2011 Eylül Anneleri

cevap verdiğin için teşekkürler canım, Allah hepimizin bebişini bağışlasın...gelişimi normal çok şükür, bende diş diye tahmin ediyorum zaten şu an tattırmalık veriyorum ek gıdayı anne sütüne devam kesinlikle seninle aynı fikirdeyim...elindekileri devamlı ağzına götürüyor zaten bakalım hayırlısı inşallah sütüm azalmaz memeye düşkün bizimki zaten tahin falan yiyorum stell tea içiyorum ama büyüdüğü için memeyi boşaltıyor tabi kan damlasını bizde kullanıyoruz evet kaka sayısı düştü gün içinde günde 1 veya 2 kere yapıyor sağlıklı olsunlarda Allah bizede yardım eder...

arkadasim bu aylarda hemen hemen butun bebeklerde her gorduyunu agzina goturme durumu yaşanıyor.Ama gece durup aglamasi bence doymamasındandır.Kendi bebeyimden gördüm çünkü.Benim bebiş dogumundan 12 gün sonra geceleri uyumaya başladı (sabaha kadar uyanmadan)Sabah kalkıp sütünü içip tekrar uyuyor.AMA hangi gün normalden az süt içerse mutlaka gece kalkıp o günün eksiyini kapatıyor Sanki pilanlanmış gibi.Bu arada benim sütüm olmadı ilk aylardan ben mama verdim malesef

bende şüpheleniyorum zaten doymamasından anne sütü vermeye devam etmek istiyorum en çok istediğim şey bu fakat bebeğim doymazsa ek olarak başka gıdalara başvurmak zorunda kalacam devam sütünü verip vermemektede kararlıyım çoğu kişi sütün yetiyordur ama ek gıdalar aalıştır dedi zaten bizim ki biberonu asla almıyor devam sütünüde biberonsuz çok zor verriim bir süre daha beklemedeyim sadece meyve püresi veriyorum aralarda birde milupanın gece tahıllısını aldım muhallebi gibi zorda kalırsam onu verecem sen neler yediriyorsun canım bebeğine tecrübe olsun banada

kızlar meraba bayadır giremedim sayfamıza. bizim kız malum 42+2 de sezeryanla doğup ekim annesi olsam da sizinle başladık yola:) bizim kızın azı dişlerinini ucu gözüküyor.önde hiç diş belirtisi yok aile hekimi d vitaminin kesti. emin de olamıyorum çocuğum vitaminsiz kalırsa...ne yapsam ki var mı aynı durumda olan

benim bebeğimin azı dişleri doğduğundada beyazdı baya şaşırmıştım.d vitaminide kullanıyorum. öyle olur dediler ama çıkmadılar iki ön dişi çıktı. aile hekimine çok güvenme derim. sen yinede bi çocuk doktoruna götür. çünkü benim bebeğimdede egzama çıktı ve aile hekimine götürdüm bi melhem verdi yan etkilerini okudum ertesi gün çocuk doktoruna götürdüm bunu hiç kullanma çok ağır bir ilaç dedi. bende ilacı kestim eczaneden yulaf papatya özlü nemlendiricili temizleme sütü aldım. çıktığı zaman sürüyorum ve geçiyor.

d vitamini çok önemli çocuk doktoruda mutlaka aksatmadan kullan dedi. d vitamini fazla gelip gelmediğini kafadaki bıngıldağın erken kapanmasından anlayıp kesiyo doktorlar. sen zaman geçirmeden çocuk doktoruna götür kesip kesmemen gerektiğini ona sor.

bu arada eşiminde mesela bebekken ilk köpek dişleri çıkmış malum ozaman d vitamini falanda yokmuş.

cnm çok tşk ederm içimi rahatlattın bir yönden.çünkü vitamini kesmek istemedim bi yandan da çocuğum tuhaf şeklde gelişmeler göstersin istemedim.doktora güvensem mi emin olamadım. çok tşk ederm en kısa zamnda doktora göötürcm bebişimi

arkadaşlar malum yaz geliyor. ben bütün yaz bu eve kapanmanın acısını çıkrtmayı planlıyorum. öylesine eve kapanmışımki arada markete gitmek bile tatil gibi geliyo sevinçle çıkıyorum ama dönünceye kadar oğlumuda özlüyorum :))..

sormak istediğim yazın örneğin biyere gidicem bebeğimii emzirmek için müsait değil fakat anne sütü öğününüde atlamak istemiyorum. anne sütünü sağsam termosa koysam gerektiğinde bebeğime biberonla versem diyorum da. termos nekadar süre anne sütünü korur yada kprurmu.

arkadaşlar merhaba
bebeğim 5,5 aylık ,6 aylık olana kadar anne sütünden başka hiç bişi vermicektim ama bir 2 hafta önce hasta oldu ,öksürük,kilo alamadı hatta 150 gram kaybetti o yüzden ben de 2 gündür bişiler tattırmaya başladım öğün olarak değil tabiki 4-5 kaşık veriyorum ,tattırıyorum yani sadece, daha çok yine anne sütü veriyorum ,

yalnız yumurta sarısını nasıl veriyorsunuz;başlangıçta nohut kadar olduğunu biliyorum da bişiyle karıştırıyor musunuz

bir de az suda az patates ,az kabak ,azıcık pirinç koyup haşlasam ,sonra püre yapsam içine de bir iki damla zeytinyağı damlatsam (kendi zeytin bahçelerimizden ) böyle çorba yapsam olur mu

elma püresi veriyorum bi de iki gündür
sizler neler yapıyorsunuz

canım öncelikle şunu söyleyeyim benim bebeğimde 5.5 aylık bende bir haftadır elma rendeliyorum muz eziyorum yoğurt veriyorum 1-2 kaşık ama senin gibi tadımlık öğün olarak değil çünkü ileride nasılsa bu besinleri yiyecek ama anne sütünü ileride alamayacak ben emzirmek taraftarıyım mesela dün hiç birşey vermedim ben sadece anne sütü verdim sende öyle yapıyorsundur eminim fakat anlayamadığım neden yumurta sarısı daha çok erken değil mi yumurta için kilo kaybetti demişsin senin sütün daha çok kilo yapar bebeğe dışarıdan verdiklerinden ziyade...bence anne sütünü çok ver canım 6. ayı bitiene kadar valla bana kalsa ben bebeğimi 2 yaşına kadar emzirmeyi istiyorum yumurta sarısı için erken benim fikrimce tabi...ama çorba mantıklı tadımlık olarak ve taze olarak tabi ben ilk önce havuç ve patatesi biliyorum sebze olarak sonrasında içine kabak pirinç falan konuluyor tabi bebeğini sen daha iyi tanırsın...

yoğurt veriyomuşsun canım doktoruna sordunmu bize 7 aylıkken başlayın yoğurda dedi. benim oğlum 5 ay 9 günlük dişide çıktığı için akşamları yarım dilim elmayı elma filesine koyuyorum maksat tadlara alışsın. sebze çorbası iyi fikir ama ilk zamanlar püreden daha sıvı olmalı diye biliyorum bi süre sonra içine kıymada koyabilirmişiz. buda demir açısından faydalı belki böylelikle şu iğrenç demir damlasındanda kurtuluruz.

zeytin yğı içinde çorbayı yediricek sıcaklığa getirdkten sonra içine zaytin yağı katarsan daha faydalı olur. verdiğiniz yiyeceğe dikkat edin mesela ben kereviz veriyim alışsın benim gib olmasın diyodum ama kereviz enginar gib sebzeler yada kivi gibi meyveler ilk zamanlar verilemiyomuş.

bide ben bu çobayı falan baya yediricez sanyodum 3-4 çay kaşığı ile başlayıp azar azar arttırıyomuşuz. vay başıma gelener 3-4 kaık için hergün çorbamı yapcaz. bir yaşına gelsede bizimle yese 6 ay nasıl geçicek

dediklerine tamamen katılıyorum canım, yalnız yoğurdu ben 1 kere verdim daha oda 3-4 kaşık alerji olur mu diye baktım yada dokunur mu diye bişey olmadı yoğurda başlanıyor diye çokta okudum internette ve dr.un listesinde 6. ayda ama alışsın diye işte...bende kıymayı geç verilir diye biliyordum 7. aydan sonra çorbalarına katmak üzere...çorba için dediklerin doğru sıvı olması lazım ilk etapta muhallebi kıvamından daha sıvık...evet canım her gün çorba yapacaz hemde öğünlük bebişlerimiz sağlıklı olsunda yaparız...bende filesine elma, muz koyup veriyorum ama atıyor benim oğlum biraz emip, yarın tekrar yoğurt denemeyi düşünüyorum 5 kaşık falan verecem bu sefer muz veriyorum ara ara dilini değdiriyoeum yalnız muz yiyince dışkısında siyah iplik gibi şeyler oluyor korkmayın ben ilk başta çok korktum araştırdım normalmiş bunlarda benim tecrübelerim:)))

evet doğru söylüyosun orda karıştırmışım kıyma hemen koyulmuyo. bide etrafımdaki tecrübeli annelerin dedikleri çorba meyve vs. blendırla pürüzsüz hale getirme diyolar yoksa hep öyle alışırmış. kaşık çatalla ezmek gerekiyomuş. ek öğünlerden korkuyodum ama bugün oğlum öyle bişey yaptıki. gülmekten koptuk resmen. babası ekmek yiyodu tv izlerken baktım odadan acı bi çığlık geliyo eyvah dedim bişey oldu çocuğa. gittim eşim dedi ekmeği istiyo. biraz azına götürdü sonra çekti öyle bir acı içinde bağırdıki anlatamam. bende aç herhalde dedim emzirdim bidaha denedik. aynı. inşallah yemek yerkende böyle istekli olur. yemek yerken bizi izliyo ve azında bişey varmı gibi gevşeniyo bizi taklit ediyo sanırım :)))...

bende bir keresinde 7-8 çay kaşığı elma suyu vermiştim ertesi gün kabız oldu ilk defa. ve bu ilk ve son denemem oldu.

kızlar bende 6 aya kadar ıant ettım sadece anne sutu verıcem ıns.ama sofra kuruldugu an kızım oyle haycanlanıyokıgozunu kırpmadan bızı ızlıyo azını oynatıyo
tamamen pıskolojık baskı uyguluyo.ee tabı yemek kursagımızda kalıyo dıyebılırımbenım kız bıraz obur galıba şurupları bıle yalaya yalaya oyle ıstahla ıcıyokı masallh
ama doktorlar ve arkadaslarım 6 ay konusunun onemlı oldugunu soyluyo bende beklıyorum.sunun surasıda 20 gunun falan kaldı.6.aya gırsın ıns off dıyorum o zaman herseyden yedırıcemınsallh.bu arada yogurtla baslanıyomus kızlar yogurdu kendınızmı yapıyosunuz.ben oyle dusunuyorum.

çok doğru karar almışsın canım aynı duygu sömürüleri bizdede var. yemek yiyemiyoruz yanında. yoğurt içinde doktora sorduğumda 7. ayda dedi. ilk ay öğlen sebze çorbası akşam muhallebi vericeksin dedi oda öyle tıka basa değil 3-4 çay kaşığı verip zamanla çoğaltılacakmış.zamanla araya meyve falanda sokulucak. ama 6. ay tatlara alıştırma dönemiymiş. yoğurduda sordum bakkaldaki günlük sütlerle alıp günlük mayalayacaksınız diyo. işimiz zor yani :). hergün yoğurt mayalıycaz.

bide 7. ay sebze çorbasına kıyma koyulcakmış demir ihtiyacı için. oda 3 ceviz büyüklüğünde günlük olucakmış. ben gidip kasabı uyarcam bana gülmesinler sonra. evde robotta yapıcam kıymayı. 3 ceviz büyüklüğü eti çekemezler herhalde :))

hıc soleme valla emzırmek ne kolay aslında
yogurt olayı bende kolay olucak annanemiz var o hep kendı yogurdunu kendı mayalar.bebegede yapıcaı soyledı de
bu 3 cevız buyuklugunde kıyma harbıden zor ıs ama robot olayı bana da mantıklı geldı bende oyle yapıım. saol cııcm..
allah kolaylıklar versın bıse ıns.ek besıne bıranonce baslamak ıcın heycanlanıyorum ama bı yandanda zor ıs cok kafa yormka lasım.allahtan ınternet var her turlu bılgı elımızde..
bıde boyle sıtelerdede tecrubeler bılgıler paylasılınca cok daha ıyı oluyo..
ıns hepımız bılgılı bı sekılde ozellıklede saglıklı bı sekılde buyutebılırız bebeklemızı..
ah sımdı annem olsa da anlatsa heygıdı bız bulamazdıkkı yedırelım bebklerımızı der durur.ne bulursanız yedırın derrabbıme sukurkı her turlu nımet var..

evet canım bende hem ek öğün heycanı hem korkusu yaşıyorum. ama 6 ay daha sabır sonra şekerde tuzda serbest. bizimle yiyebilecekler. bu arada yoğurdu günlük mayalayacakmışız mesela 1 fincan mayalanacak 4 saatte falan mayalanıyomuş onu yedircez ertesi gün tekrar mayalanıcakmış. işte en zoru bu. nette nasıl mayalanıcağı yazıyo sen şimdiden 1-2 deneme yap bende hiç bilmezdim mayaamayı hamileliğimde düşkün oldum doğal beslenmeye netten öğrenip yaptım :)

aynısı bendede var her sofrada gören çorba vermeye kalkıyo diyorum baharat var tuz var böbreklere zararlı yoook biz böle büyüttük diyolar surat yapıyom vaz geçiliyo. kahvaltıda 1 çay kaşığı reçel vermek istediler bikeresinde. ben 1 yaşına kadar şeker ve tuz vermiycem. sonradan alıştırmak zor olurmuş. ama ilerleyen yaşlarda şeker vermek diyabete neden olabiliyomuş

canım bebeklere 1 yaşına kadar tuz, salça, bal yasak diye biliyorum çilek ve kivide alerji yapabilir diye biliyorum ben geçen yoğurt mayalayıp deneme yapmak istedim 1 şişe atatürk orman çiftliğinin sütünü aldık minik tencerede hepsini mayaladım gayette güzel oldu oğluma denettirdim biraz sevecek galiba, mayaladığım zaman ben öyle yapacam artık günlük 1 şişe sütten yapacam oğluma yediiririm zamanı gelince kalanıda babası yer zaten toplasan 1,5 kase ancak çıkıyor (eşim ev yoğurdunu çok seviyor) bende netten araştırmıştım nasıl mayalanacığını fakat çay bardağıyla çok az mayalanacağı için maya tutmayabiliyormuş o yüzden ben artık bu yöntemi uyguluycam 1 şişe sütü kaynattım ben soğumaya başlıyınca serçe parmağını kenarına değdirince parmağın yanar-yanmaz vaziyette oluyor o zaman 2 kaşık yoğurdu o kaynattığım sütte alıp biraz sıvık hale getirip içine karıştırdım ve kıpırdatmadan kapağını kapatıp kalorifer peteğinin önüne pikeye sararak koydum 6 saat beklettim 6 saat sonra sallamadan dolaba mis gibi yoğurt olmuştu

ne guzel tarıf ettın cıcın:
bende denıyım bı ..
he bu arada annem dedı fatıma anamızın el lezzetıyle dersek cok daha guzel oluyomus..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…