2011 Eylül Anneleri

herkese günaydın hanımlar uzun zamandır yazamıyroum nasılsınız gördüğüm kadaryıla herkes iyi bende iyiyim hamd olsun bebişimle uğraşıyorum büyüyro hamd oslun 2 ay 1 gün oldu bugün haftaya aşımız var inş. sorun olmaz .anne olmak ne kadar zor ve güzelmiş demi kzılar allah herkese yaşatsın

selam fatmacım aynen öyle hem zor hem cok güzel zaman hızla geçiyor dogdumu dogacakmı derken bizde 2 aylık olucz neredeyse bi bakmısız 1 yas dogumgununu kutluyoruz.. :)
bu arada seldas ben aksam face grubuna mesaj attım üye olmak için oradan da devam edicem kızlar sizlerde gelin isterseniz oradan da deevam ederiz..hem bebişlerimizi goruruz..bende cok merak ediyorum bebişleri

Yalnız kapalı grup olduğu için fotograflar görülmüyor.ben nete cep telden girdiğim için profil resimleri küçücük göremiyorum.fatmacım buarada masallah hepimizinki büyüyor dimi ne güzel

kızlar merhaba bende eylül annesiyim bu grubun müdaimlerindendim face grubumuz açıldıktan sonra ilk defa uğruyorum .face grubu daha hareketli 100 eyakın üyeyiz kapalı grup sizde gelin paylaşımlar çok güzel

Merhaba face.te bir kac grup var hangisine istek gonderecegiz

Selam fatmacim nasilsin coktan yazmiyordun..dedigin gibi gunlerimiz hem mutlu hem yorgun geciyor..biz de 2 ay 3 gun olduk..
Kizlar bebisleriniz ters yatirinca baslarini kac saniye tutabilyor..benim usengec oglum hic sevmiyor basini kaldirmamak icin direniyor..1-2 defa ters yatirinca kendisi yuzustu dondu ama basini tutmuyor..

cnm kendi kendine sırtustunemi dondu masallah ,nasıl dondu anlamadım?..belli olmuyor keyfine gore bazen az bazen daha cok ..basını tutuyordur bence cunku bu onemli ama tamamen kaldıramıyorlar daha ..acaba omu sana tutamıyor gibi geliyor? kucagımdayken saga sola bakabiliyor ve dik tutuyor.

Arkadaslar bi yardımcı olurmusunuz...

Bebegım tan 2 aylıkken kılosu 5470 boyu ıse 60 cm di. doktor zayıf oldugunu bu ayda da kendını toplamazsa ek gıdaya gececgımızı soyledı cok uzuldum sızce cokmu zayıf. Ama saglıgı cok ıyı algıları cok acık. daha acıkcası sımdıden fırlama bır bebek. 2 aylık ama nerdeyse kahkaha atar gıbı sesler cıkarıyor gulerken. Insaları ayırt edıp tanıdıklarına farklı tepkıler verebılıyor. Benı gordugu zaman cırpınıyor ve guluyor falan. Kendı bebeklerınızle karsılastırırmısınız kılosunu.

cnm burada sayfa 453 ü aç orada grup editörü yazmıştı eylül enneleri grubu diye face açıkken grubu tıkla o gruba istek gönder

Benim bu turkcem ah ah..anlatamadim galiba soyle diyeyim oglusu sirt ustu yatiriyorum ya basini tutuyor da ama isine gelmiyor yatiyor hemen yada aglaya aglaya bir yuzustu donmeye calisiyor 2 defa donmeyi basardi..kucaktayken bakiniyor etrafa..cok merakliyiz)))

Selam..burada bebegimizi karsilastirmak cok yalnis olur sonucta dogum kilosu farkli,irsi ozellikleri ayridir..anne olarak endiseleniyorsun cok dogal olarak..bence bebeginin boyu da kilosu da gayet iyi..dogdugunda 3500gr di desek 2 ayda 1900 gr cok iyi bence..ayda 700gr almasi normal sayilirmis..tabii doktor en iyisini bilir..ben buyuk kizimin kilosunu boyunu not almistim..4aylik 10 gunlukken 7400mus cok ta iyidi yani ek gida yada mama vermedim 6 ayligina kadar sadece anne sutu aldi..canini sIkma derim ben

canım karsılastırmak derken aslında yanlıs kelıme secmısım yanı benım bebegım gıbı kılosu dusuk olan varmı dıye sormak ıstedım. benım bebegım 4140 gram dogdu bu yuzden doktor kılo alımını yavas dıyor

maşallah size.. hemen üye oluoyrm cnm..heyet raporu alıcazda nasıl ve nerden alıcaz (taktik ver biraz cnm sen nasıl halledeceksin??
kiloları bıraktık cnm kendi hallerine :))
ben hemşire olduğum için biraz şanslı olucam galiba bu konuda.ama devlet hastanesinde bi kadın doğum doktoruna gidip rica edersen durumu anlatırsan yardımcı olur eminim ne kadar alsan kar...tek seferde 3 aya kadar verebiliyolar.denemekte fayda var...

geçmiş olsun...Allah şifa versin...bebişlerimize bişey olmasın yaa minicikler daha...

kızlar bebişleri kaç gunde bır bany yaptırıyosunuz havalar soğudu artık gezmlere gıdıyonusnz bu arada
ben haftada 2 kere yıkıyorum hasta olmasın diye.ama artık gün aşırı yaptırmaya başlıycam.çünkü banyo gelişmelerine destek oluyo...
evet yaa anne olmak mükemmel bişey.biraz yorucu ama bebişim yüzüme gülücükler atıp agulayınca herşeyi unutuyorum
bu arada aşıya gitmeden yarım saat önce yarım kaşık calpol içir ağrısı ve ateşi olmasın.ayrıca aşıdan sonra mutlaka ateşini takip et.bütün gün uyuyacaktır sarhoş gibi oluyolar akşama kadar

Son düzenleme:

dogdugundan beri her ay en az 1 kg almıs olması normal ek gıdaya gecmekten korkma okadar saglıgı için gerekliyse sonucta.cok zayıf degil aslında biz 50gunlukken6 kg idik ama ark.bebegi senn kilodaydı dogdugu kiloda önemli tabi..boyu gayet ii..

anladim canim..dogdugunda kilosu baya iyimis..ben bebeklerin ortalama dogum kilolarini dusunerek 3500gr demistim..eger doktor kilo alimi yavas diyorsa bebegin gelisimi icin mama vermekten baska secenek yok gibi..

anne sütüne ek olarak mama vermekte de bi sakınca yok bence.anne sütüne de devam ediyosun sonuçta...

Bence boyu ve kilosu gayet iyi meraklanma.benimkide tahminen 5.5 kilo haftaya gideceğiz kontrole.sağlıklıysa zayıf bile olsa korkma.bide boy ve kilo genetik siz anne baba zayıfsanız cocukta zayıf,şişmansanız cocuta şişman olur.kafana takma

ark.cok dogru soyluyorsunuz fakat kilosu ii dogmus bence bu önemli..yaklasık ayda 700 gram kadar almıs ilk aylar için bencede biraz az gibi cunku en fazla kilolar ilk aylarda alınıyor.sonucta cocugun buyudugunu gosteren deliller boy kilo ve bas cevresidir.. sonucta cocugun büyümesi için gerekli bence..kendine yediklerine dikkat et vitamin ve proteinli gıdalar al sütün kalitesi artsın bol sıvı hatta rezene.arı sütü polen karısımı da sütü arttırıyor sütün cok olsa bile kalitesi de önemli bence bunlara dikkat et ve strese girme kesinlikle..bebekler hemen 1 2 gunde bile degişiyorlar..eger olmazsabencede ek gıdaya baslaması kotu bisey degil bence cocuga mama ya da ek gıda vermekten çekinme bence sonucta bizde de aynı durum olsa bizde verirdik eminim..

Sanki benim bebegimi anlattin:))
Zamane bebekleri gercekten firlama:))
Benim bebegim 2 aylikken kilosu 5100, boyuda 58 cm idi..
Ama 45 cm ve 2640 gr dogdu:)) o yuzden senin bebegin icin yorum yapamiycam..
Anne sutu ile ayda 1000-1200 arasi kilo almasi gerekiyor bildigim kadariyla..
Ac olan bebek aglar sizlanir durur, bebisin rahatsa mama verme bence..
Mamaya baslayinca anne sutunu birakiyorlarmis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…