2011 Eylül Anneleri

Kizlar,bebekleriniz yüzüstü uzandıgında dirsekleriyle kaldiriyorlar mi kendilerini? Ya benim bebish daha kollariyla kendini kaldirmiyor,karninin ustune uzanip uçak haraketimi ne onu yapiyor Oysa her ay doktora goturdum doktor hep normaldir dedi ...Yaa deli olacam yaa.Sırt ustunden hiç bi yana dönemiyor dönmek bile istemiyor ,yüzüstü uzanmayı sevmiyor bi sorun mu var acaba...Bende midir yalnış acaba ben onu yormamak için hiç yüzüstü uzatmadım yeni yeni başladım uzatmaya ögrensin diye..Diger her gelişimi normal oturuyor desteksiz direniyor adim da atıyor kollarindan tutunca,ama donmuyor yaa neden acaba bi yardim edn nooolursunuz çok korkuyorum.Doktor normal diyor ama diger cocuklar emeklemeye başladı sanırım bebişim6 ay 5 günlük.

canım benim bebeğimde nerdeyse 5buçuk aylık hep yüz üstü yattı bundan olsa gerek vücudunu kaldırıyo komple azar azar emekliyoda.. ama sırt üstünden yüz üstüne dönemiyo. üstelik baba-dede-mama tekrarlarınıda yapmıyo. yani her bebek aynı değil. doktor sağlıklı diyosa korkma. hem uçak hareketlerine başladıysa yavaş yavaş geliştirecektir. yüz üstü yere koy çok az uzağada ilgisini çekşcek bişey koy. hareketli ışıklı bi oyuncak olabilr. genelde uzanmak isteyip ağlıyarak kafaları yerde sürünmek istiyolar baktın ilerlemeye başladı oyuncağı dahha uzak mesafeye koy. her ulaştığında kısa süre başarısını kutlaması için oynasın onunla.

evet doğru diyosun. bizimkiler yaklaşık 6 aylık ya 6 ay sonrada 1 yaşında olcaklar ondan 6 ay sonra verirsin dedim.
yoğurt olayınıda gayet iyi düşünmüşsün zaten günlük süt olduğundan ya süt yada yoğurt olarak tüketilmesi gerek. böylelikle tutması daha kolay olur.

canım merhaba

beim oğlum 14 ün de 6 aylık olacak ve bir haftadır tutamıyorum ,yalnız bırakamıyorum sürekli dönüyo ,yüzüstünden sırtüstüne ,sırtüstünden yüzüstüne ,ama bak sana dicem,bi arkadaşımın oğlu bizden daha önce başlamıştı dönmelere ben de senin gibi endişelendim ve doktorumuza sordum 5 ay 1 haftalıkken,bebeğim çok nadir dönüyo normal mi dedim ;doktorum 8. aya kadar döner dedi,ben de başka bişi sormadım yani burdan 8. aya kadar mutlaka döner o zaman da dönmezse bi sorun olabilir gibi bi sonuç çıkardım ,doktordan geldikten bi kaçgün sonra inanamadım gerçekten de bi anda bebeğim sürekli dönmeye başladı şimdi tutamıyorum teyzesi maşallah ,ama eğer doktorun bi sorun yok diyosa 8. aya bekle ki bence bak göreceksin kısa bi süre sonra dönecektir ,her çocuk farklı gerçekten .

bir de şunu duymuştum arkadaşımdan ,bir tanıdığının bebeği de dönmüyormuş doktor kalsiyum vermiş çocuk kalsiyumu alınca dönmeye başlamış ,bazen kalsiyum eksikliği oluyor herhalde ,ama senin doktorun bi sorun yok demiş zamanı var annesi :)

hıııı canım bir de bebeğini sık sık yere bırak ser bi temiz battaniye gibi bişi her gün belli bir süre kalsın yerde , bi kaç kere de nasıl dönüleceğini gösterebilirsin,bir iki göstersen anlar zaten ama yine de endişelenme mutlaka dönecek :)

Son düzenleme:
Kızlar benimde bebeğim 6 ay 2 günlük.koltuk üstünde asla bırakamıyorum hemen dönüyor sağa sola-sola sağa.yere battaniye seriyorum bir bakıyorum battaniyeden çıkmış halı üzerinde.ara ara elimle gel gel demeyi öğretiyordum hatta gel babası gel yapıyordum dün ilk defa kendi yaptı eliyle gel gel.görünce çok mutlu oldum.bu sabah uykudan kalkınca kendi kendine gel babası gel yapıyordu :))) şimdide desteksiz oturtmaya başladım ara ara.birden yüklenmek istemiyorum.her şey yolunda çok şükür ama tek problemimiz yemek (( 4 bazende 5 saatte acıkıyor.acıkınca da çok az yiyor kilo vericek diye çok üzülüyorum

cok tesekkur ederim sizlere icimi cok rahatlattiniz<O zaman 8 ayi beklerim donecektir mutlaka Bu gun ilk defa desteksiz oturdu yere yumusak battaniye serdim duserse kafasini incitmein diye ama hic dusmedi oturdu oynadi oyuncaklariyla yavrum ))ama uzatinca donmek gibi niyeti yok duzelecektir insaallah

bugün oğlumla yatıyouk azını kocaman açıp karnıma ham ham yapıyodu. bende gülüyodum. bi süre sonra hem ham yapıp bana bakıyodu bende basıyodum kahkahayı. sonra babası dediki seni güldürmeye çalışıyo. yok daha neler dedim. bidaha yaptığında gülme dedi. gülmediğimdede yüzüme uzun uzun baktı tv ye bakıyodum azıma yapıştırdı sıpa şaplağı :)) bide dişleri çıktı ya kolumu ısırıyodu canım çok acımasına rağmen kendimi tutamayıp gülüyodum. arkadaşım alıştırma sonra emerkende ısırır oyun sanmasın dedi. bende ısırdığında kızdım dudaklarını büzdü ama anladı oğluşum beni bidaha ısırmadı :))

ay yerim ben onu yaaaa maşallah

oğluşum tam emekleme pozisyonuna geçti allahımm heycanlıyım artık ba ba ve de de bile diyo :)))))) oleyyy

bu arada annem beni şok ett gerçi bende onları şok etmişim zamanında ben 8 aylıkken tam olarak desteksiz yürümüşüm. ama şimdi hımbılım :)))))

ya ben de ayni senin yazdigin gibi yapiyorum ama dup duru bişey oluyor ...yogurt kokulu ama sutun bir az katisi....nerde hata yapiyorum ki anlamadim...

canim çok tesekkur ederim yardim ettin gercekten bana dediyin gibi yaptim bebegimi yere biraktigimdan beri çok ilerledi iki kez saga ve sola dondu sonra da yüz üste döndü ve artik dirseklerinin üstünde de duruyor yüz üsteyken,tam desteksiz de oturuyor...hiç kucaktan inmedi ki bebegim nasil ögrensin dönmeyi ?Uyaninca da hemen yataktan alıyordum İkinci bebekte çok deneyimli olucaz

Kod:
çok teşekkür edderim canım dediyiniz gibi yere biraktim ve onunla oyunlar oynadim artik saga sola ve yüz üstüne dönmeyi ögrendi çok mutluyum...gerçi sadece iki kez yapti ama zamanla sik sik yapacaktir inssaallah...

Ay maşallah ogluşuna :)

ya ben de ayni senin yazdigin gibi yapiyorum ama dup duru bişey oluyor ...yogurt kokulu ama sutun bir az katisi....nerde hata yapiyorum ki anlamadim...

canım tam katı bıldıgımız yogurt gıbı olmayacak zaten endıse etme kefır gıbı olacak bılmem anlatabıldımmı endıse etme sutun tadı degısse yanı yogurt gıbı olması yeterlıdır merak etme benımkıde oyle oluyo tecrubelı annelerden ogrenmıstım bende

Merhaba eylül anneleri kızım 1 Eylül doğacaktı 29 Ağustosta doğdu.Ağustos anneleriyle birlikteydim o yüzden.Ama orası hiç aktif değil eğer kabul ederseniz bende sizinle devam etmek istiyorum.Cevap yazarsanız sevinirim.

Allah Allah canım benim minik tencerem var çelik gii onda yapıyoru 1 şişe süt 2 kaşık yoğurt serçe parmağım yanar yanmaz arası oluyor hazır yoğurt gbi kaskatı olmuyor ama baya koyu kıvamlı kaşığa geliyor

Hoşgeldin aramıza canım...

amin canım yaa bişi soracam benim oğlum 21 eylülde doğdu 10 kiloemeklemiyor kilolu olduğu için emeklemez diyorlar doğrumu acaba:26:

cnm 41 kere maşş bebişin kilosu yerinde. benim kızım 19 eylül doğumlu dönüyo ve poposunu kaldırıyor çabalıyor ama daha emekliyemez zaten erken bikaç ayı var. ama emekleyende olabilir bu dönemde. senin tosun biraz geriden gidebilir. oğlumun gelişimide öyleydi lök gibi yatardı paşam..napsın o totoyu kaldırmak kolaymıannesi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…