2011 Eylül Anneleri

merhaba ben dr umuzun verdiği tarife göre yapıyorum haşlayarak.

benim kızımda 19 eylül doğumlu.sabah saat 11 gibi mevyesini cam rendeyle saat 15 gibi çorbasını patates-havuç-pirinç-ayrıca bazen ıspanak yaprağı baazen brokoli ama çorbaya alıştıktan 15 gün sonra yeşil bitkiler. haşlayarak olucak.yiceği zaman azıcık zeytinyağı.benim dr böyle önerdi.dr lerin hepsi farklı tellerden çalsada.18 gibi yoğurt kendim mayaladığım akşamda 10 gibi kaşık maması aralarda ve bütün gece anne sütü.

evde minik bir yardımcınız oğlunuz var ne kadar güzel.Dişleri çıktı mı Aras'ın?Emekliyor mu?

evet hem güzel hemde çok zor ...Dişleri çok kaşınıyor ama belirti yok ön dişlerinde sol köpek dişi kabarmış anlamadım bende abimiz 9.ayında çıkardı o gibi olursa daha vakit var ..Emeklemiyor...
Sizde durumlar nasıl emekliyor mu , geldimi dişi ? Bizim ek gıdaya geçince kabızlık başladı kayısı suyu püresiyle halletmeye çalışıyorum ama çok üzülüyorum yavrum her sabah zorlanıyor.

merhaba canım benim oğlumda 21 eylülde doğdu ben ne yersek ondan veriyorum tabii yemekler çok ağır olmadıkça ondan ayrı çok besleyici bi mama tarii vereyim sana 2 kuru incir 1 muz 1 elmatı yarım bardak suda kısık atete haşla piştikten sonra azacık çatalla ez okadar sevecekki halil ibrahim bayılıyo tadına hem besleyici hem çok güzel

maşallahrabbim bağışlasın da benim tasuncuk biraz göbekli yüz üztü uzanınca çok rahatasız oluyor bide dediğin gibi önceden alışsaydı yatardı belki bu arada daha diş çıkarmadı mohvoldu bebeğim ateşleniyor sancılanıyor çok rahatsız çkarsa geçermi bütün bunlar

bizde daha emeklemiyoruz yani tam olarak emeklemiyoruz .Sürünmeye başladı, her yöne dönüyor.Alt ön dişleri ve ön üst dişleri kabarmış bakalım ne zaman çıkacaklar.Bu aralar çok iştahsız ve ateşli.Bizde çok şükür kabızlık olmadı.

canım cok saol benım kızımda 20 eylul dogumlu 1 gun var aramısda kaısk maması derken onu anlamadım.ben o saatlerde muhallebı verırıyorum mısır nısastasıyla yapılan varya hanı arı dıye markaıs olan..
bıde sabah kahvaltı verıyomusun onu nası yapıyosun dırek meyve suyu mu verıyosun?

canım tarıf ıcın cok tesekkur ederım benım kızımda 20 eylul odgumlu aramısda bı gn var
sabah kahvaltı verıyomusun ? bıde muhallebı sorucaktım onu verıyomusun?

kızlar merhaba tekrar...kaç gündür yazamadım benim oğlan bu ara çok huzursuz yavrum dişleri çıkacak galiba diş jeli aldık bugün bakalım ayrıca kabız 4 gün oldu kayısı suyu verdim dün gece ve sabah bugıün akşamda armut püresi verdim dört gözle bekliyorum valla kaka yapmasını bende bir düzen tutturmak istiyorum ek gıdalar açısından ayın 26 sında aşımız var o zaman soracam bakalım tam olarak düzene sokacam yiyeceklerini bu aralar bir gün pirinç unu bir gün meyve püresi bir gün yoğurt bir gün milupanın sütlü tahıllısını veriyorum bazen içine muz veya elma püresi katıp veriyorum ben bi öğleden sonra 4 gibi veriyorum birde akşam 9-10 gibi acaba doğru mu yapıyorum tabi ki ağırlık olarak hep anne sütü...

canım tarıf ıcın cok tesekkur ederım benım kızımda 20 eylul odgumlu aramısda bı gn var
sabah kahvaltı verıyomusun ? bıde muhallebı sorucaktım onu verıyomusun?

tamam işte kaşık maması muhallebi yani dr diye diye bende kaşık maması diyorum.kahvaltıyada 6 aylığı geçeyim o zaman başlıcam bakalım.

iyi geceler anneler
verdiğiniz çorba ve kaşık mamalarının miktarı ne kadar ben çay bardağının yarısından biraz fazla koyuyorum ama az geliyormuş.Bugün dr arttır dedi .sizler ne kadar veriyorsunuz ?

valla mamayı tam üzerinde ne yazıyorsa o ölçüde veriyorum 130 ml hep 100ml veriyordum şu an 130 dan bile fazla istiyor.çorbayıda yarım kase şapur şupur yiyor.

valla mamayı tam üzerinde ne yazıyorsa o ölçüde veriyorum 130 ml hep 100ml veriyordum şu an 130 dan bile fazla istiyor.çorbayıda yarım kase şapur şupur yiyor.

maşallah kuzuya iştahı yerinde bende fazla gelirse diye korkumdan arttıramıyordum üstüne kabızlıkda çekince çok korkar olmuştum verdiklerimden formül mama kullanmamıştık hiç bugün aldık artık.

merhabalar,

benim bebeğimde de kabızlık sorunu var.yalnız asıl söylemek istediğim henüz muz için erken, muz hem bu aydaki bebeğe ağır gelir hem de kabız yapar.
bir de kabızlığa zeytinyağı da iyi geliyor 1 çay kaşığı verebilirsiniz günde 3 kereye kadar hatta.doktorumuzun önerisi.

oğlum yeni doğduğundada sırt üstü yatıyodum oda ütümde yüzüstü uyurdu buşekilde çook geceler uyuduk belkide o yüzden alışmıştır.benimkide karnı çok tok olunca yüzüstü uuyamıyo. ama sonra yine yüz üstü. şimdi dönmeyide öğrendi. dönmüyo diye yiyip bitiriyodum kendimi ama böylede alt değiştirnek ızdırap. ben çevirdikçe dönüyo. bide cıbıl cıbıl kaçıyo benden hızlı ya bi heycanki kaçarken sorma :))

bizim alt dişler çıktı baya rahattım uykular falan düzene girmişti. gece 1-2 kez uyanıyodu emip hemen dalıyodu. şimdide sanırım üst dişler çıkıcak 1 haftadır özellikle bu gece mahvetti beni gece 1 e kadar oyun oynattım yorulsun diye benim pil bitti o hala ful. zırt pırt uyanıyo sıyırcam az kaldı.

Bende aynen boyle yapiyorum, ne tesaduf :))
Saat 1 gibi meyve pureleriyle guzel bi kahvalti yapiyor kizim, aksam sebze ve gece yatmadan bi saat oncede sebzeyle guzelce doyuruyorum, aralarda emziriyorum ve yogurtta veriyorum..
Biberonu hic sevmiyor, keske alisabilseydi sutten kesince cok zorlanicam malesef..

Haa ayrica sebze purelerine bi kasikta zeytinyagi ekliyorum, kabiz olmasini engelliyor..

canım gecmıs olsun ama muz yapabılır kabızlık.ıhlamur cok ıyı gelıyo ben kaka sorunumu ole cozuyorum bıraz hırıltı yapıyo .ıhlamur ama super kaka yaptırıyo
benımde ası gunum 26 sında :d beklıyorum dk gıdınce sorcam herseyı elımde kagıt kalem not tutuyorum aklıma geldıkce..
genelde unutuyorum dk gıdınce sonra eve gelınce ay sunu sormadım ay bunu sormadım:d
bakalım bızım dk nelet solucek..muhtemelen yıne dınlıcek dınlıcek dogry duzgun cevaplamadan postalıcak:d

ayy canım benim çok zor biliyorum Allah kolaylık versin ama inan ne olursa olsun deyer onlar için uykusuz kalmaya yorulmaya herşeye deyer Rabbim sağlık sıhhat versin onlara biz varsın uykusuz kalalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…