2011 Eylül Anneleri

merhaba
aslında çok şey sorarımda sizi sıkmak istemem ekmeği nasıl yapıyorsun canım ben daha hiç vermedim korkuyorum damağına yapışırsa diye herşeyi kıvamlı bir şekilde hazırlıyorum
Aras 3 eylül doğumlu 15 gün erken doğdu beklediğimizden ben bizimkilerden tadımlık veriyorum ama çok fena önünde birşey yiyemiyoruz kıyameti koparıyor gözünü yemekten ayırmıyor karnı tok olsada istiyor ben rondo kullanmıyorum süzgeçten geçiriyorum verdiklerimi

amaaa sizin yemekleriniz eminim çok lezzetlidir offff mardin mutfağına bayılıyorum biz zeytinyağlı besleniyoruz

biz gel gel yapıyoruz yakışıklı oğlum kızları ayağına çağırmaya başladı

ay yerim ben onu Allah bağışlasın canım ben ekmeği şöyle yapıyorum malzemeleri pişireceğin kaba göre ayarla suyu ve zeytin yağını bir kkaba dök ayrı bir kapta yulaflı unu mısır ununu ve ve 1 kaşık irmiği karıştır bir kaşıkla sıvı karışımın üzerine serp kuru 1çay kaşığı mayayıda ekledikten sonra benim ekmek pişirme makinem var onda pişiriyorum senin yoksa eyer fırındada pişirebilirsin hiç korkma damağına falan yapışmaz çok besleyici bir ekmek tam buğday unundanda yapabilir istersen içine biraz tuzd ekleyebilirsin ben yoğurt pekmez veriyorumöğün aralarında onun bile içine ufalıyorum afiyet olsun kuzuma

slm tatlı anneler nasılsınız bakalım bugün?bebişler nasıl?
yahu benim oğluş bu gecede hiç uyumadı.50 kere uyanır mı insan yaasabahın köründe kalkıyo işe gidecen veya okula gidecen kalk desek kalkmazlar

hıc soleme yaw nerden buluyolar bu enerjıyıkan ılacınımı kessek acaba bıraz
valla bu sabah babası dıyo kızım bısle yatıyosun bıssden once kalkıyosun.
tabı ben gece her saat bası uyanıyorum ondan haberı yok

yok yaa ilaçla alakası yok doğduğundan beri aynı benimki

Son düzenleme:
herkese selamlar, ben tecrübeli annelere sormak istiyorum. ek gıdaya başladık. şimdiye kadar muz, elma, kendi mayaladığım yoğurt, yumurta sarısı ve peynirle yaptığım bebe bisküvili kahvaltı. ara ara bunları yedirdim. şimdi çorba vermek istiyorum ama ne çorbası yapacağımı bilmiyorum. siz neler verdiniz?

canım ben akşamları sebze çorbası veriyorum gerçi birz farklı yapıyorum. püre gibi.

tencereye su ve 1 çorba kaşığı pirinç koyuyorum üstünede puharda sebze pişiren aparatı takıp patates ve havuç koyuyorum. sebzeler haşlanınca alıp çatalla ezip kaynamış su ve içindeki pirinci koyuyorum iyice ezip içine 1 tatlı kaşığı zeytin yağı koyuyorum. oğlum çok seviyor. kıvamınıda püreden sulu çorbadan koyu kıvamda hazırlıyorum. başlarda hepsini suda haşlıyodum ama böyle daha sağlıklı oluyomuş. 1 haftamız doldu. bugünki çorbaya pirinç yerine bulgur koydum. ve 3. sebzemizde brokoli oldu. çorba yemeye başlayınca gece uykuları daha az bölünür oldu. bide ilk zamanlar blendır kullanıyodum ama tecrübeli anneler çatalla ezmenin katı gıdalara geçmeyi kolaylaştırığını söylüyor. bakalım brokoli oluşumda gaz yapcakmı.

aynen canım ya güneş nezaman odaya gelirse bizimkinin gözler fıldır fıldır yani saat 6da kalkıyoruz hergün ben yatak odasının camına film takmayı düşünüyorum belki karanlık olursa birz yatar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…