2011 Eylül Anneleri

doğumdan snra giremedm öncelikle hepinizn hayrlı olsn bebişleri umarm sağlıkla dünyaya gelmiştr meleklr,çok sıkıntılı geçti doğumum daha yeni toparlandm psikolojk çöküntüdydm oyzden girmedm smdiye kadar nete,nasılsnz bebişlerle aranz nasıl?allaha sükür simdi daha iiyim bebeğim sağlıkla dünyaya geldi buarada..

canım bebek için eğer kakasını 5 6 gün yapmadıysa normal görülüyor.her bebegin bagırskaları aynı şekilde çalışmaz bazısı günde 4 5 yapar bazısı yapamıyor.bu durumlarda gliseirnli fitik kullanabilrsin.doktorlar bu fitli veriyorlar.kendini suçlama üst komuşumla aynı anda doğum yaptık onun kızı 4 günde bir yapardı benimki hergün.bagırsak çalışmasından.sürekli karnıan masaj yap gazı için damla kullanabilrsin.rabbim kolaylık versin
canım bende 72 ile girdim.geçen sene doğum yaptıgımda 73 le girmiştim 3 ay sonunda 54 e düşmüştüm.ama şimdi 66 dan gıdım inmiyorum ve aşırı derecede çikolata bikuvi yişyorum ki ilkindede aynıydım ama kilolar gitmişti.şuan kendimi sıkıntıya sokmuyorum yemeye devam diyorum ama bir süre sonra bakıcam çaresine.

bu arada kızlar uzun zaman oldu 30 eylülde sezeryanla doğum yaptım biraz erken aldılar snaki oğlumu minnacık doğdu :)sağlıklı bir şekilde doğdu ya yeter çok şükür. 2800 gram 47 cm di.şimdi pazartesi tekrar gidicez bir ay oldu yazarım size son gelişimini.rabbim hepsine sağlık sıhhat versin.

Merhaba Anneler, Anne Adayları

Eylül Annelerinin Kadinlar Kulubu Facebook Grup Adresi : Eylul Anneleri Facebook Grup

Kadinlar Kulubu Facebook Sayfa Adresi : Kadınlar Kulübü Facebook Sayfa

Kadinlar Kulubu Facebook Hesabı : Kadınlar Kulübü Facebook Profil

Kadinlar Kulubu Facebook Grup Adresi : Kadinlar Kulubu Facebook Grup

eylulanneleri@groups.facebook.com adresine mail atarak Eylül Anneleri Facebook grubuna ileti yollamış olursunuz. Yani facebook sayfasina girmeden oraya da ileti yollayabilirsiniz.

Aylara göre anne gruplarında yıllara göre ayırım yapmadık. Diğer gruplar böyle ayırımda bulunmuş bu tamamen kadınlar kulübü üyelerine ait bir gruptur.

Eylül Annelerinin Kadinlar Kulubu Facebook Grup için editor aramaktayız bu bilgiyide eklemek isterim ...

Selam kizlar verdiginiz fikirler icin cok tesekkur ederim yarin kaka yapmayisinin yine birinci haftasi olcak. iki gundur dereceyle poposuna zeytinyagi suruyorum gobegine masaj yapiyorum sadece bol bol gaz cikariyo yaramaz oglusum. rezeneyi denemeye calisiyorum ama bi turlu icmiyo tadini begenmiyo pasamiz. midesi bulaniyo yutmuyo ve hemen aglamaya basliyo insalllah yarin yapar.
Bu arada gecen hafta kontrolumuz vardi 41. gununde 5200 gram olmus ve boyuda 58 cm hersey normal cok sukur bide kaka yapsa super olcak:))

Selam kizlar oglum sonunda kakasini yapti cok mutluyum:) poposuna dereceyle zeytinyagi suruyodumki beklenen misafir geldi:) daha oncede surmustum ama yapmamisti demekki haftada bir yapacakmis:)

Selam kizlar oglum sonunda kakasini yapti cok mutluyum:) poposuna dereceyle zeytinyagi suruyodumki beklenen misafir geldi:) daha oncede surmustum ama yapmamisti demekki haftada bir yapacakmis:)

hadi gözün aydın cnm ,sonunda yapabilmnesi ii olmus.peki sıkıntısı oluyormu 1 hafta yapmayınca,yoksa geyet rahatmı,bizimki normalde yaparken bile ıkınıp sıkınıyor hala..

yusufcuk seninde bebisin hayırlı olsun cnm,umarım iyisinizdir..anlatmak istersen nedir problem iyimisin su anda??

yusufcuk seninde bebisin hayırlı olsun cnm,umarım iyisinizdir..anlatmak istersen nedir problem iyimisin su anda??

saol canım,iiyim allaha sükür yeni yeni toparlandm,
normal doğumu bekliyodum biliosn,en son muayeneye gittiğimde nst de sancm çıktı dktr 3 cm açıklığn var dedi yatısını veriyorm dedi ama benm hiç sancm yoktu dktr bikaç saate kadar sancılarn baslar dedi,araştrma hastanesi olduğu için endişelendm güvenemedm ordan çıktm özele gittm pendik bölge has.gitmez olaydm aksam 6 falndı saat orda muayene olduğm dktr yoktu,nöbetçi baska bi dktr vardı yenidn muayene oldum nst falan derkn doğm baslams dedi,bekleyelim dedi ama hala sancm yok,daha snra bana sormadn aptal kadn suni sancı vermiş bende kan alıyolar sandm müdehale etmedm nerdn bileym pislk yapcağni,neticede yatrdı beni normal sancılarımı bekliyorz,,derken birdn sancılarm basladı 3 saat sancı çektm 3 saat sonunda sadece 4 cm açıklığmn olduğunu söledi zorunlu sezeryan yapması gerektiğini rahmimde kemiğimin yuvarlk olması gerekrken oval olduğunu bu nedenle çocuğn doğamicağini söledi,tabi bu arada benm suni sancıdn faln haberim yok ben normal doğum sancılarm basladı sanıyorm,derkn mecburi sezeryn oldum 2 gün snra taburcu oldm eve geldim,dikiş ağrılarm azalmaya basladkça aklıma takılmaya basladı doğumhanede yasadklarm film gibi hersey gözümün önüne gelmeye basladı,daha günüm dolmamştı çocugm karnmda sağlıklıydı ve bekletebilirdi dktr beni,üstüne bana ve aileme sormadn sancı vermesi bide ameliyattn çıktm hem suni sancının etkisi hala üzermdeydi hemde ameliyat ağrıları çok kötüydü gerçektn çok üzücü günler yasadm okadar umutluydmki ilk doğumum ve normal olacağı için,,yok yere bana bide sancı çektrdi,hele doğumhanedeyken yarm saatte bi gelip muayene etti canımı alıyo sandm yok böle bi iğrençlk,suratı beş karş muayene ediyor faln,allah kimsenn basına vermesn böle bi sıkıntıyı okadar pişmanmki araştrma hastanesndn çıkıp özele gittiğim için,

çok geçmiş olsun canım .bende ilk doğumumda böuna benzer şeyler yaşamıştım.o kadar kötü oldum ki.psikolojim bozulmuştu.kafayı yicem zannetmiştim.7 yıl geçti aradan hala arada bir tutuyor.2. çocuğum oldu.o kadar güzel geçtiki anlatamam.Allah he şeyin hayırlısını versin.çovuklarımıza sağlık versin.

cnm ben de sezeryan olmayım diye özele gitmiyordum doğumevine gitim kontrole diye. ama 15 gün vaktm geçmişti daha doğrusu 42 haftalıktı geçmiş denemez ama hemen yatış verdiler. aslında normal istiyordum sonuçta bu zamna kadar kimsenin bebei karnında kalmış değildir sancımı bekleyecektm bebeğin durumu iyiyse...yatış verdiler birden. sonra da suni sancı. e bebiş vakti gelmeyince suni sancı onu bunlattı kalp atışları düşünce de apar topar sezeryana alındm.kader işte. inat ettm normal olck diye ama gel gör ki özel de dha fazla olmak kaydıyla doktorlar szeryana almyı daha kolay görüyorlar. ufak bi terslikte kesiveriyorlar.oysa ki hastaneye gidene kadar gayet iyisin. hastanede hasta oluyorsun sonra da böyle işte. kendini suçlama üzülme kader işte

Gozun aydin ve gecmis olsun yusufcuk..insallah agrilarin gecer ve hersey unutulur..
fikristan bebegin masallah ne guzel kilo almis..yanaklari tam isirmalik olmustur hayal edebiliyorum
benim ki de oyle..baktikca uykusuzlugumu, yorgunlugumu unutuyorum..
yarin bize 40 gun olacak kirklanmak yada kirkini cikarmak hakkinda soracaktim..
yanimda kimsem yok..kizimda annem vardi..siz nasil yaptiniz yada yapacaksiniz bir paylasiverin lutfen

saol canım sendemi sezryn oldun,,aklımdn çıkmıyoki bana yasattkları,bundada bi hayr vardr diyip rahatlatmaya çalışıyrm kendimi ama sürekli aklımda bebeğime bakıp değer onun için hersey diyorm ama insan canı bukadar kıymetsz olmamalı,,

benm vaktm vardı daha 39.haftamı doldurmustm ve çocukta çok sağlıklydı yani verdin madem sancıyı neden bekletmiyosn hemen 3 saatte doğum olcak diye bişi yokki,,kemiğim yamukmus falan filan allahtan bulur zaten cezasını

amin canım inş,,benmde 2 gün sonra kırkım doluyor,bebekte sende banyo yapıyosn diye biliyorm ben bikaç ayrntı daha varmş sanırm

valla cnm boya gittik sanırım ve yuzumuz minnacık ole daha tam ısırmalık olmadık teyzesi :))ben boyle michelin lastigi gibi olsun istiyorum ama (

erkekler 37.gunde kırk yapılıyor diye biliyorum ,once bebek banyo yapılıyor banyo suyunun içine 20 tane tas ve altın konuyor onla yıkanıyor bebiş,ayrıca tuz da atılıyor içine suyun,bundan arta kalan suyu sen banyodan cıkarken ustune dokuyorsun en son,birde sen banyodan cıkmadan bebegi kucagına veriyorlar diye biliyorum :)benm bildigim bu en azından..

yusufcuk acıklıgın basladıgı için bekletemezdi bende de ole oldu dogum basladıgı için suni sancı verdi ve bugun dogurman gerekiyor nasıl olursa olsun dedi doktor, ama benm allahıma sukurler olsun dogumum cok guzel ilerledi sadece 2 saat agrı cektim ama bana da dediler masallah agrını bosa cekmiyorsun yoksa bosuna da cekebilirdin diye ve arkadaslarımda var agrı cekipte acıklıgın olmadıgı yani bu olabilecek bi durm..soyle dusun en azından denemisler normal dogumu denemedim demezsin.çocuk sıkıntıya girmeseydi sezeryana almazlardı bence boyle dusun,oınun icin boyle hayırlıymıs de,,normal doguma okadar takılma ,bende önceden cok takılmıstım illa normal olsun diye ama benmde bazen acaba sezeryanmı olsaydım dedigim zamanlar oldu ozellikle dikislerimde..acım varken ..yani onemli olan sekli degil sonucta bebeklerimiz allaha sukurler olsun kucagımızda sağlıkla sıhhatle buyutelim inş.

Kızlar mrb kızlarla uğraşmaktan nete giremiyorum bebişlerinlzde sizlerde iyisinizdir umarım.size bişey sorcam kadınlar kulübü facebook sayfasına üye olan varmı.ben cep telefonundan 9ete girebildiğim için faceden daha rahat takip ediyorum üye olan varsa ordada bul*şabilriz benim adım aysegül can

kızlar selm kimsecikler yok yine( bu arada bebişlerinizin gelişimleri nasıl neler yapabiliyorlar?bakma başını tutma gülme vb. gibi paylaşalım mı?

kızlar selm kimsecikler yok yine( bu arada bebişlerinizin gelişimleri nasıl neler yapabiliyorlar?bakma başını tutma gülme vb. gibi paylaşalım mı?
bnm kız tam1 aylık artık.bayadır kafsını yukarıda tutablyor birkaç gündr gülümsüyor bze.çok gaz sorunu yok henüz.sevmeye doyamıyoruz

Fikristancım nasılsın bebişle aranız nasıl.bizimki birtek kucakta uyuyor bırakınca uyanıyor.ablasoı ayağında sallıyorda oyalıyo biraz bende işime bakıyorum.benim kızım boncuk gibi bakıyo etrafına ama boş bakıyo tabi.yatırınca sinlrden başını kaldırıyo valla

sgl cnm bizde aynıyız yat kalk emzir rutinine devam...dısarı cıktınızmı hic kontroller dısında diyorum,gezmeye falan..bu aralar bebişle aramız daha ii gibi biraz daha uyuyoruz isteklerini daha ii anlatabiliyor ve anlayabiliyorum..gülücükler atınca dunyanın en mutlu insanları oluyoruz,gerci bu gülücükler bazen sabaha karsı olabiliyor ama olsun..sanki biraz daha düzeni oturmaya başlıyor gibi maşallh diyeyim de..eger uykusu varsa az bi sallamayla uyuyor ama gazı falan varsa o cıkmadan uyumuyor memede dalsa bile az sonra uyanıyor ve o gazını cıkarınca hemen dalıyor yine..ben rezene veriyorum bu arada belki işe yarar diye milupa gece çayı aldım arada veriyorum 1 2 kasık,oda rahatlatıyor sanki..basımızı tutuyoruz bizde gözleri ile bazen cok anlamlı bakıyor gibi, takip ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…