2011 Eylül Anneleri

kızlar bugün odamızı yerleştirdik cicileri 1 haftadır yıkayıp ütülüyordum sıcak diye hemen pilim bitiyordu sonunda tamamladım.3-6 ay arası bebeklerinize giydirmek için ne aldınız malum kış önümüz.tulum mu?ya da dışarı kıyafeti aldınız mı pantolon kazak sweat vs?neyden kaç tane bulundurmalı?başta her şeyi var bebeğin diyordum şimdi gözüme her şey eksik gelmeye başladı?bir de mevlüt 40 çıkınca yapılacağından o zamana hava soğumaya başlar gelenler de kalın seyler getirirler diyorum yani öyle düşünüyorum tabii belli de olmaz

Fazlasıda olabilir canım bence hiçde zayıf değil yani,ben 37 haftama girdim canım bgn 37+2 de alacaklar kuzumu

evet canım suyum azaldığı için ne yazık ki

olsun canım herşeyde bir hayır vardır.inşallah allah sağsalim kucağına almayı nasip eder haftasıda iyi kilosuda hiç endişelenme .sanırsam senden sonraki sezeryan sırası bende.napalım kuzularımız için herşeye katlanırız.

Evet canım bende ona inanıyorum zaten Allah herşeyin hayırlısını versin, herşeyde bir hayır vardır , Allah beterinden saklasın. Sen kaçıncı haftandasın? Senin de mi problemin var canım

Evet canım bende ona inanıyorum zaten Allah herşeyin hayırlısını versin, herşeyde bir hayır vardır , Allah beterinden saklasın. Sen kaçıncı haftandasın? Senin de mi problemin var canım

evet canım bende probler bitmedi hamilelik boyunca 3 ay önce gebeliğe bağlı böbrek genişlemesi oldu.stend takıldı her defasında 1 hafta hastanede yattım operasyondan sonra rahim açık kalıyordu ve doğum kasılmaları oluyor. 3 seferdir değiştiriyorum ama artık etki etmiyor iltip kapmış.37 ye kadar zor idare ederim.ağrıdan durulucak gibi değil.başka bi sorunda bebeğin baş çapı 3 hafta önde gidiyor.şuan35+5 oldum.öyle yada böyle sezeryan dedi doktor

Boşver canım sezeryan olması o kadar da korkutucu değil bazen rahatlatıcı bile oluyor böyle zamanlarda. Bebek daha kolay çıkıyor, zaten birde riskli ise normal doğumu gözü almıyor insanın bende olduğu gibi..
Bendede böbrek taşı çıktı baya kan işedim falan sorunum oldu sonra geçti su içtim çok ama bu seferde şimdi su azalması ile karşılaştım, olacağı varsa oluyor. Yeter ki sonu güzel olsun canım artık bebekler 35 haftadan sonra küvöz de kalmıyorlar, o yüzden içini rahat tut Allah elbet onlara bir kolaylık veriyor, dünyaya geleceği varsa Allah en büyük yardımcıları, Allah bizleri onlardan ayırmasın inşallah canım

selam arkadaşım nasılsın heyecan var mı?nede olsa yarın meleğini kucağına alacaksın allahın izni ile hayırlısı ile hastaneden çıktıktan sonra bize annelik tecrübenden bahsedersin.bebişin kucağındayken

Yarencim inan sanki yarın olmayacakmış gibi, zaman geçmek bilmiyor hele ben akşamı ve geceyi nasıl geçireceğim inan hiç bilmiyorum. Heyecan fazla yok ama sabırsızlık var ama gece eminim heyecan başlar, soğuk kanlı olmaya çalışıyorum, annem babam eşim benden daha heyecanlılar resmen, Allahım inşallah sağsağlim kavuşmamızı nasip eder, eli,ayağı,yüzü,gözü düzgün olur inşallah yavrumun. İnşallah canım benm tabiki bahsederim Allah o günü nasip etsin de yavrumla birlikte size yazarım yarın dan sonra canım dualarınızı esirgemeyin. Mübarek günde Allah yardımcımız olur inşallah..

gizemcim sağlıkla prensesini kucağın alırsın bu mübarek ayda ne güzel dualrım seninle bize yazmayı unutma sakın bekliyoruz

korkma arkadaşım allah hiç kimseyi zorda bırakmaz seni ve kuzunuda inşallah zorda brakmasın anneliğin ne adar kutsal bir görev olduğunu söylememin gereği yok sanırım.tüm bebiş bekleyen anneler iyi bilirler.sende kuzunu yarın kucağına alıp bu göreve başlıyacaksın allahın izni ile.dualarım seninle olacak.ha arkadaşım bide unutmadan doğuma girmeden önce meryem suresini (doğumun ve doğumdan sonrası ağrısız geçsin diye)furkan suresini(bebişin güzel ahlaklı ve aklı selim doğsun diye)oku.faydası oluyor arkadaşım 2 ay önce rahat bir şekilde doğuma yaptı darısı senin ve hepimizin başına...AMİN

Benim elimde bir kitap var (yurtdisi kaynakli), o kitapta da yaziyor ahududu yapraginin
rahmi guclendirdigi ve esnekligini arttirdigi.
Aynen soye yaziyor; "Doktorunuza danisarak bu caydan duzenli olarak gebeligin 28.haftasindan
Itibaren gunde bir bardak, 38.haftadan sonra ise gunde 4 bardak icin"

hmmm teşekkür ederim.perşembe günü kontrolüm var bi sorayım o zaman doktora...

bugün bi arkadaşım epidural sezeryanla doğum yaptı onun yanından geldim.
sezeryan olacak arkadaşlar bir hemşire olarak epidural sezeryanı mutlaka düşünün diyorum...çıktığında çok rahattı,bebeğinin doğumunu da gördü,emzirdi de...

Bugün kontrolüm vardı nstye girdim 2. kez. Doktorum anestezi doktoruna yönlerdi beni doğum çeşitleri hakkında bilgi edinmem için. Anestezi dktoru uzun uzun anlattı ve sanırım epidural normal doğuma karar verdim. En aklıma yatanı o şimdilik. Bir sürü kağıt imzalattı anestezi ve epidural ile ilgili. Ben biraz panik oldum daha emin değilim dedim o da " Olsun, olsun doğum hali bu ne olur ne olmaz sen imzala sonradan fikrini değiştirsen de bişey olmaz" dedi.
Ben kafamdaki tereddütleri sordum neler mi onlar mesala epidural normal doğumda kaslar hissedilemez olduğu için anne ıkınamıyor ve bebek tehlikeye giriyomuş, baş ağrısı ve bel ağrısı oluyormuş, hatta felç tehlikesi bile olabiliyormuş dedim.
Doktor hepsini teker teker açıkladı kulaktan dolma hurafe bilgiler bunlar dedi. Sadece katateri takarken anne hareket ederse iğne boşluğa saplanırsa baş ağrısı yaşanabilir bu da geçiçidir dedi.
Felç konusuna gelince istesekte böyle bişey yapamayız biz omuriliğe girmiyoruz dedi.
Ikınmada sana bağlı dedi normal doğumda bazı anneler acıdan ıkınamıyor tamamen size bağlı dedi.
4 cm açılmadan sonra ilaç veriliyor ve sonrası maksimum 2,5 saat sürüyormuş. Yani eğer benim 4 cm açılma diyelim 1 saat içinde olursa 2.5 ta sonrası 3 saatte doğum tamamlanabiliyormuş. 4 cm açılma maksimum 6 saat sürebiliyormuş . Birde kesinlikle sıcak suda banyo yapıp gelme dedi eğer 8 cm açılmayı geçerse epidural yapamayız dedi.
Şimdi kararsızım ilk doğumum olduğu için bilemiyorum, Herşeyi doğallığına bıraksm belki de çok kolay yapıcam doğum yada çok uzun ve zor olucak. Hiç bir fikrim yok. epidural yaparsam olmayacakta ama bi yandan anestezi doktoru o kadar detaylı ve özendirici anlattı hiç aklımda yokken cazip hale getirdi.
Sizlerin önerileri neler daha önce epidural normal doğum yaptıran var mı? Önerilerinizi bekliyorum.

Sağol canım çok teşekkür ederim desteğin için, akşam Meryem suresini ve Furkan suresini okuyacağım canım zaten Meryem i okuyacaktm ama Furkan ı ilk kez duydum senden iyi oldu canım..
Yarın saat 1 de sezeryana giriyorum canım, epidural sez olacağım allahın izniyle dualarınızı eksik etmeyin. Allaha emanet

ben kendi doktoruma da danıştım,bazı doktorlar önermiyolar siz ne düşünüyosunuz diye.O da önermeyen doktor değildir dedi.sadece türkiye de pek yaygın değil 5-6 yıldır uygulanan bi yöntem dedi.bazıları sancıya dayanamıyo,yakınları da acı çekmesin sezeryana alın diyolar,onu çözüm yolu düşünüyolar halbu ki sezeryandan önce epidural normal doğum daha iyi bi seçenek dedi.
yani epidural normal doğum da,epidural sezeryan da anne için çok iyi bi yöntem bence...

`