2011 Eylül Anneleri

ah o kusma artık bisey demiyorum tam gecti tamam diyorum yine baslıyor..bisey duydum önsüt arka süt dengesizliği diye acaba ondanmı oluyor bu cok emmek istemeleri ve kusmaları bu durumda bebek cok olan önsütü fazla alıyor yani sulu kısmı ve doydu sanıyor ama hemen sonra hızla mideden gectigi için hem cabuk acıkıyor ve bu kısım daha sulu oldugu için midesinde tutamıyor olabilir..eger cok fazla süt arttırıcı seyler kullanıldıysA vücut gereginden fazla süt ürettiyormus ve buda cocugun hep o sulu kısmı fazla almasına sebep oluyormus yaglı ve doyurucu olan arka sütü fazla alamıyormus anlatabildim sanırım..bunun icin uzun bi süre tek gogusten emzirip yani 5 6 saat hep tek gogus sonra diger goguse gecmek gerekiyormus..vücut boylece sütü geregi kadar üretmeye baslıyormus.cabuk acıktıkları için uyuyamıyor olabilirler..ben buna dikkat etmeye basladım bakalım uykularımız duzene girecekmi..belki kusmalarda azalır..sonucta sık emmesi gazını da arttırıyor..doktor gazını cıkarmadan kesinlikle ikinciye emzirme dedi gerecktende ozaman cok daha fazla kusuyor..

uyuyrsa rahatı yerindedir bencede uyandırma acıkınca uyanır zaten..gunduz fazla uyumuyor ama düzene girecek inandım ben buna.. :))
ben artık zinco falan kullanmıyorum zaten kendisi cıkarıyor..hem alttan bazen ustten zor cıkarıyor sadece
51. günde 6 kg dayız..

ahtamara aynı gun yapılması lazım ama sanırım ellerinde yok o yuzden ertelemisler seninkini..

maaşallak guzel kilosu 6 kılo benım bebeğim zayıfmı acaba kızlar sağlık ocağında 5500 gelıyo hastaanede 5300 çıkıyo anlamadım boyumuz da 57 cm bbabasıda bende uzunum bebişimzide uzun olucak ınşallah

bence normal,doktorsadece anne sütü alan ve cok emen bi bebek icin ayda 1000 1200 gr alması normal demisti bana, biz yaklasık 1600 almısız biraz fazla gibi demisti zaten..kac kilo dogduguda önemli cnm 3600 dogduk 3400 e dustuk biz.. dun bizde hastanede olculduk orada cıplak tartıyorlar saglık ocagında kıyafetli tartmıslardı bizi belki ondandır bizim boyumuzda 58.5 ..biz de anne baba bayagı uzunuz ikimizde :) zaten 50 cm dogunca sasırmıstım ben arayı kapattı :)

dunden beri kimsecikler ugramamıs eylül anneleriiiiiiiiiiiiiiiiiii eylül anneleriiiiiiiiiiiiiiiii nerdesiniz huuuuuuuuuuuuuu huuuuuuuuuuuuuuuuu
cokmu yogunsunuz ya bu kadar???yoksa nete ugramayı mı sevmiyorsunuz??

Ben variiiim
bugun arkadaslarim geldi bebek gormeye coook yorucuydu..benim bir huyum var yorulunca uyuyamiyorum saat 12:33 ben hala ayaktayim
fikristancim masallah kilonuz da boyunuz da cok iyi..anne baba uzun olunca bebek te uzun olaca tabii ki
benim esimin boyu ortadan uzun sayilir ben kisayim cocuklarim cok uzun olmayacak
sali doktora gidecegiz o zaman soylerim boyu ve kilosunu..
cok yoruluyorum ben yaaa.. ilk ay boyle degildim ben...enerji verecek bir sey var mi acaba ..benim oglum gece 1 e kadar uyumuyor..gazi yok denecek kadar az..10 dakika salliyorum 2 dakika uyuyup kalkiyor.. ne zaman duzene girecek bu..
bu arada seninn dedigin gibi yapiyorum.. 2-3 kere ayni memeyi veriyorum..bakalim nasil olacak..
oglum cok az emiyor..arka sutu emmiyor diye endiseleniyorum..guzel emerken birakiveriyor kaliyorum ustu basim islak islak
bir de kilolarinizi sorayim..kim ne kadar verdi ve nasil verdi
benimkiler hala benimle..gitmeyecek sanirim..bugun ebruli kek yaptim bir guzel yedim tatliya dayanamiyorum
neyse ben gittim herkese iyi geceler

canlar bende burdayım takip ediyorum sizi ama yorum yazmaya pek vaktim olmuyo.kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz bu yüzden fırsatım olmuyo.benimdekilolarım benimle tatlısız yapamıyorum.apelsin keske benimkide 1 de uyusa 4.5 te yatıyoruz artık ruh gibiyim.baska zaman olsa hemen zayıflardım.ama nedense zayıflayamıyorum.bizimde kontrolümüz 29nda.hem aşı olacağız bakalım hayırlısı.benimde gelenim gidenim hiç bitmedi sağolsunlarda işimde bitmiyo.kayınpederimde mahalleye muhtarmı olcan bukadar çevre yapmışın diyo.anlıcanız göze çok batıyorum.sizde sıkıntı yoktur umarım

burada olmanıza sevindim.arada yazın da haber alalım sizden..işleri hic sorma zaten onlar hic bitmeyecek :)) uyku düzeni şaşıyordur belki yogunluktan ..iyi haberlerinizi bekliyoruz :))

apelsin bence kesinlikle gazı var dun kusmaları için doktor usg istedi ve orada cok fazla gazı oldugu gorundu bana gore cok yoktu ama midesini goremedi gazdan.bebişlerimiz sabırlılar masallah cok aglamıyorlar bu yuzden biz yok sanıyoruz ama emmemesinin nedeni gazdan dolayı doydugunu zannetmesi ve gazın onu rahatsız etmesi olabilir cunku dikkat ettim sıkıntısı yoksa 2 saat kadar uyuyor...gazı varsa uykuya dalamıyor ve ayrıca bi nedende burnunun tıkalı olması olabilir ben su annenin cektiği aspiratörlerden aldım acayip güzel temizliyor bence sende denemelisin..
kilolar bastan gitmemişti sanki az az gidiyor gibi..ben biraz fazla aldım gerci hala 9 kilo fazlam var tatlı pek yemiyorum yersem dengelemeye calısıyorum..iştahım azaldı sanki bu aralar..ebruli kek nasıl tarif istiyorum ben...:))yorgunluk gercekten zor bol bol dinlenn..gececek bu günler onu dusun..bence 1 aysonra daha düzene girecek ve daha rahat olucaz sanki..

Bende bende tatlıya hayır diyemeyenlerdenimm belki biraz yememe dikkat etsem kilo vercem ama takıldım bu kiloda
63,5 la hamile kaldım 79 a doğuma gittim şu an 67 kiloyum.
oğlumun kilosuda ii maşallah bu hafta 73 günlükken şu 3 aşıyı yaptırdık o sırada tartıldı 7 okka cekiyo:) boyumuzda 64 cm. maşallah

kızlar daha öncede sormuştum ama yanıt alamamıştım facedede görüşelim diye isminizi vermek istemezseniz anlarım ben sadece bebişleri merak ediyorum.okadar sey paylaşıldı.ben buraya resim yüklemeyi bilmiyorum oyüzden merak ettim.

maşallah kuzucuğa,tatlıyı sevmemizden belli oluyor tosuncuk yaptık bebişleri.benim kızımda 3.330 doğmuştu 12 gün önce 5.400 dü.şimdi bilmiyorum 29nda gitçez bakalım.ii kilo vermişsin genede.ben 53le hamile kaldım 70 ile doğurdum şuan 63 kiloyum fazla boyum olmadığı için yakışmıyor kilo bana.eskiye nasıl döncem

masallah herkes guzel kilo almis..
fikristanciim doktor gazi yok dedi ben de inandim ne yapayim..devlet hastanesine gidiyoruz..tabiii icime sinmiyor ama ne yapalim ozeller bakmiyordu yenidogan diye.. 3-4 aylik olunca ozele gidecegim bakalim ...kizimda kullandigim gaz surubunu almak istiyorum ama ya iyi gelmezse diye de dusunuyorum.
dogru diyorsun gececek bu gunler..ben ilk dogumumda tek basima bebekle kalakalmistim depresyona girdim..kendimi tatlilarla avuttum..cok kilolar aldim..bu sefer oyle degil kendime diyorum 6 ay sabret tadini cikar..daha mutluyum bu sefer..geri gelmez bu gunler...ebruli kekin tarifini burdan aldim..dene cok guzel oluyor..

aysegulciim kolay gelsin sana da..bebisin gunduz uyuyor mu gece 4.5 cok kotu ya..misafir, buyuk kizin bir de uyumayan bebek offf cok zor ya..
face.im var benim ama pek kullanmiyorum..

selda59 cok guzel gitmiz kilolar..darisi bizim basimiza

cnm face de giricem orada da görüşürüz zaten dediğin gibi bi sürü şey paylaşıldı bunda çekinecek bişey yok.. :))

valla sizin kilolar yine ii ben doguma gittigim kiloyu hic soylemeyeyim 98 kg.su an 84 85 gibiyim tabi boyum avantaj biraz uzun oldugum için :) ama yinede kendimi kotu hissediyorum soyle bi en az 10 kg gtmeli
selda masallah bebisin kilosu ve boyu cok guzel

Kızlar 6 aylık kızımın ihtiyaçları için kullanmak üzere;bebek şekeri ve kokulu patik hazırlıyorum.El mekleri kısmında.40 mevlüdü ve doğumdan sonra dağıtmak üzere ilgilenirseniz...

merhaba arkadaşlar ben bu forumu arkadaşımın önerisiyle yeni keşfettim gerçekten çok hoş bir ortam.bnim de 14 eylül doğumlu bir kızım var:) herkesin bebişine benden kocaman bir maşallah şimdiden.Allah yardımcımız olsun sanırım sizler de benim gibigüzel ve tatlı yorgunluklar yaşıyorsunuzdur:)hepimizin bebeklerimizi sağlıkla büyütmelerini dilerim:)

kızlar ben uykusuz kaldıkça daha çok iştahım açılıyoo valla dolap kurdu oldum resmen kendımı önlemem lazım ayrıca 2 ay sonra işe tekrar başlıcem 4 buçuk aylıkken kzuumu bakıca vercem çok üzülüyorum ya ne yapıcamı şaşırdım valla bana mral verın lutfen devlet memuru olunca mecbur gtıtmek zorundasın özelde olsam çıkardım işte n ama bırakıamıyoz malesef hayat şartları gereği.

benım oğluşumun gazı azaldı gıbı sankı kızlar 70 günlük oldukk.ama bugun hala kaka yapmadı bıraz kaka sorunumuz var bır hafta hergun yaparken dığer hafta 2 gune bır yapıyo mama ile beslıyoruz geçen hafta sutum tamemen bıttı malesefff bu durumuda çok üzülüyorummm

bunalımlardayım resmen..................

Apelsin gündüz kızım uyuyor ama nezaman yemek yapacağım yada iş ozaman çok sık uyanıyo.ayrıca sağol.fikristan seni facede nasıl bulucam

Aramıza hos geldin merve85 keske daha önce keşfedebilseydin en heyecanlı ve en duygusal anlarımızı burada paylasırdın sağlık olsun genede hoşgeldin.senindeailah yardımcğn olsun didemutku.umarım bakıcın iyi biridir.çünkü budevirde kimseye güven olmuyor

Apelsin gündüz kızım uyuyor ama nezaman yemek yapacağım yada iş ozaman çok sık uyanıyo.ayrıca sağol.fikristan seni facede nasıl bulucam
ah sorma bekliyorum kıpırdanmayıncakalkıyorum ama hemen kokuyu alıyor uyanıyor yada biz cok iş yapıyoruz belkide zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz..

cnm aynı durumdayız benim iznim daha önce bitiyo ücretsiz izin almayacakmısın??çiş yapıyorsa ve kaka için sıkıntısı yoksa bence sorun olmayabilir mama bunu yapabiliyormuş,kıvamı iyiyse..calısacagım günü düşününce banabi haller geliyor dusunmek bile istemiyorum ya (
ama napalım mecburuz..sutunun azaldıgını niye dusunuyorsun bırakma bence devamlı emzir..

hosgeldin cnm hayırlı olsun bebişin ugrarsın arada umarım güzel gidiyordur hersey..
bu arada dunden beri ses cıkarmamız iyice arttı sanki cevp veriyor cok uu agu aaa hepsi var isminide tanıyor ve ben bu duruma cok seviniyorum

ücretsiz izin almayacağım düğünümüzü kendımız yaptk bıde ustune araba aldık borçlar boğazda yani allahım ıyı ınsanları çıakrısn karşımıza sen bacıcı durumunu ne yapıcakısn?çişini yapıyo kakasınıda bazen koyu yeşil oluyo bazen sarı oluyo memleketımden çk uzaktayım kımsem yk burda ve çok tecrubesiim ...çok korkuyorummm

çook teşekkürler biraz geç de olsa aranızda olmak güzel:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…