadaşım nasılsın heyecan var mı?nede olsa yarın meleğini kucağına alacaksın allahın izni ile hayırlısı ile hastaneden çıktıktan sonra bize annelik tecrübenden bahsedersin.bebişin kucağındayken
kızlar ahududu yaprağı çayı ve böğürtlen yaprağı çayı gebeliğin son 3 ayında içilirse,doğumdaki gereksiz kasılmaları,aşırı kanamayı önlüyomuş ve normal doğumda kesmeye gerek kalmıyomuş diye duydum.bilgisi olan var mı?
Benim elimde bir kitap var (yurtdisi kaynakli), o kitapta da yaziyor ahududu yapraginin
rahmi guclendirdigi ve esnekligini arttirdigi.
Aynen soye yaziyor; "Doktorunuza danisarak bu caydan duzenli olarak gebeligin 28.haftasindan
Itibaren gunde bir bardak, 38.haftadan sonra ise gunde 4 bardak icin"
bugün bi arkadaşım epidural sezeryanla doğum yaptı onun yanından geldim.
sezeryan olacak arkadaşlar bir hemşire olarak epidural sezeryanı mutlaka düşünün diyorum...çıktığında çok rahattı,bebeğinin doğumunu da gördü,emzirdi de...
korkma arkadaşım allah hiç kimseyi zorda bırakmaz seni ve kuzunuda inşallah zorda brakmasın anneliğin ne adar kutsal bir görev olduğunu söylememin gereği yok sanırım.tüm bebiş bekleyen anneler iyi bilirler.sende kuzunu yarın kucağına alıp bu göreve başlıyacaksın allahın izni ile.dualarım seninle olacak.ha arkadaşım bide unutmadan doğuma girmeden önce meryem suresini (doğumun ve doğumdan sonrası ağrısız geçsin diye)furkan suresini(bebişin güzel ahlaklı ve aklı selim doğsun diye)oku.faydası oluyor arkadaşım 2 ay önce rahat bir şekilde doğuma yaptı darısı senin ve hepimizin başına...AMİN
Bugün kontrolüm vardı nstye girdim 2. kez. Doktorum anestezi doktoruna yönlerdi beni doğum çeşitleri hakkında bilgi edinmem için. Anestezi dktoru uzun uzun anlattı ve sanırım epidural normal doğuma karar verdim. En aklıma yatanı o şimdilik. Bir sürü kağıt imzalattı anestezi ve epidural ile ilgili. Ben biraz panik oldum daha emin değilim dedim o da " Olsun, olsun doğum hali bu ne olur ne olmaz sen imzala sonradan fikrini değiştirsen de bişey olmaz" dedi.
Ben kafamdaki tereddütleri sordum neler mi onlar mesala epidural normal doğumda kaslar hissedilemez olduğu için anne ıkınamıyor ve bebek tehlikeye giriyomuş, baş ağrısı ve bel ağrısı oluyormuş, hatta felç tehlikesi bile olabiliyormuş dedim.
Doktor hepsini teker teker açıkladı kulaktan dolma hurafe bilgiler bunlar dedi. Sadece katateri takarken anne hareket ederse iğne boşluğa saplanırsa baş ağrısı yaşanabilir bu da geçiçidir dedi.
Felç konusuna gelince istesekte böyle bişey yapamayız biz omuriliğe girmiyoruz dedi.
Ikınmada sana bağlı dedi normal doğumda bazı anneler acıdan ıkınamıyor tamamen size bağlı dedi.
4 cm açılmadan sonra ilaç veriliyor ve sonrası maksimum 2,5 saat sürüyormuş. Yani eğer benim 4 cm açılma diyelim 1 saat içinde olursa 2.5 ta sonrası 3 saatte doğum tamamlanabiliyormuş. 4 cm açılma maksimum 6 saat sürebiliyormuş . Birde kesinlikle sıcak suda banyo yapıp gelme dedi eğer 8 cm açılmayı geçerse epidural yapamayız dedi.
Şimdi kararsızım ilk doğumum olduğu için bilemiyorum, Herşeyi doğallığına bıraksm belki de çok kolay yapıcam doğum yada çok uzun ve zor olucak. Hiç bir fikrim yok. epidural yaparsam olmayacakta ama bi yandan anestezi doktoru o kadar detaylı ve özendirici anlattı hiç aklımda yokken cazip hale getirdi.
Sizlerin önerileri neler daha önce epidural normal doğum yaptıran var mı? Önerilerinizi bekliyorum.