- 28 Ağustos 2011
- 169
- 23
- 98
canım bebek için eğer kakasını 5 6 gün yapmadıysa normal görülüyor.her bebegin bagırskaları aynı şekilde çalışmaz bazısı günde 4 5 yapar bazısı yapamıyor.bu durumlarda gliseirnli fitik kullanabilrsin.doktorlar bu fitli veriyorlar.kendini suçlama üst komuşumla aynı anda doğum yaptık onun kızı 4 günde bir yapardı benimki hergün.bagırsak çalışmasından.sürekli karnıan masaj yap gazı için damla kullanabilrsin.rabbim kolaylık versinSelam kizlar keyifleriniz nasil? ben uzuuun zamandir girememistim nete. Benim bir sorunum var kizlar lutfen biliyorsaniz acil yardim. ben bebegimi sadece anne sutu ile besliyorum doyuyo cok sukur. ama kabizlik sorunumuz var hem bende hemde bebegimde. Cumartesi gunu bebegimin diskilamasinin uzerinden 8 gun gecmisti ve bayagi huysuzlandi cok masaj falan yaptim ama sadece gaz cikardi bizde eczaneden ilac aldik popodan sikilanlardan ve bebegim cok agladi. artik acile gitcektik nerdeyse kakasini yapti ama o aglamalara dayanamadim ben ve bidaha onu yasamak istemiyorum. Acaba benim yuzumdenmi oldu diyorum bende kayisi suyu iciyorum surekli ,sabahlarida kayisi hosafi iciyorum ac karnina ama hic faydasi olmuyo acaba ne yapabilirim???
canım bende 72 ile girdim.geçen sene doğum yaptıgımda 73 le girmiştim 3 ay sonunda 54 e düşmüştüm.ama şimdi 66 dan gıdım inmiyorum ve aşırı derecede çikolata bikuvi yişyorum ki ilkindede aynıydım ama kilolar gitmişti.şuan kendimi sıkıntıya sokmuyorum yemeye devam diyorum ama bir süre sonra bakıcam çaresine.kızlar ben kilo veremiorum doğrusu iştahım çok şekerli şeylere dayanamıorum hep cnm şekerli şeyler yemek istio özelliklede emzirdikten sonra. 78 kilo doğuma girdim 73 kiloyla eve geldim ilk hafta 69 düştüm ama bir ayı geçti hala 69 kiloyum ve kendimi hiç beğenmiorum siz nasıl kilo veriosunuz yardımcı olursanız sevinirim
Selam kizlar oglum sonunda kakasini yapti cok mutluyum:) poposuna dereceyle zeytinyagi suruyodumki beklenen misafir geldi:) daha oncede surmustum ama yapmamisti demekki haftada bir yapacakmis:)
doğumdan snra giremedm öncelikle hepinizn hayrlı olsn bebişleri umarm sağlıkla dünyaya gelmiştr meleklr,çok sıkıntılı geçti doğumum daha yeni toparlandm psikolojk çöküntüdydm oyzden girmedm smdiye kadar nete,nasılsnz bebişlerle aranz nasıl?allaha sükür simdi daha iiyim bebeğim sağlıkla dünyaya geldi buarada..
yusufcuk seninde bebisin hayırlı olsun cnm,umarım iyisinizdir..anlatmak istersen nedir problem iyimisin su anda??
saol canım,iiyim allaha sükür yeni yeni toparlandm,
normal doğumu bekliyodum biliosn,en son muayeneye gittiğimde nst de sancm çıktı dktr 3 cm açıklığn var dedi yatısını veriyorm dedi ama benm hiç sancm yoktu dktr bikaç saate kadar sancılarn baslar dedi,araştrma hastanesi olduğu için endişelendm güvenemedm ordan çıktm özele gittm pendik bölge has.gitmez olaydm aksam 6 falndı saat orda muayene olduğm dktr yoktu,nöbetçi baska bi dktr vardı yenidn muayene oldum nst falan derkn doğm baslams dedi,bekleyelim dedi ama hala sancm yok,daha snra bana sormadn aptal kadn suni sancı vermiş bende kan alıyolar sandm müdehale etmedm nerdn bileym pislk yapcağni,neticede yatrdı beni normal sancılarımı bekliyorz,,derken birdn sancılarm basladı 3 saat sancı çektm 3 saat sonunda sadece 4 cm açıklığmn olduğunu söledi zorunlu sezeryan yapması gerektiğini rahmimde kemiğimin yuvarlk olması gerekrken oval olduğunu bu nedenle çocuğn doğamicağini söledi,tabi bu arada benm suni sancıdn faln haberim yok ben normal doğum sancılarm basladı sanıyorm,derkn mecburi sezeryn oldum 2 gün snra taburcu oldm eve geldim,dikiş ağrılarm azalmaya basladkça aklıma takılmaya basladı doğumhanede yasadklarm film gibi hersey gözümün önüne gelmeye basladı,daha günüm dolmamştı çocugm karnmda sağlıklıydı ve bekletebilirdi dktr beni,üstüne bana ve aileme sormadn sancı vermesi bide ameliyattn çıktm hem suni sancının etkisi hala üzermdeydi hemde ameliyat ağrıları çok kötüydü gerçektn çok üzücü günler yasadm okadar umutluydmki ilk doğumum ve normal olacağı için,,yok yere bana bide sancı çektrdi,hele doğumhanedeyken yarm saatte bi gelip muayene etti canımı alıyo sandm yok böle bi iğrençlk,suratı beş karş muayene ediyor faln,allah kimsenn basına vermesn böle bi sıkıntıyı okadar pişmanmki araştrma hastanesndn çıkıp özele gittiğim için,
saol canım,iiyim allaha sükür yeni yeni toparlandm,
normal doğumu bekliyodum biliosn,en son muayeneye gittiğimde nst de sancm çıktı dktr 3 cm açıklığn var dedi yatısını veriyorm dedi ama benm hiç sancm yoktu dktr bikaç saate kadar sancılarn baslar dedi,araştrma hastanesi olduğu için endişelendm güvenemedm ordan çıktm özele gittm pendik bölge has.gitmez olaydm aksam 6 falndı saat orda muayene olduğm dktr yoktu,nöbetçi baska bi dktr vardı yenidn muayene oldum nst falan derkn doğm baslams dedi,bekleyelim dedi ama hala sancm yok,daha snra bana sormadn aptal kadn suni sancı vermiş bende kan alıyolar sandm müdehale etmedm nerdn bileym pislk yapcağni,neticede yatrdı beni normal sancılarımı bekliyorz,,derken birdn sancılarm basladı 3 saat sancı çektm 3 saat sonunda sadece 4 cm açıklığmn olduğunu söledi zorunlu sezeryan yapması gerektiğini rahmimde kemiğimin yuvarlk olması gerekrken oval olduğunu bu nedenle çocuğn doğamicağini söledi,tabi bu arada benm suni sancıdn faln haberim yok ben normal doğum sancılarm basladı sanıyorm,derkn mecburi sezeryn oldum 2 gün snra taburcu oldm eve geldim,dikiş ağrılarm azalmaya basladkça aklıma takılmaya basladı doğumhanede yasadklarm film gibi hersey gözümün önüne gelmeye basladı,daha günüm dolmamştı çocugm karnmda sağlıklıydı ve bekletebilirdi dktr beni,üstüne bana ve aileme sormadn sancı vermesi bide ameliyattn çıktm hem suni sancının etkisi hala üzermdeydi hemde ameliyat ağrıları çok kötüydü gerçektn çok üzücü günler yasadm okadar umutluydmki ilk doğumum ve normal olacağı için,,yok yere bana bide sancı çektrdi,hele doğumhanedeyken yarm saatte bi gelip muayene etti canımı alıyo sandm yok böle bi iğrençlk,suratı beş karş muayene ediyor faln,allah kimsenn basına vermesn böle bi sıkıntıyı okadar pişmanmki araştrma hastanesndn çıkıp özele gittiğim için,
çok geçmiş olsun canım .bende ilk doğumumda böuna benzer şeyler yaşamıştım.o kadar kötü oldum ki.psikolojim bozulmuştu.kafayı yicem zannetmiştim.7 yıl geçti aradan hala arada bir tutuyor.2. çocuğum oldu.o kadar güzel geçtiki anlatamam.Allah he şeyin hayırlısını versin.çovuklarımıza sağlık versin.
cnm ben de sezeryan olmayım diye özele gitmiyordum doğumevine gitim kontrole diye. ama 15 gün vaktm geçmişti daha doğrusu 42 haftalıktı geçmiş denemez ama hemen yatış verdiler. aslında normal istiyordum sonuçta bu zamna kadar kimsenin bebei karnında kalmış değildir sancımı bekleyecektm bebeğin durumu iyiyse...yatış verdiler birden. sonra da suni sancı. e bebiş vakti gelmeyince suni sancı onu bunlattı kalp atışları düşünce de apar topar sezeryana alındm.kader işte. inat ettm normal olck diye ama gel gör ki özel de dha fazla olmak kaydıyla doktorlar szeryana almyı daha kolay görüyorlar. ufak bi terslikte kesiveriyorlar.oysa ki hastaneye gidene kadar gayet iyisin. hastanede hasta oluyorsun sonra da böyle işte. kendini suçlama üzülme kader işte
Gozun aydin ve gecmis olsun yusufcuk..insallah agrilarin gecer ve hersey unutulur..
fikristan bebegin masallahne guzel kilo almis..yanaklari tam isirmalik olmustur hayal edebiliyorum
benim ki de oyle..baktikca uykusuzlugumu, yorgunlugumu unutuyorum..
yarin bize 40 gun olacak kirklanmak yada kirkini cikarmak hakkinda soracaktim..
yanimda kimsem yok..kizimda annem vardi..siz nasil yaptiniz yada yapacaksiniz bir paylasiverin lutfen
Gozun aydin ve gecmis olsun yusufcuk..insallah agrilarin gecer ve hersey unutulur..
fikristan bebegin masallahne guzel kilo almis..yanaklari tam isirmalik olmustur hayal edebiliyorum
benim ki de oyle..baktikca uykusuzlugumu, yorgunlugumu unutuyorum..
yarin bize 40 gun olacak kirklanmak yada kirkini cikarmak hakkinda soracaktim..
yanimda kimsem yok..kizimda annem vardi..siz nasil yaptiniz yada yapacaksiniz bir paylasiverin lutfen
bnm kız tam1 aylık artık.bayadır kafsını yukarıda tutablyor birkaç gündr gülümsüyor bze.çok gaz sorunu yok henüz.sevmeye doyamıyoruzkızlar selm kimsecikler yok yine( bu arada bebişlerinizin gelişimleri nasıl neler yapabiliyorlar?bakma başını tutma gülme vb. gibi paylaşalım mı?
Fikristancım nasılsın bebişle aranız nasıl.bizimki birtek kucakta uyuyor bırakınca uyanıyor.ablasoı ayağında sallıyorda oyalıyo biraz bende işime bakıyorum.benim kızım boncuk gibi bakıyo etrafına ama boş bakıyo tabi.yatırınca sinlrden başını kaldırıyo valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?