canım tarıf ıcın cok tesekkur ederım benım kızımda 20 eylul odgumlu aramısda bı gn var
sabah kahvaltı verıyomusun ? bıde muhallebı sorucaktım onu verıyomusun?
ayy canım benim çok zor biliyorum Allah kolaylık versin ama inan ne olursa olsun deyer onlar için uykusuz kalmaya yorulmaya herşeye deyer Rabbim sağlık sıhhat versin onlara biz varsın uykusuz kalalım
vallahi muhallebi olarak pirinç unu ve pekmez veriyorum çok seviyor kahvaltı olarakta bazen yoğurt pekmez bazen meyve piresi bazende onun için yaptığım kek veya kurabiyenin üzerine taze meyve suyu ekleyip veriyorum öle işte
oğlum yeni doğduğundada sırt üstü yatıyodum oda ütümde yüzüstü uyurdu buşekilde çook geceler uyuduk belkide o yüzden alışmıştır.benimkide karnı çok tok olunca yüzüstü uuyamıyo. ama sonra yine yüz üstü. şimdi dönmeyide öğrendi. dönmüyo diye yiyip bitiriyodum kendimi ama böylede alt değiştirnek ızdırap. ben çevirdikçe dönüyo. bide cıbıl cıbıl kaçıyo benden hızlı ya bi heycanki kaçarken sorma :))
bizim alt dişler çıktı baya rahattım uykular falan düzene girmişti. gece 1-2 kez uyanıyodu emip hemen dalıyodu. şimdide sanırım üst dişler çıkıcak 1 haftadır özellikle bu gece mahvetti beni gece 1 e kadar oyun oynattım yorulsun diye benim pil bitti o hala ful. zırt pırt uyanıyo sıyırcam az kaldı.
Selam arkadaşlar soruma yazdığınız cevaplar için çok teşekkürler.. oğlumun dişi çıktığı için biraz huysuzlandı kaç gündür teşekkür etme fırsatı bulamadım. Dün doktora gittik ek gıdaya başlıcaz inşallah ama doktorun verdiği listede anlamadığım şeyler oldu. bebeğinize ek besin hazırlarken devam sütü kullanıyormusunuz.doktorun bana verdiği tariflerin hepsinde devam sütü var.ben emziriyorum ayrıca ek besin hazırlarken devam sütü kullanmama gerek varmı.Birde yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz.. Son olarak bebeğinize kaşık maması olarak neler veriyorsunuz...
vay be kek ve kurabıyemı6 aylık bebk ıcınmı aferın kız nası yapıyosun nası yedıyrıyosun bıde acıl tarıf ıstıyorum cııcm
haklısın canım sağlıklı olsunda ama biyerden sonra deliricek gibi oluyorum. kalabalık oturan ailelere özenir oldum. geçenlerde ben yine dellendim uyumadı bizimki görümcem bi uyuttu sabaha kadar uyudu 1 kez uyanıp emdi okadar üzülsemmi sevinsemmi bilemedim. kötü annemi oldum zaten hazır hissetmiyodum ondanmı oldu bu olay çok koydu bana(
selam kızlar...
ayyy sanki bizi anlatmışsın:)))ama senin bi ara düzene girmiş uykusu benimki doğduğundan beri bu şekilde.gece 7 saat uyuyosa 7 kere uyanıyo o kadar yani...valla napacağımı bilmiyorum.hala işe başlamadım....
sorma yaa aynıyım ne 7 si 17 27 kez uyanıyo gibi. bide önceden uyanınca poposuna pıt pıt yapardım yada sırtını ovalardım uyurdu. şmdi emzirmeden uyumuyo. emzirmek için uyandığımı hatırlıyorum ama çoktan uyumuş bende başa tarafta uyuyorum. heh diyorum şöööle uzanıp uyuyım pıt açıyo gözlerini herşey sil baştan. bu kısır döngü sabaha kadar sürüyo. üstelik gündüzde uyumuyo nerden buluyo bu enerjiyi anlamadımki. bana tek faydası sürekli kilo veriyorum. benim kilo vermedeki tek ilacım uykusuzluk e bide emzirince :))
Acliktan uyumuyordur belki, uyyumadan bi saat once guzelce doyur karnini belki iyi gelir..
Benim kizim ac olunca oyle yapiyor, sabaha kadar emmek istiyor..
Günaydın arkadaşlar,
Bende 2011 eylül annesiyim. 8 eylül doğumlu bir oğlum var. İsmim Derya. Oğluşumun adı Deniz Çınar.Uyku sıkıntımız var. Gündüzleri en fazla toplamda 2 saat uyuyor. akşamları 20:30 da uyumak istiyor. Sabah 5 te ayaktayız. Tabi sabaha kadar 12-13 kez de uyanıyorum. Emmek için.
Sizin uyku düzenleriniz nasıl ?
tabiiki, ayıptır söylemesi kız meslek çocuk gelişimi bölümünden mezunum orda mama yapıp okula götürüyorduk hoca not veriyordu bak şimdi ne güzel işe yaradı ,neyse canım şaka bi yana normal kek kurabiye tariflerine göre şeker yerine pekmez koyuyorum ve yağını biraz daha az koyuyorum bu arada 1 yaş öncesinde şeker ve tuzun çok zararlı olduğunu biliyorsundur zaten o yüzden şeker yerine pekmez çok besleyici oluyor neyse işte kekin veya kurabiyenin üzerine katı meyve sıkacağında sıktığım meyve suyunu ekliyorum mama kıvamına geliyor ve yediriyorum çok seviyor denemeni tavsiye ederim şimdiden afiyet şeker bal olsun löp löp et olsun
Merhaba kızlar bugün kızım tam 6 aylık oldu.şu ana kadar hiç su vermedim.artık vericem.veren varsa nekadar veriyorsunuz.kaynatılmış soğumuş veriyorsunuz sanırım.
Ben 2 aylikken basladim su vermeye, bi kac cay kasigiyla basladik..
Kizim su an 6 aylik suyu cok seviyor bende bol bol veriyorum, bazen gece uyaniyor emmek istemiyor, su veriyorum kana kana iciyor, sonrada misil misil uyuyor :)
wayy canım cok sevdım ben senı harıkasın bu tarıf cok guzel bebk bıskuvısı yerıne cok daha ıyı olur gıbı geldı bana
bunları kac gun muhafaza edebılıyoruz cok soru sordum ama cııcm..
kek yapmayıda bılmıyorum ama sımdı arastırcam netten
yada sen bana soyle tam tarıf yassan ama zahmet olmssa:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?