2011 Eylül Anneleri

ooo bütün hamileliliğim boyunca hurma yedim ben olsa simdiye kadar olurdu herhalde..

aynen oyle awez..
annenin endisesi hic bitmez, kreste yemek yedi mi, biri uzdu mu diye iste oturamiyordum. inanirmisin kizim 4.5 yasinda hala babasiyla evde birakamiyorum bakamayacak beni arayacak diye.annelik boyle iste..
ben hurmaya 3 hafta once basladim biraz da abarttim ve tabii ki de kilo aldim

Merhaba kızlar son anada ev taşımam gerekti o yüzden
uzun zamandır giremedim internete.Ben çok hareketli olmama ve 37 haftaya kadar
yoğun bir şekilde çalışmama rağmen ne kasoılmam var nede göbeğim düştü.
Hastanede kadın doğumcu arkadaşlar şimdi sıra sende yat ameliyat masasına felan diye dalga
geçiyorlardı.Yakın çevrem tempomdan dolayı erken doğum yapacağımı düşünüyordu ama tık yok şimdilik.
İzne ayrıldığımdan beri yoga ile nefes egzersizleri yapıyorum.Bebişim kanala yerleşmediği için
gevşeme germe egzersizlerinede başladım.Bakalım bebişi kanala yollayabilecekmiyiz.
Faydası olursa sizlere haber veririm doğum sansısı gelen arkadaşlar nefes almayı unutmayın.

selam kızlar nasılsınız biz erkenden uyandık temizlik var ama benim pek bir yardımım yok çamaşır yıkanıyor asıyorum büyük iş başarıyorum bir de yemek yaparsam tamamdır.

merhaba kızlar. uzuuun bi aradan sonra ilk kez yazıyorum.36 hafta bitti bugün 37'nin ilk günü.
doktor bu perşembe çatı muayenesi yapacakmış ona göre doğum şekline karar verilecek. ben hamile klaldığım ilk günden beri normal doğuma takıntılıyım. sezeryan derse ne yapıcam ben? kendimi hiç hazır hissetmiiyorum.
şu çatı muayenesi denen şey hakkında kesin konuşmuşunuzdur ama takip edemedim. benim çatı ağrılarım 1,5 aydır falan var ama açılmamış olabilirmi?
çok strese giriyorum geriliyorum.çok acıyacakmı? sezeryan diyecekmi? diye doktordan ödüm patlıyo
hayırlısıyla bi atlatsam yada şu takıntılardan bi kurtulsam başka bişey istemiyorum.
hakkımızda hayırlısı

birde kaynana probleminden bahsetmek istiyorum.
benimkide geçende geldi bir bardak bile kaldırmıyo valla.5 kişiye koca göbeğimle belim kopa kopa hizmet ettim karşısında. yemek yaptım sofrayı kurdum bulaşıkları yıkadım. "yapabiliyomusun yardım edeyimmi?" bile demedi oturdu bi çatal bile kaldırmadı sonra yattı uyudu.
insanın çok gücüne gidiyo. başka zaman değilde böyle zamanda insan bi annelik bekliyo, düşünmesini bekliyo.
ben canım çıksa yaparım kimseye minnet etmem, ihtiyacım yok onun yardımına. ama insan "DÜŞÜNCE" bekliyo en azından..
neyse yapacaklar kaynanalıklarını işte.
ben doğumdan sonra annemde kalıcam çünkü benimde kaynanam gelir.
hem bebeğe hem kaynanama bakamıycam
asıl benim bakıma ihtiyacım olucak. çekemem kimseyi.. dertler bir değilki

yok gizemcim daha doğurmadım ama gün sayıyorum son 3 gün kısmetese karrasızım genelmi olsun yoksa beldenmi sezerayn korkuyorumda senin doğumun nasıl olmuştu

merhaba kramp,sanırım biz istesek bile bazı seylere hükmedemiyoruz..yorgunlugun dogumu tetiklediği dusuncesini curutmussun sanırım..dogumun bir anda baslayabildigini de unutmamak lazım,belki bir anda sancın baslar ve kanala girer.hem bisey daha sorucam.bu kanala girme dedikleri zaman vaginal acılma olması gerekiyormuydu..yoksa sadece asagı inmesimi demekti..??germe ve gevseme egzersizlerini nereden oğrenebiliriz..bizlerde baslasak belki bize faydası olur..

kanala girince hemen açılma olmuyor eskilerin bebek aşağı inmiş dedikleri şey.gerçi bana hep diyorlar ama inme falan yok.her zaman tutturamıyor teyzeler.başta da kesinlikle tatlı yemiyordum kız olacak diyorlardı ama onu da tutturamadı bu teyzeler

Kanala girmesi aşağıya inmesi demek.Göbek düşmesi olarak söylediğimiz şey.Ben hamilelikte yoga ile ilgili cd almıştım hareketleri ordan öğrendim.Şimdi fırsat oldukça evde yapıyorum.Daha önce doğum yapan bir arkadaşım çok faydasını gördüğünü söylemişti ilk doğumunu yaklaşık 4 saat gibi kısa bi zamanda yapmıştı ve ağrısı çok az olmuştu.İnternetten hamilelik ve yoga diye bakarsanız videolar bulursunuz.Bide nefes alıp verirken verme süresini uzun tutmak gerekiyormuş.Bunu unutmayın kısa kısa sık nefes değil abdominal basıncı arttıracak doğru nefes diyorlar

hımm.sanırım önce asagıya inip sonra acılıyor degil mi?yaa bazı arkadaslar diyorlar ya ben doktora gittim hic biseyim yok ama 4 cm acılmıs falan..bizimkiler agır vasıta pek rahatlarına duskunler herhalde baksana asagıya bile nazlı nazlı iniyorlar..
kramp ;ben gecen doktora gittigimde hazneye inmeye baslamıs demişti ve rahim agzı kısalmayada baslamıs bu iyiye isaret sanırım,hem de dogumun yaklastıgını gösteriyor degilmi??yoga ve nefes egzersizlerinide arastırıcam nefes alıyorum ama cok hızlı veriyorum bunu duzenlemem ve ogrenmem lazım sanırım..

fikiristan slm,,bugün damla damla vajinamdn sıvı geliyor korkuyorm sendede varmı böle bişiy?

fikiristan senin bebeğin yolculuğa başlamış demekki ne güzel.

bizde temizlik devam ediyor.ev biraz büyük ve eşim tek ugraşıyor çok yoruldu dünden beri.ben de yemek ütü vs ufak şeyler yapıyorum.

şimdi ben hastane çantamı hazırlayalı epey oldu normal için hazırlamıştım ama sezeryan konusu olunca içeriğini arttırsam mı diye düşünüyorum.12 tane bez koymuştum 2 tane 5 li hastane çıkışı.diğerleri yeter de bunları arttırayım mı?

12 tane bez cok bile bence ben 5 tane koydum :)benmki de cokmu az acaba :)
bence evin cok uzak degilse arttırmana gerek yok gibime geliyor sen bilirsin ama cok lazım olursa evde belirli bir yere hazırla esin evden alır gelir bosuna yuk tasımaya gerek yok ki..
ev temizliği hic bitmiyor sorma bizde ancak bitirdik sayılır ama yine hemen kirleniveriyorya sinir oluyorum..
bide arkadaslardan sunu duydum hemsireye bebek cıkarken cok ayrıntılı fazladan takım vermeyin diye hepsini giydirmiyor sonra orada kalıyor dendi ne kadar dogru bilemem tabi..

fikiristan slm,,bugün damla damla vajinamdn sıvı geliyor korkuyorm sendede varmı böle bişiy?

slm cnm..valla benm sadece akıntım var oda cok sıvılı geliyor herzaman ki gibi..oyle dedigin gibi sadece su gibi damla damla gelen bisiy yok.normal bildigin akıntı ama sadece miktarı biraz daha cok sanki..nasıl bir sıvı? ter gibi mi?

Merhaba arkadaşlar benimde kısmet olursa doğumum perşembe 3 gün kaldı ama çok korkuyorum

slm.. bence korkmana gerek yok aksine sevinmelisin..hayırlısıyla bebegine kavus insallah.insikak suresi 7 kere okununca cok kolay dogum oluyor dediler..bence bugunlerde bol bol dua et,sezeryan olacak sanırım degil mi?hangi hastanede olacaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…