- 10 Aralık 2009
- 986
- 34
- 358
bebeğinin de senin de Allah yardımcın olsun.dualarım seninle arkadaşım.Allah kolaylık versin,sıkıntıya sokmasın inşallah...Sağol canım çok teşekkür ederim desteğin için, akşam Meryem suresini ve Furkan suresini okuyacağım canım zaten Meryem i okuyacaktm ama Furkan ı ilk kez duydum senden iyi oldu canım..
Yarın saat 1 de sezeryana giriyorum canım, epidural sez olacağım allahın izniyle dualarınızı eksik etmeyin. Allaha emanet
Bugün kontrolüm vardı nstye girdim 2. kez. Doktorum anestezi doktoruna yönlerdi beni doğum çeşitleri hakkında bilgi edinmem için. Anestezi dktoru uzun uzun anlattı ve sanırım epidural normal doğuma karar verdim. En aklıma yatanı o şimdilik. Bir sürü kağıt imzalattı anestezi ve epidural ile ilgili. Ben biraz panik oldum daha emin değilim dedim o da " Olsun, olsun doğum hali bu ne olur ne olmaz sen imzala sonradan fikrini değiştirsen de bişey olmaz" dedi.
Ben kafamdaki tereddütleri sordum neler mi onlar mesala epidural normal doğumda kaslar hissedilemez olduğu için anne ıkınamıyor ve bebek tehlikeye giriyomuş, baş ağrısı ve bel ağrısı oluyormuş, hatta felç tehlikesi bile olabiliyormuş dedim.
Doktor hepsini teker teker açıkladı kulaktan dolma hurafe bilgiler bunlar dedi. Sadece katateri takarken anne hareket ederse iğne boşluğa saplanırsa baş ağrısı yaşanabilir bu da geçiçidir dedi.
Felç konusuna gelince istesekte böyle bişey yapamayız biz omuriliğe girmiyoruz dedi.
Ikınmada sana bağlı dedi normal doğumda bazı anneler acıdan ıkınamıyor tamamen size bağlı dedi.
4 cm açılmadan sonra ilaç veriliyor ve sonrası maksimum 2,5 saat sürüyormuş. Yani eğer benim 4 cm açılma diyelim 1 saat içinde olursa 2.5 ta sonrası 3 saatte doğum tamamlanabiliyormuş. 4 cm açılma maksimum 6 saat sürebiliyormuş . Birde kesinlikle sıcak suda banyo yapıp gelme dedi eğer 8 cm açılmayı geçerse epidural yapamayız dedi.
Şimdi kararsızım ilk doğumum olduğu için bilemiyorum, Herşeyi doğallığına bıraksm belki de çok kolay yapıcam doğum yada çok uzun ve zor olucak. Hiç bir fikrim yok. epidural yaparsam olmayacakta ama bi yandan anestezi doktoru o kadar detaylı ve özendirici anlattı hiç aklımda yokken cazip hale getirdi.
Sizlerin önerileri neler daha önce epidural normal doğum yaptıran var mı? Önerilerinizi bekliyorum.
ben de epiduralli normal doğum istiyorum. sıfır ağrı sancı beklemeyin epidural anestezide dedi doktorum. ıkınabilmek için sancı gerekiyormuş. yaptıran herkes de tavsiye ediyor sorduğumda.
Yarencim inan sanki yarın olmayacakmış gibi, zaman geçmek bilmiyor hele ben akşamı ve geceyi nasıl geçireceğim inan hiç bilmiyorum. Heyecan fazla yok ama sabırsızlık var ama gece eminim heyecan başlar, soğuk kanlı olmaya çalışıyorum, annem babam eşim benden daha heyecanlılar resmen, Allahım inşallah sağsağlim kavuşmamızı nasip eder, eli,ayağı,yüzü,gözü düzgün olur inşallah yavrumun. İnşallah canım benm tabiki bahsederim Allah o günü nasip etsin de yavrumla birlikte size yazarım yarın dan sonra canım dualarınızı esirgemeyin. Mübarek günde Allah yardımcımız olur inşallah..
KizzlArrrrrrr gizemin bebegi dogmak uzereeeeee
bugün bi arkadaşım epidural sezeryanla doğum yaptı onun yanından geldim.
sezeryan olacak arkadaşlar bir hemşire olarak epidural sezeryanı mutlaka düşünün diyorum...çıktığında çok rahattı,bebeğinin doğumunu da gördü,emzirdi de...
sezeryan olcam ama genel anestezi düşünüyorum .kesilcemi bilmek yada görmek istemiyorum.aslında bazen düşünmüyor değilim ama güvenemiyorum.yinede düşüncem
çileğin bebeği şimid kollarındadır saat 4 olmuş .ne kadar mutludur yorgun ama mutlu huzurlu...güzel haberlerini inş en kısa zamanda paylaşır
slm arkadaslar.bugun dr a gittim ve normal doguma uygun dedi.yapabilirsin dedi ama ben korkuyorum.
CST yaptirmamı istedi.yarın tekrar gidecez.
sizde yaptırdınız mı bu testi bilgisi olan varmı?
birde yavrumun kalp atisları cok hızlı dedi.canım cok sıkkın.işl bir sorun yoktur.120-150 olması gerekiyor melegimin kalp atisları 170 cıktı.
Bence genel olmayın o ana şahit olun, ben de sizin gibi düşünüyordum genel olmazsam ben orda bayılırım diyordum ama hiçde öyle değilmiş. Spinal sez. oldum her anına şahit oldum. Bebeğimin ağlama sesini duydum yanıma getirdiklerinde kocaman gözlerle bana bakıyordu işte o an dünya durdu. Genel olursanız bu anları kaçırırsınız sonra kendinize gelme aşaması var duyduğuma göre o daha zormuş. Yine sizin kararınız ama bebeğinizi ilk siz görün derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?