2011 Eylül Anneleri

merhaba cnm biz 14 eylül doğumluyuz ve 9 nisan da ilkdişimizi farkettik ,ay nasıl mutlu oluyor insan bi de görmek istedikçe göstermiyor :) ama geç te çıkabilir diye biliyorum seninki geç çıkacak herhalde bi problem yok bence

ver tabi hiçbi zararı olmaz ama yapacağın kekin içine şeker yerine pekmez kullanırsan çok daha sağlıklı olur biliyosundur 1 yaşına kadar şeker tuz bal ve süt asla kullanılmamalı aklında bulunsun canım en sağlıklı pekmez türü karadut pekmeziymiş bende yeni öğrendim hemen aldın sanada tavsiye ederim

ne güzel sizinki başlamış çıkmaya arkası gelir artık heralde geç çıkacak bizimki ama sürekli ne bulsa dişlerini kaşıo allahım bebişlerimize sağlık versin ne yapalım zamanı gelince çıkar inş.:))

Kasintisi varsa salyasi da durmuyosa bilki cok yakin zamanda cikacak
gec cikarsada cok takilma bence.cunku genetik yapiyla alakali

Hayirli olsun:))gercekten insan cok mutlu oluyo.Benim bebegimde cikardi ama tarihini bilmiyorum

Son düzenleme:

hmm benm bebiş yüzüstü bikaç kez uyutmaya çalştm ama sevmedi,yere yatırıncada hep ağlıyo sürekli kucak istiyo bunalıma sokuyo beniiiiii

slm kızlar bebeklerinizi yürüteçe oturtuyor musunuz ben çok kararsızım dr a sordum koyma dedi arkadaşlarımın çoğu koymuş ne yapsam bilemiyorum bi akıl verin

Kasintisi varsa salyasi da durmuyosa bilki cok yakin zamanda cikacak
gec cikarsada cok takilma bence.cunku genetik yapiyla alakali

Hayirli olsun:))gercekten insan cok mutlu oluyo.Benim bebegimde cikardi ama tarihini bilmiyorum

darısı başımıza inş. hayırlı olsun sizinde dişleriniz arkadaşlar:)

slm kızlar bebeklerinizi yürüteçe oturtuyor musunuz ben çok kararsızım dr a sordum koyma dedi arkadaşlarımın çoğu koymuş ne yapsam bilemiyorum bi akıl verin

slm tatlım bnde yürütece koyuyorum işim olduğunda gerçekten yürüteç çok işime yarıyo ama enfazla 1saat yürüteçte kalıyo ondayken adımlamasını çok seviyo yavaş yavaş gidiyo prensesim:)

korkma canım doktorun normal ded,yse bir sorun olmaz. ben erken doğum olan bebeklerde biraz yavaş ilerleme olduğunu okumuştum nette. yani şöle diyim bebeğin 1 ay erken doğduysa 5 aylıkken 4 aylık bebek beceriler gösteriyo diye. ama sen yinede doktora sor canım. bide bebeğini yere koy altına iki yorgan koy yumuşak olsun. yüz üstü durmak boyun ve kol kaslarını geliştiriyo.

hmm benm bebiş yüzüstü bikaç kez uyutmaya çalştm ama sevmedi,yere yatırıncada hep ağlıyo sürekli kucak istiyo bunalıma sokuyo beniiiiii

bizimkide sırt üstü hiç uyumadı öle uyutunca ağlıyodu. bigün deneyelim dedi kayınvalidem yüzüstü koyduk uyudu. şimdi sırtüstü yatırıyorum bi gidiyorum yüzüstü dönmüş :)). dönemediysede basıyo yaygarayı. çoğu insan yadırgadı beni aa bişey olur falan yüz üstü yatırmak tehlikeli diye. ama bebeğim çok erken kafasını ve vücudunu yerden kaldırdı bu dönemde.

yere koyunca bizimkide bi ara çok ağladı sonra anladıkki ilerlemek istiyo olmayıncada ağlıyo. ilk zamanlar ayaklarına destek yaptım az uzağa oyuncak koydum falan öle öle ilerledi. şimdi yerede koyamıyorum yastıklarla yaptığım barikatlarıda aşıp parkelerimi kemiriyo :)))

bende kesinlikle koymam diyodum ama artık zaptedemiyorum. ben yürüteci alçak tutuyorum öle parmak ucunda askıda gibi kalmıyo ayağı yere tam basıyo. kendi gücüyle ayağa kalkarak ilerliyo. sanırım bu yüzden ayak kasları gelişti ve şimdi tutunarak ayağa kalkabiliyo. yada annesine çektiğinden :))

Teşekkür ederim canım. Yüz üstü çok yatıramadım çünkü durmuyor en fazla 15 dk sonra mızmızlanıyor. Bununda etkisi var tabi ama iki elini birden kullanamıyor henüz. Bu hafta içi götüreceğim doktora dediğin gibi en azından içim rahatlamış olacak. Ek gıdada aynı sorunu yaşıyoruz fazla zorlamıyorum bende vermediğim günlerde oluyor.

Çok teşekkürler canım söylediklerini uygulayacağım.

34 haftalık doğdu, doktor normal olduğunu söylüyor gelişiminin yinedebir başka doktora göstermek istiyorum. Söylediğin gibi erken doğduğu için olabilir ve her yolu deniyorum ama yüz üstü yatmaktan hiç hoşlanmıyor biraz agresif bi kızım var :))

yahu nedir bu çocuklardaki parke aşkı benimki de şap şap parkeci :)

maalesef ben de yüz üstü yatıramadım ama hep sırtı üstü de olmasın diye yan yatırdım ara ara bir de benim doktorum şöyle demişti dönme hareketini 8. aya kadar yaparlarmış ,8. ayda da yapmazlarsa doktora gidilmeli

dün uzman tv izledim doktor dediki ilk 6 ay anne sütü ,6 ay 1 yaş arası anne sütü temel gıda olmak üzere ek gıda yardımcı olmalı dedi biraz içim rahatladı ,yani emiyor sonuçta bebişlerimiz napalım yine alıştırmaya çalışalım da sonra zorlanmasınlar

Valla bende kesinlikle koymayacagim yurutece diyodum erkek bebege zarar verir diye.ama denedim iyi ki yuruteci uretmisler diyorum simdi:))oglusum bayiliyo yurutece koydugum anda sevincten ne yapacagini sasiriyo.kendini ozgur hissediyo.bende rahatca isimi yapiyorum.heryere saldiriyo o ayri:))dolap cekmece ortu ne buldu tutup cekistiriyo:))bence dene hem bebegin hareketlenir hem de sen cok rahatlarsin.ilk gunler kullanamaz ooole oturur icinde.bi kac gun sonra gor ki canavar olmus.bacak kaslari da gucleniyo bu sekilde...

Aynen benim bebegimde hic sirt ustu yatamadi.ama simdi alistirmaya calisiyorum.dis sikintisindan zirt pirt uyaniyo zaten bari buna alissin bahaneyle...yine uyaniyo yine uyaniyo:))

Son düzenleme:

Aynen canım fakat bizim bugün muaynemiz vardı ve kızım hiç kilo almamış :)) Kilosu iyi dedi doktor ama kilo alımı yok.. Bununda düzensiz beslenmeden kaynaklandığını söyledi uykumuzda düzensiz. Ek gıdayı ara sıra veriyordum yoğurt meyve püresi sebze püresi ve kahvaltı olarak bazen hiç birini yemediği günler oluyordu.. Belli saatlerde düzenli bir şekilde vermek gerekiyormuş tabi emzirmekte en başta geliyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…