2011 Eylül Anneleri

seninkinede maşallah berikallah bende unuttum boyunu ya ölçer söylerim ama babamız 192 boyunda ben 167 yani oda uzun olur büyük bi ihtimalle

bende babasıda çok uzun değiliz ben 160 babası 180 doğmadan önce eşim 51 cm doğurmazsan gözüme gözükme diye takılıyodu. oğlum 55 cm doğdu. eşime dedim kac cm istiyodun dedi 51 olur. al dedim sana 55 cm çocuk :)) doktorda hep ailede kim var uzun diyo eşimde beeen diyo :))) 180 i çok uzun sayıyo :)) aylık boy artışıda hep iyi gitti o yüzden meraktayım. 3230 doğdu ama boyu yüzünden resmen çıtacıktı :)) 9 nisan olsada öğrensem meraklardayım

kıslar oğlum gece 3 ye uyumaya başladı oda zorla bende dün ferber yötemini denedim çokta beceremedim sanırım bebeğinize uykuya dalmayı öğreteneniz varmıı. benim kafayı yemem dışında büyümesi için erken uyuması önemli..

kıslar benım kzıım uykudan uyanınca bazen tıtrıyo ..
boyle anıden kapı calsa bırı gelse uyansa zır zır tıtrıyo cok korkuyorum acaba normalmı ..
canım cok skılıyo bazen boyle oluyo ..sızce neden oluyo bu tıtremeler acaba dok gotrusem ne yapsam ????????????

nezamandır var canım benimkide bir ara poşet sesi duyunca öle titriyodu gözleri kocaman olup ağlıyodu. o geçti başka bişey oda geçti başkası. hergün huy değiştiriyo. bide gün içinde bazen çocukları eğlendircem diye bazı büyükler garip mimik ve heycanlı sesler çıkarıyolar bi ara bizim oğlan babasının bu hallerine çok gülerdi ama gece hep sıçrardı uyurken. sonra çocuğun gerçekten gülmesiyle o anki gülmesinin farklı olduğunu keşfettim. yani yavrucağımın tırsma tepkisiymiş o.:26::26:
yani böle bişeydende korkuyo olabilir. bide uyku terörümü nöbetimi bişi varmış çocuklarda tam araştırmadım nette b konuda ölesine okumuştum bi araştır istersen netten. ben bi link buldum ama daha büyük çocuklarda olur yazıyo sende bi araştır istersen

Bebek Kokusu.Com ::: Çocuklarda Gece Terörü :::

böle linkler vermek yasakmı onuda bilmiyorum ama

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım neden titrediğini anlamak için onu ve tepkilerini izle saatleriyle mutluluğunu ve ağlamasını uykudan önceki durumunu not et ...tüm yazdıklarını okuduğun zaman belki cevabı bulursun ya da dr a anlatırken iyi oluyor liste bazen acayip sorular soruyorlar

benim oğlanda ani seslerde gözlerini açar korkar elleri ayakları hertarafı sallanır pır pır

sanıyorum arkadaşın bebeği gece terörü değil gündüz yaşadığı olaylardan kaynaklanıyor , allah kimseye yaşatmasın o hastalığı çok fena benim büyük oğlumda vardı bu genelde geceleri aynı saatte olur sebebsiz ağlamalarla başlar

cevaplarınız ıcın cok saolun kızlar.yok gece hıc olmadı yanı anıden uyanınca oluyo sese yada bırı gelınce uyanınca oluyo..yoksa kendı kendıne uyandıgına bı sorun yok ..
en kısa zamnda dok sorucam bakım ne dıcek yazarım sıze ıns.kotu bısı dııldır

canım kabızlık için bir iki kaş kaçığı saf zeytinyağı versene

kızlar benimd e bebğim eylülde doğacak inşsallh
ama bebk nasıl giydirlir ne almalıym bilmiyorum
mesela ayaklı pantolaonun altına başka pantolon ya da külotlu çorap giydiriliyor mu?
ya da uzun kollu penye çıtçıtlı giydirip kazak giydililebilyor mu üstüne

bende alttan çıtçıtlı var kısa kollu ve uzun kollu onlar sade giydiriliyor mu yoksa atlet olrak mı kuulnıyor alta giydirip
tulum kullanışlımı?

canım hadi bakalım sağlıkla Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah,alttan çıttıklı zıbınlar çok lazım oluyor ve çok kullanışlı ben hala kullanıyorum hem bezi tutuyor hem de sırtı açılmıyor,ben külotlu çorabı kışın dışarı çıkarken giydiriyorum evde gerek yok bence sıkılır çocuk ,küçükken uzun kollu zıbınlar giydirdim ama şimdi hem büyüdü hemde havalar ısındı kısa kollu giydiriyorum,ayaklı pantalonlarda ilk 3 ay falan giydirdim sonra giydirmedim ,haraketleri kısıtlanmasın diye ,bir de evinde kesinlikle derece olsun olması gereken sıcaklık 22-23 derece ,benim çok işime yaradı ona göre giydirdim çıkardım.kıyafet çok lazım oluyor ama yine de aşırıya kaçma çünkü maşallah çabuk büyüyorlar sonra aldıklarını giydiremeden büyür :)

başka sormak istediklerin varsa yazarsın :)

arkadaşlar ya farklı kahvaltı tarifleriniz var mı ,bebe bisküvisi veriyodum şimdi artık istemiyor onu yemek ,ne yapsam şaşırdım ?

çokk teşekkür edrim canım :)

kızlar bnm kızım 4.ayından beri anne sütü almıo devam sütü veriodum ek besinlere başlayınca devam sütünüde almak istemedi biberon ağzına değince midesi bulanıo sütüde kaşıkla vermek zor oluo ne yapmam lazım devam sütünü alması için

Kızlar merhaba benim kızım 29 eylül doğumlu.4.5 aylıktan beri ek gıdaları veriyorum az az.şimdi haftaya kahvaltıya geçicem.sizin bebişlerin kilosu iyi maaşallah.benim bıcırık 7150 gramcık.İnanın paylaşımlar çok şey katıyo benim gibi ilk kez anne olanlara.

canım bi süre kaşıkla devam et.ilerleyen haftalarda biberono sevdiği meyve suyunu koyarak dene en son devam sütünü koy ver.unutur ozmana kadar.

bebe bisküvisi az peynir ile başla.ilerleyen zamnda yumurta sa-rısı az olarak ekle daha ileri zmanda pekmez damlat.(sıvı olarak devam sütü tahıllı mulaalebi yada meyva suyu kullan)afiyet olsun:)

bu arada arkadaşlar dün 1 kaşık tere yağıyla ayran çorbası (dağ nanesi ilaveli) yaptım.kızarmış ekmek ufalayarak yedirdim tabak bitti.deneyin.çok sevecek melekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…