2011 Eylül Anneleri

ha bir de emzirirken silikon meme ucu tak demişti beraber gitmiştik dr

kusura bakma canım ya biraz geç cevap verdim hiç korkma pipisi yapışmaz beze doktor sarı bi krem veriyor her altını degstirdignde sürüyorsun ve 1hafta geçtikten sonra küvette sıcak suda bekletiyorsun okadar inan geciktirdikçe daha zor oluyor hiç düşünmeden yaptır bence ben iyiki yapmışım diyorum hiç pişman olmadım

arkadaşlar benim cimcimeme kan damlası vermeye başladım başlayalı kabızlık problemimiz var normalmidir bu durum ne yapmam gerek bilmiyorum... öyle çok huysuzda değil ama
birde berbat bir tadı var kan damlasının aç veya tokken vermemizin önemi var mı?

bende başladım demir damlasına. oğlum 4.5 aylık. ilk doktor ferro sanol verdi ama taddı çok kötü bende denemek için dilimi değdrdim ve bütn gün ağzım pas gibiydi. bide oğlum bu ilçtan sonra öğürüp kusuyodu. sonra doktoru aradık ve ferrum damla kullanıyoruz. tdı ve kokusu daha iyi portakal aroması var.

ama aç karnına verilmeli emzirmeden 1 saat sonra ve ilaç verildikten 1 saat sonra tekrar emziriyorum. süt demir emilimini olumsuz etkiliyomuş. tabi son 1 saat huzursuzluk içinde geçyo.

bize kan testi yapılmadan verildi 1 ay sonra kontrole gitcez ve tahlil istiycem gerek yoksa kullanmak istemiyorum çünkü dişler için iyi değilmiş. dişleri çıkmadan önlem almalıyım.

benim bebeğimde 2 ve 3 ay arasında emmemek için çok direndi her emzirme seansımız eziyetti ikimiz içinde ama doktorun tavsiyesiyle başka hiç bir yol denemedim nekadar ağlasada onun iyiiği için. sonra b u sorunu oğluşumla atlattık çok şükür böyle bi problemimiz yok artık. çok sabırlı olmak gerek tabi burda danışılan doktorunda rolü büyük. bizim doktorda nedemek emmiyo emecek emdireceksin kolaya kaçma diye fırçalayınca beni bende inat ettim ama haklı çıktı.

yanlış anlamayın burda lafım size değil hemen mama ver diyen doktorlara. anneyi gaza getirmeleri gerekiyo. şahsen bende işe yaradı 1 ay ızdıraplı geçti ama şimdi çok memnunum.

sütünüz yetiyosa ek besine geçmeyin derim ben. şu an anne sütünden faydalı bişey yok. ama kaşıkla yemeye alışması için sütünüzü sağıp belli aralıklarla kaşıkla verin.

azcık katı olarak ne verebilirim ki?dün yoğurt verdim içine azcık şeker koydum zorla bir kaç kaşık yedi ağzını buruşturuyo kerata.

bebeğiniz kaşığı sevmediğinden yiyicekleri dışarı atmıyor bu bir aışma evresi zamanla alışacak. bide yoğurduna şeker koydum demişsiniz. bebeğiniz dah küçük bunun yerine yoğurduna mevsim meyveleri püre veya meyve suyu ile tat kazandırabilirsiniz meyveli yoğurt tarzında.

selam ya sizce ek gıdalara yavaş yavaş başlamak gerekmezmı ben yavaş yavaş emzigini yoğurda yediğimiz yemeklere batırıyorum çok hoşuna gidiyo tadı bitince bidaha istiyo ama bilemedim vermelimiyim sizce

yoğurt falan verilmesinin bi zararı yoktur sanırım. ama özellikle raf ömrü uzun hiç bir gıda verilmemeli örneğin hazır yoğurtlar zaten biliyosunuz onlar yoğurt bile değiller. pastörize olduğundan marketten günlük süt alıp yoğurt mayalamalı. özellikle günlük süt dedim çünkü onun raf ömrü az buda içinde az kimyasal olduğunu gösteriyor.ve tatlandırmak için meyve suyu tabi evde yapılanından. yemeklerinizdende vermemenizi öneririm bebeklere 1 yaşa kadar tuz ve şeker verilmemeli. annelerimiz veriyomuş ama minik bedenlerin böbreklerini zorlamış oluyoruz böylelikle.

meyve ve sebze fileleri var onları kullanarak yeni tadlara alışmasınıda sağlıyabilirsin ben portakal ve elma tattırıyorum ama yedirmiyorum sadece tadarak keşfediyo. 6 ay sonuna kadar başka hiçbişey vermiycem. her nekadar üstümde aşırı baskı olsada.

oğum sürekli sofraya saldırıyo buda herkesin hoşuna gidiyo ve yemek suyu reçel vs denetmeye kalkıyolar bende hemen bebişimi ordan kaçırıyorum.

helede bigün oğluma danone denen o yoğurt çakmasından verdiklerini gördüm kafayı yiyicektim sinirden parmağımı azına soktuğum gibi çıkarttım. onu yediren kişinin 2 çocuğununda azında dişi yok. bide benden gizli çocuğuma vermeye kalkıyo.

allah herkesin bebişine sağlıklı ömür versin

Hanimlar nette biraz arastirsaniz ilk olarak havuc ve elmadan baslanacagini bilirdiniz :) Yogurdu 8 ayliga kadar onermiyor doktorlar, Havuc, elma ile baslaniyor daha sonra kabak, fasulye, patates ve mevsim meyveleri oneriliyor.. Ben bebegime elma puresi hazirliyorum icinede kendi hazirladigim havuc suyunu ekliyorum ve bi kac bebe biskuvide tabi, bebisim sapur sapur yiyor masallah :)) Bi kac hafta sonra kabak, fasulye ve patatese basliycam, elma ve havuca devam ederim cunku elma kabizliga cok iyi geliyor.. sizde sebzelerden baslayin derim, gelecekte sebze yeme aliskanligini gelistiriyormus :))

bizde 4.5 aylık olduk henüz yemesi için hiç bişey vermedim meyve falan olursa öle sadece azına sürüyorum. ama süt ve yoğurt benim çok kafamı karıştırıyo.
pastörize paket sütlerin kanser yaptığı kesinleşti. bu durumda hazır yoğurtlar içinde bu geçerli. günlük süt diyicem oda artık cam şişe yerine ambalaja girdi gerçi diğerlerine göre daha iyi. bize taze süt getiren tanıdığımız var ben hamleliğimde hep onunla beslendim çokda işe yaradı. ama bebeğe ondan veremem sonuçta pastörize değil. eee bunları çözsem bile 1 yaşa kadar bebeklerde inek sütü kansızlık yapıyo. 1 yaşa kadar süt ve ürünlerini vermesek. yerine ne verebiliriz. kalsiyum bütün yeşilliklerde var mesela.

off anne olmadan önce hiç farketmezdim bunları ama daha çok küçük onun boğazından geçen herşey şuan çok önemli.... zaten konuşmaya başlıyınca dayanamayıp abur cubur vercez bari şimdi dikkat edeyim diorum ama güvenip yiyeceğimiz hiç bişey yok. valla kafam bozulcak köye taşıncam

merhaba bende oğluma elma püresi vermeye başladım minik minik.bide işe başlayınca sütüm azaldı sağıp bırakıyorum ama yinede yetmiyor. mama takviyesine başladık. yoğurta başlamayı düşünüyordum ama kafam karıştı yazılanları okuyunca yoğurta başlamak için erken mi acaba.

yoğurdu doktorlar 8 aylığa kadar önermiyorlar mı ? Çok saçma bunu ilk defa duydum.5. ay dolduktan sonra yoğurda başlanmalı.bence siz bebeğinize bebe bisküvisi vereceğinize yoğurt verin daha faydalı.Bebe bisküvisinin ne faydası var ki?

canım sana sonuna kadar katılıyorum.Kim ne derse desin hiç birini yapma bebeğin için en iyisini sen bilirsin bir anne olarak...Danoneye çok karşıyım dediğin gibi yoğurt bile değil..Kendi üretildiği ülkede tüketilmesi bile yasakmış.Bazı anneler ne kadar tembel yaa ne kadar kızıyorum evde yoğurt mayalamaya üşeniyorlar danone veriyorlar.Oğluma kendim mayalıyorum yoğurdunu içinede elma püresini koyuyorum al sana mis gibi meyveli yoğurt.Sen sana baskı yapanları dinlememeye devam et bebeğin için en sağlıklısını sen bilirsin.Bu karışanlarada çok kızıyorum...

dimi ama hemen azına sokuşturuyolar oda heycanla azını açıyo bigün sofrada reçel verdiler bebeğime akşam kakasında nokta nokta siyahlıklar oldu ödüm koptu kan zannettim. bide diyo bişey olmaz ben 4 aylıkken danone veriyodum. zaten zamanı gelince yiyicek herşeyi zararlı olduğunu bile bile sırf onlar eğlensin diye niye veryim canım. henüz çok minikler zaten büyüyünce abur cubur yemek istiycekler bizde kıyamayıp alıcaz bari temel sağlam olsun.

hamileliğimde hiç hazır yoğurt yemedim ben hep mayaladım ve etten tiksindiğim için sürekli yoğurt yumurta tikettim. ben yoğurdu mayalarken o zekide gelip ay ne gerek var uğraşıyosun git markette yoğurt satılıyo diyodu. bide cahil olan ben muamelesi yokmu. bende o beceremeyenler için var dedim hasızmıyım ama :))

bebeklerimizin için en iyisini bizden başkası bilemez.bence bebeğe reçel için çok erken.pekmez olsa neyse.Bende asla hazır yoğurt tüketmem.Komşumuzun köyde inekleri var ordan getiriyor süt bende evde mayalıyorum çokta sağlıklı ve bereketli.

Bizim doktorumuz yogurdu 4 aydan bile once onermisti bize, bagirsaklari icin. Prebiyotik vermek istemistim, oda yogurt ver demisti. Tabi ben 6. ay dolana kadar anne sutunden baska birsey vermeyecegim insaAllah. Ama 8 aya kadar verilmiyor diye birsey yok. Esas bebek biskuvisi icin cok erken. Ben ogluma bebe biskuvisini ilk 1 yasini gectiginde vermistim, o da az az veriyordum cokta vermek istemiyordum, ne de olsa hazir yiyecek.

selam kızlar mama tarifi paylaşmaya nedersiniz bebeklerimıze yaptıımız mamaların tariflerini buraya yazalım diyorum hem yeni tariflerde öğrenmis oluruz mesela ben söyle bi tarif yazayım 2kuru incir 1elma 1muz yarim bardak su yu kısık ateşte pişir pistikten sonra çakalla ez tadı çok güzel oluyor hende çok besleyici benim oğlum bayila bayila yiyiyor sizde tariflerinizi paylarırsaniz çok sevinirim

merhaba kızlar bende eylül annesiyim şuan oğlumun 5.ayı bitti artık sütüm yetmiyor galiba göğüslerim bile inmeye başladı bende 3-5 gündür elma püresi armut püresi falan vermeye başladım ara ara 1 ince dilim muzu ezdim iyice içine süt sağdım biraz verdim fakat benim anlayamadığım nokta bizimki 1 haftadır uyumuyor gece 4-5 kere kalkıyor elleri devamlı ağzında diş çıkaracak galiba salyalaırda akıyor acaba ondan mı sonra düşünüyorum doymuyor mu acaba diye sütüm yetmiyor şüphesindeyim milupanın devam sütünden vermeyi düşünüyorum anne sütüne ek olarak ama onuda nasıl vereceğimi bilmiyorum denedim çünkü istemior bizimki siz neler veriyorsunuz bebeğinize ne şekilde doyuruyrsunuz gündüz-gece devam sütü kullanıyor musunuz

cnm meraba,bebişine sağlıklı güzel ömürler diliyorum. bebeğin gelişimi güzelse bi ay daha sabret bence hemen ek gıdaya geçme.azar aazr tattır ömrünün sonuna kadar elma armut yerr ama anne sütü hayatta bir kere olur. bence süt yapıcı şeyler tüketmeye bak. bebeklerin günü gününü tutmuyor. diş de olabilir huysuzluğunun sebebi.annem der çünkü; bebek açken uykusundan uyanıp ağlamaz biyeri ağrıyan bebek ağlayarak uyanır.BEBEĞİN BAŞINDA DURMAN GEREKİYO ELİNE BİŞEY VERİNCE bence eline havuç taze soğan ver kemiriyosa dişindendir huysuzluğu.. benim kızımda huy değiştirdi kan damlası kullanıyoruz ondan kabız yapıyor mesala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…