kaynanı boşver benim annem bile diyo.ben sinirleniyorum böyle şeylere.o zamanla bu zaman bir değil.yurtdışında öyle bir dert var istedigin zaman gidemiyorsun.sıkma canını herşey yolundadır canım inşHerkese merhaba kizlarr. Bugun moralim cok bozuk. Bugune kadar kontrollerim icin hep doktorun muayenehanesine gittim. bebegimi ultrasonda en son 31. haftadayhen gordum dusunebiliyomusunuz. Aradan tam 5 hafta gecti ne kontrol istedi ne bisey. 16sinda hastaneye gidin artik dedi. dogum hastanede gerceklesecegi icin. dun gittik bu seferde randevu istiyolarmis. yarin sabah arayin dediler. bu sabah esim aramis haftaya pazartesiye vermisler 37. haftama gircem inanabiliyomusunuz. bebegim kac kilo bi sorun varmi hic bisey bilmiyorum. acayip canim sikiliyo. kayinvalidemde diyoki neden uzuluyosun bizim zamanimzda doktor yoktu bise yoktu dio o ayri bi canimi sikiyo. resmen bunalima sokuyo beni of of ...
hayırlısıyla inş kucagına alırsın bebegini.güzel haberlerini bekliyoruzMerhaba arkadaslar. Ben de 37 haftalık hamileyim. Doktor dun muayenesinde hersey normal, zamaninda dogurursun demisti. Ama aradan 6 saat gectikten sonra gece ansizin suyum geldi. Suan hastanedeyim bebeğin dogum kanalına inmesini ve açılmanın başlamasını bekliyorum. en geç yarın sabah bebeğim kollarımın arasında olacak.k
Selamlar herkese..
yeni dogum haberleri yok galiba.
3 gundur evdeyim artik, kizimla guzel zaman gecirecegim derken mide sikayetlerim basladi. sanki midemde bir bicak saplanmis gibi gece gunduz kivraniyorum, gaz mi ne anlamadim.yarin doktora gidecegim ama onlar da kucuk bir sikayette hastahaneye yatiryorlar. kizima bakacak kimsem yok.sizde de boyle bir sey oldu mu?
hamileligin verdigi hassaslikla mi ne desem her seyi kafama takiyorum, acaba sikintidan da olabilir mi
arkadaslar catı muaynesi olanlar varmı?varsada muayneden sonra kahverengi lekelenmeniz oldumu benim dünden beri biraz lekelenmem oluyo tedirgin oldumda
Merhaba arkadaslar. Ben de 37 haftalık hamileyim. Doktor dun muayenesinde hersey normal, zamaninda dogurursun demisti. Ama aradan 6 saat gectikten sonra gece ansizin suyum geldi. Suan hastanedeyim bebeğin dogum kanalına inmesini ve açılmanın başlamasını bekliyorum. en geç yarın sabah bebeğim kollarımın arasında olacak.k
Keske turkiyede olsaydim. basimin caresine bakardim ben. Yurtdisindayim daha gecen sene geldim ve dil sorunum var
kızlar gizemden haberiniz varmı ne oldu doğurdumu haber yok hani verecekti faceciler sizbilirsiniz nasıl oldu çok merak ediyorummmm
kızlar gizemden haberiniz varmı ne oldu doğurdumu haber yok hani verecekti faceciler sizbilirsiniz nasıl oldu çok merak ediyorummmm
ya canım çok üzüldüm durumuna Allah yardımcın olsun. Üzme kendini inşallah sağlıkla gelir. İnan ben ultrason zararlı ve doktor olumsuz bişey diyecek diye girmek istemiyorum ama elimiz mahkum. Olumlu düşün, olumlu sonuçlar al inşallah... :81:
geliyorum gidiyorum kimse yok topikte çilekcim haberler sende ne yaptın kızın nasıl umarım kolay olmuştur doğumun hemen emzirebildin mi sütün geldi mi şimdi ne güzel yanında mis gibi de kokuyordur tekrar allah analı babalı büyütsün
Bugün kontrolüm vardı nstye girdim 2. kez. Doktorum anestezi doktoruna yönlerdi beni doğum çeşitleri hakkında bilgi edinmem için. Anestezi dktoru uzun uzun anlattı ve sanırım epidural normal doğuma karar verdim. En aklıma yatanı o şimdilik. Bir sürü kağıt imzalattı anestezi ve epidural ile ilgili. Ben biraz panik oldum daha emin değilim dedim o da " Olsun, olsun doğum hali bu ne olur ne olmaz sen imzala sonradan fikrini değiştirsen de bişey olmaz" dedi.
Ben kafamdaki tereddütleri sordum neler mi onlar mesala epidural normal doğumda kaslar hissedilemez olduğu için anne ıkınamıyor ve bebek tehlikeye giriyomuş, baş ağrısı ve bel ağrısı oluyormuş, hatta felç tehlikesi bile olabiliyormuş dedim.
Doktor hepsini teker teker açıkladı kulaktan dolma hurafe bilgiler bunlar dedi. Sadece katateri takarken anne hareket ederse iğne boşluğa saplanırsa baş ağrısı yaşanabilir bu da geçiçidir dedi.
Felç konusuna gelince istesekte böyle bişey yapamayız biz omuriliğe girmiyoruz dedi.
Ikınmada sana bağlı dedi normal doğumda bazı anneler acıdan ıkınamıyor tamamen size bağlı dedi.
4 cm açılmadan sonra ilaç veriliyor ve sonrası maksimum 2,5 saat sürüyormuş. Yani eğer benim 4 cm açılma diyelim 1 saat içinde olursa 2.5 ta sonrası 3 saatte doğum tamamlanabiliyormuş. 4 cm açılma maksimum 6 saat sürebiliyormuş . Birde kesinlikle sıcak suda banyo yapıp gelme dedi eğer 8 cm açılmayı geçerse epidural yapamayız dedi.
Şimdi kararsızım ilk doğumum olduğu için bilemiyorum, Herşeyi doğallığına bıraksm belki de çok kolay yapıcam doğum yada çok uzun ve zor olucak. Hiç bir fikrim yok. epidural yaparsam olmayacakta ama bi yandan anestezi doktoru o kadar detaylı ve özendirici anlattı hiç aklımda yokken cazip hale getirdi.
Sizlerin önerileri neler daha önce epidural normal doğum yaptıran var mı? Önerilerinizi bekliyorum.
hoşgeldin aramıza.evet başladı 3.bebegimiz de dünyaya geldi inşselam kızlar bende eylül annesi olucam inşallah 34+4 deyiz. ikinci bebeğim ilki erkek buda kız 2009 şubat annelerindenim :) pek takip edemedim doğumlar başlamış ne güzel ben artık çok zorlanıyorum malum 2,5 yaşında oğlum var koşturmaca devam yarın kontrölüm var heycanlıyım
evet tixmate gibi bişi nick :)) dün yazdı suyu gelmiş anide.bugün kollarındadır.haberlerini bekliyoruz inş güzel haberlere gelirBen kacirmisim ucuncu bebegimizde dogmusss hemde normal dogum galiba haber alan warmi ???
geliyorum gidiyorum kimse yok topikte çilekcim haberler sende ne yaptın kızın nasıl umarım kolay olmuştur doğumun hemen emzirebildin mi sütün geldi mi şimdi ne güzel yanında mis gibi de kokuyordur tekrar allah analı babalı büyütsün
benim de ilk doğumum olacak ve en başından beri epidural normal doğum istiyorum.henüz doğum sancısını bilmediğimden olsa gerek zaten rahattım ama yazdıklarını okuyunca daha bi rahatladım..
hoşgeldin aramıza.evet başladı 3.bebegimiz de dünyaya geldi inş
evet tixmate gibi bişi nick :)) dün yazdı suyu gelmiş anide.bugün kollarındadır.haberlerini bekliyoruz inş güzel haberlere gelir
gizem doğumunu yaptı canım.kendisi gibi çok tatlı bir kızı var.ilk gün sütü çok az geldi bebegi emmek istemedi ama sonra düzene girdi şükür.şuan ikiside iyi
Ben anestezi doktoruyum ve kendi doğumumu epidural ile normal doğum olarak planlıyorum.Eğer sezeryan olmam gerekirse spinal anestezi tercih edeceğim.Öncelikle bilmemiz gereken epidural yapıldıktan sonra ağrı hissetmesek bile ıkınmayı unutmamak.Çünkü hastalarda gördüğüm en önemli faktör bu oluyor, ağrı ortadan kalkınca ıkınmıyorlar eğer ıkınmazsakta bebiş ilerlemiyor ve doğum zorlaşıyor yani olay bizde bitiyor arkadaşlar.
Eğer sezeryan olmamız gerekirse sakıncalı bir durum yoksa spinal anesteziyi tavsiye ederim spinal anestezide dokunma duyusu ortadan kalkmıyor ama ağrı duyusu ortadan kalkıyor.Ancak bazen hastalar dokunma hissettikleri için ağrı duymaktan korkup uyumsuzluk gösteriyorlar.BUda genel anesteziye geçmeyi gerektiriyor.Genel anestezi sonrası kendine gelme süresi uzadığı için bebeğini algılama sürende uzuyor.Yani kendine gelme halk arasında anesteziyi atma süresi.
Ben kendime yapılmasını düşündüğüm şeyleri sizlerle paylaşıyorum ama şunu unutmayın her türlü işlemin kendine göre riskleri vardır.Ayrıca çok kilolu ve ödemli hastalarda hem spinal hem epidural anestezi daha zor oluyor. Ne yapmaya karar verirseniz verin sakin olun çünkü siz panikledikçe sağlık çalışanları da
geriliyor .
2 veya 4 cm açıklık oluştuktan sonra takılıyor.Takmadan önce belinizi ince uçlu bir iğne ile uyuşturuyoruz.
Düşünün ki tetanoz aşısı yapılırken olan ağrı gibi aslında biraz daha az bi ağrı oluyor.
Daha sonra işlemin yapılacağı esas iğne yerleştiriliyor.Bu büyükçe ama oldukça ince bir iğne ve önceden uyuşturulduğu için
ağrı hissetmiyorsunuz.Bu iğnenin yerleştirilmesinde bazen bacaklarda elektrik çarpması gibi bir his olabilir bu normaldir korkmayın ve harteket etmeden anestezi doktorunuza hissettiğiniz ağrıyı söyleyin.Evet bazı hastalarda bel ve baş ağrısı olabiliyor.Baş ağrısı olan hastada sıvı tedavisi veriyoruz.Bazı hastalarda oldukça şiddetli olabiliyor.Ama bunlar sizi korkutmasın hepimizde olacak diye birşey yok.Bu tür sorun lar kişiden kişiye değişiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?