2011 Eylül Anneleri

Canim ben meyva sularindan sadece elma suyu veriyorum havucu daha denemedim ama biberonla veriyorum Kaşıkla bir az kati kıdaları yiyor.Mesela elmani rendeleyip kaşıkla verince çok rahat yiyor bi de ben hazir Humananin muhalebesini veriyorum elmali muzlu veriyorum bu da sivi olmadigi için kaşıkla rahat yutuyor .Ama meyva suyuynu kaşıkla almıyor benim bebiş de.Bence sen meyva suyunu biberonla içir muhalebeyi pureyi kaşıkla vermneyi dene canim.Ben dünden beri bebe bisküvisini suda ezip vermeye başladım.Az-az veriyorum yavaş yavaş artıracam.Benim bebişde kabızlık oldugu için armutu veremiyorum.Acaba havuç kabızlık yaratır mı.Bi de evde yapılmış yogurt kabızlık verir mi bileniniz varsa lütfen bilgilendirin.

Bi de kendi tecrubemden bi şey daha yazayim canim sana.Kaşıkla verdiyin yemekleri bebek çok acıktıgında verme o zaman kaşıgı redd ediyorlar.Ama tok oldugunda da verme o zaman da redd ederler.Acıkmaya az kaldıgında ver o zaman kaşıkla alır ama bir azcık katı bi şey ver ...Kolay gelsin )))

azcık katı olarak ne verebilirim ki?dün yoğurt verdim içine azcık şeker koydum zorla bir kaç kaşık yedi ağzını buruşturuyo kerata.

Kızlar benım bır konuda yardıma ıhtıyacım var bana yardım edermısınız.
Oglumda bitik belirtisi yok ama temızlıgı konusunda pıpısıne dokunmuyorum yanı dersını gerı cektırme falan yapmıyorum eskı doktorumuz dokunma demıstı yenı doktorumuzda bişey demedı. Sizler geri cektırıp temızlıgını yapıyormusunuz. Temızlemıyorm dıye kendımı cok kotu hıssettım. Bilgilendırırmısınız benı

bana doktorum pipisinin derisini arada çek demişti ama temizle falan dememişti.bende öyle yapıyorum.

azcık katı olarak ne verebilirim ki?dün yoğurt verdim içine azcık şeker koydum zorla bir kaç kaşık yedi ağzını buruşturuyo kerata.

ben nutrılonun ve humananın muhallebısını verıyorum akşam 10-da yediriyorum,12 de kendi sutumu içip uyuyor.doktorum önermişti bunu 4 aydan yukari olanlarindan veriyorum.

ben de arada geri çektiriyorum sadece,bana da bi arkadaşım demişti onada doktor demiş ondan yapıyorum,niye sana doktorun elleme dedi acaba ?sordun mu ?

Arkadaslar eger sutunuz yetiyorsa 6. aya kadar kesinlikle sadece anne sutu verilmeli. Cocuk doktoru bir arkadasim bana soyle soylemisti. Anne sutu bebegin midesinin cevresini sarar ve bir koruma kalkani olusturur, eger 6. aydan once bebege baska birsey verilirse bu kalkan delinirmis. Baska doktoruyla konusan annelerde soyluyorlar, 6. aydan once bebege ek birsey verildimi bu bagirsak florasinda degisiklige sebep oluyormus. Benim 3.5 aylik bir kizim var su an, ins. ona 6. aya kadar sadece anne sutu verecegim. Oglum 2.5 yasinda, onada 7 ay sadece anne sutu vermistim. Topac gibiydi, goren ne veriyorsun diyordu. Hicbir ek birseyede ihtiyaci olmamisti o zaman kadar. Sonra yavas yavas meyve sulari ile baslamistim. Ve su an 2.5 yasinda yemedigi birsey yok gibi sadece peyniri sevmiyor, onuda omletine katiyorum yiyor. Nasil olsa hayatinin 6. ayindan sonrasindan itibaren hep yemek yemek zorunda kalacak. Birakalimda anne sutunu doyasiya, gerektigi kadariyla alsin. Anne sutu gibisi yok! Ama anne sutu yetmiyorsa elbette ek seyler vermek gerekir. Benim sozum sutu yetenlere. Ne olur acele etmeyin.

çok özeniyorum bebeğini uzun süre emziren annelerine benim bebeğim doğduğundan beri zorla emdi doymuyordu doktorumuz mama verebilirsin dedi.arada mama veriyordum emziriyordumda zar zor 1,5 ay emdi sonra emmeyi tamamen bıraktı bende sağmaya başladım ama emmek gibi olmuyor sağmak bir süre sonra sütümde kesildi.diyeceğim o anne sütü gibi hiçbirşey faydalı değil.

Canim hersey nasip kismet. Vardir onda da bir hayir. Sut olmadimi elbette mama ile beslemek zorundasin. Benim oglumda erken dogmustu ve biberonla sagip verdim ilk gunlerde sonra mememi tutmaz oldu ve sonra bir 4 ay kadar silikon meme ucu ile en sonunda da 10 ay sadece sagarak sutumu vermistim. Cok yorucu ve zordu ama Rabbim sabrinida gucunude verdi cok sukur. Senin bebeginin dogum tarihi ne? Benimki eylulun tam sonunda yetisti. 30 eylul:)

arkadaşlar merhaba

benim oğlum da 4 aylık anne sadece anne sütü veriyorum ve az su doktorum su ver demişti yoksa ben daha vermeyecektim,neyse sütüm var ama yetmiyormuş gibi geliyor yani göğüslerim dolmuyor ama sık emiyor ondan mı acaba yoksa az mı ?bira mayası okudum burda, sütü artırıyormuş doğrumu içen var mı varsa alıcam ben de yarın doktor a gidicez bakalım kaç kilo almış 1 ayda ona göre ek gıda olayını düşünücem ,keşke gerek kalmasaydı ama geceleri çok sık uyanıyor acaba doymuyor mu ?gerçi idrar yolu enfeksiyonu olmuştu belki de yine mi tekrarladı acaba yarın bakalım doktor ne diyecek ,ahhh şu sünneti bi yaptırabilsek çocuk rahatlayacak Allah ın izniyle

evet canim bence de sen haklisin/Benim sutum ilk gunden damla damla oldu onu da manual sut saganla cektim verdim gunde sadece bi kez o da 70 qr oluyor malesef.Yavrum sadece bir kez annesinden sut icdi (( çok güzel bi duyguydu malesef sonra almadi mecbur biberonla verdim ama sutu olanlar tabi ki yetiyorsa sadece ve sadece kendi sutunuzu verin 6 aya kadar .Zaten annenin yediyi her şey sütle bebişe gidiyor.Zamani gelincekaşıkla da yemeyi ögrenecektir elbet...Bebişlerinizin sütünü eksik etmeyin

benim bebiş 4 eylül de doğdu.şimdi yanımda ellerini kemiriyor :)

benımde bebişim 4 aylık bugun çalışmaya başladım.dogun iznim bitti bende sadece anne sütü veriyorum.ek gıdaya geçsemmi tereddüt ettim sanırım sütüm yetiyo kilosu iyi maşallah.sadece işte iken aptamilin devam sütü ve birgün öncesinden sagdıgım sütü vericem.kaşık mamalar başladınızmı? bu arada bira mayası sütü artırıyor diyen arkadaşıma dere otu ve incir ve sütte gerçekten çok yararı oluyor özellikle dere otu günde 1 bag çeşitli sekillerde yesek iyi olur....buarada sitede yeniyim çok begendim,yazdıklarınızı takıp edıyorum...

canım dereotu,incir ve pekmezi denesene gerekten bunlar ianne sütünü çok artırıyor özellikle dere otu günlük bir bag yemek lazım hemde saglıklı:)

teşekkür edrim dereotunu denicemmm

arkadaşlar merhaba. kızım 4 buçuk aylık oldu ama malesef ilk 3 gün iyi beslenemediği için 800 gr kaybetti bu nedenle hep kilosu geriden gitti. memede hep 5 dkdan fazla durmuyordu ve kilosuda az olduğu için ne kadar içtiğini görebilmek için sağıp verdim sütümü biberonla 2. ayda itibaren.sütüm iyiydi. meğer ne kötü yapmışım. geceleri emyo diye anlayamamıştım. şimdi hiç memeyi istemiyo.hep sağyorum.gece uykudaysa alyo.benim tekrar memeye alıştırma şansım var mı sizce.

canım teyzem de yaşadı aynı durumu dru ona sütünü biraz sağ kaşık ağızlı biberonla ver dedi sonra emzirmeye çalış biberonla emiyormuş gibi hisseder sonra sonra alışr dedi ve öyle oldu şimdi 1.5 yaşında karnı tok olsada keyfi emiyor maşallah inşallah seninki de emer tamamen alışkanlıktanmış biberona alıştığı için yadırgıyorlarmış memeden emmeyi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…