2011 Eylül Anneleri

canım tarıf ıcın cok tesekkur ederım benım kızımda 20 eylul odgumlu aramısda bı gn var
sabah kahvaltı verıyomusun ? bıde muhallebı sorucaktım onu verıyomusun?

vallahi muhallebi olarak pirinç unu ve pekmez veriyorum çok seviyor kahvaltı olarakta bazen yoğurt pekmez bazen meyve piresi bazende onun için yaptığım kek veya kurabiyenin üzerine taze meyve suyu ekleyip veriyorum öle işte

ayy canım benim çok zor biliyorum Allah kolaylık versin ama inan ne olursa olsun deyer onlar için uykusuz kalmaya yorulmaya herşeye deyer Rabbim sağlık sıhhat versin onlara biz varsın uykusuz kalalım

haklısın canım sağlıklı olsunda ama biyerden sonra deliricek gibi oluyorum. kalabalık oturan ailelere özenir oldum. geçenlerde ben yine dellendim uyumadı bizimki görümcem bi uyuttu sabaha kadar uyudu 1 kez uyanıp emdi okadar üzülsemmi sevinsemmi bilemedim. kötü annemi oldum zaten hazır hissetmiyodum ondanmı oldu bu olay çok koydu bana (

vay be kek ve kurabıyemı 6 aylık bebk ıcınmı aferın kız nası yapıyosun nası yedıyrıyosun bıde acıl tarıf ıstıyorum cııcm

Selam arkadaşlar soruma yazdığınız cevaplar için çok teşekkürler.. oğlumun dişi çıktığı için biraz huysuzlandı kaç gündür teşekkür etme fırsatı bulamadım. Dün doktora gittik ek gıdaya başlıcaz inşallah ama doktorun verdiği listede anlamadığım şeyler oldu. bebeğinize ek besin hazırlarken devam sütü kullanıyormusunuz.doktorun bana verdiği tariflerin hepsinde devam sütü var.ben emziriyorum ayrıca ek besin hazırlarken devam sütü kullanmama gerek varmı.Birde yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz.. Son olarak bebeğinize kaşık maması olarak neler veriyorsunuz...

selam kızlar...

ayyy sanki bizi anlatmışsın:)))ama senin bi ara düzene girmiş uykusu benimki doğduğundan beri bu şekilde.gece 7 saat uyuyosa 7 kere uyanıyo o kadar yani...valla napacağımı bilmiyorum.hala işe başlamadım....

slm...
ben devam sütü kullanmıyorum.yoğurdu da keçi sütünden yapıyorum küçük meyve püresi kavonozlarına 2 çay kaşığı yoğurtla yapıyorum.

vay be kek ve kurabıyemı 6 aylık bebk ıcınmı aferın kız nası yapıyosun nası yedıyrıyosun bıde acıl tarıf ıstıyorum cııcm

tabiiki, ayıptır söylemesi kız meslek çocuk gelişimi bölümünden mezunum orda mama yapıp okula götürüyorduk hoca not veriyordu bak şimdi ne güzel işe yaradı ,neyse canım şaka bi yana normal kek kurabiye tariflerine göre şeker yerine pekmez koyuyorum ve yağını biraz daha az koyuyorum bu arada 1 yaş öncesinde şeker ve tuzun çok zararlı olduğunu biliyorsundur zaten o yüzden şeker yerine pekmez çok besleyici oluyor neyse işte kekin veya kurabiyenin üzerine katı meyve sıkacağında sıktığım meyve suyunu ekliyorum mama kıvamına geliyor ve yediriyorum çok seviyor denemeni tavsiye ederim şimdiden afiyet şeker bal olsun löp löp et olsun

yok ya hiç üzülme o anlık öyle denk gelmiştir ne kadar küçük olursa olsun seni tanır senin yerin başkadır onun yanında bak mesela bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum işim olunca indiriyorum bakıyor acıktığı zamam gidip emziriyorum beni görür görmez üzerime atlıyor Allah yardımcın olsun ama hakkaten tekbaşına yardımsız bebek büyütmek çok zor ama sıkma canını ya Allah yardım eder sana

sorma yaa aynıyım ne 7 si 17 27 kez uyanıyo gibi. bide önceden uyanınca poposuna pıt pıt yapardım yada sırtını ovalardım uyurdu. şmdi emzirmeden uyumuyo. emzirmek için uyandığımı hatırlıyorum ama çoktan uyumuş bende başa tarafta uyuyorum. heh diyorum şöööle uzanıp uyuyım pıt açıyo gözlerini herşey sil baştan. bu kısır döngü sabaha kadar sürüyo. üstelik gündüzde uyumuyo nerden buluyo bu enerjiyi anlamadımki. bana tek faydası sürekli kilo veriyorum. benim kilo vermedeki tek ilacım uykusuzluk e bide emzirince :))

Acliktan uyumuyordur belki, uyyumadan bi saat once guzelce doyur karnini belki iyi gelir..
Benim kizim ac olunca oyle yapiyor, sabaha kadar emmek istiyor..

Acliktan uyumuyordur belki, uyyumadan bi saat once guzelce doyur karnini belki iyi gelir..
Benim kizim ac olunca oyle yapiyor, sabaha kadar emmek istiyor..

valla canım bu akşam aunı şeyi düşündüm. neden dersen ek öğün olarak patetes havuç püresi verdim zor uyudu ama maşallahı var süt yetmiyo desem normalinde üstünde kilo alışı 3 saat oldu uyuyo akşam çok emzirdim ondanda olabilir. maşalllllllah diyim. ama şimdi mıkırdanmaya başladı ((((((

Günaydın arkadaşlar,

Bende 2011 eylül annesiyim. 8 eylül doğumlu bir oğlum var. İsmim Derya. Oğluşumun adı Deniz Çınar.Uyku sıkıntımız var. Gündüzleri en fazla toplamda 2 saat uyuyor. akşamları 20:30 da uyumak istiyor. Sabah 5 te ayaktayız. Tabi sabaha kadar 12-13 kez de uyanıyorum. Emmek için.

Sizin uyku düzenleriniz nasıl ?

merhaba canım hoşgeldin aramıza benimde oğlum 21etlülde doğdu ama seninki çok az uyuyormuş ya mesala benim oğlum sabah 7de uyanır 2 saat bilemedin 2buçuk saatte bir tekrar yatar en ez yarım saat en çok 1buçak saat uyur gecede 9da yatar çok nadir uyanır sabah 7de ayakta bilmiyorum ama bi doktora danış istersen hiç normal gelmedi bana

merhaba arkadaşlar bende 2011 eylül annesiyim kızım 28 eylül doğumlu zeynep derin sizlerle bilgi alışverişinde bulunmak isterim ek besinler bebeğin gelişimi vs. gibi

Merhaba kızlar bugün kızım tam 6 aylık oldu.şu ana kadar hiç su vermedim.artık vericem.veren varsa nekadar veriyorsunuz.kaynatılmış soğumuş veriyorsunuz sanırım.

wayy canım cok sevdım ben senı harıkasın bu tarıf cok guzel bebk bıskuvısı yerıne cok daha ıyı olur gıbı geldı bana
bunları kac gun muhafaza edebılıyoruz cok soru sordum ama cııcm..
kek yapmayıda bılmıyorum ama sımdı arastırcam netten
yada sen bana soyle tam tarıf yassan ama zahmet olmssa:26:

Merhaba kızlar bugün kızım tam 6 aylık oldu.şu ana kadar hiç su vermedim.artık vericem.veren varsa nekadar veriyorsunuz.kaynatılmış soğumuş veriyorsunuz sanırım.

Ben 2 aylikken basladim su vermeye, bi kac cay kasigiyla basladik..
Kizim su an 6 aylik suyu cok seviyor bende bol bol veriyorum, bazen gece uyaniyor emmek istemiyor, su veriyorum kana kana iciyor, sonrada misil misil uyuyor :)

Ben 2 aylikken basladim su vermeye, bi kac cay kasigiyla basladik..
Kizim su an 6 aylik suyu cok seviyor bende bol bol veriyorum, bazen gece uyaniyor emmek istemiyor, su veriyorum kana kana iciyor, sonrada misil misil uyuyor :)

bende ek öğünlere tam geçmeden su vermenin gereksiz olduğunu biliyorum süt vs. yerini boş suyla doldurmak yerine gıda alması gerekirmiş bebeğin. yani anne sütü devam sütü

yok canım ne zahmeti elmalı tarçınlı kek 3 yumurta 1 bardak sıvı yağ 3bardak un 3 elma dilediğin kadar pekmez(normalde 1uçuk su bardağı şeker konur ama ben pekmezle yapıyorum)1buçuk su bardağı yoğurt 1kabartma tozu 2tatlım kaşığı tarçın *sıvı yağ yumurta ve şekeri iyice çırp sonra yoğurdu ekle tekar çırp sonrada geriye kalan malzemeleri ekle bu arada 2 tatlı kaşığı tarçınıda unutma önceden ısıtılmış fırında kabarana kadar 105 ile 200 derece arasında iyice pişsin sonra onu elinle pütür rütür olana kadar ufala üzerine taze sıkılmış meyve suyu dök ımmmmmmhh çok lezzetli ve besleyici afiyet olsun yarasın işallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…