2011 Eylül Anneleri

canım çok sevindim ,maşallah zehir gibiler hemen kapıyolar ,

arkadaşlar bebeklerinize yürüteç almayın,biz doktorumuza sorduk kesinlikle almayın dedi,annelerin işine geliyo ama tavsiye etmiyorum dedi.ben de almak istemiyordum zaten ,hem yürümeyi geciktiriyomuş hem de kaslarını geliştirmede olumsuz etki yapıyormuş ,ben mama sandalyesi alıcam inş.

bir de artık bebeklerinize herşeyin adını şimdiden söylemeye başlamalıymışız isimlere aşina olurlarmış ve daha erken konuşmaları konusunda yardımcı olurmuş ,ninninin ve şarkının da çok olumlu etkisi varmış ,benimki annesinin uyduruk ninnilerini çok seviyo :)

bir de aynada kendilerine baktırın çok tatlı oluyolar tepkileri harika :)

evet cnım ya çok haklısın benimki çok tembel zor kalkıyo bu arada aralarında 2 gün varmış bebişlerimizin mama vermeye başladın sanırım genel olarak ne yedirmeyi tercihediyosun ben mama konusunda çok acemiyim ilk bebeğim :18:

ya öglemi a ne güzel sevindim sag ol cnm

slm ben aranıza yeni katıldım sormak 6 aylık bir oğlum var istediğim bir soru var ek gıdaya başlarken meyve suyu için katı meyve sıkacağı kullanıyormusunuz alsammı karar veremedim bilgilendirirseniz sevinirim....

cnm ben ek gıdaya başlamadım. çok şükür anne sütüyle bu saate kadar geldik. kontrolümüze kadar düzenli bişey vermeyi düşünmüyorum. ama yediğimiz herşeyi tttırıyorum. tanıması için ilerde zorluk yaşamayalım diye. 24 mart ta bi liste elimde gelirim artık. ee nedde olsa koca kız oldu büyüdü artık.ikinci çocuğum ama ikisinide anne sütüyle büyüttüğüm için çok mama konusunda hiç tecrübem yok. senin sütün nasıl bebişe yetiyor mu..

cnm bence şimdilik acele etme. ben oğlumda meyve sıkacağı hiç kullanmadım. bebekler için cam rendeler var. elma armut rendele bebişin yiyebilir. fazla pütürlü bırakma yutamaz yutsada kusar. zaten meyve sıkacağı ve blendırdan geçirmek ilerde bebeğin katı gıdalara geçmesini engelliyo. sonra 5-6 yaşında portakalı yiyemiyo suyunu içebiliyo çocuk yani tamamen tembellik yapıyo. ilerde nar suyu falan sıkmak için alırsan al ama bence hiç gerek yok. elmayı armutuda büyüyünce eline dilim yapıp veriyısun.

her geçen gün yeni numaralar öğrenicek şaşıracaksın zamanla yere geçemesin diye barikat kurmak zorunda kalıcaksın. :))) hem maşallah demekki aktif bebek ben 2 aydır uğraşıyorum bizmki yeni dönmeye başladı. gerçi yüz üstünden sırtüstü dönebiliyodu ama tam tersini denemiyodu bile :) şmdi tutabilene aşk olsun çok tehlikeli

amin canım yaa bişi soracam benim oğlum 21 eylülde doğdu 10 kiloemeklemiyor kilolu olduğu için emeklemez diyorlar doğrumu acaba:26:

kiloyla alakalı olduğunu sanmıyorum canım benim oğlumda 22 eylül doğumlu kiloları çok yakın.ama çocuğa görede değişiyo. kimisi hiç emeklemeden yürüyomuş. gerçi bizim emekleme erken oldu. dişderken çıktı bir aceleci bizim oğlan anlamadım niye. ama ben sabah yere koyuyorum gece yatana kadar orda karşısında tv yerde oyuncaklar ulaşmaya çalıştıkça geliştirdi. bide 40 ı çıkmasına az kalmıştıki oğlum gece hiç uyumuyodu gazıda vardı yüz üstü yatırdık uyudu gazıda geçti bundan dolayıda kasları gelişmiş olabilir. şu anda bile yüz üstü uyuyo :))

tam katı sıkacağı yerinde br cam rende al canım meyvelerin vitamininin kaçmaması için rendeledikten sonra suyunu süz. ilerleyen zamanda posasıyla beraber verirsin.hem daha ekonomik hemde daha sağlıklı. o katı meyve sıkacağını temizlemekte bir ölümm :))

cevabın için teşekkürler sütüm çok iyiçok şükür ama ben doymadığını hissediyorum bişeyler yedirmediğim zaman vijdan azabı çekiyorum:18:

merhaba canım hoşgeldin aramıza ben bebeğime veriyorum sıkılmış meyve suyu mesela dün kivi portakal armut muz elma sıkıp verdim biberonla çok hoşuna gitti bence bi sankıncası yok vitamin deposu

kızlar bende bugun ılk kez kızıma sebze corbası yaptım yavas yavas ek besıne gecıyoruz cok sukur ama nası yapıcam konusunda kafam cok karısık ınternetten arastırım dedım kafam ıyıce karısıtı
sız neler yedırıyosunuz sabah oyle aksam ara ogun yazarsanız ıananın cok yardımı olucak bana..
bebekdaslarım onerılerınızı tarıflerını beklıyorum acılen
cook saolun

ege çok yaramaz sürekli ilgi istiyor ve oyun oynamak istiyor.Kendime ve ev işlerine çok az zaman ayırıyorum sağlıklı olsunlarda...

evet sağlıklı olsunlarda herşey bir şekilde tamamlanıyor bizim 5 yaşında birde abimiz var çokkk yardımcı oluyor kuzum ama aras onu dinlemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…