kızlar bebeklerinizi günde kaç defa uyutuyorsunuz?benim oğlum 7 ay 23 günlük günde 3 defa uyutuyordum 4.de gece uykusu oluyordu.Bugün ilk kez 2 defa uyuttum 3.de gece uykusuna yatırdım bakalım ne yapacak.
bzde yavaş yavaş düzene giriyoruz inşallah. sabah 7-8 gbi uyanıyo azıcık oynuyoz 15 dk falan tekrar uyuyoz öğlene kadar. eğer bunu yapmazsak 11 gibi uyuyo 1 e kadar. 4 de uyuyo 1 saat falan. 6 da uyuyo yarım saat. 23:30 da gece uykumuz oluyo. tabi sabaha kadar emziriyorum diyeblirim. emmese bile memeyle uyuyo. niye beşik aldımki hiç anlamadım zaten( ... bu pazar gününden bu güne kadar olan halimiz ama eskiye göre baya rahat. sırf uyku saati geçmesin diye bugün 3 de annemden koştura koştura eve geldim.
bende artık gündüz uykusunu 2 ye düşürücem.Sabah 11.30 da uyanır.14.00 te uyur.16.30 da uyanır.19.00 da uyur 20.00 de uyanır.23.45 te gece uykusuna yatırdım şuan uyuyor.Bende uyku saati geçmesin diye komşu oturmalarından kalkıyorum hemen
ay ben nazar deydirdim oğluma sanırsam bugün hep emerken uyudu yatağa koyunca uyandı diş yüzünden olabilir diye avutuyorum kendimi tüm gün iş yapamadım(
kızlar bugun kızımı ılk kez parka göturdum salıncaga bındırdımeyh muhtesemdı ole agzını kocaman acıp gulmesı dunyalara bedel allahıma bın sukur ..rabbım herkese bu duyguyu tatrdın..bıraz sallandık cıleklı yogurdumuzu yedık bırazda su ıctık eve donduk..
ya kızlar goruyomusunuz ne cabuk buyuyolar..parklara da gıttık
sızle paylasıım dedım..
çilek nezaman veriliyodu ki senin bebiş kaç aylık
oohhh ne güzel.Bende güneşli havalarda parka götürüyorum bazen kucağıma alıyorum oğlumu beraber sallanıyoruz çok güzel.Bahaneyle bende sallanmış oluyorum :)) çilekli yoğurt derken hazır satılan çilekli yoğurttan mı verdin yoksa?
yok cıcım hazır yogurt verırmıyım.
ev yogurduna bı ıkı cılek rendeleyıp verıyorum mevsımı dıye ıns bıse olmaz..
evvet ya ne guzel oluyıo sahıden salıncak keyfı..
yok cıcım hazır yogurt verırmıyım.
ev yogurduna bı ıkı cılek rendeleyıp verıyorum mevsımı dıye ıns bıse olmaz..
evvet ya ne guzel oluyıo sahıden salıncak keyfı..
bugün bizimkinede babası verdi çilek ısrarlarıma rağmen inşallah bişi olmaz gerçi iki üç ısırık yedirdi sadece. balığada 8. ay deniyodu enginarda öle ben ikisinide 6. ayda verdim bişi olmadı çok şükür
Anneler merhaba, uzun zamandır yazamıyordum foruma vaktim olmuyor...nasılsınız, bebişleriniz nasıl? biz 22 eylül doğumluyuz 8. ayımıza girdik benim yaklaşık 2 aydır ek besinlere geçtik ben oğluma haftada 3 kere sebze çorbalarına katmak üzere kıyma veriyorum bugünde tavuklu domatesli şehriye çorbası yapacam bu aralar kuskus makarnasına başlamayıda düşünüyorum iyice haşlayıp ezdikten sonra...neyse benim size soracaklarım var gün içerisinde bebişlerinize neler yediriyorsunuz ?ben kendi menümü yazıyorum sizlerde yardımcı olursanız seviniirm...hepimize kolay gelsin...
MENÜMÜZ
önceliği ANNE SÜTÜ alıyor bizim menümüzde ne zaman isteyeceği belli olmuyor ama en çok gece emiyor birde uyumadan önce genelde...
SABAH: kahvaltı :1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı labne peyniri, 1 tatlı kaşığı pekmez, çay kaşığı ucuyla tereyağ, yarım dilim kızarmış cici bebe ekmeği (ceviz vermelimiyim ????? ) kahvaltıyı sevmiyor bebeğim malesef
kuşluk: 1 adet meyve püresi
öğlen: sebze çorbası kıymalı (kıyma, brokoli, patates, havuç,kabak,pirinç) veya yoğurtlu çorba ( patatesli kabaklı piriçli) başka alternatifler neler olabilir?
akşam üzeri:ev yapımı yoğurt veya meyve püresi muz-elma..v.s. veya cicibebe bisküvisi meyve suyuyla eziliyor (bisküviyi pek vermiyorum ayda 2 kere ancak vermişimdir)
akşam : arta kalan çorbasından veriyorum
gece (oğlum 12 gibi yattığı için acıkıyor bazen ama her zaman vermiyorum bu gece öğününü) :milupa tahıllı kaşık maması veya pirinç unu
sizlerde yazarsanız sevinirim
öncelikle merhaba.Oğlum 4 eylül doğumlu.8.ayımızı bitirmemize 3 gün kaldı.Oğlum sadece 1,5 ay emdi sonra emmeyi bıraktı sağabildiğim kadar sütümü sağdım sonra kesildi zaten.Sonra mamaya başladım zaten.Öncelikle kahvaltıda peynirini verme derim ben.Çünkü yumurta ve pekmezde yüksek oranda demir var süt ve süt ürünleri demir emilimini azaltıyor.yani bebeğinin vücudu daha az demir alıyor.Cevizi sormuşsun mutlaka ceviz ver.Ceviz yüksek oranda omega 3 kaynağı.Beyin gelişimleri için çok önemli.Birde omega 3 balıkta bulunur.Bütün doktorlar beyin gelişimi için bebeğe ceviz verilmesini öneriyor zaten cevizin şeklide beyin gibi değil mi?Ben günlük menümü yazayım : sabah 08.30 da 200 ml devam sütü. 12.30 da kahvaltı(1 yumurtanın sarısı,1 tatlı kaşığı ceviz,1 yemek kaşığı pekmez,elma ya da kayısıyı haşlıyorum çok az da tam tahıllı buğday ekmeğinden azcık koyuyorum.) 16.30 da ev yapımı yoğurt bazen sade veriyorum bazen meyve püresi koyuyorum bazende muz ile bebe bisküvisini ezip koyuyorum içine. 20.30 da çorba önceleri senin yazdığın gibi sebze püresi şeklinde veriyordum zorla yediriyordum.Şimdi tarhana yapıyorum,kemik suyuna pirinçli terbiyeli çorba,ezogelin çorbası içine ceviz büyüklüğünde kıyma,domatesli şehriyeli çorba,semizotu çorbası falan veriyorum bazen çorbaların içine çok az tam tahıllı buğday ekmeği koyuyorum oğlum severek yiyor.23.30 da pirinç unu muhallebisi,bazen milupanın gece tahılları kavanoz maması,Arı mamanın sütlü pirinçli muzlu olanından veriyorum.Gece 04.00 te kalkıyor o zamanda 200 ml devam sütü.. bizim beslenmemiz bu şekilde.Birde gün içinde 2 ya da 3 kere 1 çay kaşığı pekmez veriyorum bazende meyve suyunun içine koyuyorum.
merhaba canım, cevap verdiğin için teşekkür ederim haklısın peynir ve yumurta dönüşümlü olarak verilmeli beraber verilmemeli dediğini uygulayacağım...
tarhana bende verdim bir iki kere yarmalı tarhana bendeki çok severek yedi fakat gaz problemi yaşadı çorbalara piştikten sonra 1 tatlı kaşığı z.yağı koyuyorum ben hazmı için...ceviz vermeye başlayayım bende o zaman...
ezogelin çorbası demişsin mercimek vermeye başladın demek ki çok güzel maşallah...bende 2 hafta sonra vermeyi düşünüyorum yavaş yavaş mercimeği...nasıl yapıyorsun ezogelin çorbasını bebeğine bize yapılan gibi değildir herhalde baharatsız falandır sanırım onuda yazarsan sevinirim...
birde balık veriyor musun büyük balıklardan somon veya dil balığı verilmeli diye biliyoruum ızgara yada haşlama olarak büyük balıklarda civa oranı fazla olduğu için bu balıkları öneriyorlar genelde küçük balık vermek lazımmış istavrit verebilsek keşke mevsimi olsada...
ben kızıma herşeyden veriyorum hemen hemen ona özel pişirdiğim bişey yok ne yiyiyorsak ondanda veriyorum oda yiyiyor çünkü oğlumun üzerine çok düşmüştüm aman bunu vermeyim şunu vermeyeyim sonradan hep ayırımcılık yaptı hiç bişey yememeğe başladı ben kızımın yiyebileceği herşeyden veriyorum kızım en çok çayı sevdi içine ekmek doğrayıp veriyorum çok seviyor zamanında annelerimiz ne yiyioyrsa bizede veriyorlardı hepimizde sağlıklıyız
merhaba canım, cevap verdiğin için teşekkür ederim haklısın peynir ve yumurta dönüşümlü olarak verilmeli beraber verilmemeli dediğini uygulayacağım...
tarhana bende verdim bir iki kere yarmalı tarhana bendeki çok severek yedi fakat gaz problemi yaşadı çorbalara piştikten sonra 1 tatlı kaşığı z.yağı koyuyorum ben hazmı için...ceviz vermeye başlayayım bende o zaman...
ezogelin çorbası demişsin mercimek vermeye başladın demek ki çok güzel maşallah...bende 2 hafta sonra vermeyi düşünüyorum yavaş yavaş mercimeği...nasıl yapıyorsun ezogelin çorbasını bebeğine bize yapılan gibi değildir herhalde baharatsız falandır sanırım onuda yazarsan sevinirim...
birde balık veriyor musun büyük balıklardan somon veya dil balığı verilmeli diye biliyoruum ızgara yada haşlama olarak büyük balıklarda civa oranı fazla olduğu için bu balıkları öneriyorlar genelde küçük balık vermek lazımmış istavrit verebilsek keşke mevsimi olsada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?