2011 Eylül Anneleri

Biz birsey diyemeyiz guzelim. Madem bobrek iltihabi var ve doktor "tehlikeli" demis biz ne diyebiliriz ki bunun ustune. Doktoruna guven bence, ya da istersen baska bir doktora gorun ikinci bir gorus al, ama burda bizim sozumuze gore hareket etqmen de cok dogru olmaz komplikasyon oldugu icin. Kolay dogumlar dilerim, Allah yardimcin olsun.

Bugün kontrolüm vardı ve maalesef şu anda moralim çok bozuk. Tam kan sayımında trombositim düşük çıktı 83 binde normal degerler 150 ve 500 arasındaymış sanırım. Pıhtılaşmayı engelledigi için doğumda çok ciddi risk oluşturuyormuş bu değerin düşmesi. Doğum türünü de etkiliyor tabiki. Siz siz olun dikkat edin arkadaşlar ben gebeliğimin başından beri 4 yada 5 kere tam kan tahlili yaptırdım ve hepsinde aslında 150 binin altındaymış bugün eve gelince baktım eski testlere ama doktoroum doğumuma 2 hafta kala farkettti.
Tam kan sayımında PLT diye geçiyor. Doğum zaten riskli birşey bir de kanamanın durmaması gibi hayati bir risk faktörünün çıkması zaten artan doğum heyacanım ve korkumu daha da körükledi.

Son düzenleme:

canım yükseltmek için doktorun bi ilaç vermedimi.canını sıkma doğuma kadar düzelir inşallah.moralini bozduğunda herşey daha da zorlaşır

merhaba anneler.herkes iyi mi?çantalarınızı hazırldınız mı?neler koydunuz?ben ufak ufak başladım.kaç tane camaşır koymalı?bez ne kadar yanımıza alalım 20 adet yeterli mi?ped ne kadar koymak gerek?listemi yaptım ama bazılarına sayı olarak karar veremedim.paylaşımlarınızı bekliyorum.

canım yükseltmek için doktorun bi ilaç vermedimi.canını sıkma doğuma kadar düzelir inşallah.moralini bozduğunda herşey daha da zorlaşır
Teşekkür ederim tesellin için. dün bir test yaptırmıştım periferik yayma diye bugün sonucunu aldım sonuç fena değil dedi doktor. Çok istediğim halde epidural yaptıramazsın dedi . 100 binin altında olunca trombosit (PLT) epidural yapmıyorlarmış. Allak bullak oldum kendimi epidural normale alıştırmıştım.
Normal yada sezeryan olabilirsin kendi kan grubundan en az 2 kişi bulunduracaksın dedi.
İLaç vermedi çünkü 50 binin altına inerse anca o zaman kortizonlu bir ilaç veriyorlarmış bebeğe zararı yok dedi doktor ama bence mutlaka etkisi vardır. Kafam çok karışık şimdi cuma günü tekrar kan sayımı yapıp PLT değerine bakacak 83 binden daha da inmiş mi diye.
Hemen karar vermem lazım normal mi sezeryan mı?
Oysaki ben hep epidurale alıştırmıştım kendiim şimdi ikisi de eşit derecede uzak geliyor.

doktorun senin için hangisini uygun buluyo.özellikle tavsiyesi yoksa ben normal doğum şansını bi dene derim canım.ama tabiki senin vereceğin bi karar bu

ben de hazırladım çantamı canım.5er tane çamaşır aldım,bi paket pedi koydum.20 tane bez aldım.bi de terlik ve havluyu unutmayın kızlar

ben de hazırladım çantamı canım.5er tane çamaşır aldım,bi paket pedi koydum.20 tane bez aldım.bi de terlik ve havluyu unutmayın kızlar

Benim cantamda hazir. ilk once internetteki listelere bakarak hazirlamistim cantami. ama burdaki hastane cikisa kadar bebegin herseyini karsiliyomus sonradan duydum. bezinden kiyafetine kadar onlar giydiriyomus. bende bebek icin sadece hastane cikisini aldim. kendim icinde bi paket koydum pedi. ama havluyu unutmusum tesekkurler berranur hatirlattin

havlu bebek için mi kendimiz iiçin mi?kendimiz içinse saç havlusu ebatı yeterli mi?

havluyu kendimiz için alıyoruz. Hasteneden özellikle koyu renk havluyu tercih edin demişlerdi kasdedilen banyo havlusu.. birde el havlusu almak yeterli olur sanırım ki ben havlu kağıt ta koymayı düşünüyorum. cocuk bezi vs ben çok almadım 5 er tane aldım onlar sonuçta hastane ve cevresinde de kolayca bulunabilecek ucuz malzemeler...

kızlar doğum çantanızı fazla abrtmayın zaten fazla klaınmıyor hastanede sezerayn bile olsa en fazla 2 gün kalınır o kadar eşyayyı alıppta orda başınıza bela yapmayın derim zaten lazım olura eşler sağolsun bir koşu alıp gelir
bebek için hastane çıkışı birde yedekte elbise ince battanniye 2 tane olsun bir küvez için bir bebek için ıslak mendil bebek bezi 7 tane yeterli kendiniz içinde pijama takımı bez havlu terlik bide çıkarken giyeceğiniz elbise bence yeterli ben öyle yapmıştım oğlumda şimdide öyle hazırladım ha bide fotoğraf makinasınıda unutmayın

kendimiz için banyo havlusu niçin?hastanede banyo yapılıyor mu ki?normal doğumda eve dönülüo sezeryanda hemen yıkanılmıo?bu havlu doğum sonrası belden asağı temizlenmek için mi?ona göre bir şeyler koyalım

Kızlar kontrolden geldik.Benim kız doğum kanalına inmemiş.Kemikten dolayı inmez dedi doktorumuz.Yarın sabah 8:30da sezeryan olacam.İnşallah sağlıkla alırım kızımı kucağıma.Dualarınızı esirgemeyin,çok heyecanlıyım ve korkuyorum...

Ay okuyunca ben bile heyecanlandimmm. yarin kizina kavusuyosun demek. cok sevindim insallah ikinizde sag salim kavusursunuz birbirinize. korku hissettigin zaman kizini kucaginda dusun rahatlarsin belki biraz:) haydi bakalim hayirlisi

hadi bakalım canım benm hayırlısıyla al meleğini kucağına

bayılıyorum doktorların bu sezaryen için uydurduklarına..:)) doğum kanalına son 10 dk da giren bebek var ama doktorlarda haklı üç tane gerekçeleri var dünyanın parsını almaları için (artık performans başına devletten para alıılolar artı hastaneden) yok çatın dar,yok bebek iri(annem 6 kg normal doğum yapmış)yok kanala inmedi ...!!

hayırlıs olsun sağsalim bebişini kucağın aalırsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…