- 9 Aralık 2011
- 293
- 55
- 298
Kizlar,bebekleriniz yüzüstü uzandıgında dirsekleriyle kaldiriyorlar mi kendilerini? Ya benim bebish daha kollariyla kendini kaldirmiyor,karninin ustune uzanip uçak haraketimi ne onu yapiyorOysa her ay doktora goturdum doktor hep normaldir dedi ...Yaa deli olacam yaa.Sırt ustunden hiç bi yana dönemiyor dönmek bile istemiyor ,yüzüstü uzanmayı sevmiyor bi sorun mu var acaba...Bende midir yalnış acaba ben onu yormamak için hiç yüzüstü uzatmadım yeni yeni başladım uzatmaya ögrensin diye..Diger her gelişimi normal oturuyor desteksiz direniyor adim da atıyor kollarindan tutunca,ama donmuyor yaa neden acaba bi yardim edn nooolursunuz çok korkuyorum.Doktor normal diyor ama diger cocuklar emeklemeye başladı sanırım bebişim6 ay 5 günlük.
canım bebeklere 1 yaşına kadar tuz, salça, bal yasak diye biliyorum çilek ve kivide alerji yapabilir diye biliyorum ben geçen yoğurt mayalayıp deneme yapmak istedim 1 şişe atatürk orman çiftliğinin sütünü aldık minik tencerede hepsini mayaladım gayette güzel oldu oğluma denettirdim biraz sevecek galiba, mayaladığım zaman ben öyle yapacam artık günlük 1 şişe sütten yapacam oğluma yediiririm zamanı gelince kalanıda babası yer zaten toplasan 1,5 kase ancak çıkıyor (eşim ev yoğurdunu çok seviyor) bende netten araştırmıştım nasıl mayalanacığını fakat çay bardağıyla çok az mayalanacağı için maya tutmayabiliyormuş o yüzden ben artık bu yöntemi uyguluycam 1 şişe sütü kaynattım ben soğumaya başlıyınca serçe parmağını kenarına değdirince parmağın yanar-yanmaz vaziyette oluyor o zaman 2 kaşık yoğurdu o kaynattığım sütte alıp biraz sıvık hale getirip içine karıştırdım ve kıpırdatmadan kapağını kapatıp kalorifer peteğinin önüne pikeye sararak koydum 6 saat beklettim 6 saat sonra sallamadan dolaba mis gibi yoğurt olmuştu
Kizlar,bebekleriniz yüzüstü uzandıgında dirsekleriyle kaldiriyorlar mi kendilerini? Ya benim bebish daha kollariyla kendini kaldirmiyor,karninin ustune uzanip uçak haraketimi ne onu yapiyorOysa her ay doktora goturdum doktor hep normaldir dedi ...Yaa deli olacam yaa.Sırt ustunden hiç bi yana dönemiyor dönmek bile istemiyor ,yüzüstü uzanmayı sevmiyor bi sorun mu var acaba...Bende midir yalnış acaba ben onu yormamak için hiç yüzüstü uzatmadım yeni yeni başladım uzatmaya ögrensin diye..Diger her gelişimi normal oturuyor desteksiz direniyor adim da atıyor kollarindan tutunca,ama donmuyor yaa neden acaba bi yardim edn nooolursunuz çok korkuyorum.Doktor normal diyor ama diger cocuklar emeklemeye başladı sanırım bebişim6 ay 5 günlük.
bugün oğlumla yatıyouk azını kocaman açıp karnıma ham ham yapıyodu. bende gülüyodum. bi süre sonra hem ham yapıp bana bakıyodu bende basıyodum kahkahayı. sonra babası dediki seni güldürmeye çalışıyo. yok daha neler dedim. bidaha yaptığında gülme dedi. gülmediğimdede yüzüme uzun uzun baktı tv ye bakıyodum azıma yapıştırdı sıpa şaplağı :)) bide dişleri çıktı ya kolumu ısırıyodu canım çok acımasına rağmen kendimi tutamayıp gülüyodum. arkadaşım alıştırma sonra emerkende ısırır oyun sanmasın dedi. bende ısırdığında kızdım dudaklarını büzdü ama anladı oğluşum beni bidaha ısırmadı :))
ay yerim ben onu yaaaa maşallah
canım bebeklere 1 yaşına kadar tuz, salça, bal yasak diye biliyorum çilek ve kivide alerji yapabilir diye biliyorum ben geçen yoğurt mayalayıp deneme yapmak istedim 1 şişe atatürk orman çiftliğinin sütünü aldık minik tencerede hepsini mayaladım gayette güzel oldu oğluma denettirdim biraz sevecek galiba, mayaladığım zaman ben öyle yapacam artık günlük 1 şişe sütten yapacam oğluma yediiririm zamanı gelince kalanıda babası yer zaten toplasan 1,5 kase ancak çıkıyor (eşim ev yoğurdunu çok seviyor) bende netten araştırmıştım nasıl mayalanacığını fakat çay bardağıyla çok az mayalanacağı için maya tutmayabiliyormuş o yüzden ben artık bu yöntemi uyguluycam 1 şişe sütü kaynattım ben soğumaya başlıyınca serçe parmağını kenarına değdirince parmağın yanar-yanmaz vaziyette oluyor o zaman 2 kaşık yoğurdu o kaynattığım sütte alıp biraz sıvık hale getirip içine karıştırdım ve kıpırdatmadan kapağını kapatıp kalorifer peteğinin önüne pikeye sararak koydum 6 saat beklettim 6 saat sonra sallamadan dolaba mis gibi yoğurt olmuştu
canim çok tesekkur ederim yardim ettin gercekten bana dediyin gibi yaptim bebegimi yere biraktigimdan beri çok ilerledicanım merhaba
beim oğlum 14 ün de 6 aylık olacak ve bir haftadır tutamıyorum ,yalnız bırakamıyorum sürekli dönüyo ,yüzüstünden sırtüstüne ,sırtüstünden yüzüstüne ,ama bak sana dicem,bi arkadaşımın oğlu bizden daha önce başlamıştı dönmelere ben de senin gibi endişelendim ve doktorumuza sordum 5 ay 1 haftalıkken,bebeğim çok nadir dönüyo normal mi dedim ;doktorum 8. aya kadar döner dedi,ben de başka bişi sormadım yani burdan 8. aya kadar mutlaka döner o zaman da dönmezse bi sorun olabilir gibi bi sonuç çıkardım ,doktordan geldikten bi kaçgün sonra inanamadım gerçekten de bi anda bebeğim sürekli dönmeye başladı şimdi tutamıyorum teyzesi maşallah ,ama eğer doktorun bi sorun yok diyosa 8. aya bekle ki bence bak göreceksin kısa bi süre sonra dönecektir ,her çocuk farklı gerçekten .
bir de şunu duymuştum arkadaşımdan ,bir tanıdığının bebeği de dönmüyormuş doktor kalsiyum vermiş çocuk kalsiyumu alınca dönmeye başlamış ,bazen kalsiyum eksikliği oluyor herhalde ,ama senin doktorun bi sorun yok demiş zamanı var annesi :)
hıııı canım bir de bebeğini sık sık yere bırak ser bi temiz battaniye gibi bişi her gün belli bir süre kalsın yerde , bi kaç kere de nasıl dönüleceğini gösterebilirsin,bir iki göstersen anlar zaten ama yine de endişelenme mutlaka dönecek :)
çok teşekkür edderim canım dediyiniz gibi yere biraktim ve onunla oyunlar oynadim artik saga sola ve yüz üstüne dönmeyi ögrendi çok mutluyum...gerçi sadece iki kez yapti ama zamanla sik sik yapacaktir inssaallah...canım benim bebeğimde nerdeyse 5buçuk aylık hep yüz üstü yattı bundan olsa gerek vücudunu kaldırıyo komple azar azar emekliyoda.. ama sırt üstünden yüz üstüne dönemiyo. üstelik baba-dede-mama tekrarlarınıda yapmıyo. yani her bebek aynı değil. doktor sağlıklı diyosa korkma. hem uçak hareketlerine başladıysa yavaş yavaş geliştirecektir. yüz üstü yere koy çok az uzağada ilgisini çekşcek bişey koy. hareketli ışıklı bi oyuncak olabilr. genelde uzanmak isteyip ağlıyarak kafaları yerde sürünmek istiyolar baktın ilerlemeye başladı oyuncağı dahha uzak mesafeye koy. her ulaştığında kısa süre başarısını kutlaması için oynasın onunla.
oğluşum tam emekleme pozisyonuna geçti allahımm heycanlıyım artık ba ba ve de de bile diyo :)))))) oleyyy
bu arada annem beni şok ett gerçi bende onları şok etmişim zamanında ben 8 aylıkken tam olarak desteksiz yürümüşüm. ama şimdi hımbılım :)))))
ya ben de ayni senin yazdigin gibi yapiyorum ama dup duru bişey oluyor ...yogurt kokulu ama sutun bir az katisi....nerde hata yapiyorum ki anlamadim...
ya ben de ayni senin yazdigin gibi yapiyorum ama dup duru bişey oluyor ...yogurt kokulu ama sutun bir az katisi....nerde hata yapiyorum ki anlamadim...
Merhaba eylül anneleri kızım 1 Eylül doğacaktı 29 Ağustosta doğdu.Ağustos anneleriyle birlikteydim o yüzden.Ama orası hiç aktif değil eğer kabul ederseniz bende sizinle devam etmek istiyorum.Cevap yazarsanız sevinirim.
teşekürler canım hepimizin yavrusunu rabbim korusun
amin canım yaa bişi soracam benim oğlum 21 eylülde doğdu 10 kiloemeklemiyor kilolu olduğu için emeklemez diyorlar doğrumu acaba:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?