şunu bi okyun derim ben 39. haftadan önce sezaryen olmayın | Blogcu Anne
selam arkadaşlar bu gün dr gittim.bu hafta c.tesi bebeği sezaryanla almayı dùşünüyor(böbrek iltihapından dolayı kana karışma ihtimali varmış tehlikeli bir durummuş)o zamana kadar 37+4 oluyor sezeryan için erken değil mi?daha ônce veya ilk doğumunu sezeryanla yapacak olanlar lütfen kaçıncı haftada sezeryan olunmalı yazar mısınız?
Bugün kontrolüm vardı ve maalesef şu anda moralim çok bozuk. Tam kan sayımında trombositim düşük çıktı 83 binde normal degerler 150 ve 500 arasındaymış sanırım. Pıhtılaşmayı engelledigi için doğumda çok ciddi risk oluşturuyormuş bu değerin düşmesi. Doğum türünü de etkiliyor tabiki. Siz siz olun dikkat edin arkadaşlar ben gebeliğimin başından beri 4 yada 5 kere tam kan tahlili yaptırdım ve hepsinde aslında 150 binin altındaymış bugün eve gelince baktım eski testlere ama doktoroum doğumuma 2 hafta kala farkettti.
Tam kan sayımında PLT diye geçiyor. Doğum zaten riskli birşey bir de kanamanın durmaması gibi hayati bir risk faktörünün çıkması zaten artan doğum heyacanım ve korkumu daha da körükledi.
Teşekkür ederim tesellin için. dün bir test yaptırmıştım periferik yayma diye bugün sonucunu aldım sonuç fena değil dedi doktor. Çok istediğim halde epidural yaptıramazsın dedi . 100 binin altında olunca trombosit (PLT) epidural yapmıyorlarmış. Allak bullak oldum kendimi epidural normale alıştırmıştım.canım yükseltmek için doktorun bi ilaç vermedimi.canını sıkma doğuma kadar düzelir inşallah.moralini bozduğunda herşey daha da zorlaşır
Teşekkür ederim tesellin için. dün bir test yaptırmıştım periferik yayma diye bugün sonucunu aldım sonuç fena değil dedi doktor. Çok istediğim halde epidural yaptıramazsın dedi . 100 binin altında olunca trombosit (PLT) epidural yapmıyorlarmış. Allak bullak oldum kendimi epidural normale alıştırmıştım.
Normal yada sezeryan olabilirsin kendi kan grubundan en az 2 kişi bulunduracaksın dedi.
İLaç vermedi çünkü 50 binin altına inerse anca o zaman kortizonlu bir ilaç veriyorlarmış bebeğe zararı yok dedi doktor ama bence mutlaka etkisi vardır. Kafam çok karışık şimdi cuma günü tekrar kan sayımı yapıp PLT değerine bakacak 83 binden daha da inmiş mi diye.
Hemen karar vermem lazım normal mi sezeryan mı?
Oysaki ben hep epidurale alıştırmıştım kendiim şimdi ikisi de eşit derecede uzak geliyor.
merhaba anneler.herkes iyi mi?çantalarınızı hazırldınız mı?neler koydunuz?ben ufak ufak başladım.kaç tane camaşır koymalı?bez ne kadar yanımıza alalım 20 adet yeterli mi?ped ne kadar koymak gerek?listemi yaptım ama bazılarına sayı olarak karar veremedim.paylaşımlarınızı bekliyorum.
ben de hazırladım çantamı canım.5er tane çamaşır aldım,bi paket pedi koydum.20 tane bez aldım.bi de terlik ve havluyu unutmayın kızlar
merhaba anneler.herkes iyi mi?çantalarınızı hazırldınız mı?neler koydunuz?ben ufak ufak başladım.kaç tane camaşır koymalı?bez ne kadar yanımıza alalım 20 adet yeterli mi?ped ne kadar koymak gerek?listemi yaptım ama bazılarına sayı olarak karar veremedim.paylaşımlarınızı bekliyorum.
ben de hazırladım çantamı canım.5er tane çamaşır aldım,bi paket pedi koydum.20 tane bez aldım.bi de terlik ve havluyu unutmayın kızlar
havlu bebek için mi kendimiz iiçin mi?kendimiz içinse saç havlusu ebatı yeterli mi?
Kızlar kontrolden geldik.Benim kız doğum kanalına inmemiş.Kemikten dolayı inmez dedi doktorumuz.Yarın sabah 8:30da sezeryan olacam.İnşallah sağlıkla alırım kızımı kucağıma.Dualarınızı esirgemeyin,çok heyecanlıyım ve korkuyorum...
Kızlar kontrolden geldik.Benim kız doğum kanalına inmemiş.Kemikten dolayı inmez dedi doktorumuz.Yarın sabah 8:30da sezeryan olacam.İnşallah sağlıkla alırım kızımı kucağıma.Dualarınızı esirgemeyin,çok heyecanlıyım ve korkuyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?