slm kızlar!!bebişleriniz dişleri çıktımı bizm dişler daha çıkmadı prensesimiz 22 eylül doğumlu kilosu 9500 72 cm çok şükür ek gıdaları severek yiyor.peki nezman çıkar bn 1yaşına kadar çıkmaması normal diye biliyorum...
sağol canım bir de artık büyüdüler maşallah tat tuz arıyorlar ona özel yaptığım şeyler tatsız tuzsuz oluyor yemek istemiyor ama bizim yemeklerimizi biraz olsun yiyor ,zaten babası ve ben tuzu sevmiyoruz yemeklere hep çok az koyuyorum zaten o yüzden vericem artık yemeklerden de,keki denicem ben erken diye düşünmüştüm ama yapayım o zaman
merhaba cnm biz 14 eylül doğumluyuz ve 9 nisan da ilkdişimizi farkettik ,ay nasıl mutlu oluyor insan bi de görmek istedikçe göstermiyor :) ama geç te çıkabilir diye biliyorum seninki geç çıkacak herhalde bi problem yok bence
Kasintisi varsa salyasi da durmuyosa bilki cok yakin zamanda cikacakslm kızlar!!bebişleriniz dişleri çıktımı bizm dişler daha çıkmadı prensesimiz 22 eylül doğumlu kilosu 9500 72 cm çok şükür ek gıdaları severek yiyor.peki nezman çıkar bn 1yaşına kadar çıkmaması normal diye biliyorum...
merhaba cnm biz 14 eylül doğumluyuz ve 9 nisan da ilkdişimizi farkettik ,ay nasıl mutlu oluyor insan bi de görmek istedikçe göstermiyor :) ama geç te çıkabilir diye biliyorum seninki geç çıkacak herhalde bi problem yok bence
slm kızlar!!bebişleriniz dişleri çıktımı bizm dişler daha çıkmadı prensesimiz 22 eylül doğumlu kilosu 9500 72 cm çok şükür ek gıdaları severek yiyor.peki nezman çıkar bn 1yaşına kadar çıkmaması normal diye biliyorum...[/QUO
benim oğluştada dün patlak verdi bitanecik diğeri yolda:) ama iştahı kesik gibi bu aralar ateşte olyor haberinşz olsun.
ben 4 aylıkken gün boyu yere yorgan serdim oyuncaklar falan oydum hep orda duruyodu. bide doğdu doğalı yüzüstü uyuyo buda kaslarını geliştirmiş olabilir. ama dönmeye başlayınca giydirme yedirme çileye dönüşüyo :)))
Kasintisi varsa salyasi da durmuyosa bilki cok yakin zamanda cikacak
gec cikarsada cok takilma bence.cunku genetik yapiyla alakali
Hayirli olsun:))gercekten insan cok mutlu oluyo.Benim bebegimde cikardi ama tarihini bilmiyorum
slm kızlar bebeklerinizi yürüteçe oturtuyor musunuz ben çok kararsızım dr a sordum koyma dedi arkadaşlarımın çoğu koymuş ne yapsam bilemiyorum bi akıl verin
Merhaba kızlar aranıza yeni katılıyorum . Güzel paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
Allah bebeklerinize sağlıklı uzun uzun ömürler versin.. Benimde 20 Eylül doğumlu bir kızım var.
Fakat sizin burda bahsettiklerinizin henüz hiç birini yapamıyor. Kıyas edince geri diye düşünüyorum.
Preeklempsi geçirerek erken doğum yaptım doğum ağırlığı küçüktü ama sonradan toparladı . Şu anda 8 buçuk kilo.
DEsteksiz oturamıyor diş kaşıyıcıları ağzına götürmeyi pek beceremiyor genelde elini kemiriyor ek gıdaya tam manasıyla geçmedik biz anne sütü alıyor.
Emekleme belirtisi hiç yok.. Motor becerisi zayıf diye düşünüyorum. Sizce endişelenmem gerekiyormu?
hmm benm bebiş yüzüstü bikaç kez uyutmaya çalştm ama sevmedi,yere yatırıncada hep ağlıyo sürekli kucak istiyo bunalıma sokuyo beniiiiii
slm kızlar bebeklerinizi yürüteçe oturtuyor musunuz ben çok kararsızım dr a sordum koyma dedi arkadaşlarımın çoğu koymuş ne yapsam bilemiyorum bi akıl verin
canım Allah bağışlasın aslında kilosu iyi ama bence bi doktora götürsen iyi olur ,Allah korusun bi sorun varsa erken teşhis olur yoksa da için rahatlamış olur ,bir de bebişini yere koyuyorsun değil mi hareketlenmesi için çok faydası oluyor ,hep kucak olmaz artık annesi büyüyorlar :)
ek gıda konusunda ben de zorlanıyorum ,zorla veriyorum hep anne sütü istiyor paşam :)
Canim benim takma kafana.surekli oyun oyna bebeginle.kollarindan dikkatli bir sekilde tutarak yatir kaldir oynat
boylece kaslari guclenmis olur.elinle sirtindan destek ol on tarafinida kanepeye yasla ve ayakta durmasina yardimci ol.hoplat ziplat surekli.aman bi yeri acir diye cok dusunme oyunlar oyna.oturur sekildeyken ellerinden tut one arkaya salla sonra bi zaman sonra ayakta dene.boylece kaslari guclenecek cok faydasini gorecek farki fark edeceksin.Allah bagislasin...
korkma canım doktorun normal ded,yse bir sorun olmaz. ben erken doğum olan bebeklerde biraz yavaş ilerleme olduğunu okumuştum nette. yani şöle diyim bebeğin 1 ay erken doğduysa 5 aylıkken 4 aylık bebek beceriler gösteriyo diye. ama sen yinede doktora sor canım. bide bebeğini yere koy altına iki yorgan koy yumuşak olsun. yüz üstü durmak boyun ve kol kaslarını geliştiriyo.
bizimkide sırt üstü hiç uyumadı öle uyutunca ağlıyodu. bigün deneyelim dedi kayınvalidem yüzüstü koyduk uyudu. şimdi sırtüstü yatırıyorum bi gidiyorum yüzüstü dönmüş :)). dönemediysede basıyo yaygarayı. çoğu insan yadırgadı beni aa bişey olur falan yüz üstü yatırmak tehlikeli diye. ama bebeğim çok erken kafasını ve vücudunu yerden kaldırdı bu dönemde.
yere koyunca bizimkide bi ara çok ağladı sonra anladıkki ilerlemek istiyo olmayıncada ağlıyo. ilk zamanlar ayaklarına destek yaptım az uzağa oyuncak koydum falan öle öle ilerledi. şimdi yerede koyamıyorum yastıklarla yaptığım barikatlarıda aşıp parkelerimi kemiriyo :)))
34 haftalık doğdu, doktor normal olduğunu söylüyor gelişiminin yinedebir başka doktora göstermek istiyorum. Söylediğin gibi erken doğduğu için olabilir ve her yolu deniyorum ama yüz üstü yatmaktan hiç hoşlanmıyor biraz agresif bi kızım var :))
Teşekkür ederim canım. Yüz üstü çok yatıramadım çünkü durmuyor en fazla 15 dk sonra mızmızlanıyor. Bununda etkisi var tabi ama iki elini birden kullanamıyor henüz. Bu hafta içi götüreceğim doktora dediğin gibi en azından içim rahatlamış olacak. Ek gıdada aynı sorunu yaşıyoruz fazla zorlamıyorum bende vermediğim günlerde oluyor.
Valla bende kesinlikle koymayacagim yurutece diyodum erkek bebege zarar verir diye.ama denedim iyi ki yuruteci uretmisler diyorum simdi:))oglusum bayiliyo yurutece koydugum anda sevincten ne yapacagini sasiriyo.kendini ozgur hissediyo.bende rahatca isimi yapiyorum.heryere saldiriyo o ayri:))dolap cekmece ortu ne buldu tutup cekistiriyo:))bence dene hem bebegin hareketlenir hem de sen cok rahatlarsin.ilk gunler kullanamaz ooole oturur icinde.bi kac gun sonra gor ki canavar olmus.bacak kaslari da gucleniyo bu sekilde...slm kızlar bebeklerinizi yürüteçe oturtuyor musunuz ben çok kararsızım dr a sordum koyma dedi arkadaşlarımın çoğu koymuş ne yapsam bilemiyorum bi akıl verin
bizimkide sırt üstü hiç uyumadı öle uyutunca ağlıyodu. bigün deneyelim dedi kayınvalidem yüzüstü koyduk uyudu. şimdi sırtüstü yatırıyorum bi gidiyorum yüzüstü dönmüş :)). dönemediysede basıyo yaygarayı. çoğu insan yadırgadı beni aa bişey olur falan yüz üstü yatırmak tehlikeli diye. ama bebeğim çok erken kafasını ve vücudunu yerden kaldırdı bu dönemde.
yere koyunca bizimkide bi ara çok ağladı sonra anladıkki ilerlemek istiyo olmayıncada ağlıyo. ilk zamanlar ayaklarına destek yaptım az uzağa oyuncak koydum falan öle öle ilerledi. şimdi yerede koyamıyorum yastıklarla yaptığım barikatlarıda aşıp parkelerimi kemiriyo :)))
dün uzman tv izledim doktor dediki ilk 6 ay anne sütü ,6 ay 1 yaş arası anne sütü temel gıda olmak üzere ek gıda yardımcı olmalı dedi biraz içim rahatladı ,yani emiyor sonuçta bebişlerimiz napalım yine alıştırmaya çalışalım da sonra zorlanmasınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?