2011 Eylül Anneleri

benım bebeğimde günde bır ıkı kerede olsa çok kusuyor ama boyle pıtırlı peynır gıbı annem kestırmış mdesinde fazlasını çıkarıyo dıyo.senın bebeğin her emmeye kusuyorsa bır dktra göster ıstersen

kızlar benım bebeğim uyrken ırkılıyo korkuyo boyle ellerınden tutuyorum hemen sanıye surmuyo geri uykuya dalıyo ama bu irkilmeler çok korkuuyo benı brıde yuuznde sıvılce gıbı tek tük var sizlerde varmı?

cnm ben bunları sordum dün doktora normal dedi irkilme ve titremelere ayrıca sivilcelerde önemsiz dedi..isilik ve benzeri de sıcaktan oluyor dedi..ya her emmede değilde işte ne bileyim ya hareketli bi cocuk hareket ederken cıkarıyor bazen az bazen cok..

Benim kızım bazen az bazen çok kusuyor hemen hemen her emmeden sonra kusyor diyebilirim.fıskırır gibide kusuyor sonra tekrar emmek istiyor.bide uykusu çok hafif doğru düzgün uyumuyo.ben bu ziliyi hep kucağımdamı tasıcam bilmiyorum

didem bu co normal bir sey bak ne buldum

Moro refleksi
Bebeğinizin sinir sisteminde sorun olduğunu düşünüyorsunuz. Çünkü, uyurken bile aniden sıçrayarak uyanıyor. Aslında bu sıçrama çok normal olan ürkme refleksinden kaynaklanıyor. Moro refleksi olarak da biline bu olayın belirgin bir nedeni yoktur; bazı bebeklerde diğerlerinden daha sık görülür fakat genelde yüksek ses, bebeği sarsmak veya düşme hissine (bebek yeterli destek verilmeden kucağa alındığında) tepki olarak ortaya çıkar.
Tipik olarak, bebeğin vücudu katılaşır, kollarını simetrik olarak yanlara doğru açar, normalde sıkılı duran yumruklarını açar, dizlerini yukarı kaldırır ve sonra kollarını ve yine sıktığı yumruklarını vücuduna yaklaştırır; tüm bunlar birkaç saniyede olur. Çığlık da atabilir. Ürken bebeğinizi sakinleştirmek için, vücudunun herhangi bir bölgesini sürekli, ama nazik bir şekilde okşayın.
Moro, bebeklerin doğuştan sahip olduğu koruyucu reflekslerden biridir; kaybedilen dengenin yeniden kazanılmasına yönelik ilkel bir reflekstir.
Ürkmüş bebeğin görüntüsü anne-babaları endişelendirir, fakat doktorlar asıl bu refleks olmadığında endişeye kapılmayı önerir. Yeni doğanlar bu refleks açısından düzenli olarak test edilirler çünkü bu, sinir sisteminin iyi işlediğini gösteren bir belirtidir. Geçen süre içinde bebeğinizin gittikçe daha az ürktüğünü göreceksiniz. Bu refleks 4-6 ay içerisinde tamamen ortadan kaybolacaktır. Ama şu unutulmamalıdır ki, bebeğiniz bazen ve her yaşta ürkme refleksi gösterebilir, fakat her zaman bu tipte reaksiyonla beraber görülmeyecektir.
Bebeğinizi sakinleştirmek için, vücudunun herhangi bir bölgesini sürekli, ama nazik bir şekilde okşayın. Bu arada, kolunu omuzu hizasından bükülmüş şekilde sağlamca tutarsanız bebek sakinleşecektir.

bu doktorlari anlamiyorum bebek emmek istiyorsa nasil emzirmeyecegiz ki
kilo alimi cok ta normal gibi bence.
doktor fiskirir gibio kusmuyor mu deyince hayir dedim ama eger oyle kusuyorsa ne olur diye de sormadim
ama internette okuduguma gore cogu bebekte olan ve dogal bir seymis zaten..
anne olarak endiseleniyorsun tabii ki..ilacin faydasi oldu mu haber ver..
bize gelince gece 1.5-2 saatte bir kalkiyoruz sabah kizimi okula ugurluyorum aksama kadar zombi gibi yuruyorum
bir de oglumun sag gozunde capaklanma var dogustan beri hic gecmedi bir turlu.. goz damlasi damlattim fayda etmedi..dogal bir yontem biliyormusunuz acaba.. persembe goz doktoruna gidecegiz ama ilac kullanmak istemiyorum yaa

selam kızlar benim kızımda kusuyo ama artık fazlasını çıkarttığına kanaat getirdim ikinci bebeğim olunca telaşlanmıyorum tecrübeli oluyo insan,
2.5 yaşında oğlum var o bebekken kızdan daha fazla kusuyodu kendi üstü benim üstüm inanın dışarı çıkmadan kapıda 3 kere üstünü değiştirdiğimi bilirim o kadar fazla kusuyodu ama fazlasıydı hep bende hep telaşlanırdım dr reflü demşti hiç ilaç falan kullanmadım kilo alımıda hep üst seviyelerdeydi dr kusması ek gıdalara başlayınca kesilir dedi ama onda bile az az devam etti bi süre kusan bebek çabuk büyür derler hakkettende öyle

bizimde sağ gözünde çapaklanma oldu 2 hafta kadar sürdü baştan sulandı sonra çapaklanmaya başladı dr damla ve krem verdi şimdi geçti çok şükür kremin etkisi oldu temizliyodu çapaklanmayı inş sizinkide geçer kısa sürede

kızlar hepiniz cok sagolun içim cok rahatladı ben kullanmak istemiyorum ilacı yaa..sanırım kullanmayacagımda.kusunca cok moralim bozuluyor ama ( capaklanma için birsey bilmiyorum cnm..

apelsin bebekler hızlı büyürken az uyurlarmıs büyümeyi karsılamak için daha fazla emmek isterlermiş bende bunu düşünüp ikna oluyorum kendimce cunku bizde aynıyız en fazla 2 saat uyuyoruz gece sonra hemen emmek istiyoruz hele altını almak bile istemiyorum uyukusu acılınca hic uyumuyor cunku (

ins. guzel gelişim gösterirler..kusmasınıda takmayacagım artık napayım kusarsa kusacak yaa.. ins.cabuk ve güzel büyümeye isarettir...

bu arada bebeklerinizi gormesi nasıl sizi tanıyorlarmı??bakıyorlarmı ve oyun halısı kullanmayı dusunuyormusunuz yada kullanıyormusunuz?

artık görüyo ve dün ilk defa agguuuu dedi agulamaya başladı :) konuşunca gülüyo sürekli takip ediyo bizleri çok güzel bi duygu allah herkese nasip etsin

artık görüyo ve dün ilk defa agguuuu dedi agulamaya başladı :) konuşunca gülüyo sürekli takip ediyo bizleri çok güzel bi duygu allah herkese nasip etsin

ay ne güzel agu demesi..2.ay dönüm noktasıymıs agu demesi cok öenmliymiş..inş bizlerde duyarız..nasıl bi durumda dedi konusurken falanmı?..bazen bizimki hala bos bakıyor gibi..bazen bizide takip ediyor,ayrıca konusunca keyfi yerindeyse gülüyor..

sunseet ne kadarlık oldunuz siz??

merhaba kızlar.benim bebişim 2 aylık oldu.gaz sancıları var hala.battaniyesinde hafifçe sallayınca susuyor.dün ilk kez agu dedi.bizi görünce hemen gülümsüyor.dünyalar benim oluyor işte o zaman.pek fırsat bulup bilgisayarın başına oturamıyorum.sürekli kucak istiyor.uykuya da kolay kolay dalmıyor.5-10 dakikada bir uyanıyor.gece iyi uyuyor.bir kaç kez uyanıp emdikten sonra tekrar yatıyor prensesim.

zaten hareketsiz bebeklerde gaz daha cok olurmus bizlerde hareket ettiğimiz için gaz cıkarabiliyoruz yoksa cıkaramazdık..bize bu arada doktor biogaia isimli bi ilac verdi bagırsak sistemini duzenliyormus bizim gaz sıkıntımız yokta kıvranmalarımız vardı iyi gelecek gibi diye dusunuyorum sende bi doktoruna sor istersen..

slm kızlar benm minnoşumda agulamaya basladı bide huu huu diyor çok hoşuma gidiyo,özellkle beni takip ediyor arkamdn bakıyr,,sabahları uykusunu almışsa gülüyor,,konustğm zaman tepki veriyr hersey suanlk güzel,buarada gaz sorunu hala devam eden arkadaslar tamany wınd öneriyorm mükemmel bi krem,anında etki ediyor habernz olsun,,

ne yalan soyliiim fikristancim ben de gece altini degistirmek istemiyorum uykusu acilir diye
benim kucuk yaramaz uyudu buyugu ne zaman uyuyacak onu bekliyorum simdi
saat 12 oldu bizde.. 3 saatlik uykuyla ayaktayim kendim hayrat ediyorum..
benim oglum agu diyor daha bir cok ses cikariyor nerdeyse 10 gun falan oldu..
takip ediyor oyun halisina yatirinca oyuncaklari takip ediyor..konusmayi cok seviyor..
evde bebisleri nasil giydiriyorsunuz..ben atlet yada kisa kollu body onun ustunden uzun kollu,
altina da esofman, yada atlet ve tulum giydiriyorum.. evimiz kaloriferli ne soguk ne sicak acaba
cok mu kalin giydiriyorum..bebegimin sacinin alti ve boyunu isilik gibi br sey olmus..sanki ilk bebegim gibi herseyi unutmusum ben:

merhaba canım benim bebeğimde de ilk haftalarda iki gözünde birden aynı sorun olmuştu.doktor damla vermişti bir hafta kadar kullandık.kaynamış soğutulmuş su ve gazlı bez ile içten dışa doğru hafifçe her gün silerek temizledim.bir de okuldan öğretmen arkadaşım halimi hatrımı sormak için aramıştı durumu anlatmıştım bana bebeğinin başına şapka giydirip giydirmediğimi sordu.açıkçası pek dikkat etmiyordum bu konuya ilk bebeğin vermiş olduğu bir acemilik de var.o günden sonra bebeğimin başına şapka giydirmeye onu üşütmememye çok dikkat ettim hemen toparladı bişeyciği kalmadı:) şifalar diliyorum.

selam cnm,
bebişlerin tepki verdiğini görmek mükemmel.

valla insan artık ne yapacagını sasırıyor senin halin daha da zor 2 tane olunca tabi..bazen moralim cok bozuk oluyor.ama gülünce hersey bitiyor
bizim minik kuzuda birsürü ses çıkarıyor zaten 1.ayından beri ama önemli olan tam anlamıyla seslere ve konusmalara karsılık cıkardıgı aguymus..bizim minikte bu aksam anne ve babasını sevindirdi bizde ilk aguu muzu duyduk güldük eglendik beraberce tabi annesine daha fazla gülüyor :))tanıyor ya artık ayırıyor..

kıyafet olrak bizde aynıyız aynı giydiriyoruz ben bazen ustu ince ise bi ince yelekte giydiriyorum banyo yapınca..çorap ve patik kullanıyormusunuz?ben bazen kullanıyorum..bizim evde aynı ne cok soguk ne cok sıcak ben arzumun oda termometresini aldım hem nemi falanda gösteriyor güzel bi ürün memnunum..ona göre ayarlamaya calısıyorum..isilik sıcaktan olur cnm doktor bana cok sıcak olmasın dedi ama ben sanki usucekmis gibi geliyor hele hapsırınca acaba usudumu diye dusunuyorum.ben hep cok giydirmiycem diyodum dogumdan once

saglık ocagına gittigimde aile hekimi sunu dedi cok fazla ortam ısısını ve ortamı degistirme bebekler ondan hasta olurlar dedi bende mumkun mertebe cok fazla ortamını degistirmiyorum odadan odaya bile cıkarmıyorum cogu zaman biraz daha kendisini toparlamasını bekliyorum. odanın icinde de sapkaya gerek duymuyorum hemsire dogumda emzirirken basında sapka olmayacak demisti birde, cok terliyor cunku emzirirken..

canım bende odadan odaya değiştirmiyorum bebeğimin konumunu kendi odasında ve oda sıcaklığını sürekli takip ediyorum.oda içerisinde ben şapka kullanıyorum.emzirirken çıkarıyorum muhakkak ve ya gündüz öğle saatlerinde kullanmıyorum sadece. mesela şu an burada dışarısı çook soğudu bizim evimiz doğal gaz sobalı petekli değil sürekli vucut ısısını yokluyorum fln.bi yandan terlememesine de çok dikkat etmek lazımmış..ilk bebeğim yaa acemilik zor:)

kızlar bu arada bisey danısmak istiyorum disim agrıyor hamileliğimin son zamanlarında da kırılmıstı bi kısmı dis doktoruna gitmekte sakınca yok sanırım dimi hani orada da radyasyon iceren aletler oluyorya merak ettim disim agrıcak diye cok korkuyorum..sanırım dolgu falan yapılacak ilacın falan etkisi olurmu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…