canım teyzem de yaşadı aynı durumu dru ona sütünü biraz sağ kaşık ağızlı biberonla ver dedi sonra emzirmeye çalış biberonla emiyormuş gibi hisseder sonra sonra alışr dedi ve öyle oldu şimdi 1.5 yaşında karnı tok olsada keyfi emiyor maşallah inşallah seninki de emer tamamen alışkanlıktanmış biberona alıştığı için yadırgıyorlarmış memeden emmeyi
arkadaşlar benim cimcimeme kan damlası vermeye başladım başlayalı kabızlık problemimiz varnormalmidir bu durum ne yapmam gerek bilmiyorum... öyle çok huysuzda değil ama
birde berbat bir tadı var kan damlasının aç veya tokken vermemizin önemi var mı?
çok özeniyorum bebeğini uzun süre emziren annelerinebenim bebeğim doğduğundan beri zorla emdi doymuyordu doktorumuz mama verebilirsin dedi.arada mama veriyordum emziriyordumda zar zor 1,5 ay emdi sonra emmeyi tamamen bıraktı bende sağmaya başladım ama emmek gibi olmuyor sağmak bir süre sonra sütümde kesildi.diyeceğim o anne sütü gibi hiçbirşey faydalı değil.
4 ay dolduğunda bebeklerimiz yutma refleksi gelişmeye başlarmış ve kaşıkla verdiğimiz besinleri daha rahat kabul edermiş,doktorlar her ne kadar 6. aya kadar bişi vermeyin deselerde kiminle konuşsam 4. aydan itibaren ek besinlere yavaştan geçmişler,ben de yavaş yavaş vereyim diyorum ...
azcık katı olarak ne verebilirim ki?dün yoğurt verdim içine azcık şeker koydum zorla bir kaç kaşık yedi ağzını buruşturuyo kerata.
selam ya sizce ek gıdalara yavaş yavaş başlamak gerekmezmı ben yavaş yavaş emzigini yoğurda yediğimiz yemeklere batırıyorum çok hoşuna gidiyo tadı bitince bidaha istiyo ama bilemedim vermelimiyim sizce
Hanimlar nette biraz arastirsaniz ilk olarak havuc ve elmadan baslanacagini bilirdiniz :) Yogurdu 8 ayliga kadar onermiyor doktorlar, Havuc, elma ile baslaniyor daha sonra kabak, fasulye, patates ve mevsim meyveleri oneriliyor.. Ben bebegime elma puresi hazirliyorum icinede kendi hazirladigim havuc suyunu ekliyorum ve bi kac bebe biskuvide tabi, bebisim sapur sapur yiyor masallah :)) Bi kac hafta sonra kabak, fasulye ve patatese basliycam, elma ve havuca devam ederim cunku elma kabizliga cok iyi geliyor.. sizde sebzelerden baslayin derim, gelecekte sebze yeme aliskanligini gelistiriyormus :))
Hanimlar nette biraz arastirsaniz ilk olarak havuc ve elmadan baslanacagini bilirdiniz :) Yogurdu 8 ayliga kadar onermiyor doktorlar, Havuc, elma ile baslaniyor daha sonra kabak, fasulye, patates ve mevsim meyveleri oneriliyor.. Ben bebegime elma puresi hazirliyorum icinede kendi hazirladigim havuc suyunu ekliyorum ve bi kac bebe biskuvide tabi, bebisim sapur sapur yiyor masallah :)) Bi kac hafta sonra kabak, fasulye ve patatese basliycam, elma ve havuca devam ederim cunku elma kabizliga cok iyi geliyor.. sizde sebzelerden baslayin derim, gelecekte sebze yeme aliskanligini gelistiriyormus :))
yoğurt falan verilmesinin bi zararı yoktur sanırım. ama özellikle raf ömrü uzun hiç bir gıda verilmemeli örneğin hazır yoğurtlar zaten biliyosunuz onlar yoğurt bile değiller. pastörize olduğundan marketten günlük süt alıp yoğurt mayalamalı. özellikle günlük süt dedim çünkü onun raf ömrü az buda içinde az kimyasal olduğunu gösteriyor.ve tatlandırmak için meyve suyu tabi evde yapılanından. yemeklerinizdende vermemenizi öneririm bebeklere 1 yaşa kadar tuz ve şeker verilmemeli. annelerimiz veriyomuş ama minik bedenlerin böbreklerini zorlamış oluyoruz böylelikle.
meyve ve sebze fileleri var onları kullanarak yeni tadlara alışmasınıda sağlıyabilirsin ben portakal ve elma tattırıyorum ama yedirmiyorum sadece tadarak keşfediyo. 6 ay sonuna kadar başka hiçbişey vermiycem. her nekadar üstümde aşırı baskı olsada.
oğum sürekli sofraya saldırıyo buda herkesin hoşuna gidiyo ve yemek suyu reçel vs denetmeye kalkıyolar bende hemen bebişimi ordan kaçırıyorum.
helede bigün oğluma danone denen o yoğurt çakmasından verdiklerini gördüm kafayı yiyicektim sinirden parmağımı azına soktuğum gibi çıkarttım. onu yediren kişinin 2 çocuğununda azında dişi yok. bide benden gizli çocuğuma vermeye kalkıyo.
allah herkesin bebişine sağlıklı ömür versin
canım sana sonuna kadar katılıyorum.Kim ne derse desin hiç birini yapma bebeğin için en iyisini sen bilirsin bir anne olarak...Danoneye çok karşıyım dediğin gibi yoğurt bile değil..Kendi üretildiği ülkede tüketilmesi bile yasakmış.Bazı anneler ne kadar tembel yaa ne kadar kızıyorum evde yoğurt mayalamaya üşeniyorlar danone veriyorlar.Oğluma kendim mayalıyorum yoğurdunu içinede elma püresini koyuyorum al sana mis gibi meyveli yoğurt.Sen sana baskı yapanları dinlememeye devam et bebeğin için en sağlıklısını sen bilirsin.Bu karışanlarada çok kızıyorum...
dimi ama hemen azına sokuşturuyolar oda heycanla azını açıyo bigün sofrada reçel verdiler bebeğime akşam kakasında nokta nokta siyahlıklar oldu ödüm koptu kan zannettim. bide diyo bişey olmaz ben 4 aylıkken danone veriyodum. zaten zamanı gelince yiyicek herşeyi zararlı olduğunu bile bile sırf onlar eğlensin diye niye veryim canım. henüz çok minikler zaten büyüyünce abur cubur yemek istiycekler bizde kıyamayıp alıcaz bari temel sağlam olsun.
hamileliğimde hiç hazır yoğurt yemedim ben hep mayaladım ve etten tiksindiğim için sürekli yoğurt yumurta tikettim. ben yoğurdu mayalarken o zekide gelip ay ne gerek var uğraşıyosun git markette yoğurt satılıyo diyodu. bide cahil olan ben muamelesi yokmu. bende o beceremeyenler için var dedimhasızmıyım ama :))
merhaba kızlar bende eylül annesiyim şuan oğlumun 5.ayı bitti artık sütüm yetmiyor galiba göğüslerim bile inmeye başladı bende 3-5 gündür elma püresi armut püresi falan vermeye başladım ara ara 1 ince dilim muzu ezdim iyice içine süt sağdım biraz verdim fakat benim anlayamadığım nokta bizimki 1 haftadır uyumuyor gece 4-5 kere kalkıyor elleri devamlı ağzında diş çıkaracak galiba salyalaırda akıyor acaba ondan mı sonra düşünüyorum doymuyor mu acaba diye sütüm yetmiyor şüphesindeyim milupanın devam sütünden vermeyi düşünüyorum anne sütüne ek olarak ama onuda nasıl vereceğimi bilmiyorum denedim çünkü istemior bizimki siz neler veriyorsunuz bebeğinize ne şekilde doyuruyrsunuz gündüz-gece devam sütü kullanıyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?