- 10 Aralık 2009
- 986
- 34
- 358
ya kızlar rbenim kafam çok karışık bilen varsa benim doktorumun verdiği ilk doğum tarihiyle adetimi uyuşmuyor arada 10 gün fark var şimdi hep doktorun verdiği tarihi hesaplıyordum ama en son başka doktora giitm ben 36 haftalığım dedim oda yok 37 sin şimdi benem ilk doğumum sezeryan olduğu için büyük ihtimalle buda öyle olur ama ben şimdi hangi tarihi bekleyeyim anlamadım gitti en son giitğimde bebek 37+5 günlük ve 3 kilo çıktı
hoşgeldin aramıza.rabbim hayırlı şekilde doğum nasip etsin inş
selam aarkadaşlar. ben yeniyim, ilk mesajım. ve eylül annesi olucam inşallah. oğlumuz olucak, 1 haftam kaldı. herkese selamlar.
ya kızlar rbenim kafam çok karışık bilen varsa benim doktorumun verdiği ilk doğum tarihiyle adetimi uyuşmuyor arada 10 gün fark var şimdi hep doktorun verdiği tarihi hesaplıyordum ama en son başka doktora giitm ben 36 haftalığım dedim oda yok 37 sin şimdi benem ilk doğumum sezeryan olduğu için büyük ihtimalle buda öyle olur ama ben şimdi hangi tarihi bekleyeyim anlamadım gitti en son giitğimde bebek 37+5 günlük ve 3 kilo çıktı
benim doktor tayinci oldu demekki ilk üç ay önemli öyleyse daha çok va rdoğuma offf ama sanki daha erken gelecek prensesben o kadar çok bekleyeme peki sezeryan olursa kaç haftalıkken alınıyor
3.aydaki ultrson kağıdıgına göre söylüyolar.sezeryan benimkide 38.haftada alacaklar ama ben 39. haftada yada 40 da düşünüyorum.38. daha kötü oluyor diyorlar bende kafam rahat olsun diye 39.haftada aldırcam tabi dikişlerimin durumuda önemli henüz dikişleirm bir yıllık ve aşırı derecede kaşınıyor bu ara.doktora gitttiğimde sezeryan tarihini vercek bakalımbenim doktor tayinci oldu demekki ilk üç ay önemli öyleyse daha çok va rdoğuma offf ama sanki daha erken gelecek prensesben o kadar çok bekleyeme peki sezeryan olursa kaç haftalıkken alınıyor
ben de ayni durumdayim az once kontrolden geldik, bu sefer dogum yapacak olan doktorla anlasmaya gitmistik. ilk aylardaki ultrason verilerine bakarak dogumun 29 eylul 5 ekim arasi dedi. SATa gore 19 eylul gorunuyor. benim zaten adetim hep duzensizdi o yuzden gec dollenme falan olmustur diyorum. ben de kendimi doguma hazirlamistim iyice, esim diyor ki baska doktora gitmeyelim bu sefer dogum kasimda diyebilir diyornormal dogum olunca beklemekten baska care yok
Canım onlar kasılma.Doktorun sana söylemedi mi?Önemli olan düzenli olup olmadıkları.Normal doğum sancıları düzenli aralıklarla gelir ve daha şiddetlidir.Mesela ben 29.haftada bir erken doğum riski atlattım.Kasılmalarım 2dakikada bir 70-80lerdeydi.Normal doğumda şiddeti 100-110 falan oluyormuş sanırım.Dünde nstye bağlandım.5-6 dakikada bir 35-40larda çıktı sancım ama serum verip durdurdularslm kızlar ......
nst cektirenler veya tecrübeli olanlar size sorum olacak.
dün nst cektirdim her zamanki gibi kalp atışları cok iyidi fakat şu kasılma olayını anlamadım !!!
ne kadar yüksek cıkması gerekiyor benim dün 40-50arası idi arada 75de cıktı iki kez felan....bunlar kasılmamı????
cünkü dünden beri karnımda sertleşmelerde oluyor üst tarafında taş gibi kesiliyor ama bir kac sanıiye sonra tekrar iniyor.
bebek hareketi mi yoksa kasılmamı ayırt edemiyorum herhalde offfff
selam aarkadaşlar. ben yeniyim, ilk mesajım. ve eylül annesi olucam inşallah. oğlumuz olucak, 1 haftam kaldı. herkese selamlar.
mrb, doğum parası hakkında sormak istiyorum.. ben devlette öğretmenim, eşim ssk lı , ben doğum yaptıktan sonra eşim sgk ya başvurdu ve doğum parası için bir belge doldurdu, sonuçta 300 tl doğum parası hesabına yattı. ben de okula başvurup ayrıca doğum parası alabilir miyim? doğum parasının 150 tl civarında olduğunu duydum. eğer 150 tl ise biz farklı bir yardım mı aldık acaba?
mrb, doğum parası hakkında sormak istiyorum.. ben devlette öğretmenim, eşim ssk lı , ben doğum yaptıktan sonra eşim sgk ya başvurdu ve doğum parası için bir belge doldurdu, sonuçta 300 tl doğum parası hesabına yattı. ben de okula başvurup ayrıca doğum parası alabilir miyim? doğum parasının 150 tl civarında olduğunu duydum. eğer 150 tl ise biz farklı bir yardım mı aldık acaba?
Canım onlar kasılma.Doktorun sana söylemedi mi?Önemli olan düzenli olup olmadıkları.Normal doğum sancıları düzenli aralıklarla gelir ve daha şiddetlidir.Mesela ben 29.haftada bir erken doğum riski atlattım.Kasılmalarım 2dakikada bir 70-80lerdeydi.Normal doğumda şiddeti 100-110 falan oluyormuş sanırım.Dünde nstye bağlandım.5-6 dakikada bir 35-40larda çıktı sancım ama serum verip durdurdular((
Canım kasılmalarının arasında ne kadar zaman var.Süre tut bence.Daha iki günün var.Seni endişelendirmek istemem ama sıklaşırsa doğumun başlayabilir.kendi doktorum şehiricinde biz ilcede kalıyoruz ve doktorum 3günde nst cektir demişti.ve ilcede gittigimiz hastanede cihazın a sını bile bilmiyolar yani sonucu kimseye gösteremedik burda .... pazartesi doktora gidecegim zaten ve doktorum o gün almayı düşünüyordu zaten bakalım hayırlısı.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?