2011 Eylül Anneleri

Bende eylul annesym ve ek gıdaya başladk bı konuda yardmcı olun lutfn burdakı yemek tarflerne gore kahvaltı sonra sebze corbası sonra meyva lapası cok nadır muhallebı verıyorum fakat sorunm szn bebısler verdğnz bı kaseyı bıtırıyomu benmkı okadar ozene bozene hazırlayırm fakat kucuk bı kasenın ceyreynı yıyo yedrecem dye ugrasırken emme duzenımz gıttı ne arada emeck bu cocuklar bu yaptıgmz herseyı yedrrsem slz nekadar yedrıyorsnz yaptıklarınzdan lutfen yardmcı olun cok kafama takıyorum

ilk başladığımda ilk gün 1 patates 1 havuçla tam 1 kase yedi. sonralarıda 1 kaseye yakın ama şimdi daha az yiyo brokoli girince işin içine azalttı yemeyi. gerçi doktorda bana 2 kaşık vererek başla demişti. yavaş yavaş arttırılıyormuş.

canım şu aralar bizdede aynı 3 kaşık alıyo sonrası için başlıyorum şebeklik yapmaya sanırım o ilk zamanlar bi hevesle yedi. emmesi yine aynı ama gece biraz daha rahatım. ama yeni başlayanlar için zaten 1 kase fazlaymış. bir kaç kaşık yemeliymiş. yeni tatlar için alıştırma dönemiymiş, doyması değil tatması gerekiyormuş. sonra zamanla arttırmak gerekiyomuş. ben 7 aya kadar başka bir öğün vermiycem. he bu arada ben bebe biküvisi verdim yemedi. ama kıtlayarak 1 bisküviyi bitiriyo. elma içinde öyle rende yemiyo dişiyle sıyırıyo. alt iki dişimiz erken çıktı kemirgeniz biraz. yani kendi damak tadları var. bizim yemeklere sulanıyo. yeirmyorum ama parmağımla tattırıyorum. resmen çıldırıyo. 1 yaşındada böyle olur inşallah. sende fazla zorlama yediği kadar. ben hergün vere vere sebze çorbasından bıktı çocuk bugün elma suyuyla irmik yaptım biraz daha iştahlı yedi ama oda çok doyurucu bişey fazla yiyemedi.

maşallah bebişine bende doktorun yalancısıyım valla. 7. aaya kadar beklemiycem yapcam yoğurt vercem günlük sütlerinde küçükleri çıkmış deniyim bakıyım ufacıcık sütü tutturabilcemmi. sonra gelsin yoğurt çorbaları gelsin meveli yoğurtlar. miss miss :)))

canım merak etme benimki de az yiyor zor veriyorum ve çok acıktırıyorum memeden 2 saat sonra yemiyor anca 3 saat geçmesi gerekiyor o halde bile az ve isteksiz yiyor,doktorumuz zorlama dedi ama zorlamsam hiç yemicek ,anne sütü güzel ve kolay geldiği için ek gıdaya geçişte zorlanırlar dedi

benede deca tabs verıyorum acaba cok farkı avrmı olcu aynımıdır bı bılgın varmı cııcm saol..

slm bi dr öyle biri böyle der kesinlikle yogurt ver ca +2 ihtiyacını giderirsin.tatlı olarak yerse pekmez damlat tatlıyla arası yoksa saf yogurt ver yada ekmek kır içine.

Emme olayını benimkisi geceleri yapar.sabah kalkınca emer vitaminlerini içer aradan 1,5 saat geçince keçi sütüne yurmurta recel peynir koyar veririm .bitrmez ama 1 saat sonra tekrar veririm atmam öyle :) sonra su niyetine emme:) kereviz ve tavuk hastası benimki:)

peki kilo durumlarınz nasıl verebildinizmi fazlalıkları...60 tan 86 ya çıktım şimdi 62 oldum.az kaldı ben veriyom bebiişim alsın sağlıkla.

ne güzel verebilmişssin kilolarını ben 57 kiloyla hamile kaldım 20 kilo aldım 77 oldum doğumda 10 kilo gitti 67 oldum ve hala 67 yim ,6,5 ayda kilo almadım ama hiç vermedim de ,öyle süt yapsın diye sürekli bişiler de yemiyorum normal öğün ve bol bol su içiyorum ama veremedim kilolarımı sen nasıl verdin ?

peki kilo durumlarınz nasıl verebildinizmi fazlalıkları...60 tan 86 ya çıktım şimdi 62 oldum.az kaldı ben veriyom bebiişim alsın sağlıkla.

valla canım benim gebelik şekerim 300lere yükselmişti gbelikte o yüzden tam 25 kilo aldım 23ünü verdim ama daha 16kilo fazlam var

slm kızlar eylül doğumlu erkek bebeklerinizin kilosu kaç acaba benim oğlum 11.30kg sizinkileri merak ettimde

4buçuk aylıkken 9600 gr idi. şimdi 6 aylık daha tartılmadık 9 unda bakıcam ama almıştır sanırım.kanguruyla bile taşıyamıyorum. dışarıya arabasız çıkarsak babasıyla nöbetleşe taşıyoruz :)) ben kiloya pek takılmıyorum en çok boyunu merak ediyorum gerçi en son boyunu unuttum

bebişine mşallah diyimm

Son düzenleme:

seninkinede maşallah berikallah bende unuttum boyunu ya ölçer söylerim ama babamız 192 boyunda ben 167 yani oda uzun olur büyük bi ihtimalle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…