2011 Eylül Anneleri

kızımın dün 2 tane dişi çıktı çok sevinçliyim sizlerle paylaşmak istedim

bebeklerinize kahvaltıda neler veriyorsunuz ben ceviz ve tereyağ eklemek istiyorum ama erken mi acaba

bebeklerinize kahvaltıda neler veriyorsunuz ben ceviz ve tereyağ eklemek istiyorum ama erken mi acaba

maşllah biizm dişimii çıkmadı daha bence ağır olur sonuçta ikiside yağlı ağır olur diye düşünüyorum bene kızıma yoğurt yediriyorum seviyor

canım tereyağını bilmem ama cevizi muhakkak kahvaltıda ver ya da herhangi bir menüde.Beyin gelişimi için çok önemli.İçinde omega 3 var.Hergün ceviz yedirmelisin bence.

kızlar bebegımın elını yaktım cok uzgunum ınanın sankı cıgerlerım yandı
aman dıkkat edın sız uyarıım dedım bebektaslarımı..
ına ız kalmaz kızlar dua edın ne olur..

çok geçmiş olsun canım hem küçük olduğundan hemde parmaktaki deri çok yenilendiğinden büyük ihtimal kalmaz diye düşünüyorum. napıcaksın kaza işte. eğer uyuyosada acısı dinmiştir. yarada su toplama yada açıklık varsa doktora götür enfeksiyon riskine karşı önlem alsın. ama parmağıda saramaz (

saol canım gecıyo ya yavas yavas kırem var yanık ıcın onu kullanıyorum ıyı geldı baya ..
gıttıkce hareketlenıyolar cok kollamak gerek gercekten ..

kızlar et yada tavuk suyu kullanıyomusunuz corbalarda?
ya bana komsumuz dedıkı konusmadan et veya tavuk balık yedırırsem cok gec konusurmus
bı bılgınız varmı boyle bıse olurmu sahıden bende konusmasını beklıyorum
gerce baba gıbı bıseler dıyo arada ama
ne bılım sızle bı paylasıım dedım ..

ben böyle bişey ilk defa duyuyorum.Bebeğim 7 ay 16 günlük artık herşeyden veriyorum.1,5 ay önce eşim dahil olmak üzere çok bilmiş insanlar dediler aman et verme,tavuk verme onu verme bunu verme.Doktora gittik kontrole demir eksikliğine bağlı karaciğer ve dalakta büyüme vardı.Ee haliyle olur sebze püresi ve yoğurt yiyodu her gün.Başka bişey veremiyordum.Emzirmiyorumda bebek nerden alıcak vitamini? Doktorun söylediklerini yaptım yedir dediklerini yedirdim çok şükür iyi şuanda.Hatta oğlum benimle birlikte ay çekirdeği bile yiyor kısacası herşeyden ver tattır.

Canım, birşey sormak istiyorum.."Demir eksikliğine bağlı karaciğer ve dalakta büyüme"demişsin ya..Doktor bu teşhisi tahlille mi koydu yoksa önceden belirtiler oldu mu bebeğinde? Sağlık ocağındaki ebe 4. ayda demir şurubu kullanmaya başlamalısın dedi fakat doktorumuz 6. ayda başlayacağımızı söyledi..Şimdilik vermiyorum kısacası..Henüz ek gıdaya da geçmedik..Korkum, benim bebeğimde de demir eksikliği olması..Sen veriyor musun demir şurubu? Bebişinin iyi olmasına çok sevindim..Çok geçmiş olsun tekrardan

canım emziriyorsan 6.ayda kulanmaya başlayabilirsin demir ilacını.Çünkü emzirdiğin için senin yediklerinden demiri alıyordur bebeğin.Ben ilk 2 ay emzirebildim sonra emmeyi bıraktı.Doktorumuz bize kan tahlili yaptı demir eksikliği çıktı ve elle muayene ederek büyümeyi farketti.Şimdi demir ilacını günde 3 defa 8 damla veriyorum ve de demirden zengin besinlerle besliyorum.

cevizi robottan geçiriyorum kahvaltısının içine koyuyorum.Yumurta sarısı,peynir,pekmez ve ceviz.

canım pekmezle peyniri birlikte verme süt ve süt ürünleri demir emilimini azaltıyor pekmezin hiçbir besleyici degeri kalmıyor
ya kahvaltıdan 1 saat önce yada 1 saat sonra aç karına ver daha besleyici olur
ben kahvaltıdan 1 saat sonra veriyorum

biz 4 aydan sonra basladık demir damlasına dr umuzun önerisi ile

kızlar benim kızım odadan çıkınca peşimden çok ağlıyo. sanki biyerine bişey olmuş gibi çığlık çığlığa.bişey getirmeye bile gidemiyorum.yanında babası olsa bile böyle.sizinkilerde ağlıyomu.ne zor oluyo ya

yok canım hurafe onlar ben çok erken konuşup yürümüşüm. yürüdüğümdee 8 aylıkmışım ve 1 ay falan anne sütü almışım sonrası malum büyük gibi bneslenmişim. ben et suyu değilde kıyma patetes ve havucu birlikte haşlıyorum püreden biraz daha cıvık halde ezip içine 1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytinyağı koyup veriyorum. yavuk suyuylada aynısını yapıp tavukları ddiklemiştim içine. hatta 6 aylıkken 3 tane istavrit verdim çok sevdi. hem suyundan ziyade kırmızı et en iyi demir sağlayan yiyecek. ama verdikten sonra bi süre kontrol et alerji yapmasın. bizde olmadı çok şükür.

aynen canım bizdede başladı aynı sorun hatta bazen babası odada olmasına rağmen benim arkamdan ağlıyo o sırada hoşuma gitmiyo değil nispet yapıyorum babasına :))).

tamam canım yarın sabahtan itibaren öyle yapıcam. Ya bu arada kahvaltıyı nasıl veriyorsunuz?ben 1 yumurta sarısı,yarım kibrit kutusu kadar peynir,1 yemek kaşığı ceviz ve 2 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp veriyorum bebeğim severek yemiyor.Hem çok az oluyor miktar.yemekten 1 ya da 2 saat sonra başka bişey yedirmeye çalışıyorum yemiyor.İlla 4 saat geçicek aradan.

dün takvim kağıdının arkasında okudum havucu 1 gün arayla tüketmeliymişiz.Bebeklerde dahil.Havuçta yüksek miktarda A vitamini varmış ve A vitamini vücuttan atılmıyormuş.Birikmesi sonucu karaciğer hastalığına sebep oluyormuş.Vücuttan diğer atılmayan vitaminler A,D,E,K bunların fazlası zararlıymış doktorumuzda söylemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…